Tammikuun Liiga-katsaus

Jääkiekkoilija ja Liigan logo Jääkiekkoilija ja Liigan logo

Vaikka vuosi on vaihtunut, jatkuvat pelit kotimaisessa Liigassa tuttuun tapaan. Myös tänä iltana kotimaisesta jääkiekosta päästään nauttimaan useamman ottelun muodossa. Liiga tammikuu 2023 tarjoaa reilun annoksen laatuviihdettä.

Liiga vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2023 on täällä!

Vuosi on vaihtunut ryminällä, mutta urheilun maailmassa jatketaan perinteiseen tapaan. Monet maailman suurimmista ja kiinnostavimmista urheilusarjoista ovat pyörineet tauotta vuodenvaihteen yli, ja sama pätee myös kotimaiseen jääkiekon Liigaan. Vain muutaman päivän kestänyt tauko päättyi jo eilen kahden ottelun muodossa, kun taas tänään pelataan kolmesti. Kaikki ottelut pelataan puoli seitsemältä, kun Ilves kohtaa Ässät, Jukurit saa vieraakseen Sportin ja Lukko pyrkii vahvistamaan asemiaan sarjakärjessä, kun vastaan asettuu Kärpät.

Vieläkin enemmän kiekkoviihdettä on tarjolla heti huomenna, jolloin pelejä tarjotaan täyden kierroksen muodossa. Kierroksen kiinnostavimmassa kamppailussa vastakkain asettuvat mestaruudesta haastavat Tappara sekä Lukko. Kärkipään huippuottelu nähdään myös TPS:n sekä Lahden Pelicansin välillä. Jääkiekkoviihdettä on taatusti tarjolla koko rahan edestä, kun vuosi 2023 lyödään käyntiin vauhdilla!

Liiga – missä mennään?

Jo syyskuun puolivälissä käyntiin pyörähtänyt Liiga on ehtinyt etenemään tähän mennessä jo runkosarjan puolivälin yli, joten asetelmat alkavat olemaan vähintäänkin hyvin selvillä. Kamppailu erityisesti viimeisistä pudotuspelipaikoista tulee taatusti käymään kiivaana vielä pitkään, mutta suuria muutoksia voimasuhteisiin ei perinteisesti kannata enää tässä vaiheessa kautta odottaa.

Kauden kiinnostavimmista joukkueesta ei liene tässä vaiheessa epäselvyyttä, sillä sarjan kärkipaikkaa pitää peräti kahdeksan pisteen erolla yllättäjä Rauman Lukko, joka onnistui nappaamaan myös joukkueen historian toisen mestaruuden vuonna 2021. Edellinen kausi päättyi jo puolivälierissä, mutta tällä hetkellä Lukko on huimassa vireessä.

Vuodenvaihteeseen joukkue eteni peräti viiden ottelun voittoputkessa, kun erityisesti puolustus on pitänyt. Lähes kaikki joukkueen ottelut pelannut maalivahti Artjom Zagidulin on ollut ylivertaisessa vireessä – päästettyjen maalien keskiarvo on ainoastaan 1,54. Voittava maalivahti riittää jo itsessään pitkälle, mutta samalla Lukon laaja hyökkäys on onnistunut nakuttamaan sarjan toiseksi eniten maaleja. Ehkä jopa yllättäen eniten pisteitä joukkueelle on takonut puolustaja Thomas Gregoire, joka on kyennyt jo 26 pisteeseen.

Kärkipää näyttää tässä vaiheessa kautta poikkeuksellisen kiehtovalta, sillä heti Lukon perästä löytyy Lahden Pelicans, jota tuskin juuri kukaan povasi mukaan mestaruustaistoon. Tästä huolimatta joukkue on pelannut kautta linjan vakuuttavasti. Ainoastaan Lukko on kyennyt päästämään lahtelaisia vähemmän maaleja, minkä lisäksi myös hyökkäys on ollut toimivassa vireessä. Pelicans saattaa hyvinkin keikkua kärkisijoilla myös runkosarjan päättyessä, jos jo 14 maalia iskenyt Joni Ikonen onnistuu jatkamaan samaa tahtia.

Useimmat sarjan tutuista mestarisuosikeista löytyvät luonnollisesti pudotuspelipaikoilta. Hallitsevana mestarina kauteen lähtenyt Tappara sijaitsee tällä hetkellä neljäntenä, kun taas paikallisvastustaja Ilves on sarjataulukossa yhden pykälän ylempänä. Aina vahva Kärpät taas tulee tällä erää viimeisellä pudotuspelipaikalla kuudentena.

Kauden suurimmasta flopista on kiistatta vastannut HIFK, jonka kausi sai suorastaan katastrofaalisen alun. Vaikka peli on hetkittäin näyttänyt budjetin mukaiselta, on joukkue edelleen sarjan kolmanneksi viimeisellä sijalla. Vuodenvaihteessa pelattu Spengler Cup ei juuri luvannut parempaa – HIFK hävisi kaikki turnauksessa pelaamansa ottelut. Teknisesti joukkueella pitäisi olla kaikki mahdollisuudet jopa mestaruuteen saakka, mutta tällä hetkellä jopa säälipleijareihin selviäminen saattaa tuottaa vaikeuksia. Sarjan häntäpää on kuitenkin tällä hetkellä poikkeuksellisen tasainen. Joukkueet sijoilla 10.–14. ovat kaikki vain yhden pisteen sisällä.

