Winter X Games 2023

Maastoa ja moottorikelkka Maastoa ja moottorikelkka

Talvisen extreme-urheilun ykköstapahtuma on ehdottomasti Aspenissa kisailtava Winter X Games. Tapahtumassa nähdään jälleen kerran mukana myös runsaasti menestystä niittänyt Suomen Rene Rinnekangas.

Winter X Games 2023 vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Winter X Games Aspenissa

Jos talviurheilu kiinnostaa hurjimmassa mahdollisessa muodossa, on selvä valinta Coloradon Aspenissa Yhdysvalloissa järjestettävä Winter X Games. Extreme-urheilun talvinen ykköstapahtuma on jo perinteikästä urheilun juhlaa, sillä tapahtuma on järjestetty vuosittain jo vuodesta 1997 saakka. Vuoden 2023 tapahtuma onkin jo 27. kerta, kun Winter X Games järjestetään. Vuodesta 2002 lähtien tapahtuma on järjestetty poikkeuksetta juuri Coloradon Aspenissa. Tänä vuonna viikonlopun kestävät kisat alkavat 27. tammikuuta ja päättyvät 29. tammikuuta.

Sekä päivällä että yöaikaan kilpailtavia lajeja sisältävä tapahtuma tunnetaan urheilun ohella myös musiikkiesityksistä sekä hyvästä tunnelmasta. Paikan päällä on parhaimmillaan ollut reilusti yli 80 000 katsojaa, minkä lisäksi Winter X Games kerää runsaasti yleisöä myös televisioiden ääreen.

Winter X Gamesin kesäinen vastine on varsinainen X Games, joka on järjestetty vuosittain jo vuodesta 1995 lähtien. Kun Winter X Gamesissa lajeina toimivat lumilautailu ja suksilajit eri muodoissaan, kilpaillaan kesällä esimerkiksi rullalautailussa, BMX-pyöräilyssä sekä elektronisessa urheilussa.

Winter X Games – lumilautailun juhlaa

Winter X Games on todellista lumilautailun juhlaa, sillä tapahtuma houkuttelee kerta toisensa jälkeen paikalle lajin ehdottomia huippuja, jotka ovat monesti haalineet menetystä myös olympialaisten puolella.

Sekä kesäiset että talviset X Gamesit tunnetaan myös tapahtumana, jossa kilpailijat esittelevät ja yrittävät ensimmäistä kertaa uusia ja entistäkin hienompia temppuja. Lumilautailija Shaun White onnistui ensimmäistä kertaa Double McTwist 1260:n juuri Winter X Gamesissa, kun taas rullalautailija Tony Hawkin historiallinen 900 asteen pyörähdys vuonna 1999 auttoi nostamaan koko tapahtuman profiilia. Historiaa on tehty myös viime vuosina – vuoden 2022 Winter X Gamesissa Alex Hall pystyi historian ensimmäisenä laskijana 2160 asteen pyörähdykseen suksilla.

Mukana on tänäkin vuonna lukuisia lajeja, joissa niin miehet kuin naisetkin pääsevät kilpailemaan sekä lumilaudoilla että suksilla. Urheilullisempien olympialajien ohella mukana on jo reilun vuosikymmenen ajan ollut myös Real Video Series, jossa kilpailevat osallistujien omatoimisesti filmaamat videot, jotka vievät extreme-urheilua takaisin kaduille.

Freestylehiihtolajit

 • Big air
 • Miesten slopestyle
 • Naisten slopestyle
 • Miesten superpipe
 • Naisten superpipe
 • Knuckle huck

Lumilautailulajit

 • Big air
 • Miesten slopestyle
 • Naisten slopestyle
 • Miesten superpipe
 • Naisten superpipe
 • Knuckle huck

Real Video Series

 • Real Snow
 • Real Snow Backcountry
 • Real Ski Backcountry

Vuoristo Vuoristo

Rene Rinnekangas

Koska Suomi lukeutuu edelleen talviurheilun huippumaiden joukkoon, on selvää, että myös suomalaisedustusta on nähty Winter X Gameseissa kerta toisensa jälkeen. Esimerkiksi Eero Ettala sekä Enni Rukajärvi ovat onnistuneet nappaamaan tapahtumasta myös kultaisia mitaleja.

Vuonna 2023 ainoana suomalaisena mukaan on kutsuttu lumilautailija Rene Rinnekangas, joka on nähty niin X Gameseissa, olympialaisissa kuin MM-kisoissakin useaan otteeseen. Iisalmesta kotoisin oleva 23-vuotias Rinnekangas on kivunnut Winter X Gameseissa mitaleille jo kolmena eri vuonna. Vuoden 2019 tapahtumassa tuli slopestylesta hopeaa ja vuonna 2021 puolestaan pronssia, kun taas viime vuoden tapahtumassa Rinnekangas ylsi pronssille big airissa. Vuoden 2021 MM-kisoissa suomalainen onnistui nappaamaan pronssia slopestylesta.

Olympialaisissa menestys on harmillisesti ollut heikompaa, sillä kahdesti olympialaisiin osallistunut Rinnekangas ei ole kummassakaan päälajissaan yltänyt edes kymmenen parhaan joukkoon. Winter X Gameseissa Rinnekangas lukeutuu kuitenkin ehdottomasti mitalisuosikkien joukkoon. On täysin mahdollista, että juuri tänä vuonna suomalainen onnistuu nappaamaan uransa ensimmäisen kultaisen mitalin. Rinnekangas nähdään mukana lumilautailun slopestylessa, big airissa sekä knuckle huckissa.

Miten seurata kisoja?

Winter X Games on tänä päivänä helposti seurattavissa, sillä suuri osa tapahtumista lähetetään suorina lähetyksinä Winter X Gamesin digitaalisilla kanavilla eli esimerkiksi Youtubessa, Facebookissa sekä Tiktokissa. Yhdysvalloissa tarjolla on myös televisiolähetyksiä sekä ABC:lta että ESPN:ltä.

Kaikki Rene Rinnekankaan kilpailut ovat katsottavissa digitaalisten kanavien välityksellä, joten suomalaissuoritusten seuraaminen onnistuu helposti. Parhaaseen ajankohtaan osuu lumilautailun slopestyle, joka kilpaillaan 29. päivä suomalaisittain parhaaseen katseluaikaan. Rinnekangas lähtee jahtaamaan kolmatta mitaliaan slopestylessa kello 21.40 Suomen aikaa.