UFC 280 tarjoaa useita mestaruusotteluita

Miehiä ja tekstiä Miehiä ja tekstiä

Lokakuun 22. päivä oteltava UFC 280 tarjoaa kamppailu-urheilun ystäville viihdettä koko rahan edestä. Sekä kevytsarjan että kääpiösarjan mestaruudet ovat panoksena, kun Abu Dhabissa otellaan suomalaisittain ihanteelliseen aikaan.

UFC 280 vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

UFC 280: 22.10.

Vapaaottelun ystäville on tarjolla taattua viihdettä, kun vuorossa on yksi vuoden suurimmista tapahtumista. Lokakuun 22. päivä on vuorossa UFC 280, jonka pääotteluna nähdään todellinen helmi. Tapahtuma päättyy uuden kevytsarjan mestarin kruunaamiseen, kun mestaruudesta kamppailevat vyönsä painonpudotusongelmien vuoksi menettänyt Charles Oliveira sekä huimassa vireessä oleva Islam Makhachev, jonka uran ainoasta tappiosta on ehtinyt kulua jo seitsemän vuotta.

Myös kääpiösarjan mestaruus on pelissä, sillä alun perin UFC 279:ään suunniteltu mestaruusottelu päädyttiin siirtämään lokakuulle. Huippuottelussa kohtaavat mestaruuden viime vuonna napannut Aljamain Sterling sekä jo kahdesti mestaruuden voittanut T.J. Dillashaw, joka menetti mestaruutensa viimeksi kiellettyjen aineiden vuoksi.

Pääkortilla nähdään myös kolme muuta kovan luokan kamppailua, minkä lisäksi varsinaista päätapahtumaa edeltää peräti yhdeksän ottelun preliminary card, joten viihdettä tarjotaan koko illaksi. UFC 280 otellaan poikkeuksellisesti Abu Dhabissa Etihad Arenalla, mikä on suomalaisesta näkökulmasta erinomainen uutinen. Ottelut eivät tällä kertaa veny aamun pikkutunneille, vaan tapahtuma lyödään käyntiin suomalaisittain erinomaiseen aikaan. Ensimmäiset päätapahtuman ottelut ovat vuorossa jo yhdeksältä illalla.

Oliveira vs Makhachev

Tapahtuman ehdoton herkkupala on pääottelu, jossa panokseksi laitetaan vailla omistajaa oleva UFC Lightweight Championship eli kevytsarjan mestaruusvyö. Huippuluokan kamppailussa vastakkain asettuvat vyönsä menettänyt Charles Oliveira sekä jo seitsemän vuoden ajan tappioitta otellut Islam Makhachev.

Charles Oliveira nappasi mestaruuden haltuunsa 2021, jolloin vastassa ollut Michael Chandler tipahti jo toisessa erässä. Ensimmäisessä mestaruuspuolustuksessa Dustin Poirier luovutti kuristukseen kolmannessa erässä. Toukokuussa Oliveiran oli tarkoitus puolustaa mestaruuttaan Justin Gathjea vastaan, mutta Oliveira ei kyennyt pysymään painorajojen sisällä. Oliveira riisuttiin tämän jälkeen mestaruudestaan ja UFC 274:n pääottelussa ainoastaan Gaethjella oli mahdollisuus mestaruuden voittamiseen.

Uutta mestaria ei kuitenkaan saatu, vaan Oliveira nappasi voiton kuristuksella jo ensimmäisessä erässä. Kyseessä oli jo Oliveiran 19. lopetus UFC:ssä, mikä on samalla myös UFC:n ennätys. Lopetuksista peräti 16 on tullut luovutuksella – UFC:n ennätys sekin.

Tällä kertaa Oliveiraa vastaan asettuu huimassa vireessä oleva Islam Makhachev, joka lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina. Sambon maailmanmestaruuden voittanut Makhachev on voittanut UFC:ssä jo kymmenen ottelua putkeen, eikä tuomareiden pisteille ole juuri tarvinnut mennä. Neljä edellistä ottelua ovat päättyneet Makhachevin lopetukseen, kaksi edellistä voittoaan Makhachev on napannut heti ensimmäisessä erässä. Jo 22 voittoa vapaaottelukehissä napannut Makhachev ei ole hävinnyt urallaan kuin kerran. Ainoa tappio on vuodelta 2015.

Sterling vs Dillashaw

Tapahtumassa nähdään peräti kaksi mestaruusottelua, sillä pelissä on myös UFC Bantamweight Championship eli kääpiösarjan mestaruus. Sekä hallitsevana mestarina että suosikkina otteluun lähtee Aljamain Sterling, jonka mestaruuskausi on ollut yksi kyseenalaisimmista. Sterlingistä tuli vuonna 2021 ensimmäinen mestari, joka on voittanut mestaruutensa diskauksella. Ottelua hallinnut hallitseva mestari Petr Yan potkaisi maassa ollutta Sterlingiä polvella päähän vain 30 sekuntia ennen ottelun loppua, mikä tiesi diskausta sekä uutta mestaria.

