Mestarien liiga

Pokaali ja logoja Pokaali ja logoja

Mestarien liigan alkulohkot on pelattu, ja liiga etenee vääjäämättä kohti loppuhuipennustaan. Kevään aikana edessä ovat pudotuspelit, jotka huipentuvat Pietarin Krestovsky Stadiumilla 28. toukokuuta pelattavaan loppuotteluun.

Veikkaa Mestarien liigaa:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

Mestarien liigan pudotuspelit

Kauden 2021-22 Mestarien liiga on edennyt jo pudotuspelivaiheeseen. 32 joukkueen alkulohkoista on jäljelle karsittu 16 parasta joukkuetta. Joukkueet on arvottu kahdeksaan pariin, ja tästä eteenpäin otteluparien jatkoon menijät ratkaistaan kaksiosaisten otteluiden kautta. Molemmat joukkueet pelaavat kertaalleen kotonaan ja kertaalleen vieraissa, minkä jälkeen yhteismaalit ratkaisevat.

Kausi on historiallinen, sillä vuosikymmeniä käytössä ollut vierasmaalisääntö on poistettu, eivätkä vierasmaalit enää ratkaise tasatilanteessa. Jos ottelupari on kahden ottelun jälkeen edelleen tasan, siirrytään suoraan jatkoajalle. Jos peli on vielä puolen tunnin jatkoajan jälkeen tasan, ratkaistaan voittaja rangaistuspotkukilpailussa. Etu onkin tästä lähtien aina jälkimmäisen osaottelun kotonaan pelaavalla joukkueella. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella arvottiin vastakkain lohkonsa voittaneet joukkueet sekä lohkossaan toiseksi tulleet joukkueet – lohkovoittajat pelaavat jälkimmäisen ottelun kotonaan.

Ensimmäisen kierroksen otteluiden jälkeen jatkoon pääsijät arvotaan satunnaisesti vastakkain. Tässä vaiheessa voivat kohdata sekä saman lohkon joukkueet että samasta maasta tulevat joukkueet. Puolivälierät sekä välierät arvotaan samalla kertaa, joten ensimmäisen kierroksen jälkeen tiedämme, miltä polku finaaliin tulee näyttämään.

Ensimmäiset pudotuspelien ottelut pelataan 15. helmikuuta, kun taas kaikki jatkoon menijät ovat selvillä 16. maaliskuuta. Miltä tämän kierroksen otteluparit näyttävät ja ketkä lähtevät loppukauteen ennakkosuosikin viitta harteillaan? Urheiluvedonlyönti.net käy jokaisen otteluparin lyhyesti läpi.

Red Bull Salzburg – Bayern München

Toissakaudella mestaruuden voittanut Bayern München on kiistatta yksi kilpailun suurimmista mestarisuosikeista myös tällä kaudella. Saksalaiset voittivat kaikki kuusi lohkovaiheen otteluaan päästäen vain 3 maalia – samalla tehtyjä maaleja syntyi peräti 22. Yhdeksästä maalista vastasi huimassa vireessä oleva Robert Lewandowski, joka tavoittelee kilpailun maalipörssin voittoa. Itävallan Red Bull Salzburg esiintyi vakuuttavasti helpossa alkulohkossa, mutta tällä kertaa jatkoon pääsy olisi jättiyllätys.

Sporting CP – Manchester City

Vaikka Manchester City ei ole ikinä voittanut Mestarien liigaa, on kyseessä kausi toisensa jälkeen suurin suosikki mestariksi. Tämä on tilanne myös tällä kaudella, sillä vedonvälittäjät nostavat lohkonsa kärkeen nousseet manchesterilaiset jälleen mestarisuosikiksi. Jos maalierolla jatkoon edennyt Sporting CP pyrkii toden teolla haastamaan, vaaditaan neljä maalia iskeneeltä Pedro Goncalvesilta jälleen suuria tekoja.

