Jalkapallo: Liigat palaavat MM-tauolta

Jalkapallo Jalkapallo

MM-kisat ovat takana, mutta jalkapallo tarjoaa viihdettä tästä huolimatta myös joulun välipäivien ajalle. Euroopan suurimmat jalkapalloliigat lyödään käyntiin välittömästi joulun jälkeen, ja Valioliigassa pelataan perinteiseen tapaan jo tapaninpäivänä.

Suurimmat jalkapalloliigat vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Paluu arkeen MM-kisojen jälkeen

Kuukauden kestäneet jalkapallon MM-kisat ovat ohi, mikä tarkoittaa sitä, että poikkeuksellisen talvitauon jälkeen päästään jälleen palaamaan arkeen. Pitkää taukoa ei MM-kisojen jälkeen pidetä, sillä nopeimmin käynnistyvissä sarjoissa jalkapallo pistetään jälleen peliin vain viikon tauon jälkeen.

Euroopan viidestä suurimmasta sarjasta peräti kolme ehtii käynnistyä ennen vuoden vaihtumista, joten on syytä luoda katsaus siihen, koska pelejä jatketaan ja millaisia pelejä välipäivinä on luvassa. Jalkapallon ystäville on tarjolla aimo annos viihdettä välittömästi joulun jälkeen, sillä Valioliiga palaa kentille heti joulupäivän jälkeen legendaarisen tapaninpäivän kierroksen muodossa. Luvassa on heti ensimmäisenä päivänä peräti seitsemän ottelua, minkä jälkeen pelejä on tarjolla läpi viikon. Myös Ranskan Ligue 1 sekä Espanjan La Liga käynnistyvät jo samalla viikolla.

Valioliiga 26.12.

Jalkapallon MM-kisojen kauteen luoma poikkeuksellisen pitkä talvitauko tarkoittaa sitä, että kausi 2022–23 on läpi Euroopan paitsi tavanomaista pidempi, myös tavanomaista tiiviimpi. Monet joukkueet pelasivat jo alkukauden läpi kahden ottelun viikkotahdilla, eikä tahti jatku juuri tämän väljempänä myöskään MM-kisojen jälkeen. Englannin Valioliiga palaa kentille vain viikko kisojen päättymisen jälkeen, ja heti ensimmäisellä viikolla pelataan kahden kierroksen verran otteluita.

Kentille palataan jo 26.12., jolloin vuorossa on perinteinen tapaninpäivän kierros. Ensimmäiset ottelut käynnistyvät jo puoli kolmelta päivällä, kun taas viimeinen peli lyödään käyntiin vasta kymmeneltä illalla, joten viihdettä on tarjolla koko talviseksi päiväksi. Kierroksen todellinen helmi nähdään juuri myöhäisillan ottelussa, kun sarjakärki Arsenal puolustaa asemiaan Lontoon paikallispelissä West Hamia vastaan. Tapaninpäivänä pelataan seitsemän ottelua, minkä jälkeen kierros jatkuu seuraavana päivänä kahdella ottelulla ja vielä keskiviikkona yksittäisen pelin muodossa.

Pitkään ei levätä tämän jälkeen, vaan seuraava kierros pyörähtää käyntiin jo 30. joulukuuta, minkä jälkeen jälleen uusi kierros pelataan ilman yhtään välipäivää. Vuodenvaihteessa pelejä on luvassa peräti seitsemänä perättäisenä päivänä. Uudenvuodenaattona pelataan esimerkiksi Manchester Cityn ja Evertonin välinen kamppailu, vuoden 2023 kolmantena päivänä nähdään Arsenalin ja Newcastlen välinen kärkikamppailu, kun taas pitkän pelirupeaman huipentaa viides päivä pelattava Manchester Cityn ja Chelsean kohtaaminen. Vasta tämän jälkeen Valioliiga hiljenee viikon ajaksi – pelit jatkuvat kuitenkin jo samana viikonloppuna FA Cupin muodossa.

Jalkapallo Jalkapallo

Ligue 1 28.12.

