Mestarien liiga: Neljännesvälierät

Jalkapalloilijoita Jalkapalloilijoita

Jalkapallon Mestarien liiga jatkuu jälleen. Pudotuspelit alkavat 14. helmikuuta, jolloin vuorossa ovat ensimmäiset Mestarien liigan neljännesvälierät. Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen viimeiset ottelut puolestaan pelataan 15. maaliskuuta.

Mestarien liiga vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Mestarien liiga 2022/2023

Kauden 20223/23 jalkapallon Mestarien liiga on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Lohkovaiheessa mukana oli 32 joukkuetta, jotka oli jaettu kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Jokaisesta lohkosta jatkoon eteni kaksi parasta joukkuetta, jotka ottavat osaa Mestarien liigan pudotuspeleihin. Tässä vaiheessa turnaus etenee kaksiosaisten pudotuspelisarjojen muodossa.

Joukkueet on arvottu pareiksi, jotka kohtaavat toisensa kertaalleen kotona sekä kertaalleen vieraissa, minkä jälkeen eniten maaleja otteluissa tehnyt joukkue etenee jatkoon. Vierasmaalisääntöä ei enää tunneta, joten tasapeliin päättyvä ottelupari etenee ensin jatkoajalle ja tämän jälkeen mahdolliseen rangaistuspotkukilpailuun.

Neljännesvälierissä joukkueet eivät vielä voi kohdata joukkueita samasta alkulohkosta tai samasta maasta, mutta tämän kierroksen jälkeen ei rajoitteita enää ole, vaan joukkueet arvotaan toisiaan vastaan täysin satunnaisesti. Kauden viimeinen arvonta suoritetaan 17. maaliskuuta, minkä jälkeen Mestarien liigan eteneminen ja mahdolliset otteluparit finaaliin saakka ovat selvillä. Mestarien liigan finaali pelataan yksiosaisena otteluna Istanbulin olympiastadionilla 10. kesäkuuta.

Neljännesvälierät pelataan kuukauden ajanjaksolla. Tällä viikolla nähdään neljän ensimmäisen otteluparin ensimmäiset ottelut, kun taas seuraavalla viikolla pelataan neljän seuraavan otteluparin ensimmäiset ottelut. Ensimmäisten otteluparien toiset osaottelut pelataan 7. ja 8. maaliskuuta, kun taas kierroksen viimeiset ottelut pelataan 14. ja 15. maaliskuuta. Royalistplay Sports mahdollistaa vedonlyönnin kaikista turnauksen otteluista.

14.2. AC Milan – Tottenham

Heti ensimmäisenä päivänä on luvassa huippuotteluita. Mielenkiintoisessa kamppailussa kohtaavat Italian Seria A:n hallitseva mestari AC Milan sekä Englannin Valioliigassa neljänneksi sijoittunut Tottenham. Tottenham selvitti alkulohkosta tiensä jatkoon lohkovoittajana, kun taas AC Milan sijoittui lohkossaan toiseksi.

AC Milan on ollut tällä kaudella vahvassa vireessä, vaikka mestaruus näyttääkin tässä vaiheessa menevän Napolille. Tottenhamin suorittaminen sen sijaan on ollut vähintäänkin kehnoa, eikä joukkue välttämättä tule edes selviämään neljän parhaan joukkoon.

Asetelmat otteluparin ensimmäiseen otteluun ovat selvät, sillä AC Milan lähtee kotipeliinsä San Sirolla jopa varsin selvänä suosikkina. Tottenhamin puolustus tulee taatusti olemaan ongelmissa vikkelän Rafael Leaon sekä voimakkaan Olivier Giroudin kanssa, joten paljon tulee olemaan kiinni siitä, kuinka joukkueen hyökkäys toimii. Tällä kaudella Tottenham on ollut normaaliakin enemmän huimaa kautta pelaavan Harry Kanen harteilla. Todennäköisin lopputulos on AC Milanin voitto lukemin 2–1.

14.2. PSG – Bayern Munchen

Kierroksen ehdottomasti kiinnostavimmassa kamppailussa kohtaavat Ranskan PSG sekä Saksan Bundesliigaa vuosikymmenen ajan dominoinut Bayern Munchen. Molemmat joukkueet lukeutuvat vuoden suurimpien mestarisuosikkien joukkoon, ja otteluparissa onkin kyseessä toisinto vuoden 2020 Mestarien liigan finaalista. Tuolloin Bayern Munchen oli parempi Kingsley Comanin maalilla lukemin 1–0.