Benfica – Ajax

Amsterdamin Ajax oli alkulohkossa suorastaan uskomattomassa vireessä. Uskomatonta näytöstä pyörittänyt Ajax voitti kaikki ottelunsa yhteensä 15 maalin erolla. Menestyksen takuumiehenä on häärinyt Sebastien Haller, joka johtaa koko kilpailun maalipörssiä 10 osumallaan – neljä näistä syntyi samassa ottelussa Sportingia vastaan. Benfica ei kuitenkaan ole kisassa mukana leikkimässä, vaan joukkue onnistui etenemään jatkoon tiputtaen Barcelonan kilpailusta. Kotiottelussa espanjalaiset kaatuivat peräti 3-0.

Chelsea – Lille

Lontoolainen Chelsea on mukana puolustamassa mestaruuttaan edelliskauden yllätyksen jälkeen. Vaikka joukkue eteni jatkoon vasta toisena, syntyi eroa lohkon kolmanteen joukkueeseen peräti kahdeksan pistettä. Ranskalainen Lille sen sijaan järjesti pienimuotoisen yllätyksen voittamalla oman lohkonsa 11 pisteellä. Chelsea lähtee tästä huolimatta ottelupariin ennalta valtaisana ennakkosuosikkina.

Atletico Madrid – Manchester United

Yksi ensimmäisen pudotuspelikierroksen suurista helmistä on ehdottomasti Atletico Madridin ja Manchester Unitedin välinen kamppailu. ManUn peli takkusi, sveitsiläistä Young Boysia vastaan joukkue onnistui haalimaan vain yhden pisteen ja päävalmentaja Ole Gunnas Solskjaer erotettiin. Tästä huolimatta joukkue marssi lopulta jatkoon lohkovoittajana. Atletico Madrid ei myöskään ollut vahvimmillaan, sillä joukkue keräsi alkulohkossa ainoastaan seitsemän pistettä. On helppo odottaa suurjoukkueiden kohtaamisesta vähämaalista kyttäystä.

Villarreal – Juventus

Juventuksen kone yskähteli alkukaudesta pahasti, mutta joukkue on saanut pelinsä uomiin juuri oikeaan aikaan. Sarjassa tappioita ei ole tullut useampaan otteluun, ja alkulohkossa joukkue menetti pisteitä vain yhdessä ottelussa. Villarreal ei ole tällä kaudella ollut parhaassa mahdollisessa vireessä, mutta neljä maalia iskeneen Arnaut Danjuman johdolla joukkue tulee varmasti tarjoamaan Juventukselle kovan haasteen.

Inter Milan – Liverpool

Myös Liverpool marssi näytöstyyliin jatkoon voittaen kaikki ottelunsa. Liverpoolin 17 maalista peräti 7 on iskenyt huippukautta pelaava Mohamed Salah, jolta odotetaan tässäkin otteluparissa suuria. Inter ei kuitenkaan tule olemaan mikään suupala. Milanolaiset ovat hävinneet tämän kauden Seria A:ssa vasta kerran, joten vastaan asettuu huippuvireessä oleva ja nälkäinen joukkue. Edessä on kiistatta yksi kierroksen kiinnostavimmista ottelupareista.

Paris Saint-Germain – Real Madrid

Kierroksen kiinnostavin ja kuumin ottelupari on kuitenkin yksinoikeudella Paris Saint-Germainin ja Real Madridin kohtaaminen, jonka voittaja antaa todellisen myrskyvaroituksen mestaruuden suhteen. Vaikka Lionel Messi ei vielä ole ollut huippuaikojensa vireessä, on PSG dominoinut Ranskan liigaa häviten koko kaudella vain kerran. Myös Real Madrid johtaa omaa sarjaansa selvällä erolla, eikä edes shokkitappio Moldovan Sheriff Tiraspolia vastaan kyennyt viemään madridilaisilta lohkovoittoa – Real voitti kaikki viisi muuta peliään. Edessä on taatusti värikkäitä ja maalirikkaita otteluita.