Ranskassa ei pidetä juuri tämän pidempää taukoa, sillä Ligue 1 pyörähtää niin ikään käyntiin jo 28.12. kahden nopeammalla tempolla pelattavan kierroksen muodossa. Heti ensimmäisenä päivänä on luvassa kuusi ottelua, jotka pelataan neljänä eri ajankohtana, joten viihdettä riittää koko päiväksi. Kello kymmeneltä illalla pelattavassa myöhäisillan kamppailussa huimassa vireessä oleva tappioton PSG pyrkii vahvistamaan asemiaan sarjakärjessä isännöimällä sarjan häntäpäässä majailevaa Strasbourgia. Luvassa saattaa hyvinkin olla maali-ilottelu.

Pelit jatkuvat jo seuraavana päivänä, jolloin päivän herkullisimmassa kohtaamisessa sarjan toisella sijalla majaileva Lens matkustaa Nicen vieraaksi. Mestaruudesta tosissaan haastava Lens on voittanut jo viisi ottelua putkeen, häviten koko kaudella vain kertaalleen.

Pitkää lepotaukoa ei joukkueille ole luvassa, vaan seuraava kierros pyörähtää käyntiin jo uudenvuodenpäivänä. Alkuvuoden kiinnostavin kamppailu on luvassa välittömästi, sillä vuoden ensimmäisen päivän iltaotteluna nähdään Lensin ja PSG:n välinen kärkikamppailu, jossa kotietu on Lensillä. Heti toisena päivänä taas on luvassa mielenkiintoinen kamppailu Montpellierin ja Marseillen välillä. Viihdettä tarjotaan tänäkin päivänä peräti neljänä eri ajankohtana, joten jalkapallon parissa voi viettää vaikka koko päivän.

Kun 17. kierros on saatu pakettiin, vetäydytään Ranskassakin lyhyelle sarjatauolle. Tämän jälkeen pelit jatkuvat Ligue 1:ssä vasta 11. päivä. Viikolla pelataan kuitenkin sarjaotteluiden välillä Coupe de Francen otteluita. Myös liigajoukkueet astuvat mukaan cupin peleihin tässä vaiheessa.

La Liga 31.12.

Ennen vuodenvaihdetta pelit käynnistyvät myös Espanjan La Ligassa, jossa täysi kierros on jaettu kolmelle päivälle. Pelit käynnistyvät jo 29. joulukuuta, jolloin luvassa on esimerkiksi tulinen kamppailu Real Betisin sekä Athletic Bilbaon välillä. Molemmat joukkueet ovat vahvasti mukana taistelussa europaikoista – Betis majailee kuudentena, kun taas Bilbao on tällä hetkellä neljäntenä, molemmat joukkueet ovat kuitenkin tasapisteissä.

Vasta puoli yhdeltätoista illalla alkavassa myöhäisillan huipennuksessa kolmesta edellisestä ottelusta vain yhden pisteen saalistanut Atletico Madrid taas pyrkii vahvistamaan asemiaan, kun vastaan asettuu sarjan viimeisenä majaileva Elche. Elchen kausi on tähän mennessä ollut todellinen farssi, sillä neljästätoista ottelusta joukkue ei ole voittanut ainoatakaan, ja pisteitä on kertynyt vain neljä kappaletta.

Ehdottomasti kierroksen kiinnostavimmat pelit nähdään uudenvuodenpäivänä, jolloin luvassa on esimerkiksi aina kiinnostava Derbi barceloni eli Barcelonan ja Espanyolin välinen paikalliskamppailu, josta ei taatusti puutu tunnetta. Jo viisi ottelua putkeen voittanut Barcelona pyrkii vahvistamaan asemiaan sarjakärjessä, kun taas Espanyol taistelee putoamista vastaan.

Jos Real Madrid onnistuu edellisenä päivänä voittamaan Valladolidin, vaaditaan myös Barcelonalta pisteiden haalimista, jotta paikka sarjan kärjessä säilyy. Uudenvuodenpäivän jälkeen pelit La Ligassa jatkuvat vasta seuraavan viikon sunnuntaina. Pelit jatkuvat kuitenkin viikolla Copa del Reyn muodossa, kun viimeisetkin mukana olevat joukkueet aloittavat pelinsä.

Euroopan muissa suursarjoissa kentille palataan hieman myöhemmin. Italian Serie A käynnistyy vuoden 2023 neljäntenä päivänä täydellä kierroksella, kun taas Saksan Bundesliigassa palataan kentille vasta 20. tammikuuta. Tuolloin luvassa on RB Leipzigin sekä Bayern Münchenin välinen kärkikamppailu.