Jalkapallon MM-kisat – erilaiset vetovaihtoehdot

Jalkapalloilijoita ja pokaali Jalkapalloilijoita ja pokaali

Jalkapallon MM-kisat ovat pyörähtäneet käyntiin, ja viihdettä riittää neljän seuraavan viikon ajalle. Jalkapallovedonlyönti on tietenkin parhaimmillaan MM-kisojen yhteydessä. Esittelemme suositut vedonlyöntimuodot jalkapalloon – testaa esimerkiksi näitä vetovaihtoehtoja.

Jalkapallon MM-kisat vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Jalkapallon MM-kisat ovat käynnissä

Jalkapallon MM-kisat ovat pyörähtäneet viimein käyntiin. 20. marraskuuta alkanet jalkapallon MM-kisat jatkuvat aina 18. joulukuuta saakka. Tässä vaiheessa peleistä nautitaan peräti neljä kertaa päivässä, joten seurattavaa riittää. Kisojen kaikki ottelut ovat Suomessa nähtävissä myös ilmaiseksi televisiosta. Kisojen televisioinnista vastaavat Yle sekä MTV.

Kisojen yhteydessä myös vedonlyönti nauttii valtaisaa suosiota. Kisoista tullaan alustavien arvioiden mukaan lyömään vetoa jopa sadoilla miljardeilla dollareilla, mikä tekee vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoista kaikkien aikojen suurimman vedonlyöntitapahtuman. Myös suomalainen pelaaja pääsee asettamaan vetoja kymmenillä eri veikkaussivustoilla, jotka tarjoavat MM-kisojen yhteydessä hulppeita bonuksia.

Netissä veikkaaminen tarjoaa pelaajalle aina vain monipuolisempia vaihtoehtoja, eikä pelkästä ottelun tuloksesta tarvitse enää tyytyä lyömään vetoa. Parhaat vedonlyöntisivustot mahdollistavat MM-kisoissa yksittäisen pelin veikkaamisen jopa sadoissa eri muodoissa. Vetoja voikin asettaa vaikkapa maalintekijöille, kulmapotkujen määrälle, keltaisille korteille tai sille, annetaanko pelissä rangaistuspotku.

Urheiluvedonlyönti.net kattava opas kertoo kaiken, mitä aloittelevan pelaajan tulee veikkaamisesta tietää. Jos vedonlyönti ei vielä ole tuttua puuhaa, esittelemme suosituimmat veikkausmuodot, jotka ovat myös MM-kisoissa poikkeuksetta tarjolla.

Live-vedonlyönti

Tätä nykyä jopa suosituin vedonlyönnin muoto on live-vedonlyönti eli vetojen asettaminen kesken ottelun. Kun perinteisesti veikkaukset on pitänyt asettaa ennen pelin alkamista, mahdollistaa livenä veikkaaminen vedonlyönnin ottelun ollessa jo alkanut. Käytännössä kaikki vedonlyöntisivustot mahdollistavat livenä veikkaamisen, minkä lisäksi moni sivusto myös tarjoaa omia lähetyksiään urheilutapahtumista.

Livenä veikkaaminen tarjoaa pelaajalle runsaasti mahdollisuuksia, sillä kertoimet heilahtelevat jatkuvasti, mikä mahdollistaa osaavalle pelaajalle mahdollisuuden hyvinkin suurilla ylikertoimilla pelaamiseen. Live-vedonlyönti soveltuu tietenkin myös aloitteleville amatööriveikkaajille, sillä vetojen asettaminen ottelua seuratessa tarjoaa yksinkertaisesti reilusti lisäjännitystä pelin katsomiseen.

Livenä pääsee pelaamaan käytännössä kaikkia samoja kohteita kuin ennen otteluakin, minkä lisäksi pelaaja voi lyödä vetoa esimerkiksi seuraavan kymmenen minuutin tuloksesta. Rahojaan voi panostaa myös vaikkapa seuraavan maalin tekijälle.

Tasapeli ei vetoa (Draw no bet)

Perinteisesti vedonlyöjät lyövät vetoa joko ottelun voittajasta tai tarkasta lopputuloksesta, mutta myös voittajan veikkaajalle löytyy erikoisempia vaihtoehtoja. Yksi yleisimmistä varianteista on draw no bet -veto eli veto, jossa tasapelin yhteydessä panos palautetaan.

Vaihtoehto soveltuu erinomaisesti juuri jalkapalloon, jossa tasapelit ovat yleisiä. Jos haluat ottaa kantaa joukkueiden voimasuhteisiin, mutta et halua ottaa riskiä ottelun päättymisestä tasapeliin, on draw no bet aina oivallinen vaihtoehto. Selvää on, että kertoimet ovat tässä variantissa hieman alhaisempia kuin vedoissa, joissa tasapeli on mukana mahdollisuutena. Samalla kuitenkin myös riskit ovat pienempiä.

Draw no bet soveltuu usein pelaajille, jotka haluavat panostaa altavastaajalle, mutta ilman turhan suuria riskejä.

