Mike Tyson vs. Logan Paul

Nyrkkeilijöitä Nyrkkeilijöitä

Vuoden kiinnostavin nyrkkeilyottelu on vasta spekulaation asteella. Nousevatko Mike Tyson ja Logan Paul todella kehään, ja koska huhuttu suurottelu on aikomus käydä?

Kykeneekö Mike Tyson vielä voittamaan?
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

Kohtaavatko Logan Paul ja Mike Tyson?

Nyrkkeilymaailman suurimmat tapahtumat tunnutaan nykyään nähtävän näytösotteluissa, joissa kehään ovat astuneet niin vapaaottelijat kuin Youtubettajatkin. Yksi viime vuosien puhutuimmista mahdollisista kohtaamisista olisi Mike Tysonin ja Logan Paulin välinen kamppailu, joka on herättänyt runsaasti puhetta jo kuukausien ajan.

Minkäänlaista virallista varmistusta ottelun toteutumiselle ei vielä ole, mutta spekulaatiot käyvät tästä huolimatta kuumina. Entisen mestarinyrkkeilijän ja suulaan Youtubettajan välinen kamppailu olisi kiistatta ison rahan suurottelu. Tysonin puheissa ovat vilahtaneet jopa 100 miljoonan dollarin palkkiot.

Tällä hetkellä ottelu on kuitenkin edelleen puheiden asteella, eikä ottelun toteutumista voi pitää erityisen todennäköisenä. Mike Tyson eläköityi aktiivikamppailusta jo vuonna 2005, vaikka mies ehtikin nousemaan kehään näytöskamppailussa. Logan Paulin nyrkkeilyura taas koostuu yhdestä tappiosta ja yhdestä tasapeliin päättyneestä näytösottelusta.

Tästä huolimatta mestarinyrkkeilijän ja suursuosioon nousseen Logan Paulin välinen ottelu jaksaa pysyä pinnalla. Jos ottelu nähdään, astutaan kehään tuskin ainakaan ennen vuoden 2022 huhtikuuta.

Mike Tysonin paluu kehiin

Mike Tyson lukeutuu kiistatta maailman tunnetuimpien nyrkkeilijöiden joukkoon. Valtavasta tyrmäysvoimasta ja lyhyeksi jääneistä otteluista tunnettu raskaan sarjan supertähti nousi vuonna 1987 kiistattomaksi raskaan sarjan mestariksi yhdistämällä arvostetuimmat mestaruusvyöt ensimmäistä kertaa vuosikymmeneen. Yhteensä Tysonin 20 vuotta kattanut ammattilaisura sisälsi 50 voittoa, 6 tappiota ja kaksi ratkaisematonta ottelua. Peräti 44 voitoista tuli tyrmäyksellä.

Tysonin ammattilaisura päättyi vuonna 2005, kun tähti luovutti Kevin McBridea vastaan kuudennen erän jälkeen. Uran neljästä viimeisestä ottelusta kolme päättyi tappioon ennen erien täyttymistä.

Urheilumaailma kokikin jättiyllätyksen, kun 54-vuotias Tyson kipusi vuoden 2020 marraskuussa jälleen kehään näytösottelussa Roy Jones Junioria vastaan. Alemman raskaan sarjan kiistattomaksi mestariksi vuonna 1999 noussut Roy Jones Jr. kamppaili ammattilaisena aina vuoteen 2018 saakka. Uran saldoksi jäi 66 voittoa sekä 9 häviötä.

Näytösottelusta odotettiin Roy Jones Juniorin näytöstä, mutta Tyson asteli kahdeksaneräiseen otteluun yllättävän hyvässä vireessä. Näytösottelussa ei lyöty kasvoihin, eikä tyrmäyksiä nähty, mutta monet katsojat arvelivat, että Tysonilta olisi hyvinkin saattanut löytyä tyrmäysvoimaa myös Jones Junioria vastaan. Ottelu päättyi lopulta tasapeliin, kun tuomareiden äänet jakautuivat täydellisesti. Yksi tuomareista tuomitsi ottelun Tysonin voitoksi, yksi Roy Jones Juniorille ja yksi tasapeliksi.

