Parhaiten palkatut urheilijat

Rahaa ja urheiluvälineitä Rahaa ja urheiluvälineitä

Modernien huippu-urheilijoiden ei todellakaan tarvitse tyytyä kilpailemaan pelkästään kunniasta. Maailman suurimmat urheilijat saattavat kiskoa vuodessa tuloja lähes 200 miljoonan dollarin edestä. Forbes on listannut jälleen hulppeimpia summia tienanneet urheilijat, joten on syytä luoda katsaus listan kärkipäähän.

Suuret rahat pyörivät myös vedonlyönnissä:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

Maailman parhaiten palkatut urheilijat

Talouslehti Forbes on julkistanut jälleen vuosittaiset tilastonsa maailman parhaiten tienaavista urheilijoista, joten myös urheiluvedonlyönti.net on luonnollisesti tarttunut aiheeseen. Kattavasta urheiluosiostamme löydät tunnetusti reilusti erikoisia faktoja sekä kattavia listoja esimerkiksi Suomen tunnetuimmista urheilijoista. Tässä artikkelissa perehdymme kuitenkin vuonna 2021 eniten hilloa takoneisiin urheilijoihin.

Parhaiten palkattujen urheilijoiden lista on varsin mielenkiintoista luettavaa, sillä selvästikin huipputuloihin voi päästä useiden eri lajien parissa. Viiden eniten rahaa tienanneen urheilijan joukkoon mahtuu niin kamppailu-urheilijoita, jalkapalloilijoita, jenkkifutaajia kuin koripalloilijoitakin. Otathan huomioon, että listalla on kyse kokonaistuloista, eivätkä rahasummat välttämättä ole kokonaisuudessaan tulleet juuri urheilun parista. Tässä ovat vuoden 2021 parhaiten palkatut urheilijat!

Conor McGregor

Listan kärjestä löytyy vapaaottelijana, nyrkkeilijänä ja viskikauppiaana tunnettu Conor McGregor, joka tienasi vuoden aikana uskomattomat 180 miljoonaa dollaria. McGregor ehti julistaa jo vuonna 2016 ääneen, että hän tulee nousemaan listan kärkeen minä hetkenä hyvänsä, ja vuonna 2021 listan kärkipaikka on viimein hallussa.

Huomionarvoista lienee, että suurin osa McGregorin tuloista syntyi varsinaisen urheilun sijaan irlantilaisen perustaman Proper No. Twelve -viskibrändin myymisestä. 600 miljoonan dollarin kaupasta vapaaottelijan osuudeksi tuli maistuvat 150 miljoonaa. Varsinaisia urheilutuloja McGregor onnistui vuoden aikana haalimaan noin 22 miljoonaa dollaria, sillä entinen UFC:n höyhensarjan ja kevytsarjan mestari nousi kehään ainoastaan kertaalleen.

Urallaan 22 voittoa haalinut McGregor ei ole kyennyt voittamaan vapaaottelukehässä sitten vuoden 2020 tammikuun. Kaksi edellistä ottelua Dustin Poirieria vastaan ovat molemmat päättyneet Poirierin tyrmäysvoittoihin. Tästä huolimatta McGregor tulee taatusti takomaan jälleen miljoonasummia, jos hän vielä päättää nousta kehään.

McGregor ei suinkaan ole ainoa Forbesin listalle noussut urheilija, jonka tulot ovat syntyneet kaikesta muusta kuin urheilusta. Listan seitsemännelle sijalle nousi tennistähti Roger Federer, joka tienasi tenniksellä ainoastaan 30 tonnia. Urheilun ulkopuolella monen yrityksen mainoskasvona toimiva Federer taas laskutti peräti 90 miljoonaa dollaria.

Lionel Messi

Listan kärkipäästä on vuodesta toiseen tavannut löytyä jalkapallon supertähti Lionel Messi, joka oli vuonna 2019 koko maailman parhaiten palkattu urheilija. Barcelonaa peräti 21 vuoden ajan edustanut argentiinalainen kohahdutti jalkapallomaailmaa siirtymällä vuoden 2021 elokuussa ilmaissiirrolla Paris Saint-Germainiin. Siirto teki hyvää myös Messin palkkapussille, sillä jalkapalloilija tienasi vuonna 2021 yhteensä 130 miljoonaa dollaria. 97 miljoonaa tuli suoraan palkkana, minkä lisäksi Messi tienasi erilaisina mainos- ja sponsorisopimuksina vielä 33 miljoonaa.

