Naisten käsipallon MM-kisat

Käsi ja palloKäsi ja pallo

Urheiluvedonlyönti.net käsittelee poikkeuksetta tuoreimmat ja kiinnostavimmat urheilutapahtumat. Naisten käsipallon MM-kisat ovat parhaimmillaan käynnissä Espanjassa, ja 32 joukkuetta tavoittelee himoittua mestaruutta. Kerromme kaiken oleellisen kisoista!

Veikkaa käsipallon MM-kisoja:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

Naisten käsipallon MM-kisat käynnissä nyt

Naisten käsipallon MM-kisat järjestetään jo kahdettakymmenettäviidettä kertaa. Vuoden 2021 kisojen isäntämaana toimii Espanja, jossa pelejä järjestetään neljässä eri kaupungissa. Pelit pelataan länsirannikolla Granollersissa, Lliriassa, Castellossa sekä Torreviejassa. Mukana on ensimmäistä kertaa peräti 32 joukkuetta, sillä kisoja on laajennettu tästä vuodesta alkaen.

Kisat alkoivat jo kuukauden ensimmäisenä päivänä, ja pelejä on luvassa yhdeksänteentoista päivään saakka. Neljän joukkueen alkulohkot on tässä vaiheessa saatu valmiiksi, joten nyt on mitä parhain hetki hypätä kisoihin mukaan. Kunkin lohkon kolme parasta joukkuetta eteni seuraavalle kierrokselle, jossa joukkueet on jaettu neljään kuuden joukkueen lohkoon. Alkulohkojen pisteet jatkoon päässeitä joukkueita vastaan säilyvät myös seuraavalla kierroksella – ainoastaan lohkon viimeistä joukkuetta vastaan pelattujen pelien tulokset on pudotettu pois laskuista.

Jatkolohkoissa joukkueet pelaavat niitä kolmea joukkuetta vastaan, joita vastaan he eivät ole vielä pelanneet. Lopuksi kunkin lohkon kaksi parasta joukkuetta etenee puolivälieriin. Jatko-ottelut pelataan ensi viikolla Granollersissa. Puolivälieriin päästään neljästoista päivä, semifinaalit ovat seitsemäntenätoista ja pronssiottelu sekä finaali pelataan yhdeksäntenätoista. Koska pelit pelataan Espanjassa, ovat pelien lähetysajat suomalaiseen makuun varsin suotuisia. Esimerkiksi finaali pelataan jo puoli viideltä päivällä.

Näidenkin kisojen televisioinnista vastaa Suomessa Viaplay, joka lähettää kaikki kisojen ottelut suorana lähetyksenä. Myös International Handball Federation lähettää pelit omalla Youtube-kanavallaan – Suomessa pelien katsominen tätä kautta vaatinee kuitenkin VPN:n hyödyntämistä.

Seuraa näitä joukkueita

Kun kaivataan objektiivista ja rehellistä näkemystä todennäköisyyksistä, on poikkeuksetta paras kääntyä vedonlyöntikertoimien puoleen. Tällä saralla näkemykset ovat varsin selviä. Ehdottomasti kisojen suurin ennakkosuosikki on Norja, joka on napannut mestaruuden peräti kolmeen otteeseen. Viimeksi Norja päätyi mestariksi vuonna 2015, vuonna 2017 luvassa oli niukka finaalitappio ja vuoden 2019 kisoissa Norja sijoittui neljänneksi.

Tänä vuonna Norjan joukkue on kuitenkin poikkeuksellisen kovassa vireessä. Alkulohkossa joukkue voitti kaikki ottelunsa suorastaan nöyryyttävällä 71 maalin erolla. Viime vuonna Euroopan mestaruuden napannut joukkue koostuu suurelta osin jo varsin iäkkäistä pelaajista, jotka ovat ehtineet voittamaan useampia mestaruuksia. Vasenta laitaa pelaava Camilla Herrem on takonut Norjan joukkueelle peräti 793 maalia, eikä oikea puolustaja Nora Mork tule paljoa perässä 717 osumallaan.

Jo vuodesta 2002 Norjan maalilla pelannut 41-vuotias Katrine Lunde taas on ehtinyt haalimaan kaikkien aikojen eniten esiintymisiä Norjan paidassa. Peräti 317 ottelua pelannut maalivahti on ehtinyt voittamaan niin kaksi olympiakultaa, yhden maailmanmestaruuden kuin viisi Euroopan mestaruuttakin. Lunde on toiminut ykkösmaalivahtina tässäkin turnauksessa.