Näytösottelu oli suurmenestys. Yli 1,6 miljoonaa katsojaa kerännyt ottelu kääri hilloa pelkästään pay-per-view-myyntien muodossa yli 80 miljoonan dollarin verran. Tyson jaksaa kiistatta edelleen kiinnostaa ihmisiä.

Nyrkkeilijöitä Nyrkkeilijöitä

Kuka on Logan Paul?

Tysonille vähintäänkin mielenkiintoisen vastustajan tarjoaisi 26-vuotias Logan Paul, joka nousi kuuluisuuteen sosiaalisen median kautta. Vineen ja Youtubeen videoita luonut Paul on ehtinyt keräämään pelkästään Youtubessa lähes kuusi miljardia katselukertaa, mikä tekee suulaasta nuorukaisesta yhden palvelun suosituimmista sisällöntuottajista.

Sosiaalisen median ohella Paul on ehtinyt myös näyttelemään lukuisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa sekä levyttämään platinaa myyneen singlejulkaisun. Sekä Logan Paul että hänen veljensä Jake Paul tunnetaan myös nyrkkeilyurasta. Logan Paul aloitti uransa tasapeliin päättyneellä amatööriottelulla Youtubettaja KSI:ta vastaan. Ammattilaisotteluna käyty uusinta päättyi Paulin niukkaan tappioon tuomariäänin. Ottelusta muodostui suurtapahtuma, joka keräsi miljoonia katsojia ympäri maailman.

Logan Paulin nyrkkeilyuran kohokohta nähtiin vuoden 2021 kesäkuussa, jolloin vastaan asteli näytösottelussa useita maailmanmestaruuksia voittanut Floyd Mayweather Junior, jonka ammattilaisura koostui viidestäkymmenestä voitosta ilman ainuttakaan tappiota. Huomattavasti Mayweatheria kookkaampi Paul kesti maailmanmestarin käsittelyssä pystyssä kaikki kahdeksan erää, mikä tarkoitti, ettei ottelu saanut lopulta lainkaan virallista voittajaa.

Valtavan määrän katsojia sekä runsaasti vedonlyöntihuomiota saanut ottelu keräsi jonkin verran epäilyjä sopupelistä. Mayweather Jr. kuitenkin kehui vastustajansa kykyjä.

Miten veikkaamme ottelussa käyvän

Onko Logan Paulilla mahdollisuuksia mahdollisessa ottelussa Mike Tysonia vastaan? Ehdottomasti. Logan Paul olisi paitsi Tysonia pidempi, myös lähes kolmekymmentä vuotta nuorempi. Tyson on objektiivisesti jo varsin vanha mies, joka on kaukana huippuaikojensa vedosta. Vaikka Tyson näyttikin jopa yllättävän hyvältä Roy Jones Junioria vastaan, olisi ammattilaissäännöin käytävä ottelu Tysonille jo oikea terveysriski.

Vaikka Logan Paul on kookas ottelija, ja hän esiintyi pätevästi Floyd Mayweather Junioria vastaan, on hänestä edelleen vaikea puhua oikeana ammattilaisena. Showmies on otellut urallaan yhden ammattilaisottelun, jonka hän hävisi toista Youtubettajaa vastaan. Kyseessä on kuitenkin atleettinen ottelija, joka selvästikin ymmärtää nyrkkeilyn päälle.

Jos ottelu todella käydään, lähtee Logan Paul aikamoisella varmuudella otteluun hyvinkin suurena suosikkina. Samalla on vaikea uskoa, että vaikka ottelu käytäisiinkin, siinä lähdettäisiin hakemaan tyrmäyksiä ammattilaissäännöillä. Todennäköisyyksien valossa Tysonin ja Paulin ottelu luultavasti keräisi valtavan määrän mediahuomiota ja päättyisi lopulta ratkaisemattomaan erien tullessa täyteen.

Ottelua ei vielä löydy vedonvälittäjien listoilta, mutta jos spekulaatiot kiihtyvät, saattavat monet veikkaustoimistot ottaa ottelun listoilleen jo ennen virallista vahvistusta.