Urheiluvuosi 2023: Suurkisojen muistilista

Urheilutapahtumat 2023 Urheilutapahtumat 2023

Jalkapallon MM-kisat on saatu päätökseen kuukauden kiihkeiden pelien jälkeen, mutta maailmanmestaruus on jaossa myös seuraavana vuonna useissa eri lajeissa. Listasimme suurimmat urheilutapahtumat 2023 – katso kattava lista MM-kisoista.

Urheilutapahtumat 2023 vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Käsipallon MM-kisat (miehet)

Urheilutapahtumia 2023 riittää jokaiseen makuun. Maailmanmestaruus on panoksena useammassakin lajissa, ja tasokasta seurattavaa riittää hulppeiden turnausten muodossa läpi vuoden.

Maailmanmestaruudesta pelataan heti tammikuussa, jolloin vuorossa ovat miesten käsipallon MM-kisat. Puolassa ja Ruotsissa pelattava turnaus käynnistyy jo 11. tammikuuta, kun taas maailmanmestari on selvillä 29. tammikuuta. Mukana on yhteensä 32 maata, jotka pelaavat ensin neljän joukkueen välisen lohkovaiheen sekä tämän jälkeen kuuden joukkueen väliset jatkolohkot. Puolivälieriin selviää lopulta kahdeksan parasta joukkuetta.

Suurimpana ennakkosuosikkina sekä hallitsevana mestarina turnaukseen lähtee Tanska, joka on voittanut mestaruuden sekä 2021 että 2019. Viimeksi finaalissa kaatui niukasti Ruotsi, sitä ennen hopeaa taas nappasi Norja. Viimeksi mestaruus on mennyt Pohjoismaiden ulkopuolelle vuonna 2017, jolloin Ranska nappasi peräti kuudennen mestaruutensa.

Myös naiset pelaavat maailmanmestaruudesta vuonna 2023 – tämä turnaus on kuitenkin luvassa vasta marraskuun ja joulukuun vaihteessa.

Pyöräilyn MM-kisat

Pyöräilyn puolella maailmanmestaruuksista kamppaillaan täysin uudessa tapahtumassa, sillä pyöräilyn MM-kisat eli UCI Cycling World Championships järjestetään ensimmäistä kertaa nykyisessä muodossaan. Jopa 67 miljoonaa puntaa kustantava suurtapahtuma yhdistää samaan tapahtumaan peräti 13 erillistä pyöräilyn MM-kilpailua, joten viihdettä on luvassa monessa muodossa. Luvassa on esimerkiksi maantiepyöräilyä, aika-ajoja, ratapyöräilyä, maastopyöräilyä sekä BMX-pyöräilyä. Kisat huipentaa Gran Fondo eli pitkän matkan maantiepyöräily, joka on käytännössä maantiepyöräilyn vastine maratonille.

Virallisesti Glasgowissa käytävät pyöräilyn MM-kisat kilpaillaan 3.–13. elokuuta ympäri Skotlannin. Todellisessa suurtapahtumassa tullaan kruunaamaan yhteensä yli 190 maailmanmestaria, ja paikalle odotetaan alustavasti yli 8 000 pyöräilijän joukkoa. Mukana tullaan taatusti näkemään myös runsaasti suomalaisia pyöräilijöistä.

Kriketin MM-kisat

Kriketti ei välttämättä nauti Suomessa laajaa suosiota, mutta kansainvälisesti kriketin MM-kisat ovat kerta toisensa jälkeen yksi maailman suurimmista urheilutapahtumista. Erityisesti väkirikkaissa Aasian maissa kiinnostavat MM-kisat kilpaillaan vuonna 2023 lokakuun ja marraskuun välillä Intiassa, joka järjestää kisoja jo neljättä kertaa. Ensimmäistä kertaa kisat järjestetään kuitenkin pelkästään Intiassa.

Turnaus oli alun perin tarkoitus pelata jo alkuvuodessa, mutta koropandemia vaikeutti karsintojen järjestämistä sen verran, että kisat päädyttiin siirtämään loppuvuodelle. Mukana nähdään yhteensä 10 maata, mutta vielä tässä vaiheessa eivät osallistujat ole selvillä. Intia ja Englanti ovat varmistaneet paikkansa, mutta loput osallistujat selvitetään World Cup Super Leaguen sijoitusten perusteella sekä kesäkuun ja heinäkuun vaihteessa pelattavassa karsintaturnauksessa.

Hallitsevana mestarina turnaukseen lähtee Englanti, joka nappasi vuonna 2019 ensimmäisen mestaruutensa kaatamalla finaalissa Uuden-Seelannin. Ennakkosuosikkien joukkoon lukeutuvat aina myös Intia sekä Australia. Lajin historian menestynein maa onkin ollut juuri Australia, joka on kyennyt nappaamaan mestaruuden peräti viiteen otteeseen – viimeksi vuonna 2015.