Lionel Messi on ehditty palkitsemaan maailman parhaan jalkapalloilijan Ballon d’Orilla ennätykselliset seitsemän kertaa – viimeksi vuonna 2021. Barcelonassa Messi ehti voittaa La Ligan peräti 10 kertaa, minkä lisäksi hän on päässyt nostamaan Mestarien liigan pokaalia neljään otteeseen. La Ligan kaikkien aikojen paras maalintekijä pääsi vuonna 2021 voittokantaan myös maajoukkueen riveissä, kun Argentiina voitti viimein Copa American.

Urheilijoita Urheilijoita

Cristiano Ronaldo

Listan kolmannelta sijalta löytyy Messin perinteinen kilpakumppani Cristiano Ronaldo, joka löytyi listan kärkipaikalta vuosina 2016 ja 2017. Tänä vuonna portugalilainen jalkapalloilija tienasi hulppeat 120 miljoonaa dollaria, joista 70 miljoonaa tuli palkkana ja 50 miljoonaa muina tuloina.

Yhdeksän kauden ajan Real Madridia edustanut Ronaldo on viime vuosina päätynyt kiertämään maailmaa. Kolmen Juventuksessa vietetyn kauden jälkeen tuorein osoite on jälleen Manchester United, jonka riveissä portugalilainen nousi maailmaanmaineeseen jo teini-iässä.

Viidesti maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi valittu Ronaldo on ehtinyt urallaan voittamaan myös Mestarien liigan viidesti. Valioliigan hän on voittanut kolmesti, La Ligan kahdesti ja Portugalin riveissä Euroopan mestaruuden kertaalleen. 37-vuotiaana edelleen absoluuttisella huipulla pelaava Ronaldo on vähintään yksi kaikkien aikojen maalintekijöistä.

Dak Prescott

Jos katsottaisiin pelkkiä urheilun puolella tienattuja palkkatuloja, nousisi listan kärkeen amerikkalaisen jalkapallon pelinrakentaja Dak Prescott, joka tienasi vuonna 2021 pelkkinä palkkatuloina hulppeat 97,5 miljoonaa dollaria, jolla mennään puolen miljoonan erolla jopa Messin edelle. Kun Prescott haali muita tuloja vielä kymmenen miljoonan edestä, tuli vuoden kokonaistuloiksi peräti 107,5 miljoonaa dollaria.

Koko uransa Dallas Cowboysia edustanut 28-vuotias Prescott rikkoi jo ensimmäisellä kaudellaan monet tulokkaiden ennätykset, minkä lisäksi hänet palkittiin sarjan parhaana hyökkäävänä tulokkaana. Prescottin tulot nousivat yhdeltä vuodelta poikkeuksellisen korkeiksi, sillä pelinrakentajan sopimukseen sisältyi NFL:n historian kookkain allekirjoitusbonus, joka itsessään oli peräti 66 miljoonan dollarin arvoinen. Kokonaisuudessaan neljä vuotta kattava sopimus on tämän vuoden tuloihin verrattuna arvoltaan jopa maltilliset 160 miljoonaa dollaria.

Prescott on tällä listalla poikkeus sillä, että hän ei ole varsinaisesti voittanut Dallas Cowboysin riveissä yhtään mitään. Parhaimmillaan Dallasin pudotuspeliurakka on päättynyt jo toisella kierroksella.

LeBron James

Viiden kärjen täydentää jo 37-vuotias koripalloilija LeBron James, joka on parhaimmillaan löytynyt listan toiselta sijalta. Yhteensä hurjat 96,5 miljoonaa dollaria tienannut LeBron nautti 31,5 miljoonan dollarin palkasta, joka sai seurakseen peräti 65 miljoonan dollarin verran erilaisia sivutuloja.

Jopa historian parhaana koripalloilijana pidetty LeBron on edustanut vuodesta 2018 lähtien Los Angeles Lakersia, jonka riveissä LeBron nappasi vuonna 2020 neljännen NBA:n mestaruutensa sekä neljännen nimityksensä finaalisarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Neljästi LeBron on valittu myös runkosarjan parhaaksi pelaajaksi, minkä lisäksi supertähti on ehtinyt nappaamaan myös kaksi olympiakultaa. Yhteensä finaalissa peräti kymmeneen otteeseen esiintynyt LeBron on muun hyvän lisäksi tehnyt historian eniten pisteitä NBA:n playoffeissa. Jos ura jatkuu, voi LeBron jälleen siirtyä vapaasti uuteen joukkueeseen vuonna 2023.

Forbesin listan kymmenen kärkeen mahtuivat järjestyksessä myös jalkapalloilija Neymar, tennistähti Roger Federer, formulakuski Lewis Hamilton, uransa lopettanut jenkkifutaaja Tom Brady sekä koripalloilija Kevin Durant. Kymmenen eniten tienanneen urheilijan joukkoon vaadittiin vähintään ennätykselliset 75 miljoonan dollarin tulot.