Suomen menestyneimmät kehonrakentajat

Suomen lippu selässä Suomen lippu selässä

Tutustu urheiluvedonlyönti.netin sivuihin! Tarkista keno-, ja lottonumerot. Lue tuoreimmat urheilu-uutiset. Suomen suurin vedonlyöntiportaali kertoo kaiken urheilusta ja vedonlyönnistä!

Mikään ei motivoi kuntoilemaan enemmän kuin Suomen menestyneimpiin kehonrakentajiin tutustuminen. Katso listalta, ketkä ovat Suomen menestyneimmät ja suosituimmat kehonrakentajat.

Kehonrakennus vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

Kesä lähestyy – kesäkuntoon nyt!

Kesä alkaa lähestymään päivä päivältä, joten nyt alkavat olla käsillä viimeiset hetket kesäkunnon tavoitteluun. Motivaatiota tuomaan olemme listanneet Suomen menestyneimmät kehonrakentajat, joiden kesäkuntoa kelpaa todellakin ihailla. Ketkä viisi könsikästä pääsevät himoitulle listalle ja keneltä suomalaisen kannattaa treenivinkkejä etsiä?

Motivaatiota parhailta

Menestyneimmät suomalaiset kehonrakentajat eivät ole mitä tahansa porukkaa, vaan suomalaisilta löytyy menestystä ja kunniakkaita suorituksia tälläkin saralla. Esimerkiksi Olev Annus on valittu jopa Mr. Universeksi, kun taas Miss Olympiaksi kruunattu Kike Elomaa on valittu jopa kehonrakennuksen arvostettuun Hall of Fameen.

Suomen suurin vedonlyöntiportaali, urheiluvedonlyönti.net listaa Suomen menestyneimmät kehonrakentajat. Sivuiltamme löydät parhaat vedonlyöntisivustot, jotka tarjoavat paljon jännitettävää myös kehonrakennusta ja fitness-kisoja koskien. Esimerkiksi Olympia-voittajat ovat usein vedonlyönnin kohteina suurimmilla vedonlyöntisivustoilla.

Millaisia treenivinkkejä parhaat suomalaiset kehonrakentajat sitten antavat? Kike Elomaan ohjeet ovat selviä. Lihaskuntotreeniä kehonrakentaja suosittelee jokaiselle 16-vuotiaasta satavuotiaaseen, eikä isojakaan painoja tarvitse vältellä. Elomaa luottaa tuttuihin ohjeisiin, jotka ovat toimineet jo kymmenien vuosien ajan. Vaikka salille menisi muodikkaan pepputreenin perässä, soveltuvat kyykyn ja maastavedon kaltaiset isot liikkeet erinomaisesti tähänkin puuhaan.

Luonnollisesti myös ruokavalion tulee olla kunnossa. Kike suosittelee herkutteluun perunoita ja voisulaa, minkä lisäksi myös raejuusto on kuulunut ruokavalioon jo vuosikymmenten ajan. Kun perusteet ovat kunnossa, ei pizzan tai grilliruokien kaltaisia herkkuja kuitenkaan tarvitse Elomaan mukaan vältellä liiallisuuksiin asti.

Terveellinen ruoka ja koko kehoa treenaavien isojen liikkeiden suosiminen ovat varsin yksinkertaisia ohjeita, jotka soveltuvat erinomaisesti aloittelijoillekin. Edes salille ei välttämättä tarvitse eksyä – Elomaa itse pitää autotalliaan parhaana mahdollisena treenipaikkana.

Suomalaiset kehonrakentajat Suomalaiset kehonrakentajat

Top5 menestyneimmät suomalaiset kehonrakentajat

Ketkä ovat menestyneimmät suomalaiset kehonrakentajat? Olemme nostaneet listoillemme Suomen menestyneimmät kehonrakentajat, jotka ovat hankkineet menestystä ulkomaita myöten. Listan itseoikeutettuna ykkösenä tulee tietenkin Kike Elomaa, joka on ainoana suomalaisena valittu myös kehonrakennuksen Hall of Fameen.

1. Kike Elomaa

Moneen ehtinyt Kike Elomaa nousi pinnalle kehonrakentajana 80-luvulla. Uran suurin saavutus oli vuoden 1981 Ms. Olympia -tittelin voittaminen, mutta tämän jälkeen hän ehti voittamaan myös kehonrakennuksen Euroopan mestaruuden, World Games -kilpailun sekä epävirallisen Suomen mestaruuden. Hopealle Elomaa selvisi MM-kisoissa, minkä lisäksi hän sijoittui myöhemmin Ms. Olympia -kisoissa komanneksi sekä viidenneksi. Kike Elomaa valittiin kehonrakennuksen Hall of Fameen ensimmäisenä ja ainoana suomalaisena vuonna 2001.

