F1-kausi 2022

Formulakuskeja Formulakuskeja

Vuoden 2022 formulakausi lähenee alkuaan päivä päivältä. Uudet autot on jo otettu käyttöön, ja ensimmäisiin aika-ajoihin startataan 18. maaliskuuta. Kausi alkaa tuttuun tapaan Bahrainin osakilpailulla.

F1-kausi 2022 – lyö vetoa:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

F1-kausi starttaa 18.3.

Vuoden 2022 F1-kausi saa alkunsa 18. maaliskuuta, kun vuorossa ovat Bahrainin GP:n aika-ajot. Varsinainen ensimmäinen osakilpailu on vuorossa 20. maaliskuuta. Ajettavaa todellakin riittää, sillä kausi sisältää historiallisen laajat 23 osakilpailua, joten formuloita pääsee seuraamaan lähes jokaisena viikonloppuna aina marraskuun lopulle saakka. Kausi saa sekä alkunsa että loppunsa Lähi-idässä, sillä Bahrainin jälkeen vuorossa on Saudi-Arabian GP, kun taas kauden päättää jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan Abu Dhabin Grand Prix, joka ajetaan tänä vuonna 20. marraskuuta.

Kisakalenterissa nähdään runsaasti muutoksia, sillä Portugalin, Steiermarkin ja Turkin osakilpailut tippuvat kokonaan pois, kun taas Australian, Kanadan, Japanin ja Singaporen GP:t palaavat jälleen kuvioihin yhden vuoden tauon jälkeen. Ehkäpä kiinnostavimpana uudistuksena listoille lisätään kokonaan uusi Miamin Grand Prix, joka vie formulat myös Yhdysvaltoihin. Jo valmiiksi tiedetään, että vuonna 2023 myös Qatarin Grand Prix ja Kiinan Grand Prix tulevat myös olemaan kuvioissa.

Kauteen lähdetään jopa poikkeuksellisen kiinnostavista merkeistä, sillä tälle kaudelle autot on laitettu merkittävien teknisten muutosten myötä täysin uuteen uskoon, mikä saattaa keikauttaa voimasuhteita huomattavastikin. Suurimpina suosikkeina kauteen lähtevät kuitenkin edellisen mestaruuden kauden viimeisen kierroksen ohituksella varmistanut Max Verstappen sekä historiallista kahdeksatta mestaruutta tavoitteleva Lewis Hamilton.

Totuttuun tapaan formularadoilla nähdään myös suomalaisväriä. Vuosikausia Mercedestä edustanut Valtteri Bottas korvaa tällä kaudella Alfa Romeon puikoissa uransa lopettaneen Kimi Räikkösen. Yhteensä kauteen lähtee 20 kuljettajaa, jotka edustavat kymmentä tallia.

Formula-auto Formula-auto

Seuraa näitä taistoja kauden aikana

Jos automuutokset eivät johda valtaviin keikahduksiin voimasuhteissa, on kauden kiinnostavin ja kiihkein taistelupari selvillä jo tässä vaiheessa. Tulevalta kaudelta odotetaan erityisesti Max Verstappenin sekä Lewis Hamiltonin taistelua mestaruudesta.

Edelliskausi oli tällä saralla jännittävin hetkeen, sillä törmäyksiltäkään ei vältytty, ja mestaruutta päädyttiin ratkomaan kauden viimeisessä kisassa poikkeuksellisissa merkeissä aina viimeisiin käänteisiin saakka. Lopulta ensimmäiseen mestaruuteensa nousi vasta 24-vuotias Red Bullin Max Verstappen, joka nousi turva-auton takaa Hamiltonin ohi vain kierros ennen kauden viimeisen kisan loppua.

Tulevalla kaudella tullaan varmasti näkemään entistäkin sisuuntuneempi Sir Lewis Hamilton, jonka näköpiirissä siintää jo historiallinen kahdeksas mestaruus. Jo seitsemän mestaruutta riittää siihen, että Mercedestä edustava Hamilton jakaa kaikkien aikojen tilastossa ykköstilan Michael Schumacherin kanssa.

