NHL pudotuspelit

Jääkiekkoilijoita Jääkiekkoilijoita

Jääkiekon kiistaton ykkössarja NHL etenee vääjäämättä kohti loppuhuipennustaan. Jopa kahden kuukauden ajan kestävät pudotuspelit sisältävät tietenkin reilusti myös suomalaisväriä. Urheiluvedonlyönti.net luo katsauksen ottelupareihin, ennakkosuosikkeihin ja kiinnostavimpiin pelaajiin.

NHL pudotuspelit vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

NHL-pudotuspelit 2022

Pohjois-Amerikan jääkiekon ehdoton ykkössarja NHL on jälleen saapumassa kohti loppuhuipennustaan. Jo lokakuussa alkanut runkosarja on pelattu, jokaisella joukkueella on takana 82 ottelua ja pudotuspeleihin edenneet joukkueet ovat selvillä. Mukaan playoffeihin etenivät tuttuun tapaan neljän divisioonan kolme parasta joukkuetta sekä molempien konferenssien kaksi parasta joukkuetta, jotka eivät olleet divisioonassaan kolmen kärjessä.

Yhteensä playoffeissa on mukana kuusitoista joukkuetta, jotka on jaettu kahteen konferenssiin. Ottelupareissa pelataan korkeintaan seitsemän ottelua, minkä jälkeen neljästi voittanut joukkue etenee jatkoon. Aluksi voittajaa jaetaan konferenssien sisäisesti, minkä jälkeen oman konferenssinsa voittaneet joukkueet kohtaavat Stanley Cup -finaalissa. Jo vuodesta 1893 voittajalle jaettu valtava Stanley Cup kuuluu eittämättä joukkueurheilun himoituimpien palkintojen joukkoon.

Tällä kaudella NHL on monen suomalaisen mielestä tuntunut jännittävämmältä kuin aikoihin – eikä syyttä. Nuoret suomalaiset NHL-pelaajat ovat onnistuneet tekemään todellisen esiinmarssin, mikä näkyy kiistatta myös pudotuspeleissä. Suomalaisia löytyy lähes jokaisesta mukana olevasta joukkueesta, minkä lisäksi monet ennakkosuosikit ovat suorastaan pullollaan suomalaisia tähtipelaajia, jotka ovat toimineet joukkueidensa kantavina voimina.

Viimeksi Stanley Cupin on suomalaisista onnistunut voittamaan Olli Määttä, joka nappasi mestaruuden Pittsburgh Penguinsin riveissä sekä 2016 että 2017. Poika pääsi tuolloin tietenkin myös saunomaan Suomessa. Määttä ottaa tälläkin kertaa osaa pudotuspeleihin terävästi esiintyneen Los Angeles Kingsin riveissä.

Pelit alkavat tänä vuonna 2. toukokuuta, kun taas mestaria juhlitaan viimeistään kesäkuun lopulla.

Ketkä kohtaavat pudotuspeleissä?

Kun Stanley Cupin pudotuspelit ovat kyseessä, ei helppoja otteluita ole enää luvassa. Mukana on 16 ehdotonta jääkiekkomaailman eliittiin kuuluvaa huippujoukkuetta, joista jokainen tulee taatusti pelaamaan verenmaku suussa. Urheiluvedonlyönti.net kävi läpi otteluparit ja esittelee suurimmat ennakkosuosikit.

Florida Panthers – Washington Capitals

Vedonvälittäjien papereissa pudotuspelien toiseksi suurimmaksi ennakkosuosikiksi nousee huimassa vireessä ollut Florida Panthers, joka onnistui nappaamaan runkosarjassa peräti 122 pistettä, millä siepattiin samalla myös runkosarjan voittajalle jaettava Presidents’ Trophy. Suomalaisnäkökulmasta poikkeuksellisen kiinnostavan joukkueen kapteenina ja kapellimestarina häärii runkosarjassa 88 pistettä nakuttanut Aleksander Barkov, minkä lisäksi rivistöön kuuluvat myös Petteri Lindbohm, Anton Lundell, Eetu Luostarinen ja Markus Nutivaara.

Villillä kortilla mukaan selviytyneeltä Washington Capitalsilta ei ainakaan maalintekovoimaa puutu, sillä Wayne Gretzkyn ennätystä jahtaava 36-vuotias Alex Ovechkin takoi tälläkin kaudella peräti 50 häkkiä. Capitals on yksi harvoista pudotuspelijoukkueista, joista ei löydy lainkaan suomalaisia.

Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning

50 maalia oli tällä kaudella nöyrä lukema, sillä Toronto Maple Leafsia edustava Auston Matthews onnistui takomaan tolkuttomat 60 häkkiä, millä voitettiin myös maalipörssi. Yhteensä Toronto iski peräti 315 maalia, mikä oli runkosarjan toiseksi suurin lukema. Jotta pudotuspeleissä tulisi menestystä, tulee puolustuksen kuitenkin kestää runkosarjaa paremmin.

Jopa hienoisena altavastaajana ottelupariin lähtee Tampa Bay Lightning, joka on voittanut kaksi edellistä Stanley Cupia. Leveyttä ei joukkueesta puutu. Steven Stamkos, Nikita Kucherov, Victor Hedman ja Andrei Vasilevskiy tulevat varmasti laittamaan minkä tahansa joukkueen koville. Kyseessä on ennakolta yksi ensimmäisen kierroksen kiinnostavimmista ottelupareista.

Carolina Hurricanes – Boston Bruins

Divisioonansa 116 pisteellä voittanut Carolina Hurricanes on suomalaisnäkökulmasta kiistatta yksi kiinnostavimmista joukkueista. Hyökkäystä johtaa varakapteeninakin toimiva Sebastian Aho, joka pelasi uransa parasta kautta nakuttaen runkosarjassa peräti 81 pistettä. Rinnalla häärii lähes samassa tahdissa oleva Teuvo Teräväinen, minkä lisäksi myös Jesperi Kotkaniemi on täydentänyt suomalaisketjua. Veräjänvartija Antti Raanta taas palkittiin Frederik Andersenin kanssa runkosarjan vähiten maaleja päästäneille maalivahdeille jaetulla William M. Jennings Trophylla.

Boston Bruins ei kuitenkaan taatusti tule olemaan helppo vastustaja. Kovistakin otteista tunnetusta joukkueesta löytyy Brad Marchandin ja Patrice Bergeronin kaltaisia väkeviä nimimiehiä, jotka ovat johdattaneet Bostonin jo yhteen Stanley Cupiin. Joukkueessa pelaa myös varsin hyvässä vireessä ollut Erik Haula.

New York Rangers – Pittsburgh Penguins

Rangersin ja Pittsburgin ottelupari on taatusti ennakolta yksi tasaisimmista. Pitkään suorastaan suossa rämpinyt New York Rangers on tällä kaudella tuntunut saaneen todellisen vaihteen päälle. Maalivahti Igor Shesterkin pelasi runkosarjan parhaalla torjuntaprosentilla, kun taas Artemi Panarin onnistui nakuttamaan huimat 96 pistettä. Kakkosvaraus Kaapo Kakolta on lupa odottaa vieläkin enemmän, minkä lisäksi joukkuetta edustaa myös laituri Lauri Pajuniemi, joka ei vielä ole päässyt änärissä jäälle.

Mestaruuden sekä 2016 että 2017 voittanut Pittsburgh Penguins on ollut hieman hiipuneessa vedossa, mutta kukaan ei voi kiistää joukkueen tasoa. Todellisena taikurina toimii tietenkin joukkueen ykköstähti Sidney Crosby, joka onnistui tälläkin kaudella iskemään 84 pistettä. Paikoin Crosbyn rinnallakin on esiintynyt Kasperi Kapanen, joka takoi 32 pistettä.

Molempien joukkueiden puolustukset lukeutuivat sarjan pitävimpiin, joten luvassa saattaa olla hyvinkin varovaista nyhjäystä katsojille, joiden mielestä täydellinen peli päättyy aina ilman maaleja.

Jääkiekkoilijoita Jääkiekkoilijoita

Colorado Avalanche – Nashville Predators

Suurimpana ennakkosuosikkina pudotuspeleihin lähtee läntisen konferenssin selvällä erolla voittanut Colorado Avalanche, jonka ykkösketju on tehnyt tuhoisaa jälkeä. Jopa suurimmaksi tähdeksi on noussut joukkueen sisäisen pistepörssin 92 pisteellä voittanut Mikko Rantanen, joka on jättänyt jopa supertähti Nathan MacKinnonin varjoonsa. Pudotuspeleissä tehoja vaaditaan kuitenkin myös muilta ketjuilta. Esimerkiksi Artturi Lehkosella onkin mahdollisuus tuoda nimeään esille.

Viimeisenä joukkueena mukaan pudotuspeleihin selvisi vain 97 pistettä runkosarjassa saalistanut Nashville Predators, jota on syystäkin moitittu hieman värittömäksi joukkueeksi. Ehkä kiinnostavin nimi joukkueessa on uskomattomat 96 pistettä puolustajana tehnyt Roman Josi. Myös suomalaisväriä riittää, sillä Mikael Granlund, Eeli Tolvanen ja Juuse Saros kuuluvat kaikki joukkueen vahvuuteen. Nashville lähtee ottelupariin valtavana altavastaajana, eikä joukkueella ole tässä vaiheessa mitään menetettävää.

