Live-vedonlyönti – kätevä tapa pelata

Koripallokenttä ja tekstiä Koripallokenttä ja tekstiä

Live-vedonlyönti on yksi suosituimmista sekä kiehtovimmista vedonlyönnin muodoista. Pelaaja voi asettaa vetoja jopa sadoista eri pelikohteista myös kesken ottelun, jolloin pelien seuraaminen on entistäkin hauskempaa. Todellisen ammattilaisen käsissä live-veikkaaminen saattaa olla myös poikkeuksellisen tuottoisaa puuhaa.

Live-vedonlyönti löytyy myös näiltä sivuilta:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Mitä on live-vedonlyönti?

Miten live-vedonlyönti toimii? Urheiluvedonlyönti.netin kattava opas esittelee tämänkin konseptin yksityiskohtaisesti, mutta pohjimmiltaan live-vedonlyönti on perusidealtaan hyvin yksinkertainen ja helposti hallittava vedonlyönnin muoto.

Tätä nykyä lähes jokaisen vedonlyöntisivuston tarjoama mahdollisuus livenä veikkaamiseen yksinkertaisesti mahdollistaa vetojen asettamisen myös ottelun jo alettua. Kohteita saattaa olla kesken ottelun tarjolla hieman vähemmän kuin normaalisti, mutta erityisesti suuremmista peleistä pääsee myös livenä asettamaan vetoja jopa sadoissa eri muodoissa.

Tarjotut kertoimet elävät automaattisesti pelin tapahtumisen sekä asetettujen vetojen myötä, mutta suuriakin heilahduksia saattaa kertoimissa tapahtua kesken ottelun. Live-vedonlyönnissä hyödynnetään lähtökohtaisesti myös jonkinlaista lyhyttä varmennusta, ennen kuin veto hyväksytään – esimerkiksi samalla hetkellä tuleva maali saattaa johtaa pelikohteiden sulkemiseen, ennen kuin kohteet ovat jälleen pelattavissa uusilla kertoimilla.

Sen lisäksi, että livenä veikkaaminen onnistuu useimmilla vedonlyöntisivustoilla ja veikkausta tarjoavilla kasinoilla, mahdollistavat monet vedonlyöntisivustot myös otteluiden katsomisen pelisivuston välityksellä. Näin voit seurata pelejä ja asettaa vetoja samalla sivustolla. Monissa snookerin ja dartsin kaltaisissa lajeissa vedonlyöntisivustot saattavat olla jopa parhaita väyliä mahdollisimman useiden otteluiden seuraamiseen.

Koska myös mobiililaitteilla veikkaaminen onnistuu tänä päivänä lähtökohtaisesti, voi pelaaja asettaa vetoja livenä tietenkin myös puhelimen välityksellä. Tämä tarjoaa live-vedonlyöjälle entistäkin maistuvampia mahdollisuuksia, sillä vetoja pääsee parhaimmillaan asettamaan livenä suoraan ottelun katsomosta käsin jopa suomalaisiin alasarjojen otteluihin!

Live-vedonlyönnin historiaa

Live-vedonlyönnillä on jopa yllättävän pitkä historia, sillä tiettävästi ensimmäiset vedonvälittäjät ovat tarjonneet mahdollisuuksia livenä veikkaamiseen jo 90-luvun puolella. Tällöin veikkaaminen ei tietenkään ole tapahtunut kätevästi netissä, vaan vetoja on joutunut asettamaan puhelinsoiton välityksellä.

Suurempaan suosioon livenä veikkaaminen on kuitenkin noussut vedonlyönnin siirryttyä nettisivustoille, jotka ovat viimeisen parinkymmenen vuoden aikana kehittyneet valtaisalla vauhdilla. Kun ensimmäiset live-vedonlyöntiä tarjonneet nettisivustot saattoivat olla hivenen kömpelöitä ja hitaita, eivätkä pelivalikoimatkaan olleet valtaisia, onnistuu live-vedonlyönti tänä päivänä yhtä helposti kuin minkä tahansa muunkin vedon asettaminen.

Pelikohteita on livenäkin tarjolla valtaisa määrä, vetojen asettaminen onnistuu parhaimmillaan silmänräpäyksessä yhdellä klikkauksella ja voitotkin maksetaan pelaajan pelitilille välittömästi. Jos veikkaat esimerkiksi seuraavan maalin tekijää, löytyvät rahat pelitililtäsi välittömästi oikein veikatun maalin jälkeen, minkä jälkeen voit halutessasi asettaa seuraavan vedon samaan peliin vaikka saman tien.

Live-vedonlyönnin suosio on hyvällä syyllä kasvanut valtaisalla vauhdilla, sillä useat suomalaisetkin pelaajat nauttivat vetojen asettamisesta eniten juuri otteluiden seuraamisen ohessa. Asiantuntijoiden arvioiden mukaan jopa 70 prosenttia vedoista asetetaan Euroopan suurimmilla vedonlyöntisivustoilla juuri livenä otteluiden ollessa jo käynnissä.

