NBA-kausi jatkuu taas

Koripalloilijoita Koripalloilijoita

Koripallon NBA-kausi on edennyt jo runkosarjan loppusuoralle saakka. NBA sarjatilanne on tässä vaiheessa jännittävä, sillä kisaa käydään paitsi kärkipään sijoituksista, myös parhaista sijoituksista draftia varten. NBA-kausi 2023 huipentuu tietenkin pian alkavissa pudotuspeleissä.

NBA-kausi 2022-2023 vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Mitä on luvassa NBA:ssa?

Amerikkalaisen koripallon ykkössarjan National Basketball Alliancen eli NBA:n kausi on alkanut lokakuun 18. päivä, minkä jälkeen ensimmäiset joukkueet ovat ehtineet pelaamaan jo 67 ottelua. Yhteensä runkosarja koostuu jokaisen joukkueen osalta 82 ottelusta, minkä jälkeen konferenssien parhaat joukkueet etenevät pudotuspeleihin. Kumpikin konferenssi koostuu 15 joukkueesta, joista 8 parasta etenee pudotuspeleihin asti.

Runkosarja kestää vielä kuukauden verran, sillä viimeiset pelit ovat luvassa 9. huhtikuuta. Pudotuspelit alkavat tämän jälkeen käytännössä välittömästi. Osa joukkueista on kuitenkin jo suosiolla luovuttanut tämän kauden suhteen ja siirtänyt katseet tulevaan varaustilaisuuteen, jota pidetään poikkeuksellisen kovatasoisena. Varaustilaisuus on luvassa 22. kesäkuuta.

Markkanen loisti tähdistöottelussa

Suomalaisittain NBA on viime aikoina ollut poikkeuksellisen mielenkiintoista seurattavaa, sillä täksi kaudeksi Utah Jazziin siirtynyt Lauri Markkanen on ollut suorastaan huimassa vireessä. Uransa selvästi parasta koripalloa pelannut Markkanen on pelannut kauden läpi 25,3 pisteen keskiarvolla, mikä on koko sarjan 14. paras lukema. Heittojen onnistumisprosentit ovat erinomaisia niin kahden pisteen alueelta ja kolmen pisteen kaaren takaa kuin vapaaheittoviivaltakin. Markkasta pidetään tässä vaiheessa suursuosikkina myös kaudella eniten peliään parantaneen pelaajan George Mikan -palkintoon.

Lauri Markkanen eteni ensimmäisenä suomalaisena jopa NBA:n tähdistöotteluun, jossa hän pääsi lopulta jopa avausviisikkoon saakka. Markkasen tilastoriviin kirjattiin ottelussa lopulta 13 pistettä ja 7 levypalloa. Vaikka Markkanen itse on ollut huimassa vireessä, ei Utah Jazz näytä kauden alun suonenvedosta huolimatta etenevän pudotuspeleihin saakka, eikä se näytä tässä vaiheessa olevan tavoitteenakaan. Joukkue lepuuttaa suosiolla parhaita pelaajiaan ja havittelee hyviä asemia varaustilaisuuteen, jossa on jaossa poikkeuksellisena superlupauksena pidetty Victor Wembanyama.

Koripalloilijoita Koripalloilijoita

Miten NBA-kausi etenee?

NBA-kautta on vielä reilusti jäljellä. Runkosarja kestää huhtikuun 9. päivään saakka, jolloin kaikki joukkueet ovat saaneet 82 ottelua täyteen. Välittömästi pelataan konferenssien sijoille 7.–10. selvinneiden joukkueiden välinen play-in-turnaus, jonka avulla selvitetään kaksi viimeistä pudotuspeleihin selviävää joukkuetta. Kolmesta ottelusta koostuvat karsintaturnaukset alkavat 11. huhtikuuta ja päättyvä 14. huhtikuuta.

Varsinaiset playoffit alkavat heti seuraavana päivänä 15. huhtikuuta. Tässä vaiheessa pudotuspelisarjan voittaminen vaatii aina neljää voittoa. Kun konferenssien mestarit ovat selvillä, kohtaavat nämä joukkueet varsinaisissa NBA:n finaaleissa. Finaalisarja alkaa 1. kesäkuuta, kun taas mestari on tiedossa viimeistään 18. kesäkuuta mennessä.

Seuraa näitä pelaaji

NBA on tällä kaudella ollut jopa poikkeuksellisen kovatasoinen. NBA:n parhaat pelaajat ovat nakuttaneet huimia pisteitä ilta toisensa jälkeen – peräti kuusi pelaajaa on pystynyt pelaamaan kauden tähän saakka yli 30 pisteen keskiarvolla. Suosittelemme kiinnittämään pudotuspelien lähestyessä huomiota erityisesti seuraavien kolmen pelaajan suorituksiin.

Luka Doncic

Käytännössä läpi kauden sarjan tehokkain pistemies on ollut Dallas Mavericksin slovenialainen Luka Doncic, joka on pelannut peräti 33,3 pisteen keskiarvolla. Jo neljättä kertaa tähdistöotteluun valittu 24-vuotias eteni viime kaudella konferenssifinaaleihin saakka, mutta tällä kaudella Dallas yrittää laittaa vieläkin paremmaksi.

Joel Embiid

Philadelphian Joel Embiid on niin ikään onnistunut pelaamaan läpi kauden 33,3 pisteen keskiarvolla. Embiid on onnistunut tässä vielä Doncikiakin pienemmällä peliajalla sekä paremmilla heittoprosenteilla. Embiid oli sarjan paras pistemies myös viime kaudella, mutta pudotuspeleissä Philadelphian lento on kerta toisensa jälkeen tuntunut päättyvän toisella kierroksella.

Nikola Jokic

Suursuosikkina runkosarjan arvokkaimman pelaajan palkintoon pidetään myös kahtena edellisenä kautena voittanutta Nikola Jokicia, joka edustaa Denver Nuggetsia. Kokonaisvaltainen sentteri on tähän mennessä pelannut kauden tripla-tuplan keskiarvolla. Pudotuspeleissä Jokic ei Denverin kanssa kuitenkaan ole edennyt konferenssifinaaleja pidemmälle.