Liiga-katsaus

Jääkiekkoilija ja Liigan logo Jääkiekkoilija ja Liigan logo

Jääkiekon Liiga on edennyt kohti runkosarjan ratkaisevia hetkiä. Joukkueilla on jäljellä enää noin kymmenen peliä, minkä jälkeen parhaat joukkueet etenevät pudotuspeleihin. Runkosarjan viimeiset ottelut ovat luvassa 11. maaliskuuta.

Liiga vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Liiga – missä mennään?

Jääkiekon Liiga on edennyt kohti runkosarjan ratkaisevia vaiheita. Lähes kaikki joukkueet ovat pelanneet jo 50 peliä, kun taas runkosarjan aikana kullekin joukkueelle kertyy pelejä yhteensä 60 kappaletta. Liiga jatkuu runkosarjan osalta vielä vajaan kuukauden ajan, sillä viimeiset pelit ovat tiedossa 11. maaliskuuta. Pudotuspelien ohjelma taas julkaistaan tämän jälkeen – mestari on yleensä tiedossa vapun tienoilla.

Urheiluvedonlyönti.net Liigaa käsittelevästä löydät paitsi kattavan kausipaketin, myös ajankohtaisen otteluohjelman sekä reaaliajassa päivittyvän sarjataulukon. Sivuiltamme löydät aina myös parhaat vedonlyöntisivustot, jotka mahdollistavat vedonlyönnin Liigan peleistä. Esimerkiksi 888 Sport tarjoaa kymmenittäin erilaisia vetokohteita sarjan jokaiseen otteluun.

Alkuvuoden yllättäjät

Tällä kaudella Liigan parhaat joukkueet eivät ole olleet ainoastaan tuttuja suuren budjetin joukkueita, vaan kärkipäähän on noussut myös yllättäjiä. Ehdottomasti kuluneen kauden kiinnostavin nimi on ollut Rauman Lukko, joka johtaa sarjaa jo varsin selvällä erolla. Sekä erinomaista hyökkäystä että sarjan pitävintä puolustusta tarjoillut Lukko on ollut kovassa lennossa myös alkuvuodesta. Hyökkäyksessä onnistumisia on tullut laajalla skaalalla, kun taas puolustusta on kannatellut maalivahti Artjom Zagidulin, joka saatetaan hyvinkin palkita sarjan parhaana maalivahtina.

Yllättäjien joukkoon voidaan laskea myös jo sarjan neljännelle sijalle noussut Lahden Pelicans, joka on viime aikoina ollut suorastaan pelottavassa vireessä. Lahtelaiset ovat napanneet jo kuusi voittoa putkeen – viimeksi kaatui selvin lukemin juuri Lukko. Tulosta on onnistunut takomaan erityisesti maalipörssin voitosta tosissaan haastava Joni Ikonen, joka on iskenyt jo 18 kertaa. Kaukana perässä ei tule myöskään 16 maalia viimeistellyt Lukas Jasek.

Muut sarjan kärkinimet ovat tuttuja. Ilves ja Tappara taistelevat edelleen runkosarjan voitosta, kun taas Kärpät pyrkii pysymään kuuden parhaan joukossa ja etenemään suoraan pudotuspeleihin. Alkuvuodesta tasoaan pystynyt parantamaan myös Helsingin IFK, joka on etenemässä mukaan pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Jääkiekkoilijoita Jääkiekkoilijoita

Miten kausi etenee?

Liigan runkosarja alkaa olemaan viimeistelyä vaille paketissa. Joukkueet pelaavat vielä noin 10 ottelua, minkä jälkeen jokainen joukkue on saanut täyteen vaadittavat 60 peliä. Viimeinen kierros pelataan 11. maaliskuuta.

Tämän jälkeen runkosarjan kuusi parasta joukkuetta etenevät suoraan puolivälieriin, kun taas neljä seuraavaa joukkuetta taistelevat viimeisistä puolivälieräpaikoista erillisellä pudotuspelien 1. kierroksella. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella pelataan kaksiosaiset otteluparit, joissa molemmat pelaavat kertaalleen kotona sekä vieraissa. Yhteispisteet ratkaisevat – jos molemmat joukkueet voittavat kotipelinsä, pelataan välittömästi ylimääräinen jatko-ottelu, joka on yhdestä maalista poikki.

Puolivälieristä eteenpäin pudotuspelit pelataan tuttuun tapaan korkeintaan seitsenosaisina ottelusarjoina, joissa jatkoon vaaditaan neljää voittoa. Poikkeuksen muodostaa yksiosainen pronssiottelu.

Pudotuspelien aikataulu ilmoitetaan runkosarjan päätyttyä – mestari on yleensä selvillä vappuun mennessä.

Seuraa näitä pelaajia

Entä ketkä ovat Liigan parhaat pelaajat? Pistepörssin kärkipäästä löytyy tuttuja nimiä Petri Kontiolasta aina Jori Lehterään, mutta huomiota kannattaa kiinnittää erityisesti näihin miehiin.

Michael Joly

HPK:n kanadalaisvahvistus Michael Joly on sekä Liigan pistepörssin johtaja että maalipörssin johtaja. Jo 53 pistettä nakuttanut Joly on ollut mukana lähes puolissa joukkueensa maaleista.

Reid Gardiner

Maalipörssin johtoa jahtaa myös JYPiä kannatellut Reid Gardiner, joka on Jolyn tavoin iskenyt 22 maalia. Jo viime kaudella Gardiner kykeni 23 osumaan.

Anton Levtchi

Mestaruutta puolustava Tappara sai kovan vahvistuksen, kun NHL:ssä käväissyt Anton Levtchi palasi joukkueen riveihin. Viime kaudella Levtchi voitti sekä maalipörssin että pistepörssin.