Kehonrakennuksen ohella Elomaa on tullut tunnetuksi myös laulajana sekä poliitikkona. Elomaan ensimmäinen levytys syntyi jo vuonna 1985, kun taas viimeisin ja vuorossaan jo kahdeksas albumi julkaistiin vuonna 2012. Vuodesta 2011 lähtien Elomaa on toiminut perussuomalaisten kansanedustajana.

2. Olev Annus

Miesten puolella menestynein suomalainen kehonrakentaja on kiistatta Virossa syntynyt Olev Annus, joka valittiin Mr. Universeksi vuonna 1987. Saman tunnustuksen oli aikoinaan saanut muun muassa Arnold Schwarzenegger, joka tulikin hyvin juttuun Annuksen kanssa. Tallinnan terminaattoriksikin ristitty Annus ehti voittamaan myös Euroopan mestaruuden sekä maailmanmestaruuden niin amatööreissä kuin ammattilaisissakin. Ura jatkui 70-luvun alusta aina 90-luvun puoliväliin saakka.

Olev Annus muutti Suomeen vuonna 1984 ja sai kansalaisuuden vuonna 1989. Sami Lotilan kirjoittama elämäkerta Tallinnan terminaattori ilmestyi vuonna 2020.

3. Jorma Räty

Menestyneimpien suomalaisten kehonrakentajien joukkoon lukeutuu epäilemättä myös Jorma Räty, joka voitti nuoruudessaan SM-kultaa voimanostossa. Menestystä tuli myös kehonrakennuksen puolella, sillä Räty voitti amatöörien maailmanmestaruuden vuonna 1980. Räty ehti voittaa amatööriurallaan myös EM-hopeaa sekä lukuisia Suomen ja Pohjoismaiden mestaruuksia.

Vuonna 2007 menehtynyt Räty ehti toimia ammattilaisena vain parin vuoden ajan, ennen kuin ura päättyi hauislihaksen katkeamiseen. Parhaaksi saavutukseksi Mr. Olympia -kisoissa jäi seitsemästoista sija.

4. Marja Lehtonen

Naisten puolella menestystä on haalinut Elomaan ohella myös Marja Lehtonen, joka on sijoittunut Ms. Olympia -kisoissa parhaimmillaan kolmanneksi. Vuonna 1968 syntynyt Lehtonen on sijoittunut toiseksi myös EM-kisoissa sekä Night of Championsissa. Suurimmat voitot jäivät uralla uupumaan, mutta Lehtonen onnistui kuitenkin voittamaan Suomen mestaruuden.

5. Mika Nyyssölä

Viime vuosina kehonrakennuksen huipulle on noussut Mika Nyyssölä, joka on voittanut Arnold Classic Europen sekä useamman Pohjoismaiden mestaruuden. Tätä nykyä personal trainerina toimiva Nyyssölä pitää blogia, tekee videoita ja myy niin valmennusta, treeniohjeita kuin ravinto-ohjelmia. Nyyssölästä on julkaistu sekä elämäkerta Giant Killerin tarina että treeniopas Giant Killerin treeniatlas. Nyyssölä on kiistatta tällä hetkellä yksi Suomen tunnetuimmista sekä seuratuimmista kehonrakentajista.

Huomioithan, että urheiluvedonlyönti.netin laaja tapahtumakalenteri esittelee huipputapahtumat niin kehonrakennuksen kuin muunkin urheilun saralla.

Uusimmat urheilu-uutiset
  • Kuumimmat veikkausvinkit 1.-7.4.Urheiluvedonlyönti.net tarjoaa maistuvimmat veikkausvihjeet tulevalle viikolle. Katso maistuvat vetovihjeet ja ammattilaisten kasaamat vetovinkit niin Englannin Valioliigaan kuin muihinkin huipputapahtumiin. Urheiluvedonlyönti.netin sivuilta löydät aina sekä tuoreimmat ... Lue lisää
  • Golf: Masters 6.-9.4.Golfista puhuttaessa lajin kiistaton ykkösturnaus on Augusta National Golf Clubilla jo lähes sadan vuoden ajan pelattu Masters Tournament. Tänä vuonna Golf Masters käynnistyy 6. huhtikuuta, minkä jälkeen pelit jatkuvat viikonlopun ajan. Hallitsevana mestarina turnaukseen ... Lue lisää
  • Veikkausliiga $yearJalkapallon Veikkausliiga käynnistyy jälleen. Kotimaisen jalkapallon pääsarja Veikkausliiga $year pyörähti käyntiin 5. huhtikuuta, minkä jälkeen pelit jatkuvat aina marraskuulle saakka. Hallitsevana mestarina kauteen lähtee jälleen kerran Helsingin HJK ... Lue lisää

Siirry tästä urheilu-uutisiin ja nappaa parhaat vetovinkit jalkapallon MM-kisoihin!