F1 – Singaporen GP 30.9.-2.10.

Formula-auto ja kuski Formula-auto ja kuski

Poikkeuksellisesti yöaikaan ajettava Singaporen GP lukeutuu vuodesta toiseen suosituimpien formulakisojen joukkoon. Jos Max Verstappen nappaa ensimmäisen voittonsa Singaporessa, olisi kyseessä jo kauden kuudes perättäinen voitto hollantilaiselle.

F1 vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

Singaporen GP tänä viikonloppuna

Formula 1 -kausi lähenee loppuaan, kun jäljellä on enää kuusi osakilpailua. Seuraavaksi vuorossa on aina suosittu Singaporen GP, joka ajetaan 2. lokakuuta. Jo vuodesta 2008 lähtien formuloiden ohjelmistoon kuulunut kisa palaa jälleen ohjelmistoon kahden vuoden koronatauon jälkeen. Hallitsevana voittajana kisaan lähtee viimeistä kauttaan formuloissa ajava Sebastian Vettel.

Tällä kaudella Vettel jahtaa kuitenkin edelleen ensimmäistä sijoitusta viiden parhaan joukossa, eikä saksalainen lukeudu suurimpiin suosikkeihin myöskään Singaporessa. Tälläkin kertaa kisaan lähtee valtaisana ennakkosuosikkina Red Bullia edustava Hollannin Max Verstappen, joka on voittanut jo peräti viisi kisaa putkeen.

F1 saatetaan lyödä tämän kauden osalta mestarin suhteen pakettiin jo huomattavan varhaisessa vaiheessa, sillä Verstappenilla on mahdollisuus mestaruuden varmistamiseen jo Singaporessa. Tämä vaatii kuitenkin sitä, että Verstappen nappaa 22 pistettä enemmän kuin Charles Leclerc, 13 pistettä enemmän kuin tallikaveri Sergio Perez sekä 6 pistettä enemmän kuin George Russell.

Todennäköisyys mestaruuden varmistumiselle ei siis vielä ole valtaisa. Esimerkiksi Charles Leclercillä on tälläkin kertaa kaikki saumat voiton nappaamiseen, vaikka monacolainen onkin tällä kaudella voittanut viimeksi Itävallassa.

Luvassa on varsin varhaiseen ajankohtaan ajettava kisa, sillä aika-ajot käydään 1. lokakuuta kello neljältä Suomen aikaa, kun taas varsinainen kisa on luvassa 2. lokakuuta kello kolmelta. Paikallista aikaa kisa ajetaan kuitenkin parhaaseen ajankohtaan iltahämärän jo laskeuduttua.

Iltakilpailu luo tunnelmaa

Singaporen Grand Prix lukeutuu formuloiden maailmassa harvinaislaatuiseen joukkoon, sillä kisa ajetaan poikkeuksellisesti ilta-aikaan. Tämä tekee Singaporen kisasta poikkeuksellisen näyttävää seurattavaa, ja kisa onkin perinteisesti ollut niin katsojien kuin kuljettajienkin mieleen. Singaporen ohella ilta- tai yöaikaan ajetaan tätä nykyä myös Bahrainissa, Jeddahissa sekä Abu Dhabissa, jossa kausi tätä nykyä myös päätetään.

Ensimmäistä kertaa Singaporen Grand Prix ajettiin jo vuonna 1961, mutta tuolloin kisa kulki Orient Year Grand Prix’n nimellä. Singaporen Grand Prix’ksi nimi muutettiin vuonna 1966. Kisaa ajettiin tämän jälkeen vain muutaman kauden ajan, sillä vaarallinen ja kilpa-ajoon kehnosti soveltuva rata johti menehtymisiin niin vuoden 1972 kuin vuoden 1973 kisoissa. Tämän jälkeen Singaporessa ei ajettu moneen vuosikymmeneen.