Lisäjännitettä mestaruustaistoon tuo George Russellin siirtyminen Mercedeksen puikkoihin. Edustavasti Williamsilla esiintynyt 24-vuotias englantilainen pääsi Mersun puikkoihin kertaalleen jo vuonna 2020. Uran ensimmäinen voitto näytti jo selvältä, mutta varikkomoka ja puhjennut rengas tiputtivat Russellin lopulta yhdeksänneksi. Jos Russell kykenee esittämään samanlaisia esityksiä, saattaa hän hyvinkin haastaa mestaruudesta jo tällä kaudella.

Ferrari ei ole mestaruuteen kyennyt sitten Kimi Räikkösen vuoden 2007 mestaruuden, mutta jos auto on kunnossa, saattavat tasaväkiset Charles Leclerc ja Carlos Sainz Jr. ilmoittautua mukaan mestaruustaisteluun. Kaksi voittoa urallaan napannutta 24-vuotias Leclerciä pidetään yhtenä formuloiden kiistatta taitavimmista kuskeista, mutta tästä huolimatta Carlos Sainz Jr. kykeni viime kaudella haalimaan enemmän pisteitä. Toistuuko sama myös tulevalla kaudella?

Suomalaisesta näkökulmasta kiinnostusta kohdistuu tietenkin Alfa Romeon rattiin siirtyneen Valtteri Bottasin esityksiin. Bottas haluaa varmasti näyttää, että hän on George Russellia taitavampi kuski, mutta suurimmaksi kilpakumppaniksi muodostunee tallikaveri Guanyu Zhou. Viime kaudella Aasian F3-sarjan voittanut ja F2-sarjassa kolmanneksi sijoittunut 22-vuotias Zhou on ensimmäinen kiinalainen formuloiden historiassa.

Urheiluvedonlyönti.netin kattava F1-tietopaketti

Formuloiden kattavin tietopaketti löytyy urheiluvedonlyönti.netin sivuilta simppelisti linkkiä klikkaamalla. Tietopaketissamme käymme läpi tulevan kauden suurimmat muutokset sekä niiden potentiaalisen vaikutuksen kisojen luonteeseen sekä kauden kulkuun. Esittelemme myös yksityiskohtaisesti kaikki kauden osakilpailut, tallit sekä kuljettajat. Kisaoppaasta näet helposti, koska seuraava osakilpailu on vuorossa.

Pakettiin kannattaa todellakin tutustua, sillä tulevalla kaudella muutokset ovat suurempia kuin jopa vuosikymmeniin. Käytössä ovat niin uudet renkaat, takasiivet, etusiivet kuin keulatkin, mitkä laittavat autojen käyttäytymisen potentiaalisesti jopa täysin uuteen uskoon. Esimerkiksi Valtteri Bottas kommentoi ensimmäisten testien jälkeen nopeiden mutkien olevan tulevalla kaudella vielä entistäkin nopeampia, mikä tulee taatusti tarjoamaan katsojille viihdettä.

Mistä katsoa F1-kisoja televisiosta?

Formulat ovat suomalaisille entistäkin helpommin saatavilla, sillä kisoja pääsee seuraamaan peräti kahdesta paikasta. Varsinaiset Suomen oikeudet omistaa kauteen 2024 saakka Viaplay, joka näyttää kaikki kisat kätevästi suomeksi. Samaan palveluun lukeutuvat lukuisat urheilusarjat, kuten Valioliiga, NHL, Bundesliiga, NFL, UFC, Eurooppa-liiga sekä Golfin DP World Tour.

Uutena tulokkaana suomalaisille on tarjolla formuloiden oma F1 TV Pro, joka on tähän saakka ollut estettynä Suomessa. Kattava palvelu sisältää kisojen lisäksi esimerkiksi harjoitukset, onboard-kamerat, haastattelut, dokumentit, klassikkokisat, studiot sekä pienempien luokkien kisat. Esimerkiksi Formula 2 sekä Formula 3 kuuluvat pakettiin. F1 TV Pro toimii kuudella kielellä, mutta suomi ei kuitenkaan tällä erää lukeudu näihin.

F1 TV Pro on 13,99 euron kuukausihinnallaan lähes kolme kertaa Viaplayn palvelua huokeampi, joten kyseessä on formulafaneille todellinen laatupaketti.