Urheiluvuosi 2022 - tammikuun suurimmat urheilutapahtumat

Logoja Logoja

Urheiluvuosi 2022 saattaa hyvinkin näyttää jopa edeltäjäänsä jännittävämmältä. Luvassa on niin talviolympialaisia kuin jalkapallon MM-kisatkin, joten viihdettä ei taatusti tule puuttumaan. Luomme heti aluksi katsauksen tammikuun kiinnostavimpiin urheilutapahtumiin.

Lyö vetoa vuoden parhaista tapahtumista:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

Tervetuloa urheiluvuoteen 2022!

Urheiluvedonlyönti.net toivottaa lukijansa uuden urheiluvuoden pariin! Vuosi 2021 tarjosi lukuisia huippuhetkiä, kun Suomi pelasi ensimmäistä kertaa jalkapallon EM-kisoissa, suomalaiset pääsivät juhlimaan kahta olympiamitalia, Kalle Rovanperästä tuli rallin MM-sarjan kaikkien aikojen nuorin osakilpailuvoittaja, Matilda Castrén pelasi loistavan kauden ja Kimi Räikkönen päätti kunniakkaan uransa.

Pidemmissä sarjoissa nautittiin esimerkiksi Chelsean yllättävästä voitosta Mestarien liigassa, Tampa Bay Lightning toisesta peräkkäisestä Stanley Cupista, Manchester Cityn voitosta Valioliigassa sekä Lukon voitosta kotimaisessa liigassa. Baseballin World Seriesin voiton nappasi Atlanta Braves, kun taas Super Bowlissa jo 43-vuotias Tom Brady johdatti Tampa Bay Buccaneersin voittoon. Tenniskausi oli saada historiallisen päätöksen, kun Novak Djokovic oli yhden voiton päässä ensimmäisestä Grand Slamista yli kahteenkymmeneen vuoteen – tuloksena oli kuitenkin shokkitappio.

Tammikuun parhaat urheilutapahtumat

Miltä näyttää vuoden 2022 urheiluvuosi? Sanoisimme, että enemmän kuin maukkaalta. Vuosi lyödään käyntiin useammallakin huipputapahtumalla, minkä lisäksi jännitettävää tulee riittämään läpi vuoden. Vuoden aikana päästään nauttimaan esimerkiksi poikkeuksellisesti loppuvuodesta pelattavista jalkapallon MM-kisoista sekä talviolympialaisista, joiden jääkiekkoon saadaan myös NHL-pelaajat mukaan.

Miltä näyttää heti alkuvuosi? Poimimme esille muutaman kiinnostavan tapahtuman.

Australian avoimet

Tenniskauden starttaa toden teolla 17. päivä alkava ja aina kuun lopulle kestävä Australian avoimet. Tapahtuma on järjestetty jo vuodesta 1905 lähtien ja hallitsevana mestarina lähtee miesten puolella Novak Djokovic, joka on voittanut tapahtuman jo kolmesti putkeen. Seuraava voitto olisi Djokovicille jo kymmenes. Naisten puolella mestaruuttaan puolustaa Naomi Osaka, jolle edellisvuoden voitto oli vuorossaan toinen.

Jalkapallon Afrikan-mestaruuskilpailut

Jalkapallon Afrikan-mestaruuskilpailut alkavat heti kuun alussa jo 9. päivä ja jatkuvat aina helmikuun 6. päivään saakka. Kamerunissa pelattavat kisat oli tarkoitus pelata jo vuonna 2020, mutta kisoja on jouduttu siirtämään jo kahteen otteeseen, eikä seuraavakaan siirto ole mahdottomuus. Hallitsevana mestarina kisoihin lähtee Algeria, joka nappasi mestaruuden vuonna 2019. Viisissä viime kisoissa on kuitenkin poikkeuksetta mestaruutta juhlinut eri joukkue.