Sterlingin ensimmäisessä mestaruuspuolustuksessa vastaan asettui tämän vuoden huhtikuussa jälleen Yan. Täyttä selvyyttä paremmuudesta ei saatu tälläkään kertaa, vaan viisieräisen ottelun tuomariäänet jakautuivat. Sterling säilytti lopulta mestaruutensa hajaäänituomiolla.

Lokakuun 22. päivä vastaan asettuu T.J. Dillashaw, joka on voittanut kääpiösarjan mestaruuden jo kahteen otteeseen. Ensimmäistä kertaa Dillashaw kruunattiin mestariksi jo vuonna 2014. Tuolloin hän puolusti mestaruuttaan onnistuneesti kahdesti ennen hajaäänitappiota Dominick Cruzia vastaan. Dillashaw nousi jälleen mestariksi vuonna 2017, jolloin hän tyrmäsi Cory Garbrandtin. Myös ensimmäinen mestaruuspuolustus Garbrandtia vastaan päättyi tyrmäykseen, mutta Dillashaw menetti mestaruutensa ja nappasi kahden vuoden kilpailukiellon jäätyään kiinni EPOsta.

Urallaan 17 kertaa voittanut ja 4 kertaa hävinnyt Dillashaw palasi kahden vuoden jälkeen kehiin Cory Sandhagenia vastaan. Pääotteluna toiminut kamppailu eteni viiden erän jälkeen tuomariäänille. Dillashaw tuomittiin voittajaksi hajaäänin, mikä nosti hänet välittömästi haastamaan jälleen mestaruudesta.

Miehiä Miehiä

Yan vs O’Malley

Kehään palaa jälleen myös mestaruutensa Sterlingille menettänyt Petr Yan, jolle kyseessä on ensimmäinen ottelu Sterling-kohtaamisen jälkeen. UFC:n virallisilla listoilla Yan on edelleen kääpiösarjan ykkössijoitettu, joten voitto tästä kohtaamisesta saattaa hyvinkin tietää jälleen uutta mestaruusottelua.

Vain kolmesti urallaan hävinnyt Yan lähtee otteluun valtaisana ennakkosuosikkina, kun vastaan asettuu hyvässä nosteessa oleva Sean O’Malley. Urallaan vain kertaalleen hävinnyt O’Malley ei mahdu UFC:n listoilla kymmenen parhaan kääpiösarjan ottelijan joukkoon, mutta yllätys Yaniakaan vastaan ei ole mikään mahdottomuus.

O’Malleyn edellinen ottelu tuomittiin ratkaisemattomaksi vahingossa tapahtuneen silmiin tökkäyksen myötä, mutta tätä ennen meno oli suorastaan hurjaa. O’Malley on onnistunut lopettamaan puolet kahdeksasta UFC-ottelustaan jo ensimmäisessä erässä, ja neljästi hänet on myös palkittu illan parhaasta suorituksesta.

Odotettavissa on vauhdikas ja viihdyttävä kamppailu, jossa ei välttämättä tulla tuomariääniä tarvitsemaan.

Chookagian vs Fiorot

Pääkortin ensimmäisessä ottelussa vastakkain asettuvat naisten kärpässarjan kärkinimet Katlyn Chookagian sekä Manon Fiorot. Kertaalleen mestaruudestakin haastanut Chookagian lähtee otteluun kärpässarjan ykkössijoitettuna ja allaan jo neljä perättäistä voittoa. Jo kuuden vuoden ajan UFC:ssä kamppaillut Chookagian on onnistunut urallaan nappaamaan 18 voittoa ja näistä peräti 15 tuomariäänillä. Tappioita taas on kertynyt neljä.

Vaikka Chookagian onkin painoluokan ykkössijoitettu, lähtee otteluun ennakkosuosikkina vasta seitsemänneksi sijoitettu Manon Fiorot, joka on tehnyt rakettimaista nousua huipulle. Karatessa ja thainyrkkeilyssä huipputasolla otellut Fiorot siirtyi ammattivapaaottelun maailmaan vasta 28-vuotiaana, ja ensimmäinen ottelu päättyi välittömästi tappioon. Sen jälkeen epäilijöille on lyöty luu kurkkuun, sillä Fiorot on napannut kolmen vuoden aikana yhdeksän perättäistä voittoa – näistä neljä viimeistä UFC:ssä.

Fiorotin voitoista peräti kuusi on tullut tyrmäyksellä, eikä Chookagianinkaan tipahtaminen ole mahdottomuus. Ottelun voittaja saattaa hyvinkin edetä haastamaan mestaruusvyöstä, jota on jo neljän vuoden ajan hallinnut Kirgisian Valentina Shevchenko.

Tapahtuman pääkortin täydentää Beneil Dariushin ja Mateusz Gamrotin välinen kevytsarjan kamppailu. Molemmat ottelijat lähtevät tapahtumaan hyvässä voittoputkessa. Dariush on napannut jo seitsemän voittoa putkeen, kun taas Gamrot on voittanut neljä viimeistä otteluaan. Gamrot lähtee otteluun ennakkosuosikin viitta harteillaan.