NBA All-Star ottelu

Koripalloilijoita Koripalloilijoita

Yksi NBA-kauden kiistattomista kohokohdista on jo vuodesta 1951 lähtien järjestetty tähdistöottelu. NBA All-Star tulee asettamaan kentälle kerralla kaikki sarjan parhaat pelaajat, eikä ottelusta tule puuttumaan pisteitä ja näyttäviä suorituksia.

Lyö vetoa tähdistöottelusta:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

NBA All-Star ottelu järjestetään 20.2.2022

Vuoden 2022 NBA All-Star ottelu on luvassa sunnuntaina 20. helmikuuta. Ottelu pelataan Clevelandin Rocket Mortgage FieldHousessa, joka toimii tunnetusti myös Lauri Markkasen kotiareenana.

Ottelu kerää kentälle käytännössä kaikki sarjan parhaat pelaajat, jotka on valikoitu fanien, median sekä pelaajien yhteistyönä. Äänestysprosessissa fanit pääsivät käyttämään puolet äänistä, kun taas media ja pelaajat saivat kumpainenkin 25 prosentin verran vaikutusvaltaa. Vastakkain asettuvat itäisen konferenssin tähdistöjoukkue sekä läntisen konferenssin tähdistöjoukkue.

Molempien joukkueiden avauskokoonpanoihin valittiin konferenssin kaksi eniten ääniä saanutta takamiestä sekä kolme eniten ääniä saanutta hyökkääjää. Eniten ääniä keränneet pelaajat toimivat joukkueidensa kapteeneina, joten tämän vuoden tähdistöottelussa kohtaavat Team LeBron sekä Team Durant. Samoilla kapteeneille oteltiin myös viime vuonna – tuolloin ottelu päättyi Team LeBronin voittoon lukemin 170–150.

Los Angeles Lakersia edustavalle LeBron Jamesille kyseessä on jo 18. esiintyminen ottelussa, millä hän nousee samalla kaikkien aikojen tilaston toiselle sijalle. Ykkösmies Kareem Abdul-Jabbar ehti esiintyä tähdistöottelussa yhdeksäntoista kertaa. Myös Brooklyn Netsin Kevin Durant on ottelussa jo tuttu näky. Durantille esiintyminen tähdistöottelussa on jo kahdestoista.

Avauskokoonpanoihin äänestettiin kuitenkin myös debytantteja. Läntisen konferenssin avauksessa nähdään Memphis Grizzliesin 22-vuotias Ja Morant, joka äänestettiin vuonna 2020 vuoden tulokkaaksi. Uransa tähän mennessä parasta kautta pelaava Morant on tehnyt yli 25 pistettä peliä kohden, mikä on suuri syy siihen, että Grizzlies kykenee hätyyttelemään konferenssin kärkisijoja.

Lännen riveissä nähdään debytoimassa myös Golden State Warriorsin Andrew Wiggins, joka on niin ikään ehditty valitsemaan myös vuoden tulokkaaksi. Golden State Warriors on sarjan ainoa joukkue, joka saa tähdistöottelun avaukseen kaksi pelaajaansa, sillä kentällä nähdään tietenkin myös huippuvireessä oleva Stephen Curry, joka johtaa jälleen kerran NBA:n onnistuneiden kolmosten tilastoa.

Itäisen konferenssin tähdistö

  • Trae Young, Atlanta Hawks
  • DeMar DeRozan, Chicago Bulls
  • Joel Embiid, Philadelphia 76ers
  • Kevin Durant, Brooklyn Nets
  • Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks

Läntisen konferenssin tähdistö

  • Stephen Curry, Golden State Warriors
  • Ja Morant, Memphis Grizzlies
  • Nikola Jokic, Denver Nuggets
  • LeBron James, Los Angeles Lakers
  • Andrew Wiggins, Golden State Warriors

Kentällä tullaan näkemään myös useita varamiehiä. Myöhemmin julkistettavista varamiehistä äänestävät NBA-joukkueiden valmentajat, jotka eivät saa äänestää omien joukkueidensa pelaajia. Myös valinta varamieheksi lasketaan valinnaksi tähdistöotteluun.