Kriketin MM-kisat keräävät valtaisia katsojayleisöjä, ja MM-kisoilla arvioidaankin olevan jopa 2,6 miljardia katsojaa ympäri maailman.

Urheilutapahtumat 2023 Urheilutapahtumat 2023

Rugbyn MM-kisat

Vuonna 2023 luvassa ovat myös rugbyn MM-kisat lajin suosituimmassa variantissa eli rugby unionissa. Luvassa on poikkeuksellisen hulppea tapahtuma, sillä Ranskassa pelattavat kisat alkavat 8. syyskuuta, mutta finaali on vuorossa vasta 28. lokakuuta. Alun perin kisat oli suunniteltu kuuden viikon mittaisiksi, mutta kisoihin päädyttiin lisäämään levon kannalta tarpeellinen ylimääräinen viikko.

Mukana on yhteensä 20 maata, jotka on jaettu aluksi neljään viiden joukkueen alkulohkoon. Kaikki lohkojen joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen, minkä jälkeen kunkin lohkon kaksi parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin. Otteluparien voittajat etenevät seuraavalle kierrokselle, kunnes jäljellä on vain yksi joukkue. Jos tilanne on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, pelataan ensin kymmenen minuutin jatkoaika äkkikuolemaperiaatteella, minkä jälkeen vuorossa on rugbyn variantti rangaistuspotkukilpailusta.

Hallitsevana mestarina turnaukseen lähtee Etelä-Afrikka, joka nappasi vuonna 2019 jo kolmannen mestaruutensa päihittämällä finaalissa Englannin. Suurimpana suosikkina turnaukseen lähtee kuitenkin kotijoukkue Ranska, joka ei ole vielä koskaan kyennyt voittamaan maailmanmestaruutta. Kolmesti MM-finaaliin selvinnyt joukkue on joka kerta ollut tappiollinen osapuoli. Suursuosikkien joukkoon lukeutuu myös Uusi-Seelanti, joka voitti mestaruuden 2015, 2011 sekä 1987.

Sekä avausottelu että finaali pelataan legendaarisella Stade de Francella.

Jalkapallon MM-kisat (naiset)

Miesten jalkapallon MM-kisat on saatu päätökseen, ja seuraavan kerran maailmanmestaruudesta pelataan vasta 2026. Vuonna 2023 ovat vuorossa kuitenkin naisten jalkapallon MM-kisat, jotka pelataan perinteikkääseen tapaan kesällä. Australiassa ja Uudessa-Seelannissa järjestettävät kisat alkavat 20. heinäkuuta, kun taas mestari on selvillä 20. elokuuta.

Mukana nähdään peräti 32 joukkuetta maailman jokaisesta kolkasta, ja suurin osa osallistuvista joukkueista on selvillä jo tässä vaiheessa. Karsintojen viimeisin finaalivaihe on kuitenkin luvassa tulevan vuoden helmikuussa, jolloin selvitetään neljä viimeistä osallistujaa kisoihin. Suomea ei valitettavasti tälläkään kertaa kisoissa nähdä, sillä Suomi sijoittui karsintalohkossa kolmanneksi, kun jatkoon eteneminen olisi vaatinut kahden parhaan joukkoon sijoittumista.

Sekä hallitsevana mestarina että suurimpana suosikkina kisoihin lähtee Yhdysvallat, joka nappasi vuonna 2019 jo neljännen mestaruutensa. Tuolloin finaalissa kaatui Hollanti. Yhdysvallat on napannut jo kaksi perättäistä mestaruutta, mutta saumoja mestaruuteen on myös muilla joukkueilla. Vuoden 2020 olympialaisissa Yhdysvallat jäi kokonaan finaalin ulkopuolelle, kun Kanada kaatoi loppuottelussa Ruotsin rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Finaali pelataan Sydneyssä Stadium Australialla, jonne on parhaimmillaan kerääntynyt peräti 114 714 katsojaa.

Urheiluvedonlyönti.net kilpailukalenteri

Vuonna 2023 nautitaan urheilusta tietenkin myös erilaisten MM-kisojen ulkopuolella. Vuoden aikana tullaan näkemään valtaisa määrä kiehtovia urheilutapahtumia laajalla skaalalla, ja tarjontaa tulee riittämään läpi vuoden jokaiseen makuun. SuomiVeikkauksen kattava kilpailukalenteri esittelee kaikki vuoden kiinnostavimmat urheilutapahtumat vaativaankin makuun. Kilpailukalenteri 2023 on pätevä apu niin urheilun ystävälle kuin vedonlyöjällekin, sillä esittelemme vuoden kiinnostavimmat tapahtumat poikkeuksetta yksityiskohtaisesti. Nauti urheilusta myös tulevana vuonna laajan kalenterimme avulla!