Bundesliigaa tuttuun tapaan dominoiva Bayern Munchen on ollut uskomattomassa vireessä myös Mestarien liigassa, sillä joukkue voitti poikkeuksellisen kovatasoisena pidetyssä alkulohkossa kaikki ottelunsa päästäen ainoastaan kaksi maalia. PSG sen sijaan eteni jatkoon lohkokakkosena erikoisen tilanteen jälkeen, sillä Benfica ja PSG keräsivät identtisen määrän pisteitä identtisellä maalierolla, minkä lisäksi myös molemmat keskinäiset ottelut päättyivät tasapeliin tuloksella 1–1. Benfica voitti lopulta lohkon tehtyjen vierasmaalien erolla, mikä tarkoitti PSG:lle välittömästi poikkeuksellisen tiukkaa vastustajaa.

Vaikka Bayern Muncheniä pidetään otteluparin tasokkaampana osapuolena, lähtee Lionel Messin sekä Kylian Mbappen johdattama PSG kotiotteluunsa hienoisena ennakkosuosikkina. Ottelusta odotetaan hyvällä syyllä maalijuhlaa, sillä erityisesti PSG:n ottelut ovat tavanneet olla maalirikkaita. Todennäköinen lopputulos on tasapeli lukemin 2–2, jolloin kaikki jää avoimeksi toiseen osaotteluun.

Logoja Logoja

15.2. Club Brugge – Benfica

Jos PSG:n ja Bayern Munchenin ottelussa kohtaavat mestarisuosikit, on Belgian Club Bruggen tai Portugalin Benfican kummankaan vaikea uskoa etenevän finaaliin saakka.

Tästä huolimatta Benfica eteni lohkovoittajana jatkoon juuri PSG:n lohkosta, kun taas Club Brugge onnistui jättämään taakseen sekä Bayer Leverkusenin että Atletico Madridin. Brugge pelasi alkulohkossa peräti viisi nollapeliä, eikä jatkopaikka vaatinut joukkueelta lopulta kuin seitsemää tehtyä maalia. Benfica puolestaan ei ole hävinnyt tämän vuoden turnauksessa vielä kertaakaan, vaan esimerkiksi Juventus kaatui sekä kotona että vieraissa.

Benficaa pidetään ennakolta yhtenä kierroksen suurimmista ennakkosuosikeista, ja Portugalin liigassakin erinomaisesti esiintynyt joukkue lähtee selvänä ennakkosuosikkina myös vieraspeliin. Loistavasti puolustanut Club Brugge ei kuitenkaan tule taatusti päästämään vieraita helpolla, vaan ottelusta saattaa hyvinkin muodostua tasainen nyhjäys. Sopuisa tasapeli tuloksella 1–1 on ennalta todennäköisin lopputulos.

15.2. Dortmund – Chelsea

Ensimmäisen pudotuspeliviikon neljäs kohtaaminen on huippuluokan kamppailu, jossa kohtaavat saksalainen Dortmund sekä englantilainen Chelsea. Kummankaan joukkueen kausi ei ole sujunut ihanteellisella tavalla, sillä jopa neljän parhaan joukkoon sarjassa selviäminen näyttää tuottavan molemmille joukkueille ongelmia.

Chelsean peli kuitenkin luisti Mestarien liigassa, jossa joukkue eteni lohkovoittajana jatkoon häviten vain yhden ottelun. Kuudessa ottelussa omiin meni ainoastaan neljä maalia. Myös Dortmund selvitti tiensä jatkoon selvällä erolla. Omiin meni ainoastaan viisi maalia, eikä joukkue hävinnyt kuin kertaalleen, mutta peräti kolme lohkovaiheen viimeistä ottelua päättyi joukkueen osalta tasapeliin.

Erityisesti Chelsea on sellaisessa tilanteessa, että joukkueelta voidaan odottaa aivan mitä tahansa, mikä näkyy myös ennakkoarvioissa. Selvää suosikkia ei otteluun löydy, mutta maaleja uskotaan syntyvän – on vaikea uskoa, että kumpikaan joukkueista kykenisi pitämään maaliaan puhtaana. Dortmundin voitto lukemin 2–1 on todennäköinen tulos otteluparin ensimmäiseen osaotteluun.