Jalkapallo ja kuvio Jalkapallo ja kuvio

Tasoitusvedot

Suosituimpien vetojen joukkoon lukeutuvat kiistatta tasoitusvedot, joita on tarjolla useissa eri muodoissa. Yksinkertaisimmillaan kyse on ottelun kehnommalle joukkueelle annetusta tasoituksesta, sillä MM-kisoissakin tasoerot joukkueiden välillä saattavat olla huomattavan suuria.

Tasoitusvedossa toiselle joukkueelle voidaan antaa esimerkiksi yksi maali etumatkaa. Tällöin toiselta joukkueelta vaaditaan siis vähintään kahden maalin voittoa, kun taas tasapeli lasketaan tasoitusta saaneen joukkueen voitoksi. Vetoa voi lyödä suurillakin tasoituksilla, eikä tasoitusvetoja suinkaan tarvitse asettaa pelkästä lopputuloksesta. Voit lyödä tätä nykyä vetoa esimerkiksi sen puolesta, että toinen joukkue saa vähintään kolme kulmapotkua tai kaksi keltaista korttia enemmän kuin toinen joukkue.

Tasoitusvetoja on tarjolla kahdessa eri muodossa, joiden erot kannattaa tuntea. Eurooppalaisessa tasoituksessa on mukana tasapelin vaihtoehto, jolloin esimerkiksi Argentiina-2 vaatii Argentiinan voittoa vähintään kolmella maalilla. Pelaaja voi samalla panostaa tällöin myös sille, että Argentiina voittaa tasan kahdella maalilla. Aasialaisessa tasoituksessa tasapelin mahdollisuutta ei ole, joten tasoitus ilmoitetaan useimmiten muodossa Argentiina-1,5. Tällöin Argentiinan kahden maalin voitto tietää voittoa, kun taas maalin voitto tietää tappiota. Jos veto esitetään muodossa Argentiina-1, ja ottelu päättyy Argentiinan yhden maalin voittoon, palautetaan panokset kumpaakin vaihtoehtoa veikanneille pelaajille.

Aasialaisia tasoituksia saattaa olla tarjolla vieläkin spesifimmissä muodoissa. Jos panokset asetetaan kohteelle Argentiina-1,25, vaatii voittojen lunastaminen Argentiinan kahden maalin voittoa. Argentiinan tasan maalin voitto taas tarkoittaa tällöin sitä, että puolet panoksesta palautetaan pelaajalle. Jos pelivaihtoehto taas on Argentiina+1,25 ja joukkue häviää maalilla, lunastaa pelaaja takaisin panoksensa sekä puolet voitoista.

Maalimäärät

Voittajan veikkaamisen ohella suosituimpia vetokohteita ovat maalimäärät. Tällöin veikataan yksinkertaisesti ottelussa syntyvien maalien määrää. Useimmiten raja kulkee MM-kisojen otteluissa 2,5 maalissa, jolloin kolmella maalilla mennään yli ja kahdella maalilla jäädään alle. Pelaaja voi kuitenkin lyödä halutessaan vetoa esimerkiksi yli 4,5 maalista, jolloin kertoimetkin nousevat saman tien huomattavasti runsaampiin lukemiin.

Tälläkin saralla pelaajalla on mahdollisuus lyödä aasialaisia vetoja esimerkiksi yli 2,25 maalista tai yli 2 maalista. Konsepti on sama kuin aasialaisissa tasoituksissa, joten esimerkiksi yli 2 maalia veikatessa tasan 2 maalia tarkoittaa panoksen palautumista pelaajalle.

Useimmiten veikataan koko ottelun maalimäärää, mutta parhaat vedonlyöntisivustot tarjoavat tälläkin saralla runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Voit veikata esimerkiksi tietyn joukkueen tai jopa tietyn pelaajan tekevän ottelussa yli 1,5 maalia. Maalimäärien ohella myös muista määristä voi tietenkin lyödä vetoa. Suosiota nauttivat esimerkiksi ottelussa jaettavien korttien tai annettujen kulmapotkujen määrät, minkä lisäksi jopa pallonhallinnan jakautumisesta on mahdollista lyödä vetoa.

Moneyline-vedot

Jalkapallon MM-kisoissa tarjolla ovat myös moneyline-vedot, joissa veikataan ottelun lopullista voittajaa. Käytännössä kyseessä on vaihtoehto otteluihin, joissa tasapeliin ei ole mahdollisuutta, vaan voittaja saadaan lopulta selville esimerkiksi jatkoajan tai rangaistuspotkukilpailun kautta.

Moneyline-vedot nauttivat erityistä suosiota jääkiekon ja koripallon kaltaisissa lajeissa, joissa voittaja saadaan poikkeuksetta selville, mutta vaihtoehto on tietenkin tarjolla myös jalkapallon MM-kisojen pudotuspeleissä. Osa vedonvälittäjistä kutsuu vetoa moneylineksi, osa taas tarjoaa mahdollisuutta jatkoon etenevän joukkueen veikkaamiselle. Käytännössä kyse on kuitenkin molemmissa tapauksissa samasta asiasta – moneyline-vedoissa veikataan ottelun lopullista voittajaa.