Jalkapallokenttä Jalkapallokenttä

Live-vedonlyöntistrategiat

Tarvitaanko live-vedonlyöntiin erillistä strategiaa? Ei välttämättä, vaan pohjimmiltaan perusidea on aina sama. Useimmat vedonlyöjät lyövät livenäkin vetoa suosikkinsa puolesta. Vetoja saatetaan asettaa myös runsaiden maalimäärien puolesta vauhdikkaalta näyttävässä ottelussa. Lähtökohtaisesti ottelun seuraaminen tietenkin kannattaa, sillä näin pelaaja saa paremman kuvan esimerkiksi pelin temposta, hallitsevasta joukkueesta sekä terävistä pelaajista, jotka saattavat päästä maalin makuun minä hetkenä hyvänsä.

Puhtaiden viihdepelaajien ohella live-vedonlyönti on noussut myös asiansa osaavien ammattipelaajien suosikiksi. Nopeasti muuttuvat kertoimet tarjoavat oivia mahdollisuuksia osaaville pelaajille, minkä lisäksi kertoimet eivät välttämättä vastaa kesken ottelun aivan yhtä hyvin todellisuutta kuin ennen peliä, jolloin asiantuntijat ovat käyttäneet kerrointen arvioimiseen päiväkausia aikaa. Esimerkiksi tennistä veikatessa yksittäinen piste saattaa heilauttaa kertoimia tavalla, joka tuntuu suorastaan järjettömältä. Monessa tapauksessa kertoimet korjataan nopeasti tolkullisempaan muotoon, mutta osaava ja nopea pelaaja on jo saattanut ehtiä paikalle.

Myös aloitteleva ja amatöörimaisempi pelaaja voi kokeilla yksinkertaisien strategioiden hyödyntämistä vedonlyönnin parissa. Jos haluat asettaa vetosi esimerkiksi sille, että ottelussa tulee alle 2,5 maalia, ei ole lainkaan hassumpi idea odottaa vaikkapa varttia ottelun alkamisesta. Vaikka peli olisi edelleen maaliton, eivät kertoimet välttämättä ole muuttuneet juuri mihinkään, sillä harvat pelaajat odottavatkaan maalien syntymistä heti alussa. Todennäköisyyksien valossa myös heti ensimmäisellä vartilla syntyy kuitenkin lähes yhtä runsaasti maaleja kuin ottelun myöhemmillä hetkellä.

Pienen hetken odottaminen antaa myös yleisesti hyvän kuvan siitä, kuinka ottelu on lähtenyt käyntiin. Kertoimet eivät välttämättä reagoi kovinkaan nopeasti, vaikka altavastaaja näyttäisi ottelussa selvästi paremmalta joukkueelta. Tällaiset tilaisuudet ovat tarkkasilmäiselle pelaajalle aina rahan arvoisia.

Live-vedonlyönnin muodot

Tänä päivänä vetoa pääsee lyömään yksittäisestä ottelustakin jopa sadoissa eri muodoissa. Myös livenä veikkaaminen onnistuu lukuisissa eri muodoissa, sillä käytännössä kaikki pelikohteet ovat tarjolla myös livenä. Näin pelaaja voi asettaa vetoja vaikkapa ottelun voittajasta, maalimääristä, maalintekijöistä tai vaikkapa annetuista kulmapotkuista tai jaetuista keltaisista korteista. Erityisesti seuraavan maalin tekijä on mielenkiintoinen kohde livenä veikattavaksi.

Livenä tarjotaan runsaasti myös huomattavan nopeatempoisia kohteita, joiden avulla pelaaja voi lyödä vetoa vaikkapa seuraavan viiden tai kymmenen minuutin tuloksesta tai tapahtumista. Vetoa voi lyödä esimerkiksi siitä, annetaanko ottelussa kulmapotku seuraavan kymmenen minuutin aikana.

Jos laji on jaettu yksittäisiin suorituksiin, pääsee myös näistä lyömään vetoa. Tenniksessä voikin lyödä vetoa vaikkapa seuraavasta pisteestä, kun taas baseballissa voi asettaa vetoja seuraavan lyöntivuoron tai vuoroparin lopputuloksesta. Snookerin puolella vetoa taas voi lyödä siitä, minkä värinen pallo pussitetaan seuraavan framen ensimmäisenä tai viimeisenä värillisenä pallona. Pelikohteita riittää käytännössä jokaiseen mahdolliseen makuun.

Jos sinulla on mielessäsi tarkka käsitys ottelun kulusta, onnistuu myös useiden saman ottelun kohteiden yhdistäminen samalle lapulle parhaimmillaan myös livenä. Näin voit lyödä vetoa kerralla esimerkiksi ottelun voittajasta, seuraavan maalin tekijästä, maalimäärästä sekä ottelussa jaettujen keltaisten korttien määrästä. Valinnanvaraa todellakin riittää!