Singaporen Grand Prix palasi ohjelmistoon vuonna 2008, jolloin kisa esiintyi ensimmäistä kertaa myös formuloissa. Katuradalla ajettava näyttävä kisa oli kaikkien aikojen ensimmäinen formulakisa, joka ajettiin öiseen aikaan. Voiton nappasi tuolloin Fernando Alonso, mutta eniten voittoja Singaporessa on kyennyt haalimaan Sebastian Vettel, joka on voittanut peräti viidesti. Viimeksi Singaporessa ajettiin vuonna 2019, jolloin voiton nappasi jälleen Vettel.

Marina Bayn radalla ajettava kilpailu tunnetaan ainutlaatuisena ja poikkeuksellisen haastavana kilpailuna. Tämä on näkynyt myös siinä, että kisaa ei olla vielä kertaakaan onnistuttu ajamaan loppuun ilman turva-auton esiintymistä – yhteensä turva-autoon on jouduttu turvautumaan peräti 21 kertaa. Esimerkiksi vuoden 2017 kisassa nähtiin peräti kahdeksan keskeytystä. Keskeyttäjien joukossa oli myös Suomen Kimi Räikkönen, jonka kisa päättyi kolariin jo ensimmäisellä kierroksella.

Singaporen lippu ja formula-auto Singaporen lippu ja formula-auto

Kauden tilanne

Vaikka kautta on jäljellä vielä kuuden osakilpailun verran, alkaa tilanne mestaruuden suhteen olemaan jo selvä. Red Bullin Max Verstappen voi varmistaa mestaruuden jo Singaporessa, eikä realistisia uhkaajia mestaruudelle ole enää jäljellä. Viisi viimeistä kisaa ja yhteensä kauden aikana jo 11 kisaa voittaneen Verstappenin kaula lähimpänä uhkaavaan Charles Leclerciin on kasvanut jo peräti 116 pisteeseen.

Sarjan kakkospaikasta käydään kuitenkin vielä kiivasta kamppailua. Ferrarin Charles Leclerc on haalinut 219 pistettä, Red Bullin Sergio Perezillä on 210 pistettä ja Mercedeksen George Russellilla puolestaan on 203 pistettä. Muilla kuljettajilla ei ole mestaruuteen enää edes teoreettisia mahdollisuuksia.

Tilanne on käytännössä yhtä selvä myös valmistajien puolella. Red Bullilla on jo peräti 149 pisteen kaula toisena tulevaan Ferrariin. Mercedes puolestaan on vielä iskuetäisyydellä kakkospaikkaan. Eroa Ferrariin on syntynyt 35 pistettä, mutta viime kisoissa Mersut ovat näyttäneet vahvemmilta kuin vielä kertaakaan tällä kaudella.

Suomen Valtteri Bottas on kerännyt kauden aikana 46 pistettä, millä sijoitutaan sarjassa kymmenenneksi. Vaikka Bottas sai kauteen vahvan alun, on menestys viime kisoissa ollut valitettavan kehnoa. Bottas ei ole sijoittunut pisteille peräti seitsemään kisaan, eikä suorittaminen aika-ajoissakaan ole ollut mieheltä odotettavaa laatua. Viimeksi Bottas on selvinnyt aika-ajojen viimeiseen vaiheeseen Unkarin Grand Prix’ssa.

Singaporessa Verstappen on jälleen kerran selvä suosikki niin aika-ajoissa kuin varsinaisessa kilpailussakin. Realististen haastajien joukkoon lukeutuu lähinnä Charles Leclerc, kaikkien muiden voittoa voitaisiin hyvällä syyllä pitää suurena yllätyksenä. Suomen Valtteri Bottaksen pistesaumoja voidaan pitää Singaporessa vähintäänkin kohtalaisena. Haastavalla radalla jo kisan loppuun selviäminen vie pitkälle. Parhaimmillaan Bottas on sijoittunut Singaporessa kolmanneksi vuonna 2017.