Seuratuimmat urheilulajit

Ihmisiä katsomassa urheilua Ihmisiä katsomassa urheilua

Tänä päivänä urheilu nauttii valtaisaa suosiota useassa eri muodossa niin Suomessa kuin maailmallakin. Olemme listanneet maailman seuratuimmat urheilulajit, jotka keräävät jopa miljardiyleisöjä ympäri maailman. Tässä ovat katsotuimmat urheilulajit maailmassa!

Seuratuimmat urheilulajit vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Seuratuimmat urheilulajit

Urheilu nauttii Suomessakin tunnetusti suurta suosiota useissa eri muodoissa. Talvilajit ovat Suomessa suorastaan poikkeuksellisessa suosiossa, kun taas maailmalla suurinta suosiota keräävät täysin muut lajit. Esimerkiksi aasialaisilla tuntuu olevan täysin omanlaisensa suhtautuminen urheiluun, mutta tästä huolimatta osa lajeista yhdistää kansaa ympäri maailman.

Seuratuimmat urheilulajit keräävät suorastaan valtaisia yleisöitä ympäri maailman. Alustavien arvioiden mukaan tulevat jalkapallon MM-kisat saattavat kerätä televisioiden äärelle jopa viiden miljardin katsojan yleisön, mikä tekisi vuoden 2022 MM-kisoista kaikkien aikojen katsotuimman urheilutapahtuman.

Mutta onko jalkapallo maailman suosituin urheilulaji? Olemme keränneet listan kymmenestä maailman seuratuimmasta urheilulajista, joista monet viehättävät yleisöä vuosi toisensa jälkeen myös Suomessa.

10. Rugby

Vaikka rugby ei lukeudukaan Suomen suosituimpien urheilulajien joukkoon, on lajilla maailman ympäri valtaisat määrät katsojia. Erityisesti Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Ranskassa, Samoalla sekä Tongassa suositulla lajilla on maailman eri kolkissa jopa 400 miljoonaa seuraajaa. Rugby tunnetaan paitsi kovista otteista, myös huomattavista maalimääristä. Ottelussa saatetaan tehdä jopa yli 150 pistettä.

9. Amerikkalainen jalkapallo

Erityisesti Yhdysvalloissa suosiota nauttii tietenkin amerikkalainen jalkapallo, joka on kiistatta maan suosituin ja seuratuin urheilulaji. Mestaruusottelu Super Bowl on valtaisa mediatapahtuma, joka kerää kerta toisensa jälkeen televisioiden ääreen yli sadan miljoonan katsojan joukon.

Viime vuosina amerikkalainen jalkapallo on saanut entistä enemmän faneja myös Euroopassa – esimerkiksi Lontoossa on pelattu useita loppuun myytyjä NFL-otteluita. Yhteensä lajilla arvioidaan olevan maailman eri puolilla jopa 410 miljoonaa seuraajaa.

8. Baseball

Suomessa suosiota nauttii pesäpallo, mutta maailmalla pelataan ensisijaisesti lajin alkuperäistä versiota eli baseballia. Baseballia pidetään yleisen sanonnan mukaan yhtä amerikkalaisena kuin omenapiirakkaa, mutta laji nauttii suosiota myös Yhdysvaltojen ulkopuolella. Väli-Amerikassa pelataan runsaasti baseballia, kun taas Japanissa kyseessä on peräti katsotuin televisiolaji.

Viime vuosina japanilaiset supertähdet ovat nousseet myös Amerikan ykkössarja MLB:n huipulle, mikä on nostanut lajin suosiota Aasiassa entisestään. Baseballilla on arvioiden mukaan noin 500 miljoonaa seuraajaa – hodareita taas kuluu baseball-peleissä vuosittain yli 25 miljoonaa kappaletta.

7. Pöytätennis

Suomalaisittain pöytätennistä saatetaan pitää nuorten ajanvietteenä, mutta maailmalla kyseessä on vakavasti otettava urheilu, jota seuraavat sadat miljoonat ihmiset ympäri maailman. Erityisesti olympialaisten yhteydessä huomiota keräävä laji nauttii suurinta suosiota Aasian maissa – Kiina onkin poikkeuksetta ollut lajin suurin menestyjä olympialaisissa. Maa on haalinut pelkästään pingiksestä yli 60 mitalia, joista 32 on ollut kultaisia. Kultamitalien suhteessa alhaista määrää selittävät ensisijaisesti kiinalaisten kesken pelatut finaaliottelut, Kiina onkin napsinut lähes kaikki jaossa olleet kultamitalit.

Pöytätennis on viime aikoina kasvattanut suosiotaan tv-lajina, sillä monet vedonlyöntisivustot televisioivat pienempiäkin pingisturnauksia lähes vuorokauden ympäri. Nopeatempoinen laji onkin nopeasti noussut monen suomalaisenkin veikkaajan suosikiksi. Tätä nykyä pöytätenniksellä arvioidaan olevan ympäri maailman peräti 850 miljoonaa fania.

6. Lentopallo

Vaikka lentopallo on harvassa maassa kaikista suurin ja seuratuin ykköslaji, nauttii laji suosiota tästä huolimatta lähes maassa kuin maassa. Suomessakin erityisesti miesten lentopallomaajoukkue on kerännyt televisioiden ääreen suuria yleisömääriä. Vuonna 2007 Suomen miehet sijoittuivat kunniakkaasti EM-kisoissa peräti neljännelle sijalle.

Vuodesta 1964 olympialaisten ohjelmaan kuulunut laji saa maailmanlaajuisesti huomiota jopa 900 miljoonalta seuraajalta. Edelliset MM-kisat pelattiin tänä syksynä, jolloin voittoon ylsi Italian joukkue.

Urheilijoita Urheilijoita

5. Tennis

Ei liene mikään yllätys, että tennis on yksi maailman suosituimmista urheilulajeista. Yksi harvoista lähes jokaisessa maassa kiinnostavista lajeista kerää televisioiden ääreen valtaisat määrät katsojia erityisesti arvostettujen Grand Slam -turnausten yhteydessä. Esimerkiksi arvostettu Wimbledon on pelkästään Isossa-Britanniassa kerännyt yli neljäsosan kansasta finaalia seuraamaan. Suomessa taas on viime vuosina nautittu erityisesti huimaa vauhtia ranking-listoilla kohonneen Emil Ruusuvuoren otteista.

Tennis on yksi lajeista, jotka onnistuvat ylittämään miljardin seuraajan rajapyykin. Tenniksellä arvioidaankin olevan jopa tarkalleen miljardi fania ympäri maailman.

4. Maahockey ja jääkiekko (hockey)

Suomessa jääkiekko on jo pitkään ollut ykköslaji, joka nauttii kansan keskuudessa selvästi suurinta suosiota. Jääkiekon MM-kisojen finaalit ovat keränneet televisioiden ääreen jopa kolme miljoonaa katsojaa – siis selvästi yli puolet kansasta. Samalla jääkiekon Liiga on selvästi suosituin suomalainen urheilusarja. Monissa kansainvälisissä arvioissa maahockey lasketaan samaan kastiin, jolloin hockeyn seuraajamäärät nousevat valtaisiksi.

Erityisesti väkirikkaissa Aasian maissa suosittu maahockey kerää yleisöä niin Intiassa kuin Pakistanissakin, mikä nostaa kiekkolajien seuraajalukemat miljardiluokkaan. Hockeyllä arvioidaan olevan yhteensä jopa 2,2 miljardia ystävää ympäri maailman. Yhdysvalloissa jääkiekon Stanley Cup -finaalit ovat parhaimmillaan keränneet jopa 12,41 miljoonaa katsojaa.

3. Koripallo

Vielä kiekkolajejakin suositummaksi nousee koripallo, jonka voi sanoa todella yhdistävän ihmisiä ympäri maailman. Suurinta suosiota laji nauttii Yhdysvalloissa, Kanadassa, Japanissa ja Kiinassa, mikä on tietenkin jo itsessään suuri syy suurille katsojamäärille. Koripallo on kuitenkin myös yksi suosituimmista urheilulajeista monissa Euroopan maissa.

Suomessakin Susijengi kerää televisioiden ääreen suuria katsojamääriä hyvällä syyllä. Suomi selviytyi mukaan seuraaviin MM-kisoihin ensimmäisenä paikkansa varmistaneena joukkueena, minkä lisäksi EM-kisoissa vahvassa vireessä ollut joukkue selviytyi kunniakkaalle seitsemännelle sijalle. EM-kisojen finaali keräsi noin 11,5 miljoonaa katsojaa, kun taas kansainvälisesti lajilla on jopa 2,4 miljardia seuraajaa.

2. Kriketti

Yksi listan erikoisimmista lajeista on kriketti, jonka suosio on äärimmäisen keskittynyttä. Suomessa ei kriketistä tiedetä juuri mitään, mutta Intian ja Pakistanin kaltaisissa maissa käytännössä jokainen seuraa krikettiä. Myös Englannissa peli nauttii edelleen suurta suosiota. Pelkästään MM-kisat keräävät säännöllisesti yli 200 miljoonaa katsojaa, joten suosiota todellakin riittää.

Perinteisessä kriketissä yksittäinen ottelu voi kestää jopa yhdeksän päivän verran, mutta modernimpi T20 rajaa pelien keston noin kahteen ja puoleen tuntiin. Jos haluat tutustua krikettiin, tarjoavat parhaimmillaan käynnissä olevat T20 MM-kisat oivan väylän tähän. Täysin turhasta lajista ei voi olla kyse, sillä kriketillä on noin 2,5 miljardia seuraajaa.

1. Jalkapallo

Ei liene mikään yllätys, että jalkapallo on paitsi maailman seuratuin laji, myös maailman harrastetuin laji. Jalkapallon suosiolla on pitkät juuret niin Euroopassa ja Etelä-Amerikassa kuin Afrikassakin, minkä lisäksi viime vuosina myös aasialaiset ovat alkaneet ymmärtämään lajien kuninkaan päälle. Erityisesti Englannin Valioliiga kerää Aasian maissakin jättiyleisöjä.

Mistään pienistä katsojamääristä ei tämän lajin suhteen puhuta, vaan jopa viiden miljardin katsojan arvioidaan kerääntyvän talvella pelattavien MM-kisojen äärelle. Lähes kaksi kolmesta maailman ihmisestä siis katsoo jalkapallon MM-kisoja. Villeimpien tilastojen mukaan jopa kymmenesosa maailman väestöstä kannattaa pelkästään Manchester Unitedia, mikä kertoo omaa kieltään lajin uskomattomasta ja vuosikymmenestä toiseen kestävästä suosiosta.