Minnesota Wild – St. Louis Blues

Yksi kauden kiinnostavimmista nimistä on ehdottomasti Minnesota Wild, joka äityi suorastaan huimaan vireeseen. Nuori Kirill Kaprizov nakutti peräti 108 pistettä, eikä puolustuskaan ole ollut vaikeuksissa. Kun maalia vartioivat sekä Cam Talbot että Marc-Andre Fleury, saattaa Minnesota lähteä pudotuspeleihin jopa vakuuttavimmalla maalivahtikaksikolla.

Vastaan astelee vain neljän pisteen päähän jäänyt St. Louis Blues, joka muistetaan vuoden 2019 mestarina. Eniten pisteitä takoi jälleen kerran Vladimir Tarasenko, mutta leveyttäkin riittää. Esimerkiksi kapteeni Ryan O’Reilly ehti voittamaan mestaruuskaudella myös pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinnon. Suomalaisväriäkin löytyy, sillä hyökkäyksessä on häärinyt Niko Mikkola, kun taas Ville Husso on onnistunut nappaamaan ykkösmaalivahdin paikan huikeasti mestaruuskaudella pelanneelta Jordan Binningtonilta.

Ennalta otteluparista povataan tasaista ja tiukkaa vääntöä, jossa maaleilla tuskin juhlitaan. Ratkaisu saattaa hyvinkin siirtyä seitsemänteen peliin.

Calgary Flames – Dallas Stars

Suorastaan huimaan vireeseen äitynyt Calgary Flames on eittämättä yksi pudotuspelien kiinnostavimmista nimistä. Kolmanneksi suurimpana suosikkina pudotuspeleihin lähtenyt joukkue onnistui pelaamaan runkosarjan sarjan toiseksi parhaalla maalierolla, missä auttoi erityisesti pitävä puolustus. Ruotsalaismaalivahti Jacob Markstrom pelasi huippukauden, mutta myös hyökkäyksestä löytyi tehoja. Sekä Johnny Gaudreau että Matthew Tkachuck onnistuivat ylittämään sadan pisteen rajapyykin – koko sarjassa samaan pystyi yhteensä kahdeksan pelaajaa.

Viimeisten joukossa pudotuspeleihin selvisi Dallas Stars, josta on muodostunut todellinen suomalaisjoukkue. 72 pistettä iskenyt Roope Hintz dominoi hyökkäystä, kun taas puolustuksessa häärivät varakapteeni Esa Lindell, Miro Heiskanen sekä Jani Hakanpää. Yksi joukkueen kiinnostavimmista nimistä on Vaasan Sportista taalajäille hypännyt Joel Kiviranta, joka vuonna 2020 nousi pudotuspelisarjan ratkaisevassa ottelussa kehiin loukkaantumisten vuoksi. Kiviranta iski välittömästi hattutempun – ratkaisumaali syntyi vasta jatkoajalla.

Vaikka Dallasilta ei odoteta paljoa, on sisukas joukkue aikaisemminkin osoittanut, että pudotuspeleissä vaaditaan ensisijaisesti sydäntä sekä kovaa taistelua. Joukkue tulee taatusti antamaan tälläkin kerralla parhaansa, eikä olisi ihme, vaikka Calgary joutuisi tiukoille heti ensimmäisessä sarjassa.

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings

Tunnetta tuskin puuttuu viimeisestäkään otteluparista. Legendaarinen Edmonton Oilers yltyi loppukaudesta hurjaan vireeseen, mistä vastasivat erityisesti pistepörssin 123 pisteellä voittanut Connor McDavid sekä 110 pistettä iskenyt Leon Draisatl. Kun ykkösketjussa häärii myös Jesse Puljujärvi ja ykkösvahtina toimii Mikko ”kolmen metrin Koskinen” Koskinen, on luvassa kiehtovaa katsottavaa suomalaisnäkökulmasta. Perinteisesti Connor McDavidin hiljentäminen on tarkoittanut myös Oilersin hiljentämistä. Supertähden aikakaudella Oilers on kyennyt voittamaan tasan yhden pudotuspelisarjan viisi vuotta sitten.

Los Angeles Kingsiä on hyvällä syyllä pidetty hiipuvana joukkueena. Sekä 2012 että 2014 mestaruuden voittanut joukkue ei ole voittanut edellisen mestaruutensa jälkeen yhtään pudotuspelisarjaa. Anze Kopitarin kaltaiset ikämiehet pelaavat edelleen hurjilla sopimuksilla, jotka olivat suoraa seurausta seuralle tuodusta menestyksestä. Tällä kaudella tahti on kuitenkin ollut kohdillaan. Vaikka Kings on pelannut pudotuspelijoukkueeksi todella heikolla maalierolla, on joukkue onnistunut grindaamaan voitot oikeista paikoista.