Koripalloja Koripalloja

Mikä on NBA All-Star ottelu?

NBA:n All-Star ottelu eli tähdistöottelu on muistakin jenkkilajeista tuttu klassikko, jossa kentälle kerääntyvät samaan aikaan kaikki sarjan parhaat pelaajat, jotka pelaavat toisiaan vastaan enemmänkin leikkimielisessä kuin vakavassa ottelussa. Myös NBA:n tähdistöottelu on ehtinyt nousemaan jo klassikon asemaan, sillä vuodesta 1951 lähtien järjestetty ottelu järjestetään tänä vuonna jo 71. kertaa. Tähdistöottelu on jäänyt väliin ainoastaan vuoden 1999 sulkukaudella.

Ottelussa ovat poikkeuksetta kohdanneet itäisen konferenssin parhaat pelaajat sekä läntisen konferenssin parhaat pelaajat. Vuodesta 2018 lähtien joukkueet on kuitenkin nimetty kapteeniensa mukaan. Perinteisimmällä laskukaavalla itä ehti voittamaan 37 kertaa ja länsi 29 kertaa, minkä jälkeen Team LeBron on voittanut ottelun neljästi putkeen. Kertaalleen Team LeBron on ollut idän joukkue, kolmella edellisellä kerralla lännen.

Tähän mennessä tähdistöotteluun on valittu peräti 438 pelaajaa, joista 301 on saanut useita valintoja. Eniten valintoja on haalinut Kareem Abdul-Jabbar, joka valittiin tähdistöotteluun peräti yhdeksäntoista kertaa. Ennätystä tavoittelee LeBron James, jolle vuoden 2022 ottelu oli jo kahdeksastoista valinta. Myös edesmennyt Kobe Bryant ehti esiintyä tähdistöottelussa kahdeksantoista kertaa.

Koko viikonlopulle viihdettä tarjoaa kolme päivää kestävä NBA All-Star Weekend, eikä tähdistöottelu ole suinkaan ainoa luvassa oleva tapahtuma. Perjantaina vuorossa on NBA Rising Stars -ottelu, jossa esiintyvät vuoden parhaat tulokkaat. Ottelussa kohtaavat Yhdysvaltojen joukkue sekä muun maailman joukkue. Perjantaina vuorossa on myös julkkisten tähdistöottelu, jossa tulee esiintymään esimerkiksi artisteja, koomikkoja ja muiden lajien urheilijoita.

Lauantaina vuorossa on taitokilpailuja, joissa etsitään esimerkiksi sarjan parasta kolmosten heittäjää sekä huimimpia donkkeja. Varsinainen päätapahtuma ja tähdistöottelu on tietenkin luvassa sunnuntaina. Tämän jälkeen sarjassa pidetään pieni tauko – pelit jatkuvat jälleen 24. päivä.

Missä NBA All-Star ottelua pystyy seuraamaan?

NBA All-Star ottelu pelataan tänä vuonna 20. helmikuuta Clevelandin Rocket Mortgage FieldHousessa. Virallisesti ottelun alkamisajaksi on merkitty keskiyö sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Yhdysvalloissa ottelun oikeudet omistaa TNT, joka on perinteisesti vastannut tähdistöottelun lähettämisestä jo kahdenkymmenen vuoden ajan.

Suomessa ottelun seuraamiseen on tietysti helpompiakin keinoja. Suomessa NBA:n oikeudet omistaa Ruutu, joka näyttää tähdistöottelun lisäksi viikossa jopa seitsemän suoraa ottelulähetystä NBA:sta. Joka viikko nähdään ainakin yksi Lauri Markkasen Cleveland Cavaliersin ottelu, minkä lisäksi noin puolet peleistä lähetetään suomenkielisellä selostuksella.

Vuonna 2021 tähdistöottelua ja huippupelaajia pääsi seuraamaan myös ISTV:n välityksellä. Jos maailman paras koripallo kiinnostaa, kertoo urheiluvedonlyönti.netin kattava NBA-opas kaiken tarpeellisen aiheesta!

Lue myös muut uutisemme: