Jalkapallon MM-kisat – parhaat hyökkääjät

Jalkapalloilijoita Jalkapalloilijoita

Jalkapallon MM-kisat käynnistyvät jo tämän viikon sunnuntaina, minkä jälkeen peleistä nautitaan neljän seuraavan viikon ajan. Kun jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut alkavat, kiinnittyy huomio erityisesti hyökkääjiin. Listasimme kisojen 10 parasta hyökkääjää ja todennäköisintä maalikuningasta.

Jalkapallon MM-kisat vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Ketkä ovat MM-kisojen parhaat pelaajat?

Vuoden 2022 jalkapallon MM-kisat alkavat jo tällä viikolla. Pelit käynnistyvät 20. marraskuuta, kun isäntämaa Qatar kohtaa kisojen avausottelussa Ecuadorin. Kun maailman parhaat maajoukkueet asettuvat vastakkain, on selvää, että kisoista ei puutu kaikkien tuntemia tähtipelaajia sekä vasta esiinmarssiaan tekeviä nuoria kykyjä.

On selvää, että kisoissa löytyy tähtipelaajia jokaiselta pelipaikalta. Mukana nähdään esimerkiksi vuonna 2018 MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi valittu Kroatian keskikentän dynamo Luka Modric. Hollannin kiistaton tähtipelaaja taas on puolustuksen lukkona häärivä Virgil van Dijk. Brasilian tähtisikermää katsoessa huomio saattaa hyvällä syyllä kiinnittyä hyökkääjiin, mutta myös jopa maailman parhaana maalivahtina pidetty Alisson on suuri syy siihen, että Brasilia lähtee kisoihin suurimpana ennakkosuosikkina.

Vaikka huippupelaajia löytyy kentän jokaiselta laidalta, tapaavat ihmisiä kiinnostaa erityisesti hyökkääjät. Kun jalkapallon World Cup lähestyy, olemme ottaneet tehtäväksemme listata kisojen 10 parasta hyökkääjää. Tältä listalta löytyvät myös MM-kisojen todennäköisimmät maalikuninkaat – joukossa on tietenkin myös vuonna 2018 maalikuninkaalle myönnettävän kultaisen kengän voittanut pelaaja.

Lautaro Martinez

Kisoihin toiseksi suurimpana suosikkina lähtee Argentiina, joka tavoittelee ensimmäistä mestaruuttaan sitten Diego Maradonan vuosien. Joukkueen hyökkäyksen kärkenä häärii Interiä seurajoukkuetasolla edustava Lautaro Martinez, joka on esiintynyt Argentiinan paidassa jo 40 kertaa, iskien näissä peleissä 21 maalia.

Karsinnoissa syntyi jo 7 maalia, joten vire on kohdallaan – Martinez iski myös vuoden 2022 Finalissiman voittomaalin. Jos Lionel Messin syötöt ovat kohdallaan, voi Martinez hyvinkin olla kisojen maalikuningas.

Vinicius Junior

Ennakkosuosikkina kisoihin lähtevän Brasilian hyökkäys on jopa naurettavan laaja, ja käytännössä jokainen joukkueen hyökkäyspäässä pelaava voi hyvinkin nousta kisojen maalikuninkaaksi. Yksi suurimmista suosikeista on ehdottomasti hyökkäyksen vasemmalla laidalla viihtyvä Vinicius Junior, joka iski Real Madridin riveissä tämän vuoden Mestarien liigan finaalin ainoan osuman.

22-vuotias Vinicius Junior iski ensimmäisen ja tähän mennessä ainoan maajoukkuemaalinsa tämän vuoden maaliskuussa, mutta jokainen jalkapallon ystävä tietää, kuinka paljon potentiaalia brasilialaisesta löytyy.

Romelu Lukaku

Belgian ykköshyökkääjä on jo yli kymmenen vuoden ajan ollut Lautaro Martinezin joukkuekaveri Romelu Lukaku, joka nousi maajoukkueeseen vain 16 vuoden ikäisenä. Tämän jälkeen Kevin De Bruynen tarjoilusta nauttiva yli 190-senttinen jättiläinen on paukuttanut 102 maaotteluun peräti 68 maalia.

Vuoden 2020 EM-kisoissa Lukaku iski neljä maalia, millä jäätiin maalikuninkuudesta vain yhden osuman päähän. Parhaimmillaan belgialainen on iskenyt yhdellä kaudella jopa 25 liigamaalia.

Memphis Depay

Jos Hollanti etenee kisoissa pitkälle, tullaan maaleja taatusti näkemään joukkueen ykköshyökkääjä Memphis Depaylta, joka on edustanut viiden Lyonissa vietetyn vuoden jälkeen Barcelonaa vuodesta 2021 lähtien. Vuodesta 2013 maajoukkueessa pelannut Depay on onnistunut 81 ottelussa peräti 42 kertaa, ja juuri MM-kisojen karsinnat sujuivat hollantilaiselta paremmin kuin koskaan.

Karsinnoissa syntyi peräti 12 maalia, eikä kukaan Euroopassa pystynyt parempaan. Depay on ollut viime kuukaudet sivussa reisiongelmien vuoksi, mutta MM-kisoihin kuntoutumisen ei pitäisi olla ongelma.

Christiano Ronaldo

Selvää lienee, että kisojen parhaiden hyökkääjien listalle kuuluu myös Cristiano Ronaldo, josta tuli viime vuonna kaikkien aikojen eniten maaleja maajoukkueelleen iskenyt hyökkääjä. 191 maaottelussa 117 maalia tehnyt Ronaldo on samalla myös useimmin maajoukkuettaan edustanut pelaaja sekä kaikkien aikojen eniten maaleja kilpailullisissa otteluissa iskenyt pelaaja.

Vaikka 37-vuotias portugalilainen on viime aikoina osoittanut hiipumisen merkkejä tipahtaen Manchester Unitedissa jo vaihtopenkin puolelle, on vire maaotteluissa silti ollut kohdallaan. Viisi maalia EM-kisoissa 2020 riitti myös maalipörssin voittoon.

Jalkapallo ja kuvio Jalkapallo ja kuvio

Lionel Messi

Lähes vastaaviin lukemiin pääsee myös Argentiinan Lionel Messi, joka on osunut Argentiinan paidassa 164 ottelussa peräti 90 kertaa. Saavutuksen arvoa lisää se, ettei Messi ole maajoukkueessa pelannut juurikaan puhtaana kärkipelaajana – näissäkin kisoissa Messi nähtäneen alemmaksi jäävänä hyökkäyspelaajana, kun Lautaro Martinez ottaa varsinaisen kärkiroolin.

PSG:tä edustavan Messin monipuolista roolia kuvaa suoritus mestaruuteen päättyneessä vuoden 2021 Copa Americassa, jossa Messi neljän maalin lisäksi jakoi viisi maalisyöttöä. Maailman parhaana pelaajana pidetty argentiinalainen lukeutuu kuitenkin kiistatta myös suurimpien suosikkien joukkoon, kun puhutaan mahdollisista maalikuninkaista.

Neymar

Messin joukkuekaverina PSG:ssä pelaa myös Brasilian ykköstähti Neymar, joka on viime aikoina nähty maajoukkueessa kymppipaikalla. Vaikka Neymar ei olekaan välttämättä hyökkäyksen ylin pelaaja, on hän tästä huolimatta Brasilian selvästi suurin maalintekouhka. 121 maaotteluun Neymar on iskenyt huimat 75 maalia.

Tällä kaudella 19 otteluun on syntynyt PSG:ssä jo 15 maalia, eikä tahti ole ollut kehno myöskään maajoukkueessa. MM-karsinnoissa Neymar iski peräti kahdeksan maalia, vaikka hän pelasi vain kymmenessä ottelussa. Brasilian laajasta hyökkäyskalustosta ja paljon jakautuvasta vastuusta huolimatta Neymar on selvästi suurimpia suosikkeja kisojen kultaisen kengän voittajaksi.

Karim Benzema

Myös hallitsevana mestarina kisoihin lähtevän Ranskan maalintekovastuu on jakautunut monen pelaajan harteille. Selvänä kärkipelaajana kisoissa nähdään kuitenkin moneksi vuodeksi joukkueen ulkopuolelle jätetty Real Madridin Karim Benzema, joka palkittiin kuluvana vuonna maailman parhaan pelaajan Ballon d’Or -palkinnolla. Real Madridin Mestarien liigan voittoon johdattanut Benzema iski viime kaudella 46 otteluun peräti 44 maalia.

Maajoukkueessa 34-vuotias ranskalainen on onnistunut osumaan 37 kertaa 97 pelatussa ottelussa. Vuoden 2020 EM-kisoissa Benzema iski neljä maalia, MM-kisojen karsinnoissa verkko taas löytyi kolmesti. Kertaalleen Benzema osui karsinnoissa juuri Suomea vastaan.

Kylian Mbappe

Jotain Ranskan hyökkäyksen tasosta kertoo se, että vielä Benzemaakin suurempi suosikki kisojen maalikuninkaaksi on PSG:n 23-vuotias Kylian Mbappe, joka on viime vuodet pelannut myös maajoukkueessa laiturin sijaan puhtaana hyökkääjänä. Huippunopea Mbappe nousi suuren yleisön tietoisuuteen juuri edellisissä MM-kisoissa, joissa syntyi neljä maalia. MM-kisojen karsinnoissa Mbappe taas osui viidesti. 59 Ranskan paidassa pelatussa ottelussa on syntynyt yhteensä 28 maalia.

Edellinen kausi oli ranskalaiselta yksi uran parhaista, sillä kaikissa kilpailuissa syntyi 46 ottelussa peräti 39 maalia. Tällä kaudella Kylian Mbappe saattaa laittaa vieläkin paremmaksi, sillä 19 otteluun on syntynyt jo tähän mennessä 18 maalia. Jos Mbappe johdattaa Ranskan maailmanmestaruuteen, saatetaan hänet hyvinkin palkita uran ensimmäisellä Ballon d’Orilla.

Harry Kane

Kiistaton ykkössuosikki kisojen parhaaksi maalintekijäksi on Englannin Harry Kane, joka palkittiin edellisissä MM-kisoissa kultaisella kengällä kuuden maalin myötä. Tottenham Hotspuria koko uransa edustanut Kane on ollut Englannin selvä ykköshyökkääjä hyvästä syystä jo vuodesta 2015 lähtien. 75 maajoukkueessa pelattuun otteluun on syntynyt hulppeat 51 maalia.

Vire oli kohdallaan myös MM-karsinnoissa, joissa Kane jakoi Euroopan maalikuninkuuden 12 maalilla Memphis Depayn kanssa. Myös kuluva kausi on alkanut tuttuun tapaan, 14 Valioliigassa pelattuun otteluun Kane on löytänyt maaliverkon jo 11 kertaa. Jopa turhan suuri osa Englannin maalintekovastuusta on kerääntynyt Kanen harteille, mutta tähän mennessä mies on kyennyt vastaamaan paineisiin.