Golf: Masters 6.-9.4.

Golfmailoja ja palloja Golfmailoja ja palloja

Golfista puhuttaessa lajin kiistaton ykkösturnaus on Augusta National Golf Clubilla jo lähes sadan vuoden ajan pelattu Masters Tournament. Tänä vuonna Golf Masters käynnistyy 6. huhtikuuta, minkä jälkeen pelit jatkuvat viikonlopun ajan. Hallitsevana mestarina turnaukseen lähtee Yhdysvaltain Scottie Scheffler.

Golf Masters vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Masters turnaus Georgiassa

Suomalaisille golfin ystäville on jälleen tarjolla todellista viihdettä, kun vuorossa on vuoden ensimmäinen major-turnaus Masters Tournament. Georgian osavaltion Augusta National Golf Clubilla pelattava turnaus saattaa hyvinkin olla golfin maailman arvostetuin ja legendaarisin. Jo vuodesta 1934 lähtien järjestetty kutsuturnaus alkaa tänä vuonna 6. huhtikuuta, minkä jälkeen pelit jatkuvat 9. huhtikuuta saakka.

Tarjolla on peräti 15 miljoonan dollarin palkintopotti, josta voittajan siivu oli viime vuonna hulppeat 2,7 miljoonaa dollaria. Rahoja tavoittelee varsin pieni määrä golfaajia, sillä Masters on kutsuturnaus, johon osallistuu kaikista major-turnauksista vähiten golfaajia. Mukaan pääsemiselle on tiukat kriteerit.

Mastersiin pääsevät esimerkiksi aikaisemmat voittajat, viime vuosina major-turnauksen voittaneet pelaajat, olympiavoittaja, maanosien amatööriturnausten hallitsevat mestarit, viime vuoden Mastersin 12 parasta pelaajaa, viime vuoden muiden major-turnausten neljä parasta pelaajaa, tällä kaudella PGA Tour -kilpailun voittaneet pelaajat, Tour Championshipiin mukaan päässeet pelaajat sekä maailmanlistan 50 parasta pelaajaa. Lisäksi mukaan voi päästä myös erillisellä kutsulla. Tänä vuonna mukaan on kutsuttu esimerkiksi Japanin Golf Tourin voittanut Kazuki Higa.

Ennakolta suurimmat suosikit ovat vuoden 2021 PGA Tourin parhaana pelaajana palkittu Jon Rahm, yli sata viikkoa maailmanlistan kärkisijalla viettänyt Rory McIlroy sekä hallitsevana mestarina turnaukseen lähtevä Scottie Scheffler, joka on kolmikosta ainoana onnistunut voittamaan Mastersin. McIlroy oli jo vuoteen 2014 mennessä voittanut kaikki muut major-turnaukset, mutta Mastersissa parhaaksi suoritukseksi on jäänyt viime vuoden katkera kakkossija.

Augusta National Golf Club

Kun muut major-turnaukset pelataan vaihtelevilla kentillä, on Masters Tournament poikkeuksetta järjestetty Yhdysvaltion Georgiassa Augusta National Golf Clubilla, jonka perustivat Bobby Jones ja Clifford Roberts. Suunnittelusta taas vastasivat Jones sekä useita arvostettuja golf-kenttiä ympäri maailman suunnitellut arkkitehti Alister MacKenzie.

Vuonna 1932 avattu kenttä on toiminut Mastersin näyttämönä vuodesta 1934 lähtien. Augusta National Golf Club tunnetaan poikkeuksellisen tiukoista säännöistä sekä viimeisen päälle huolitellusta ulkoasusta – jopa lampien väriä sekä lintujen ääntä on keinotekoisesti säännelty oikean tunnelman saavuttamiseksi. Ratana Augusta National Golf Club on yksi maailman arvostetuimmista. Golf Digest on valinnut radan Yhdysvaltain parhaaksi, kun taas Golfweek Magazine on nostanut sen maan 10. parhaaksi klassiseksi radaksi.

Klubi tunnetaan vihreistä jäsentakeista, jollainen myönnetään vuoden ajaksi myös Mastersin hallitsevalle mestarille. Hallitseva mestari on samalla ainoa, jolla on oikeus viedä takki klubin ulkopuolelle. Vuodesta 1952 Augusta National Golf Clubilla on järjestetty Mastersia edeltävänä tiistaina mestareiden illallinen, jolle osallistuvat Mastersin entiset voittajat sekä klubin hallituksen oleellisimmat jäsenet.

Golfaajia Golfaajia

Viime vuosien voittajat

Mastersin voittaminen ei ole helppo saavutus, ja vielä haastavampaa tuntuu olevan mestaruuden uusiminen. 60-luvun jälkeen ainoastaan Tiger Woods on kyennyt voittamaan turnauksen kahtena peräkkäisenä vuotena. Kymmenen edellisen vuoden aikana Mastersissa on nähty peräti kymmenen eri voittajaa

Kymmenen edellistä voittajaa:
  • 2022 – Scottie Scheffler
  • 2021 – Hideki Matsuyama
  • 2020 – Dustin Johnson
  • 2019 – Tiger Woods
  • 2018 – Patrick Reed
  • 2017 – Sergio Garcia
  • 2016 – Danny Willett
  • 2015 – Jordan Spieth
  • 2014 – Bubba Watson
  • 2013 – Adam Scott

Todellisena shokkivoittona voidaan pitää 43-vuotiaan Tiger Woodsin paluuta huipulle vuonna 2019. Mastersin voitto 14 vuoden tauon jälkeen oli Woodsille tuolloin jo uran viides. Turnauksen kaikkien aikojen menestynein pelaaja on Jack Nicklaus, joka voitti Mastersin kuuteen otteeseen.

Mistä voin seurata Masters turnausta?

Mastersin lähettää Suomessa yksinoikeudella erillisenä maksulähetyksenä Ruutu. 24,95 euroa maksava pay-per-view-lähetys sisältää kaikki mahdolliset lähetykset Mastersista sekä suomeksi että englanniksi selostettuna. Lähetykset alkavat jo 5. huhtikuuta, jolloin vuorossa on leikkimielinen ja varsinaisen Mastersin ulkopuolella käytävä Par 3 Contest.

Huomioithan, että Masters ei kuulu Ruudun varsinaiseen urheilupakettiin, vaan tapahtuma pitää tilata omana maksulähetyksenään.