Muistathan, että SuomiVeikkauksen kattava Liiga-osio tarjoaa poikkeuksetta laajan kausiennakon ohella myös reaaliajassa päivittyvän sarjataulukon sekä otteluohjelman. Näin pysyt helposti kärryillä siitä, kuinka Liiga 2023 etenee.

Jääkiekkoilijoita Jääkiekkoilijoita

Mitä on luvassa kevään aikana?

Kevään aikana Liigassa on tietenkin luvassa ensisijaisesti kiivasta kamppailua pudotuspeleihin etenemisestä. Lähes puolet kaudesta on edelleen pelaamatta, ja monella joukkueella on taatusti mielessä uuden vaihteen löytäminen uudelle vuodelle. Pelejä on luvassa tasaisella tahdilla vielä reilun kahden kuukauden ajan, sillä runkosarja lyödään pakettiin 11. maaliskuuta. Tässä vaiheessa jokainen joukkue on ehtinyt pelaamaan 60 ottelua.

Tuttuun ja jo perinteikkääseen tapaan runkosarjan kuusi parasta joukkuetta etenevät pudotusvälieriin, kun taas neljä seuraavaa joukkuetta kamppailevat ylimääräisen pudotuspelikierroksen muodossa kahdesta viimeisestä paikasta puolivälierissä. Mielenkiintoisessa muodossa pelattava ylimääräinen kierros koostuu kahdesta ottelusta, joissa molemmat pääsevät pelaamaan kertaalleen kotona. Jos voitot ovat kahden ottelun jälkeen tasan, pelataan välittömästi toisen ottelun perään ylimääräinen jatko-ottelu, joka päättyy ensimmäiseen maaliin.

Varsinaiset pudotuspelit taas pelataan totutusti korkeintaan seitsemän ottelun sarjoina, joissa jatkoon eteneminen vaatii neljää voittoa. Kotiottelulla aloittaa runkosarjassa paremmin menestynyt joukkue, mutta tämän jälkeen kotietu vaihtelee ottelusta toiseen. Ainoan poikkeuksen muodostaa pronssiottelu, joka pelataan yksiosaisena.

Pudotuspelien aikataulu ei vielä tässä vaiheessa ole selvillä, mutta perinteisesti pelit on aloitettu käytännössä välittömästi runkosarjan päättymisen jälkeen. Mestari taas on useimmiten ollut tiedossa vapun tienoilla. Viime vuonna Tappara pääsi nostamaan himoittua Kanada-maljaa huhtikuun 28. päivä.

Seuraa näitä joukkueita tammikuussa

Mihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, kun Liigassa palataan lyhyen talvitauon jälkeen jälleen jäille? Olemme nostaneet esille kolme joukkuetta, joita kannattaa pitää tarkkaan silmällä myös vuonna 2023.

Lukko

Vuonna 2021 yllättäen mestaruuden napannut Lukko on ehdottomasti sarjan kiinnostavin nimi tällä hetkellä. Huimassa vireessä oleva joukkue pelaa yksinkertaisesti sarjan parasta jääkiekkoa, mikä näkyy myös jo viiteen otteluun kasvaneen voittoputken pituudessa. Erityistä huomiota ansaitsee jo kertaalleen NHL:ssäkin jäälle päässyt maalivahti Artjom Zagidulin, joka pelaa elämänsä kautta. Jos meno jatkuu samana, saatetaan Zagidulin nähdä NHL:ssä hyvinkin nopealla tahdilla.

Tappara

Viime kaudella Tappara esitti suorastaan poikkeuksellista näytöstä. Joukkue nappasi runkosarjan voiton, eikä hävinnyt pudotuspelien aikana yhdessäkään ottelusarjassa yhtä ottelua enempää. Joukkueen suurin tähtipelaaja Anton Levtchi siirtyi NHL:ään, mutta tästä huolimatta Tapparaa pidetään edelleen suurimpana mestarisuosikkina myös tälle kaudelle. Tappara ei tällä kaudella ole vielä kyennyt vastaavaan vireeseen kuin viime kaudella, mutta löytääkö kokenut joukkue toisen vaihteen, kun pudotuspelit lähestyvät? Jori Lehterältä, Niko Ojamäeltä ja Veli-Matti Savinaiselta on syystäkin lupa odottaa paljon.

HIFK

Kauteen sarjan suurimmalla pelaajabudjetilla lähtenyt HIFK on vastannut tähän mennessä kauden noloimmasta esityksestä. Sarjan häntäpäähän jämähtänyt petolauma leimattiin jo alkukaudesta kriisijoukkueeksi, eikä meno ole parantunut kuin hetkittäin. Tästä huolimatta päävalmentaja Ville Peltonen on edelleen säilyttänyt asemansa. Peiliin katsomisen paikka on myös pelaajistolla – kun kautta on takana jo 33 ottelua, on HIFKin paras pistemies vain 16 pisteellä Juha Jääskä. Erityisesti kotimaahan täksi kaudeksi palannut Julius Nättinen on ollut kuin varjo entisestä. Selvää kuitenkin on, että osaamista joukkueesta löytyy.