Mestarien liiga: Neljännesvälierät tällä viikolla

Jalkapalloilijoita ja pokaali Jalkapalloilijoita ja pokaali

Mestarien liigan neljännesvälierät jatkuvat tällä viikolla. Luvassa ovat neljännesvälierien ensimmäisen kierroksen viimeiset otteluparit, eikä näistä peleistä todellakaan puutu laatua. Vastakkain asettuvat esimerkiksi Liverpool ja Real Madrid, jotka kohtasivat myös viime vuoden finaalissa.

Mestarien liigan neljännesvälierät vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Mestarien liigan neljännesvälierät

Jalkapallon Mestarien liiga on edennyt jo pudotuspelivaiheeseen saakka. 32 joukkuetta sisältäneen lohkovaiheen jälkeen jatkoon on edennyt yhteensä 16 joukkuetta eli kaksi parasta joukkuetta kustakin alkulohkosta. Tässä vaiheessa Mestarien liigan parhaat pelaajat asettuvat vastakkain kaksiosaisissa pudotuspeliotteluissa, joissa vastakkain etenee enemmän yhteismaaleja tehnyt joukkue.

Ensimmäiset pudotuspeliottelut pelattiin jo viime viikolla, kun taas neljännesvälierien ensimmäisen kierroksen viimeiset ottelut ovat vuorossa tällä viikolla. 21. päivä pelataan kaksi ottelua sekä 22. päivä kaksi ottelua. Neljännesvälierät jatkuvat tämän jälkeen otteluparien toisilla osaotteluilla ensin 7. ja 8. päivä maaliskuuta sekä tämän jälkeen 15. ja 16. päivä maaliskuuta. Vierasmaalisääntö ei enää ole käytössä, joten jos ottelupari on kahden ottelun jälkeen tasan, edetään suoraan jatkoajalle sekä mahdolliseen rangaistuspotkukilpailuun.

Vielä Mestarien liigan tässä vaiheessa lohkovaiheen voittajat saavat vastaansa lohkovaiheessa toiseksi sijoittuneet joukkueet, eivätkä saman alkulohkon tai saman liigan joukkueet voi kohdata toisiaan. Tällaiset rajoitteet kuitenkin poistuvat, kun puolivälierien otteluparit arvotaan tämän kierroksen jälkeen. Tässä vaiheessa myös polku finaaliin on jo selvillä. Mestarien liigan finaali pelataan tänä vuonna Istanbulissa 10. kesäkuuta.

Kun muut pudotuspelien otteluparit pelataan kaksiosaisina molempien pelatessa sekä kotona että vieraissa, pelataan finaali yksittäisenä otteluna. Mr Green Sport tarjoaa myös Mestarien liigan parhaat kertoimet suomalaiselle veikkaajalle.

21.2. Frankfurt – Napoli

21. päivä vastakkain iskevät Saksan Bundesliigassa pelaava Eintracht Frankfurt sekä Italian legendaarinen Napoli. Frankfurt on pelannut vahvasti tälläkin kaudella, ja joukkue on edelleen mukana jopa mestaruuskamppailussa. Napoli taas näyttää marssivan kotimaassaan joukkueen ensimmäiseen mestaruuteen sitten Diego Maradonan aikojen.

Napoli voitti alkulohkon lähes näytöstyyliin, sillä ainoa pistemenetys tuli viimeisessä ja jo käytännössä merkityksettömässä ottelussa Liverpoolin vieraana. Frankfurt taas selviytyi tasaisesta lohkosta jatkoon lohkokakkosena, vaikka joukkue päästi enemmän maaleja kuin se teki. Seitsemän tehtyä maalia riittivät kuitenkin jatkoon.

Napoli lähtee ottelupariin hyvällä syyllä selvänä suosikkina, mutta ensimmäisestä osaottelusta odotetaan poikkeuksellisen tasaista näytöstä, jossa tullaan todennäköisesti näkemään myös maaleja. Katseet tulevat olemaan erityisesti Napolin Kvaradonaksi ristityssä Khvicha Kvaratshkeliassa, joka on tällä kaudella ratkaissut jo useita otteluita henkilökohtaisilla suorituksilla. 1–1 on todennäköisin lopputulos otteluparin ensimmäiseen osaotteluun.

21.2. Liverpool – Real Madrid

Viikon ehdottomasti kiinnostavin kohtaaminen on jo suoranaiseksi klassikoksi muodostunut Liverpoolin sekä Real Madridin kohtaaminen, joka viime vuosina on tavattu nähdä vasta finaalissa. Joukkueet ovat kohdanneet finaalissa sekä 2022 että 2018. Pokaalia päätyi molemmilla kerroilla nostamaan Real Madrid, mikä oli erityisesti viime vuonna täysin pelitapahtumien vastainen tulos.

Liverpoolilla on nyt paikka revanssiin, mutta joukkueen peliesitykset ovat olleet tällä kaudella vähintäänkin kehnoja. Valioliigassa joukkue on rämpinyt keskikastissa, eivätkä hyvät esitykset Mestarien liigassakaan riittäneet lohkovoittoon. Real Madrid sen sijaan haastaa tuttuun tapaan Barcelonaa La Ligan mestaruudesta, eikä lohkovoitto Mestarien liigassakaan tuottanut vaikeuksia.

Liverpool lähtee kotiotteluunsa selvänä suosikkina, mutta jos ottelusta muodostuu odotettu maalintekokilpailu, ei Real Madridkaan ole vailla mahdollisuuksia. Paljon tulee olemaan kiinni siitä, onko Liverpoolin Darwin Nunez vai Real Madridin Karim Benzema terävämpänä. Liverpoolin voitto lukemin 2–1 on odotetuin lopputulos.

Logoja Logoja

22.2. Inter – Porto

Myös keskiviikkona pelataan kaksi ottelua. Ennakolta tasaisemmassa kamppailussa vastakkain asettuvat Italian aina vahva Inter sekä Portugalin hallitseva mestari Porto, joka muistetaan myös Mestarien liigan mestaruudesta vuodelta 2004.

Molemmat joukkueet esiintyivät alkulohkossa vakuuttavasti. Inter kykeni jättämään taakseen Barcelonan, kun taas Porto eteni lohkovoittajaksi neljän voiton turvin. Kotimaiden sarjoissa meno on kuitenkin ollut takkuilevaa – molemmat joukkueet tavoittelevat tässä vaiheessa lähinnä paikkaa myös tulevan kauden europeleihin.

Kotiotteluunsa suurena suosikkina lähtee Inter, jonka hyökkäyksessä sekä Lautaro Martinez että Edin Dzeko ovat olleet oivassa vireessä. Porto taas on tällä kaudella ollut erityisesti Mehdi Taremin varassa. Iranin maajoukkuehyökkääjä on viidessä Mestarien liigan ottelussa iskenyt viisi maalia ja antanut kaksi maalisyöttöä. Ottelusta povataan varsin vähämaalista – Interin voitto tuloksella 1–0 on todennäköinen lopputulos.

22.2. RP Leipzig – Manchester City

Ennalta neljännesvälierien selvimmässä otteluparissa kohtaavat Saksan RB Leipzig sekä Englannin Valioliigaa viime vuodet hallinnut Manchester City. Vaikka molempien joukkueiden ympärillä pyörii suuria rahasummia, ei kumpikaan joukkue ole vielä kyennyt Mestarien liigan voittoon.

Manchester City eteni lohkovaiheesta jatkoon poikkeuksellisen vakuuttavasti, sillä joukkue ei hävinnyt peliäkään, eikä omiin mennyt kuudessa ottelussa kuin kaksi maalia. Leipzig puolestaan aloitti kehnosti, mutta eteni lopulta helposti jatkoon voittamalla kaikki neljä viimeistä otteluaan – tässä vaiheessa kaatui myös Real Madrid. Kotimaiden sarjoissaan molemmat joukkueet taistelevat mestaruudesta.

Ottelusta odotetaan ennalta maalirikasta, mikä ei ole mikään ihme. Erling Haalandin johdattama Cityn hyökkäys on pelottavan tehokas, mutta Leipzigin tulee pystyä tulokseen juuri kotiottelussaan, jos joukkue mielii jatkoon. Millaisen tulokseen pystyy Leipzigin huippuvireessä oleva Christopher Nkunku, jonka povataan siirtyvän kesällä Chelsean riveihin? Manchester Cityn niukka voitto lukemin 1–2 on ennakkoon todennäköisin lopputulos.