Moni odottaa Edmonton Oilersilta viimeinkin lupausten lunastamista, mutta ei olisi jättiyllätys, vaikka Olli Määtän ja Rasmus Kuparin Kings tiputtaisi Oilersin jälleen heti ensimmäisellä kierroksella.

Seuraa näitä pelaajia

Mitkä nimet pudotuspelejä seuratessa sitten kannattaa painaa mieleen? Moni seuraa varmasti Alex Ovechkinia tai Connor McDavidia, mutta vuonna 2022 Stanley Cupin pudotuspeleihin lähdetään suomalaisittain poikkeuksellisen mielenkiintoisista asetelmista, kun suurimpien ennakkosuosikkien supertähtinä pelaa lukuisia suomalaisia. Urheiluvedonlyönti.net on nostanut esille kolme nimeä, joita kannattaa erityisesti tarkkailla.

Aleksander Barkov

Lähes täydellisen jääkiekkoilijan prototyyppinä pidetty Floridan Aleksander Barkov on toden teolla alkanut lunastamaan lupauksia. 26-vuotias kakkosvaraus iski jälleen 67 otteluun peräti 88 pistettä. Maalinteon kannalta kausi oli ”Sashan” uran paras – häkkejä syntyi uskomattomat 39 kappaletta. Antony Duclairin ja Carter Verhaeghen keskellä pelaava ykkösketjun sentteri lähtee pudotuspeleihin myös hyvässä vireessä. Runkosarjan viidessä viimeisessä ottelussa syntyi tasan viisi maalia. Jos Florida kykenee mestaruuteen, on Barkov todennäköisesti ensimmäinen suomalainen, joka palkitaan pudotuspelien parhaana pelaajana.

Mikko Rantanen

Pudotuspeleistä povataan todellista suomalaisjuhlaa, sillä sekä Barkov että Coloradon Mikko Rantanen löytyvät vedonvälittäjien papereista neljän suurimman Conn Smythe -ennakkosuosikin joukosta. Vielä hieman suurempana suosikkina pidetään Rantasen ketjukaveri Nathan MacKinnonia, mutta tällä kaudella Rantanen on ollut jopa paremmassa vireessä kuin kanadalainen supertähti. Rantanen pelasi uransa parhaan kauden, sillä 75 ottelussa syntyi huimat 92 pistettä. Mikä parasta, perinteisesti suomalainen on ollut parhaimmillaan juuri pudotuspeleissä. Yhteensä 43 pudotuspelien ottelussa on syntynyt peräti 52 pistettä.

Sebastian Aho

Täysi mahdollisuus mestaruuteen on myös suomalaisjoukkueeksi nousseella Carolina Hurricanesilla, jonka kasvoiksi on noussut suomalainen Sebastian Aho. Tasaisesti noin pisteen per peli tehnyt ykkösketjun sentteri onnistui tälläkin kaudella nakuttamaan 81 pistettä, joista vieläpä 37 oli maaleja. Teuvo Teräväisen kanssa tuhoisan tutkaparin muodostavaa suomalaista pidetään jopa Connor McDavidia suurempana ennakkosuosikkina Conn Smythe Trophyyn. Jos Carolina voittaa mestaruuden, jaetaan pysti todennäköisesti juuri Aholle.

Mistä seurata NHL-pudotuspelejä Suomessa?

Tällä hetkellä NHL:n seuraaminen Suomessa saattaa hyvinkin olla helpompaa kuin koskaan. Teksti-tv:n varassa ei tarvitse olla, sillä Viaplay näyttää kaikki pudotuspelien ottelut suorina lähetyksinä. Samasta lähteestä on nähnyt myös kaikki runkosarjan pelit. Kun mestaruutta ratkotaan, ei suomalaisen tarvitse edes maksaa. Tuoreimpana uudistuksena myös Yle näyttää ratkaisupelejä.

Sekä TV2:lta että Yle Areenasta tullaan näkemään suorina lähetyksinä useampiakin pudotuspeliotteluita, joista monet pelataan ihanteelliseen aikaan Suomen myöhäisillassa. Yle tulee näyttämään suorina lähetyksinä myös kaikki Stanley Cup -finaalit, joten ratkaisuhetket ovat taatusti helposti katsottavissa. Todellista viihdettä onkin luvassa, sillä pudotuspeleihin on harvoin lähdetty suomalaisnäkökulmasta yhtä kiinnostavista asetelmista.