F1 Saudi-Arabian GP, 17-19.3.

Formula-auto Formula-auto

F1-kausi 2023 on saatu käyntiin, kun Bahrainissa voittoon kurvaili jälleen kerran selvällä erolla Red Bullin Max Verstappen. Kausi jatkuu 19. maaliskuuta, jolloin vuorossa on F1 Saudi-Arabian GP.

F1 Saudi-Arabian GP vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

F1-kausi 2023: Saudi-Arabian GP

Vuoden 2023 formulat on jälleen saatu käyntiin. Takana on Bahrainin kisa, kun taas toisena kisana on vuorossa 19. maaliskuuta ajettava Saudi-Arabian GP. Formuloiden nopeimpana katuratana tunnetulla Jeddah Corniche Circuitilla on ehditty ajaa formuloita jo kahteen otteeseen. Formuloiden toiseksi pisimmällä radalla nappasi voiton vuonna 2021 Lewis Hamilton ja vuonna 2022 puolestaan Max Verstappen.

Asetelmat ovat selvät myös vuoden 2023 kisaan, sillä Red Bullin Max Verstappenia pidetään suurena suosikkina Saudi-Arabiaan. Suurimmasta haasteesta tulee vastaamaan niin ikään Red Bullia edustava Sergio Perez, joka sijoittui myös Bahrainissa toiseksi Max Verstappenin jälkeen.

Varsinkin alkukaudesta yllätykset ovat aina mahdollisia, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että myös kuluva kausi tulee olemaan Red Bullin ja Max Verstappenin dominanssia. Bahrainissa Red Bullin autot olivat lähes puoli minuuttia muita edellä.

Ensimmäisen GP:n yllättäjät?

Bahrainissa nähtiin myös yllätyksiä. Ehkä suurin paukku oli hyvässä vireessä olleen Fernando Alonson nouseminen aina kolmanneksi. Aston Martinin autot näyttivät muutenkin kyvykkäiltä, sillä myös tallikaveri Lance Stroll onnistui sijoittumaan kuudenneksi – taakse jäi esimerkiksi Mercedeksen George Russell.

Ihastuttavan hyvässä vireessä oli myös Suomen Alfa Romeota edustava Valtteri Bottas, joka kykeni kipuamaan reilusti heti startissa. Vauhti pysyi hyvänä läpi kisan, ja Bottas onnistuikin nappaamaan kauden ensimmäiset pisteet heti avauskisassa. Suomalainen sijoittui kahdeksanneksi, eikä edellä ollut kuin Red Bullin, Aston Martinin, Ferrarin sekä Mercedeksen autoja. Näille sijoille selviämistä voidaan odottaa Bottakselta myös jatkossa.

Uusista kuskeista vakuuttavimmin esiintyi Williamsin Logan Sargeant, joka onnistui nousemaan 16. sijalta aina 12. sijalle saakka. Sen sijaan Nyck de Vries joutui AlphaTaurilla tyytymään 14. sijaan, kun taas McLarenin Oscar Piastri joutui keskeyttämään tekniseen vikaan jo 13 kierroksen jälkeen. Kehnosti sujuneet aika-ajot jättivät alemmissa luokissa loistaneelle Piastrille vielä paljon petrattavaa.

Formulakuski ja autoja Formulakuski ja autoja

Miltä voimasuhteet näyttävät tälle kaudelle?

Voimasuhteet näyttävät ensimmäisen kisan jälkeen hyvin vahvasti siltä, mitä ennen kauttakin uskallettiin odottaa. Red Bullit näyttivät Bahrainissa suorastaan ylivoimaisilta, eikä Max Verstappenille todennäköisesti löydy tälläkään kaudella haastajaa. Red Bullin ohella vahvimmilta näyttivät Ferrarit, vaikka palkintopallisijoitusta ei Bahrainissa tullutkaan. Tämä johtui kuitenkin ensisijaisesti kolmannelta sijalta keskeyttäneen Charles Leclercin moottoriviasta.

Ferrarin ohella kärkipäähän povataan edelleen myös Mercedeksen autoja, mutta Bahrainin perusteella myös Aston Martinilta voidaan jatkossakin odottaa haastamista jopa sijoituksista palkintopallilla.

Suomalaisittain Alfa Romeo näytti olevan vähintäänkin kohtalaisessa vedossa, joten Valtteri Bottakselta voidaan odottaa jatkossakin pistesijojen saalistamista. Huomioithan, että Urheiluvedonlyönti.netin tapahtumakalenteri esittelee aina niin formuloiden osakilpailut kuin muutkin merkittävät tapahtumat urheilun maailmassa.

Suomen F1-studio

Formuloiden televisioinnista vastaa Suomessa Viaplay, joka tarjoaa myös poikkeuksellisen laajan ja tasokkaan studiotiimin. Kisojen selostamisesta vastaa Niki Juusela, varikolta reportoi Mervi Kallio ja asiantuntijoina toimivat Mika Häkkinen, Heikki Kovalainen, Mika Salo, Aaro Vainio, Ossi Oikarinen, Toni Vilander sekä Emma Kimiläinen. Viaplayn kansainvälisinä asiantuntijoina ääneen pääsevät myös David Coulthard ja Tom Kristensen.

Bahrainissa paikan päällä olivat Marvi Kallio, Niki Juusela, Ossi Oikarinen, David Coulthard, Tom Kristensen ja Mika Häkkinen, kun taas studiopuolesta vastasivat Iiro Harjula sekä Mika Salo. Saudi-Arabian GP:ssä Niki Juuselan ohella ääneen pääsee kommentaattorina toimiva Heikki Kovalainen.

Jos Viaplay tuntuu liian kalliilta vaihtoehdolta, on tätä nykyä tarjolla myös formuloiden oma F1 TV, joka tarjoaa halvempaa formulaviihdettä englanninkielisellä selostuksella.