Norjan mestaruudelle annetaan lähes 50 prosentin todennäköisyyttä, kun suurimmat haastajat tulevat kaukana perässä. Kakkossuosikiksi nostetaan Ranska, joka päihitti vuoden 2017 finaalissa juuri Norjan. Myös Ranska esiintyi alkusarjassa vakuuttavasti ja voitti kaikki ottelunsa selvällä erolla. Vuoden 2020 olympiakultaa voittanut joukkue eroaa selvästi Norjasta ikärakenteensa puolesta, sillä joukkue koostuu lähtökohtaisesti parikymppisistä pelaajista.

Paljon kaadetaan kuitenkin edelleen Sloveniassa pelaavan Allison Pineaun harteille. Vuodesta 2007 maajoukkueessa pelannut puolustaja on pelannut peräti 264 maaottelua tehden niissä 673 maalia. Kyseessä on edelleen selvästi joukkueen vaarallisin pelaaja.

Kolmossuosikiksi vedonvälittäjät nostavat Hollannin, joka lähti kisoihin hallitsevana mestarina. Vuoden 2019 finaalissa Hollanti kaatoi Espanjan niukasti vain yhden maalin erolla. Hollanti takoi taululle alkulohkossa kaikista vakuuttavimman maalieron, sillä Puerto Rico kaatui 40 maalin erolla ja Uzbekistan peräti 41 maalin erolla. Ruotsia vastaan tuloksena oli kuitenkin ainoastaan tasapeli. Näissä kisoissa joukkue on pysynyt varsin muuttumattomana yllätysmestaruuden viime kisoissa napanneesta joukkueesta.

Suurin maaliuhka on edelleen Lois Abbingh, joka kruunattiin viime kisojen maalikuningattareksi. 172 maaottelua pelannut hollantilainen on ehtinyt tehdä näissä peräti 782 maalia. Seurantaan kannattaa laittaa kuitenkin vasta maajoukkueeseen noussut Kelly Vollebregt. 26-vuotias Odensen pelaaja on ehtinyt tehdä näissä kisoissa jo 14 maalia, millä noustaan maalitilaston kärkikahinoihin. Poikkeuksellisesti Vollebregt on osunut peräti 93 prosentin tarkkuudella. Jos sama tahti jatkuu, voi Hollanti haastaa mestaruudesta myös tänä vuonna.

Jonkinlaiset saumat annetaan myös Tanskalla, Venäjälle ja Ruotsille, eikä Espanjan tai Saksankaan mestaruus olisi täydellinen shokki. Käytännössä kaikkien muiden maiden mestaruutta voisi kuitenkin pitää suuryllätyksenä.

Naisia pelaamassa käsipalloaNaisia pelaamassa käsipalloa

Käsipallon historia Suomessa

Käsipallo ei ole Suomessa koskaan noussut samaan asemaan kuin monessa muussa maassa, vaan lajia tavataan pitää edelleen suomenruotsalaisten juttuna. Suomen Käsipalloliitto on kuitenkin organisoinut toimintaa jo vuodesta 1941 alkaen, ja vuodesta 1944 lähtien on pelattu myös suomenmestaruudesta. Naisten suomenmestaruus on ensimmäisen kerran ratkottu vuonna 1946. Miesten puolella menestynein joukkue on BK-46, kun taas viime vuosina lajia on hallinnut lähes kaikki mestaruudet napannut Cocks. Naisten puolella menestynein joukkue taas on peräti 23 mestaruutta voittanut HIFK, joka on napannut myös useimmat viime vuosien mestaruuksista.

Suomen miesten maajoukkue on esiintynyt arvoturnauksessa kerran, kun joukkue pääsi ottamaan osaa vuoden 1958 MM-kisoihin. Edellisten EM-kisojen karsinnoissa Suomi jäi karsintalohkonsa viimeiseksi voittamatta peliäkään. Suomen naisten maajoukkue ei ole pärjännyt sen paremmin. Viime EM-kisojen karsinnassa Suomi jäi jo alkukarsintojen viimeiseksi, eikä täten päässyt mukaan edes varsinaisiin karsintalohkoihin. Suomi onnistui alkukarsinnoissa nappaamaan ainoastaan yhden tasapelin.