Jalkapallon MM-kisat – 2. viikko

Jalkapalloilijoita ja pokaali Jalkapalloilijoita ja pokaali

Jalkapallon MM-kisat ovat lähteneet vauhdilla käyntiin Qatarissa. Ensimmäinen kierros on pelattu, eikä suuriltakaan yllätyksiltä olla vältytty. Miltä otteluohjelma näyttää, kun kisojen toinen viikko pyörähtää käyntiin?

Jalkapallon MM-kisat vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

Jalkapallon MM-kisat, viikko 2.

Qatarissa pelattavat jalkapallon MM-kisat ovat pyörähtäneet vauhdikkaasti käyntiin. Kisoissa on nähty paitsi tiukkoja ja tarkkaavaisia otteluita, myös todellisia maali-ilotteluita sekä jättiyllätyksiä. Pelattavaa on kuitenkin vielä reilusti jäljellä, sillä kisat jatkuvat aina 18. joulukuuta saakka.

Kisojen toista viikko voi pitää jopa kisojen suunnan kannalta merkityksellisimpänä, sillä ensimmäisen kierroksen ottelut ovat tässä vaiheessa takana, ja toisen viikon aikana myös kaksi muuta alkulohkojen kierrosta on saatu käytyä loppuun. Kisojen toinen viikko tulee siis paljastamaan, mitkä joukkueet lopulta etenevät ratkaiseviin pudotuspeleihin.

Pudotuspelit saadaan nopeasti käyntiin, sillä lohkovaihe päättyy 2.12. kahden viimeisen lohkon päätöspeleillä, minkä jälkeen neljännesvälierät pyörähtävät käyntiin heti seuraavana päivänä. Välipäiviä ei kisoissa juuri nähdäkään – ensimmäinen jalkapalloton päivä on luvassa vasta 7. joulukuuta. Viihdettä on siis tälläkin viikolla tarjolla koko rahalla, kun lähes jokaisena päivänä pelataan neljä ottelua.

Ensimmäisen viikon yllätykset

Suuriltakaan yllätyksiltä ei MM-kisoissa olla vältytty, ja tässä vaiheessa tilannetta voi useassa lohkossa pitää jopa poikkeuksellisen kiemuraisena. Kiistatta kisojen suurin yllätys tähän mennessä on yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista kisoihin lähteneen Argentiinan karmaiseva yllätystappio Saudi-Arabiaa vastaan. Saudien joukkuetta pidettiin jopa kisojen suurimpana heittopussina, kun taas Argentiina on kiistatta yksi maailman vahvimmista maajoukkueista.

Argentiina lähti otteluun peräti 36 tappiotonta ottelua allaan, vaikka tämä otteluiden joukko sisälsi niin Copa American kuin kovatasoiset Etelä-Amerikan MM-karsinnatkin. Alku näytti odotetun mukaiselta, kun Lionel Messi vei Argentiinan johtoon rangaistuspilkulta jo kymmenen minuutin jälkeen ja Argentiina sahasi Saudi-Arabian korkean linjan läpi kerta toisensa jälkeen. Ainoastaan Lautaro Martinezin niukkana paitsiona hylätty maali piti saudit pelissä mukana.

Toiselle jaksolle saapui kuitenkin sisuuntunut Saudi-Arabian joukkue. Saleh Al-Shehri tasoitti pelin yllättäen 48. minuutilla, minkä jälkeen pelin suunta kääntyi hetkessä, kun Salem Al-Dawsarin huima kaukolaukaus vei Saudi-Arabian johtoon. Argentiinan huimasta loppukiristä huolimatta ottelussa ei nähty enää maaleja, vaan Saudi-Arabia nappasi pisteet mukaansa. Argentiina lähtee toiselle kierrokselle lohkon jumbosijalta.

Suuryllätys nähtiin myös E-lohkossa, jossa Saksa lähti valtaisana ennakkosuosikkina Japania vastaan. Pelin kuva muistutti huomattavasti Argentiinan ja Saudi-Arabian kamppailua, sillä Saksa siirtyi ensimmäisellä puoliskolla johtoon Ilkay Gündoganin upottaman rankkarin myötä.

Peli näytti jo käytännössä selvältä, sillä Japani ei juuri saanut luotua maalipaikkoja ennen aivan loppuhetkiä. Ritsu Doan onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin 75. minuutilla, minkä jälkeen Takuma Asano siirsi Japanin johtoon vain kahdeksaa minuuttia myöhemmin. Asano pääsi helpohkosti karkuun Saksan puolustukselta ja viimeisteli näyttävästi pienestä kulmasta aivan maalin kattoon. Lähes kymmenen minuutin lisäajasta huolimatta Saksa ei enää onnistunut tasoittamaan ottelua, vaan myös loppulukemat olivat 2–1 Japanin hyväksi.

Yllättävänä voidaan pitää myös huippujoukkueena pidetyn Belgian uskomattoman heikkoa esitystä. Lohkon heittopussina pidetty Kanada hallitsi peliä mielin määrin ja loi tukun huippupaikkoja kuin liukuhihnalta. Belgia ei tuntunut missään vaiheessa saavan pelistä otetta, mutta Kanadan missaama rankkari ja lukuisat tuomarivirheet tarkoittivat kuitenkin sitä, että Belgia onnistui nappaamaan onnekkaan voiton kaikkien pelitapahtumien vastaisesti lukemin 1–0 Michy Batshuayin helpohkolla maalilla.

Jalkapallo ja kuvio Jalkapallo ja kuvio

Otteluohjelma: 27.11.-3.12.

Viihdettä riittää myös toisella peliviikolla reilusti, sillä alkulohkon ollessa vielä käynnissä, pelataan kaikkina päivinä peräti neljä ottelua. Luvassa on runsaasti huippuotteluita sekä jatkopaikat ratkaisevia jännitysnäytelmiä. Toisen kisaviikon ohjelma näyttää seuraavanlaiselta.