Viikonlopun Valioliiga

Valioliigan logo Valioliigan logo

Tuleva Valioliigan kierros sisältää jälleen kelpo liudan huippuotteluita. Valioliiga jatkuu enää kolmen kierroksen ajan ennen talvitaukoa sekä jalkapallon MM-kisoja. Sarjakärkenä kierrokselle lähtee hivenen yllättäen Arsenal, joka ei ole hävinnyt kauden aikana kuin kertaalleen.

Valioliiga vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

Leicester City vs Man City

Viikonlopun Valioliiga käynnistyy todellisella herkkupalalla, kun jo kolmatta perättäistä mestaruuttaan tavoitteleva Manchester City matkaa Leicester Cityn vieraaksi. Ottelu käynnistyy 29. lokakuuta Suomen aikaa kello 14.30.

Manchester City komeilee sarjan kakkospaikalla, vain kaksi pistettä Arsenalia perässä. Joukkue on hävinnyt Valioliigassa kauden aikana vain kertaalleen, minkä lisäksi pisteet on päädytty kahdesti tasaamaan. Kiistatta jalkapallomaailman kuumin nimi on tällä hetkellä Cityn hyökkäystä johdattava Erling Haaland, joka on iskenyt yhteentoista otteluun peräti 17 maalia. Edellisellä kierroksella norjalainen osui jälleen kahdesti, kun Brighton kaatui selvin lukemin 3–1. Yhteensä Manchesterin siniset ovat takoneet kauden 11 otteluun jo 36 maalia, mikä on selvästi sarjan suurin lukema.

Luvassa saattaa hyvinkin olla maalijuhla, sillä Leicester City on päästänyt sarjan eniten maaleja. Erityisesti alkukaudesta puolustus oli täysin hukassa, eivätkä maalivahti Danny Wardin otteet vakuuttaneet. Viimeisissä peleissä Leicester on kuitenkin esiintynyt pirteästi, ja kolmeen otteluun Ward ei ole päästänyt taakseen maaliakaan. Kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolelle noussut joukkue on onnistunut myös maalinteossa ensiluokkaisesti – James Maddison on osunut jo kuudesti. Tästä huolimatta Manchester City lähtee otteluun valtaisana ennakkosuosikkina.

Brighton vs Chelsea

Kello viideltä vuorossa on yhdeksäntenä majailevan Brightonin sekä sarjan viidenneltä sijalta löytyvän Chelsean kohtaaminen. Ennakolta voidaan odottaa varsin vähämaalista ja tasaista ottelua, sillä kumpikin joukkue on tunnettu pitävistä puolustuksista. Chelsea on päästänyt tällä kaudella ainoastaan 11 maalia, mikä on sarjan toiseksi alhaisin lukema. Brighton ei ole päästänyt kuin kolme maalia enemmän. Ottelussa on tarjolla kiehtovaa latausta, sillä Chelsean päävalmentaja Graham Potter siirtyi joukkueeseen kesken kauden juuri Brightonin peräsimestä.

Chelsea on ollut Potterin saapumisen jälkeen oivassa vireessä, eikä joukkue ole hävinnyt Valioliigassa sitten elokuun. Kaksi edellistä ottelua ovat kuitenkin olleet vähämaalisia tasapelejä. Manchester Unitedia vastaan voitto näytti jo varmalta, kun Jorginho siirsi Chelsean johtoon rangaistuspilkulta vain kolme minuuttia ennen loppua. Casemiro onnistui kuitenkin tasoittamaan lukemat 94. minuutilla. Jos Chelsean puolustus on pitänyt, on maalinteon kanssa kuitenkin ollut vaikeuksia. Hyökkäyksen kärkeen hankittu Pierre-Emerick Aubameyang ei ole osunut Valioliigassa kuin kertaalleen.

Brighton aloitti kauden vahvasti, mutta viime aikoina peli on takkuillut. Potterin lähdön jälkeen joukkue ei ole kyennyt voittamaan pelaamistaan viidestä pelistä yhtäkään. Viimeksi Manchester City oli parempi lukemin 3–1. Joukkue on kärsinyt erityisesti kehnosta viimeistelystä, eikä hyökkäystä johtava Danny Welbeck ole kyennyt lukuisista huippupaikoista huolimatta avaamaan kauden maalitiliään. Maalintekovastuuta on joutunut ottamaan harteilleen wingbackina pelaava Leandro Trossard, joka on osunut jo kuudesti. Viimeksi maaliverkko heilahti Manchester Cityä vastaan.

Ottelusta povataan ennakolta vähämaalista kamppailua, johon Chelsea lähtee hienoisena ennakkosuosikkina.

Valioliigan logo ja pallo Valioliigan logo ja pallo

Fulham vs Everton

Lauantaina nautitaan myös iltapeleistä. Puoli kahdeksalta illalla on vuorossa Fulhamin ja Evertonin välinen kohtaaminen. Ennakkosuosikkina otteluun lähtee kauden pirteästi aloittanut Fulham, joka nousi Valioliigaan täksi kaudeksi. Nousijajoukkue löytyy kuitenkin sarjan seitsemänneltä sijalta, ja alla on kaksi perättäistä voittoa. Maaleja ei joukkueen otteluista ole puuttunut, vaan Aston Villa kaatui 3–0, kun taas Leedsiä vastaan Fulham oli parempi lukemin 2–3.

Fulhamin pelin sieluna on toiminut viime kaudella ennätykselliset 43 maalia iskenyt Aleksandar Mitrovic, joka on tälläkin kaudella ollut hyvässä vireessä. Yhteentoista otteluun on syntynyt jo yhdeksän maalia, millä ollaan myös maalipörssin kolmannella sijalla heti Erling Haalangin ja Harry Kanen jälkeen. Tällä hetkellä jopa hieman kehnommat yritykset tuntuvat löytävän tiensä verkon perukoille. Maaleja on syntynyt jo kolmessa perättäisessä ottelussa.

Sarjan yhdentenätoista majaileva Everton sen sijaan on paininut maalintekovaikeuksien kanssa. Joukkue on kyennyt viimeistelemään ainoastaan 11 maalia – vähemmän kuin maalin per peli. Ongelmiin on kuitenkin saattanut löytyä vastaus, sillä loukkaantumisten jälkeen jälleen pelikentille palannut Dominic Calwert-Lewin iski voittomaalin Crystal Palacea vastaan jo kymmenen minuutin pelin jälkeen. Toissakaudella Calvert-Lewin löysi maaliverkon Valioliigassa peräti 16 kertaa.

Luvassa on tasainen kamppailu, joka saattaa hyvinkin tiivistyä Mitrovicin ja Calvert-Lewinin väliseksi taistoksi. Todennäköisyydet suosivat Fulhamia sekä hyvässä vireessä olevaa Mitrovicia.

Man United vs Westham

Kierroksen päättää sunnuntaina 18.15 pelattava Manchester Unitedin sekä West Hamin välinen kamppailu. Manchester United taistelee kiivaasti Mestarien liigan paikoista, eikä mestaruudesta haastaminenkaan ole tässä vaiheessa poissuljettu ajatus. Hyvin esiintynyt joukkue on saalistanut 11 otteluun 20 pistettä, mikä riittää sarjan kuudenteen sijaan.

Kentällä tuskin nähdään tälläkään kertaa Cristiano Ronaldoa, jonka ura on syöksykierteessä. Kiukutteleva penkkimies ei ole osunut tällä kaudella Valioliigassa kuin kertaalleen, ja kaksi edellistä ottelua ovat kuluneet kokonaan vaihtopenkin puolella. Maalintekovastuuta ovat sen sijaan päätyneet kantamaan Marcus Rashford sekä Antony, jotka ovat molemmat osuneet kolmeen otteeseen.

Haastajan asemassa otteluun lähtee West Ham, jonka puolustus on ollut pitävä, mutta maalinteossa joukkue on ollut yksi sarjan kehnoimmista. Gianluca Scamacca ja Jarrod Bowen ovat kuitenkin taidoistaan tunnettuja pelimiehiä, joilta on lupa odottaa parempaakin. West Ham lähtee kuitenkin otteluun suurena altavastaajana hyvästä syystä. Jo tasapeliä voi pitää joukkueelta onnistuneena suorituksena.