CAGE 53

Logo ja miehiä Logo ja miehiä

Suomalaisen ja pohjoismaisen vapaaottelun ykkössarja CAGE tarjoaa jälleen räiskyvintä mahdollista viihdettä. Luvassa on kelpo kattaus Suomen parhaimpiin lukeutuvia iskijöitä sekä ulkomaisia suuruuksia.

Myös vapaaottelusta lyödään vetoa:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

CAGE 53 MMA-ilta Kulttuuritalolla

Jo 53. vapaaotteluilta tulee tarjoamaan taattua viihdettä, sillä CAGE tunnetaan poikkeuksellisen näyttävistä sekä tasokkaista tapahtumista. CAGE 53 oli alun perin tarkoitus järjestää jo tammikuun lopulla, mutta Aluehallintoviraston yleisötapahtumia koskevat linjaukset siirsivät tapahtuman maaliskuulle. Uusi päivämäärä on 5.3.2022. Tapahtumapaikkana toimii vanha tuttu Helsingin Kulttuuritalo, joka tarjoaa oivat puitteet Suomen parhaalle vapaaottelulle.

Noin 1 500 katsojaa vetävälle Kulttuuritalolle ehtii edelleen hankkimaan liput, vaikka myynti onkin lähtenyt hyvin liikkeelle. Mäiskettä pääsee todistamaan halvimmillaan 39,99 euron hintaan, kun taas kehää reunustavat ringside-paikat kustantavat 99,99 euron verran.

Tällä hetkellä tapahtumaan on ilmoitettu kahdeksan ottelua, joten viihdettä tullaan taatusti tarjoamaan koko rahan edestä. Pääotteluissa Suomen Tuomas Grönvall ja Markus Rytöhonka kohtaavat brasilialaiset vastustajat, minkä lisäksi kortilta löytyvät myös Viron Sten Saaremäen ja Ruotsin Robert Nyströmin kohtaaminen, sekä suomalaisten Karri Itkosen ja Karvann Ahmadin kamppailu. Kehässä nähdään myös Henri Lintula, Alar Hutrov, Ville Mankinen sekä Eemil Kurhela, mutta heidän vastustajansa eivät ole vielä selvillä.

CAGE on Pohjoismaiden suurin sekä suosituin vapaaotteluorganisaatio, jonka tapahtumissa nähdään suomalaisten lisäksi säännöllisesti ottelijoita ympäri maailman. Alkunsa jo vuonna 2004 saanut organisaatio on toiminut ponnahduslautana monille maailman absoluuttiselle huipulle nousseille ottelijoille. Tony Halmetta lukuun ottamatta kaikki Suomesta vapaaottelun huippuorganisaatio Ultimate Fighting Championshipiin päätyneet kamppailijat ovat ehtineet ottelemaan myös CAGEn riveissä.

Makwan Amirkhani ehti ottelemaan CAGEssa viidesti, Tina Hanninen o.s. Lähdemäki nappasi voiton jokaisessa kolmessa ottelussaan, Tom Niinimäki oli voitollinen kaikissa seitsemässä kamppailussaan, kun taas Teemu Packalen siirtyi UFC:hen kolmen peräkkäisen CAGE-lopetuksen jälkeen. Anton Kuivanen taas on ehtinyt esiintymään CAGEssa peräti 16 kertaa – sekä ennen että jälkeen UFC-vierailun.

Kyse ei todellakaan ole harrastelijatason puuhastelusta, vaan CAGEssa pärjääminen on kerta toisensa jälkeen vienyt suomalaisia Amerikkaan miljoonayleisön eteen. Jos et onnistu pääsemään paikan päälle, onnistuu CAGE 53:n seuraaminen myös suorana lähetyksenä. CAGEn tapahtumat kuuluvat kattavaan Viaplayn pakettiin, joka sisältää esimerkiksi jalkapallon Valioliigan, NHL:n, Bundesliigan, NFL:n sekä vapaaottelun ykkössarja UFC:n.

Jälkilähetyksenä ottelut ovat katsottavissa CAGEn Youtube-sivulta noin pari viikkoa tapahtuman jälkeen.

Rytöhonka vs Amorim

CAGE 53:n toiseksi suurimpana otteluna ja co-main eventinä nähdään Suomen Markus Rytöhongan ja Brasilian Renato Amorimin välinen kamppailu, joka käydään 65,8 kilon höyhensarjassa eli featherweight-luokassa.

Primus Fight Teamia edustava 26-vuotias ”Master Colombo” Rytöhonka on CAGEn kehässä jo tuttu näky, sillä kyseessä on helsinkiläiselle jo seitsemäs ottelu samassa organisaatiossa. Tähän mennessä tuloksena on CAGEsta viisi voittoa sekä kaksi tappiota, yhteensä Rytöhonka on urallaan voittanut seitsemään otteeseen ja hävinnyt neljästi, kun taas kerran ottelu on päättynyt tasapeliin. Rytöhonka otteli heti uransa ensimmäisessä kamppailussa Makwan Amirkhania vastaan, mutta tuolloin tuloksena oli tappio luovutuksella.

