Liiga-katsaus

Jääkiekkoilija ja Liigan logo Jääkiekkoilija ja Liigan logo

Jääkiekon Liiga on saapunut jo runkosarjan puoliväliin, jolloin on mitä parhain hetki tarkkailla kauden onnistujia sekä asetelmia loppukauteen. Kuka pääsee nostamaan himoittua Kanada-maljaa vuoden 2022 keväällä?

Lyö vetoa Liigasta parhailla kertoimilla:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

Katsaus Liiga-kauteen

Urheiluvedonlyönti.net loi luonnollisesti katseen Liigan asetelmiin sporttikalenterissamme jo kauden alussa, tämän katsauksen luet kätevästi osoitteesta https://www.urheiluvedonlyönti.net/tapahtuma/liiga.html. Runkosarjan puoliväli tarjoaa kuitenkin mitä parhaimman syyn katsoa, kuinka kausi on lähtenyt käyntiin ja miltä asetelmat loppukauteen vaikuttavat.

Joukkueet ovat pelanneet tähän mennessä noin 30 ottelua, joten suurimmat suosikit ovat alkaneet erottumaan joukosta. Sarjan kärjessä komeilee tällä hetkellä HIFK, joka on kuitenkin pelannut kaksi peliä enemmän kuin perässä tuleva TPS. HIFK on haalinut 30 ottelun aikana 56 pistettä, kun taas TPS on kyennyt saalistamaan 28 ottelussa 54 pistettä. Myös Oulun Kärpät on kyennyt nappaamaan 54 pistettä.

Pistepörssin kärjessä komeilee tällä hetkellä Tapparan Anton Levtchi, joka on ehtinyt saalistamaan jo 31 tehopistettä. Heti perässä tulevat Pelicansin tshekkiläisvahvistukset Lukas Jasek ja Jiri Smejkal. Maalipörssin kärkipaikan jakavat neljällätoista maalilla Levtchi ja Smejkal.

Kauden suurin komeetta on kuitenkin ollut vasta 17-vuotias JYPin Joakim Kemell, joka on paukuttanut jo 12 maalia, vaikka hän on ehtinyt pelaamaan kahdeksan peliä Levtchiä vähemmän. Kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana Liigan kuukauden parhaana pelaajana palkittu Kemell on yksi junioreiden MM-kisojen sekä tulevan NHL:n varaustilaisuuden kiinnostavimmista nimistä. Kemellin uskotaan olevan yksi ensimmäisistä varatuista pelaajista.

Miten kausi etenee?

Runkosarjasta on vielä noin puolet pelaamatta, joten seurattavaa tulee riittämään. Pelejä pelataan tätä nykyä lähes päivittäin, eikä Liiga asetu joulun ajaksikaan kuin hyvin lyhyelle tauolle. Tauolla ollaan ainoastaan 21. päivästä 26. päivän täyteen pelikierrokseen saakka.

Runkosarja sisältää jo tuttuun tapaan yhteensä 450 peliä, joten jokainen sarjan viidestätoista joukkueesta ehtii pelaamaan runkosarjan aikana 60 ottelua. Syyskuussa alkanut runkosarja saadaan maaliin 17. maaliskuuta. Runkosarjan perusteella Liigan kolme parasta joukkuetta pääsee jääkiekon Mestarien liigaan eli CHL:ään. Runkosarjan neljänneksi paras joukkue taas etenee Spengler Cupiin.

Kauden kohokohta ovat kuitenkin pudotuspelit, joissa mestaruus ratkotaan runkosarjan jälkeen. Runkosarjan kuusi parasta joukkuetta etenee suoraan puolivälieriin, kun taas neljä seuraavaksi sijoittunutta joukkuetta pelaa ylimääräisen karsintakierroksen kahdesta viimeisestä paikasta puolivälieriin.

Pudotuspelien ensimmäinen kierros käydään CHL:stä tutulla menetelmällä, jossa molemmat joukkueet pelaavat kerran kotonaan ja kerran vieraissa, minkä jälkeen otteluiden yhteismaalit ratkaisevat jatkoon menijän. Puolivälieristä eteenpäin pudotuspelit pelataan kuitenkin tavanomaisella menetelmällä, jossa vain voitoilla on väliä. Ottelusarjan voittaminen vaatii kolme voittoa – poikkeuksen muodostaa ainoastaan yksittäisenä otteluna pelattava pronssiottelu.

Jääkiekkoilija ja Liigan logo Jääkiekkoilija ja Liigan logo

Kuka vie voiton

Kuka sitten vie voiton tämän kauden Liigassa ja kuka pääsee nostamaan keväällä Kanada-maljaa? Vedonlyöntitoimistojen kertoimet ovat eläneet kauden alusta reilusti ja suosikit alkavat olemaan selvillä. Ei liene yllätys, että suurimpina suosikkeina pidetään sarjan kärkipäässä majailevia joukkueita. Pienimmän kertoimen saa HIFK, joka on ollut Ville Peltosen luotsaamana huippuvireessä.

Lähelle samoja kertoimia pääsee myös TPS, joka majaileekin sarjan kakkospaikalla. TPS on erottunut tällä kaudella vähäisillä maalimäärillään sekä pitävällä puolustuksellaan – joukkue on päästänyt ainoastaan 56, mikä on vähiten tämän kauden Liigassa.

Kolmanneksi suurimmaksi suosikiksi nostetaan Kärpät. Sarjan eniten maaleja takonut Kärpät on ehtinyt iskemään jo 100 maalia, kun esimerkiksi TPS on tehnyt ainoastaan 63 maalia. Kärpillä on ollut runkosarjassa sekä tehokkain ylivoima että tehokkain alivoima.

Mestaruudesta tullaan varmasi käymään kiivasta kamppailua, sillä tämä kausi on ollut poikkeuksellisen tasainen. Suoraan puolivälieriin matkalla oleva kuuden joukkueen kärki asettuu ainoastaan neljän pisteen sisälle. Esimerkiksi Tappara ja Pelicans tulevat varmasti haastamaan mestaruudesta tosissaan.

Jonkinlainen mahdollisuus annetaan jopa Lukolle, joka on ollut yksi kauden suurimmista flopeista. Joukkue majailee vasta kahdentenatoista, eikä edellisistä viidestä ottelusta ole ollut tuloksena kuin yksi voitto. Joukkue menetti valmentajansa sekä monet tärkeimmistä pelaajistaan, mutta tästä huolimatta tulosta on vaikea pitää onnistumisena. Kykeneekö Lukko saamaan pakkansa kasaan kauden toisella puoliskolla?