Hiihdon maailmancup

Hiihdon puolella maailmancup viihdyttää katsojia kahdeksalla tapahtumalla läpi kuukauden. Heti uudenvuodenpäivänä kilpaillaan Tour de Skissä, joka ehti startata jo edellisen vuoden puolella. Kuukauden aikana ehditään kilpailla Oberstdorfissa, Val di Fiemmessä, Les Roussessissa sekä Planicassa. Suomessa tulosta odotetaan erityisesti Iivo Niskaselta sekä Krista Pärmäkoskelta. Hallitsevana mestarina maailmancupiin lähtivät kuitenkin Alexander Bolshunov sekä Jessica Diggins.

Snookerin Masters

Snookerin puolella heti tammikuussa pelattava Masters on yksi vuoden arvostetuimmista tapahtumista, sillä turnaus on myös snooker-kauden kolmesta Triple Crown -tapahtumasta toisena käytävä. Alexandra Palacessa käytävä kuudentoista maailman parhaan pelaajan kutsuturnaus tulee kestämään 9. päivästä 16. päivään saakka. Hallitsevana mestarina tapahtumaan lähtee Kiinan Yan Bingtao, joka nappasi viime vuonna ensimmäisen mestaruutensa. Snookerille tyypilliseen tapaan viidessä edellisessä tapahtumassa on juhlittu aina eri mestareita.

Jalkapallon Valioliiga

Myös monet jo viime vuonna käyntiin pyörähtäneet sarjat jatkuvat pitkälle seuraavan vuoden puolelle. Pelejä pelataan ahkeraan tahtiin myös Englannin Valioliigassa, joten penkkiurheilijalle riittää seurattavaa tälläkin saralla. Mestaruuttaan lähtee puolustamaan Manchester City, joka on napannut kolme neljästä edellisestä mestaruudesta. Erityisesti Chelsea sekä Liverpool tarjoavat kuitenkin kovaa haastetta tälläkin kaudella.

Jääkiekon Liiga

Myös kotimaisen jääkiekon Liiga viihdyttää pelaajia edelleen säännöllisillä peleillä. Hallitsevana mestarina kauteen lähtee Rauman Lukko, mutta mestaruuskauden jälkeen heikentyneelle joukkueelle pudotuspelipaikkakaan ei ole varma. Suurimmat suosikit mestaruuteen ovat HIFK ja TPS, mutta jokainen suomalainen tietää, että tämän liigan mestaruuden saattaa aina napata myös todellinen yllättäjäjoukkue.

NHL

Myös jääkiekon NHL kulkee tasaisesti kohti kauden huipennusta. Tammikuussa nautitaan vielä runkosarjasta, jossa suomalaiset ovat olleet tällä kaudella huippuvireessä. Esimerkiksi Sebastian Aho ja Mikko Rantanen kuuluvat sarjan kiistattomaan eliittiin. Mestaruutta puolustaa Tampa Bay Lightning, joka nappasi viime vuonna jo toisen perättäisen mestaruutensa. Kirjattaisiinko Stanely Cupiin tänä vuonna myös suomalaisen voittajan nimi?

NFL:n pudotuspelit

Amerikkalaisen jalkapallon NFL on jo hyvin lähellä kauden huipennusta. Runkosarja saadaan pakettiin 9. päivä, minkä jälkeen pudotuspelit käynnistyvät tammikuun 15. päivä, minkä jälkeen kausi saa huipennuksensa Super Bowlissa helmikuun puolella. Mestaruuttaan lähtee puolustamaan Tampa Bay Buccaneers, joka on ollut myös tällä kaudella huippuvireessä.

Urheilulajeja Urheilulajeja

Sporttikalenteri listaa vuoden parhaat urheilutapahtumat

Mitä kaikkea on luvassa vuonna 2022? Urheiluvedonlyönti.netin näppärä Sporttikalenteri osoitteessa https://www.urheiluvedonlyönti.net/tapahtuma.html käy läpi kaikki vuoden kiinnostavimmat turnaukset ja kiihkeimmät sarjat. Alustavan katsauksemme perusteella luvassa on jopa poikkeuksellisen kiinnostava urheiluvuosi, josta ei tule puuttumaan jännitystä ja huikeita hetkiä. Urheiluvedonlyönti.net keskittyy tapahtumakatsauksissa tietysti aina myös suomalaisten urheilijoiden otteisiin!