Suomalaiset liigassa

Mestarien liigassa on välillä nähty suomalaisilta huippuotteita erityisesti Jari Litmasen ja Sami Hyypiän esittäminä. Molemmat suomalaiset ovatkin päässeet nostamaan Mestarien liigan himoittua pokaalia, minkä lisäksi Litmanen on voittanut myös kilpailun maalipörssin. Tällä kaudella tilanne on valitettavasti hiljaisempi, sillä suomalaisia ei ole näkynyt kentän puolella Mestarien liigassa lainkaan.

Penkin puolella on nähty ainoastaan Chelsean juniorijoukkueessa pelaava Lucas Bergström, joka täytti vaihtopenkkiä varamaalivahtina Chelsean ensimmäisessä ottelussa Zenitiä vastaan. UEFA Youth Leaguessa eli nuorten Mestarien liigassa Bergström pääsi esiintymään kahteen otteeseen, kun Chelsea eteni jatkopeleihin lohkokakkosena. Chelsean juniorijoukkueelle asettuu 9. helmikuuta vastaan Belgian Genk.

Jalkapalloilijoita Jalkapalloilijoita

Mitä joukkueita seurata

Miltä tilanne vaikuttaa tässä vaiheessa kautta ja mitkä joukkueet kannattaa ehdottomasti painaa mieleen? Urheiluvedonlyönti.net nostaa esille kaksi ehdotonta mestarisuosikkia sekä yhden mustan hevosen, jolta kaikki katsojat varmasti toivovat tänäkin vuonna yllätystä.

Manchester City

Tilanne on vuodesta toiseen sama. Katsojat, kommentaattorit ja vedonvälittäjät povaavat Manchester Citystä kerta toisensa jälkeen kaikista todennäköisintä mestaria, mutta tästä huolimatta joukkue ei ole kertaakaan kyennyt selviytymään finaaliin saakka. Kolmena edellisenä kautena tie on noussut pystyyn jo puolivälierissä. Viimeksi joukkueen kaatoi Lyon, sitä ennen Tottenham sekä Liverpool.

Tällä kaudella joukkue on kuitenkin dominoinut Valioliigaa näytöstyyliin kovasta kierrätyksestä, loukkaantumisista sekä varsinaisen hyökkääjään puutteesta huolimatta. Riyad Mahrez, Raheem Sterling ja Joao Cancelo ovat olleet oivassa vireessä, joten Cityltä on lupa odottaa suuria tänäkin vuonna.

Bayern München

Bayern Münchenin logo voisi olla sanakirjassa tasaisen huippusuorittajan kohdalla. Bundesliigan kymmenettä perättäistä mestaruutta jahtaava joukkue on samalla yhdeksän vuoden aikavälillä voittanut mestarien liigan kahteen otteeseen ja edennyt välieriin peräti kuuteen otteeseen. Alkulohkossa joukkue ei hävinnyt kertaakaan ja Bundesliigassa ero seuraavaan on venähtänyt jo kymmeneen pisteeseen.

Tästä suuri kiitos kuuluu Robert Lewandowskille, joka on jo kauden tässä vaiheessa paukuttanut suorastaan mauttomat 30 maalia.

Ajax

Mustan hevosen viittaa kelpaa tälläkin kertaa sovitella Amsterdamin Ajaxin harteille. Litmasen huippuvuosina koko kilpailun voittanut Ajax eteni vuonna 2019 jo välieriin saakka, mutta romahti välierissä kolmen maalin johtoasemasta huolimatta lisäajalla tehdyn vierasmaalin vuoksi. Tähtipelaajat kaikkosivat joukkueesta ja pelin piti taas olla hetkeksi pelattu, mutta tästä huolimatta Ajax on jälleen saanut kasattua uskomattomassa vireessä olevan joukkueen.

Alkulohkonsa joukkue voitti selvällä erolla tiputtamatta pistettäkään. Dusan Tadicin, Antonyn ja Sebastien Hallerin muodostama hyökkäys pyörii jouhevasti, mistä osoituksena ovat Sebastien Hallerin iskemät 24 maalia. Kymmenen maaleista on syntynyt pelkästään Mestarien liigassa, jonka maalipörssiä Haller myös johtaa.

Lue myös muut uutisemme: