Jääkiekon MM-kisat

Kuvioita ja tekstiä Kuvioita ja tekstiä

Jääkiekon MM-kisat palaavat jälleen Suomeen. Suomi ei ole ikinä saavuttanut kotikisoissa mitaliakaan, mutta saadaanko asiaan muutos, kun mitalit ratkaistaan vasta avatulla Tampereen Kannen areenalla?

Jääkiekon MM-kisat vedonlyönnissä:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

Jääkiekon MM-kisat 13. – 29.5.

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut ovat mitä varmin kevään merkki. Myös tänä vuonna jääkiekon MM-kisat pelataan toukokuussa. Pelit lyödään käyntiin 13. toukokuuta, minkä jälkeen jääkiekkoviihteestä päästään nauttimaan reilun kahden viikon ajan. Mestaruus ratkotaan lopulta 29. toukokuuta.

Kisat pelataan pitkästä aikaa Suomessa. Jääkiekon MM-kisat oli jaettu Suomen ja Ruotsin kesken myös vuosina 2012 ja 2013, mutta yksin Suomi ei ole kisoja järjestänyt vuoden 2003 jälkeen. Vaikka kisoja on pelattu Suomessa jo peräti kahdeksaan otteeseen, ei Suomi ole ikinä kyennyt nappaamaan näistä kisoista mitalin mitalia. Tähän on kuitenkin tänä vuonna lupa odottaa muutosta, sillä Suomi lähtee kotikisoihin ennakkosuosikkina. Pelipaikkoina toimivat vasta valmistunut Tampereen Kannen areena sekä Helsingin jäähalli. Helsingissä pelataan toinen alkulohkoista ja osa puolivälieristä, Tampereella taas kaikki loput pelit.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan laittoi asetelmat uusiksi myös jääkiekon MM-kisoissa, sillä alun perin osa peleistä oli tarkoitus pelata aiemmin Hartwall Areenana tunnetulla areenalla. Samalla myös Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin kokonaan ulos kisoista. Näiden maiden tilalle A-sarjaan nousivat Itävalta sekä Ranska, jotka tippuivat B-sarjaan vuoden 2019 kisoissa. Alun perin kisoihin oli tarkoitus lähteä samoilla joukkueilla kuin vuonna 2021, sillä B-sarjaa ei tällöin pelattu lainkaan koronatilanteen vuoksi. Vuoden 2020 kisat taas peruttiin kokonaan.

Olympialaisissa historiallisesti kultaa napanneet Leijonat lähtevät kotikisoihin ennakkosuosikin viitta harteillaan, mutta kärkikahinoihin povataan myös Ruotsin sekä Kanadan joukkueita. Kanada lähteekin kisoihin hallitsevana maailmanmestarina, sillä vuoden 2021 kisoissa Kanada onnistui päihittämään Suomen finaalin jatkoajalla Nick Paulin maalilla. Suomi voitti kultaa edellisen kerran vuonna 2019, jolloin Suomi päihitti finaalissa vuorostaan Kanadan.

Kuvioita ja tekstiä Kuvioita ja tekstiä

Olympiavoittajien näytönpaikka

Suomi pääsee lähtemään kisoihin poikkeuksellisesti suurimpana ennakkosuosikkina. Pitkästä aikaa kotijoukkueeksi pääsevät Leijonat ovat olleet viime vuosina huimassa vireessä. Suomi nappasi historiansa ensimmäisen jääkiekon olympiakullan helmikuussa, kun kisojen kaikki ottelunsa voittaneet Leijonat onnistuivat nousemaan finaalissa takaa-ajoasemasta voittoon Venäjän olympiaurheilijoita vastaan. Finaalissa osuivat sekä Ville Pokka että olympiakultaa viimeisessä erässä ratkaissut Hannes Björninen.

Leijonat ovat viime vuosina muutenkin olleet kovassa vireessä. Kaksissa edellisissä MM-kisoissa Suomi on edennyt aina finaaliin saakka – molemmilla kerroilla vastaan on asettunut Kanada. Vuonna 2019 Suomi oli parempi lukemin 3–1, kun kisoissa huimassa vireessä ollut Marko Anttila ratkoi mestaruuden Suomelle. Vuonna 2021 taas oli Kanadan vuoro, kun Suomi joutui taipumaan jatkoajalla lukemin 3–2.

MM-kisoissa nähdään lähes sama miehistö kuin olympialaisissa, joten tulosta voidaan odottaa näistäkin kisoista. Leijonia vahvistavat tietenkin myös lukuisat NHL-pelaajat, jotka mielivät pelaamaan edes kerran elämässään kotiyleisön eteen MM-kisoihin.

Turnaukseen osallistuvat joukkueet

Jääkiekon MM-kisoihin osallistuu vuonna 2022 jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan 16 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen kahdeksan joukkueen alkulohkoon. Alkulohkoissa kaikki joukkueet pelaavat toisiaan vastaan kertaalleen, minkä jälkeen kummankin lohkon neljä parasta joukkuetta etenee puolivälieriin. Pudotuspeleissä pelataan yksiosaiset otteluparit, joiden voittajat etenevät jatkoon, kunnes jäljellä on ainoastaan mestari. Alkulohkot näyttävät vuonna 2022 seuraavanlaisilta.

A-lohko

 • Kanada
 • Saksa
 • Sveitsi
 • Slovakia
 • Tanska
 • Kazakstan
 • Italia
 • Ranska

B-lohko

 • Suomi
 • Yhdysvallat
 • Tshekki
 • Ruotsi
 • Latvia
 • Norja
 • Iso-Britannia
 • Itävalta

Mistä seurata jääkiekon MM-kisoja?

Jääkiekon MM-kisat televisiossa keräävät vuodesta toiseen maan suurimpia katsojalukuja. Myös viime vuonna vuoden katsotuin tv-ohjelma oli Suomen ja Kanadan välinen finaali, jota seurasi peräti 2,3 miljoonaa katsojaa. Parhaimmillaan vuoden 2016 finaalia samojen joukkueiden välillä kerääntyi katsomaan jopa 3,25 miljoonaa suomalaista.

Myös vuoden 2022 MM-kisoja pääsee tietenkin seuraamaan kätevästi kotisohvilta käsin. Kaikki Suomen ottelut, välierät sekä mitalipelit nähdään tietenkin ilmaiseksi. Ilmaiseksi pelejä lähettävät MTV3 sekä Sub. Jos haluat nauttia todellisesta jääkiekkoelämyksestä ja katsoa vaikka kisojen kaikki ottelut, löytyvät oikeudet MTV:ltä, joka lähettää kisojen kaikki ottelut C More -palvelussaan. Halvin kisat sisältävä urheilupaketti kustantaa 24,95 euron verran kuukaudessa. Viiden euron lisämaksusta pakettiin saa myös jääkiekon SM-liigan.

Urheiluvedonlyönti.netin MM-paketti

Kattavin tietopaketti kisoja varten löytyy tietenkin urheiluvedonlyönti.netin sivuilta. Urheiluvedonlyönti.netin kattava infopaketti sisältää kaiken tarpeellisen tiedon MM-kisoja varten. Tietopakettimme käy läpi esimerkiksi joukkueiden koostumukset, voimasuhteet sekä kisojen otteluohjelman. Urheiluvedonlyönti.netin kisaopas kertoo kaiken, mitä vuoden 2022 jääkiekon MM-kisoista tarvitsee tietää!