Kulttuuritalolla vastaan astelee Brasilian Renato Amorim, joka edustaa monien UFC-mestareiden tavoin American Top Teamia. Urallaan kahdeksan voittoa napanneen ja vain kahdesti hävinneen 30-vuotiaan brasilialaisen piti kohdata Rytöhonka jo edellisessä CAGEn tapahtumassa, mutta tuolloin Rytöhonka joutui jäämään sivuun sairastumisen vuoksi. Korvaaja kuitenkin löydettiin – Amorim nappasi ensimmäisen CAGE-voittonsa tuomariäänin Alar Hutrovia vastaan.

Selvästi suurin osa molempien kamppailijoiden otteluista on päätynyt joko tyrmäykseen tai luovutukseen, joten viihdettä on taatusti luvassa koko rahalla.

Vapaaottelua ja logo Vapaaottelua ja logo

Grönvall vs Pereira

Varsinaisessa pääottelussa kohtaavat Suomen Tuomas Grönvall sekä Brasilian Lucas Pereira. Ottelu käydään 61,2-kiloisten kääpiösarjassa eli bantamweight-painoluokassa.

Veturina tunnettu Grönvall esiintyy pääottelussa jo toisen kerran urallaan. Painista ja kuristamalla saavutetuista voitoista tunnettu Grönvall keskittyy tällä hetkellä vapaaotteluun täysillä, ja tavoitteeksi vuodelle on asetettu ainakin neljä voittoa. Tähän mennessä kahdeksaan otteeseen CAGEssa esiintynyt Grönvall on urallaan ehtinyt saalistamaan seitsemän voittoa, kun taas tappioita on tullut neljä. Uran ensimmäinen ottelu taas päättyi tasapeliin. Voitoista peräti neljä on tullut kuristamalla, joten jokaiselle lienee selvää, mitä Grönvall tulee hakemaan tässäkin ottelussa.

Vastaan astelee American Top Teamia edustava Brasilian Lucas Pereira, joka tunnetaan erityisesti pätevänä pystyottelijana. Paljon tuleekin olemaan kiinni siitä, pystyykö Grönvall viemään brassia maihin. Urallaan Pedro Canariosta kotoisin oleva Pereira on ehtinyt voittamaan neljästi, kun taas tappioita on tullut viisi. Sekä Grönvallilla että Pereiralla on taipumusta mennä otteluissaan tuomariäänille asti, eikä tällainen ratkaisu olisi yllätys myöskään CAGE 53:n pääottelussa.

Pääottelu saa seurakseen useita muita otteluita

Tuttuun tapaan pääotteluiden lisäksi kortilla nähdään myös useita muita otteluita. Tällä hetkellä kortilta löytyy esimerkiksi höyhensarjassa oteltava Viron Sten Saaremäen sekä Ruotsin Robert Nyströmin kamppailu. Molemmat kamppailijat ovat keränneet urallaan kuusi voittoa, minkä lisäksi molemmat ovat CAGEn kehässä jo tuttuja näkyjä. Suomalaiseen 03 Fight Teamiin liittynyt Saaremäe astelee kehään tällä kertaa käytännössä kotiottelijana. Ennakkospekulaatioissa ottelun odotetaan päättyvän vain kahdesti urallaan hävinneen Saaremäen lopetukseen ennen täyttä aikaa, mutta Nyströmin paini saattaa tuottaa virolaiselle hankaluuksia.

Ennakkoon kortilta löytyy myös Karri Itkosen ja Karvann Ahmadin välinen ottelu, joka todennäköisesti käynnistää tämänkertaisen CAGE-illan. Itkonen on ehtinyt nousemaan ammattilaiskehiin kahdesti, mutta helsinkiläinen saalistaa edelleen uransa ensimmäistä voittoa. Nyt siihen on mahdollisuudet, sillä vastaan astelee BJJ Vaasaa edustava Karvann Ahmadi, jolle kyseessä on uran ensimmäinen ammattilaisottelu. Molemmat kamppailijat ovat onnistuneet amatööriurallaan voittamaan vain yhden ottelun.

Lisäksi kortilla nähdään Eemil Kurhela, Ville Mankinen, Alar Hutrov sekä Henri Lintula, joiden vastustajat eivät kuitenkaan vielä ole tiedossa. Ennakolta mielenkiintoa herättää erityisesti välisarjassa eli middleweightissa otteleva Lintula, joka on tähän mennessä voittanut viisi ottelua ja hävinnyt vain kertaalleen. 31-vuotiaan suomalaisen ottelusta on luvassa jälleen kerran taattua menoa, sillä Lintulan ottelu ei ole vielä koskaan edennyt tuomariäänille saakka, vaan keskeytys on aina saatu aikaan.

Varmistettuja otteluita pääset seuraamaan kätevästi CAGEn omilta sivuilta, josta löydät muunkin tarpeellisen tiedon maaliskuussa järjestettävää tapahtumaa varten.

Lue myös muut uutisemme: