Netflixin parhaat urheiluelokuvat

Tekstiä ja jalkapallo Tekstiä ja jalkapallo

Netflix tarjoaa tutusti laatuviihdettä jokaiseen makuun. Uutuussarjojen, vuosien takaisten suosikkien ja näyttävien elokuvien ohella Netflixissä on tietysti runsaasti viihdettä myös urheilun ystäville. Olemme esitelleet Netflixin TOP5 urheiluaiheiset elokuvat, joiden parissa kelpaa chillata.

Lyö vetoa jopa Oscar-gaalasta:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

TOP5 urheiluaiheiset elokuvat

Urheilu on ollut kautta aikain yksi suosituimmista elokuvien aiheista. Nyrkkeilystä on tehty useampiakin hittielokuvia, jotka ovat keränneet niin valtaisia lipputuloja, Oscar-palkintoja kuin kriitikoiden suitsutustakin. Yhdysvalloissa myös baseball jaksaa innostaa sekä elokuvaohjaajia että kansaa vuosi toisensa jälkeen.

Jos klassiset hittielokuvat ovat jo tuttuja, olemme esitelleet viisi tuoreempaa urheiluaiheista laatuelokuvaa, jotka eivät taatusti pääse pettämään. Kaikki listamme elokuvat löytyvät myös kätevästi Netflixistä, joten näihin urheiluaiheisiin elokuviin tutustuminen ei juuri voisi olla vaivattomampaa. Listaltamme löydät kesäistä viihdettä moneen makuun!

Pelé

Netflixin omaa tuotantoa on vuoden 2021 Pelé, joka käy jalkapallomaailman legendan tarinan läpi nuoruudesta alkaen. Ben Nicholsin ja David Tryhornin dokumentti on varsin laaja ja kattava kuvaus kiehtovasta urasta. Kaikkien aikojen jalkapalloilijana pidetyn Pelén ura käydään läpi nuoruudesta aina viimeisiin otteluihin New York Cosmosin riveissä. Arkistomateriaalin ohella tarjolla on runsaasti haastatteluita niin Peléltä itseltään kuin muiltakin urheilijoilta, perheenjäseniltä, toimittajilta ja poliitikoilta.

Dokumentti äityy tarkastelemaan urheilullisen puolen ohella myös Brasilian politiikkaa sekä Pelén asemaa ikonina. Dokumenttia on yleisesti pidetty kattavana ja toimivana pakettina, vaikka kiistattomaksi mestariteokseksi Peléstä ei välttämättä olekaan.

IMDb: 7.0

Rotten Tomatoes: 82 %

Moneyball

Bennett Millerin vuoden 2011 tositapahtumiin pohjautuva baseballdraama Moneyball nousi välittömästi urheiluelokuvien kiistattomaan kärkikastiin. Brad Pittin ja Jonah Hillin tähdittämä elokuva kertoo Oakland Athleticsin manageri Billy Beanen analytiikkaan pohjautuvasta joukkueenrakentamista, jossa tunne sai jäädä vähemmälle toiminnan pohjautuessa tilastoihin.

Moneyball ei vaadi katsojalta ymmärrystä sen enempää baseballista kuin tilastomatematiikastakaan. Jopa tylsän kuuloisesta aiheesta on saatu irti kiistatonta ykkösluokan draamaa, jonka keskiössä on lopulta pienen ihmisen taistelu kaikkea vallitsevaa vastaan. Elokuva oli ehdolla peräti kuuteen Oscar-palkintoon.

IMDb: 7.6

Rotten Tomatoes: 94 %

Urheiluelokuvia Urheiluelokuvia

Kilpasisko

Mårten Klingbergin ohjaama ruotsalainen komedia Kilpasisko on tuore uutuus tältä vuodelta. Netflixissä hitiksi noussut elokuva kertoo kovaosaisesta yksinhuoltajaäidistä, joka päätyy epätoivoon ajettuna laittamaan sukset jalkoihin ja osallistumaan vaativaan Vasaloppet-hiihtokilpaan huumoria elokuvaan tuovan perfektionistiveljensä kanssa. Simppeli hyvän mielen komedia sisältää myös suomalaista väriä, sillä mukana näyttelemässä on myös suomalainen Maria Sid.

IMDb: 6.2

Rotten Tomatoes: -

Hitting the Apex

Vuoden 2015 dokumentti Hitting the Apex vie katsojan moottoripyöräilyn kiehtovaan ja vaaralliseen maailmaan. Brad Pitt toimii kertojaäänenä, joka käy läpi kuuden moottoripyöräilyn ykkösluokan MotoGP:n kuumimman nimen elämäntarinan. Mikä vauhdikkaassa, jännittävässä ja lopulta jopa hengenvaarallisessa lajissa kuljettajia todella kiehtoo?

Elokuvassa tutustutaan lajin kiistattomaan ykkösnimeen Valentino Rossiin, peräti kuusi mestaruutta viime vuosina voittaneeseen Marc Marqueziin, hieman vähemmän menestyneeseen Dani Pedrosaan, kolmesti maailmanmestaruuden voittaneeseen Jorge Lorenzoon sekä nousua lajin huipulle tehneeseen Marco Simoncelliin, joka oli juuri lunastanut ensimmäiset sijoituksensa palkintopallilla. Vain 24-vuotias Simoncelli menehtyi vuonna 2011 Malesian kisassa pyörän riistäydyttyä käsistä ja luisuttua suoraan muiden kuljettajien eteen.

Hitting the Apex on erinomainen kuvaus niin MotoGP:stä kuin käsittämättömyyksiin asti menevästä voitontahdostakin. Elokuvaa on helppoa suositella, vaikka moottoripyöräily ei juuri kiinnostaisikaan.

IMDb: 8.2

Rotten Tomatoes: -

Käry

Vuoden 2017 dokumenttielokuva Käry tunnetaan kansainvälisesti nimellä Icarus. Elokuvan ohjaaja Bryan Fogel pyrki tutustumaan urheilussa käytettävän dopingin maailmaan omakohtaisesti. Avuksi löytyi venäläinen tiedemies Grigory Rodchenkov, josta tuli Fogelille kuvausten aikana läheinen ystävä.

Elokuva ottaa uuden suunnan, kun Rodchenkov päätyy kertomaan avoimesti Venäjän valtiollisesta doping-ohjelmasta, josta Rodchenkov on itse ollut vastuussa. Hengenvaaraan puheidensa vuoksi joutuva Rodchenkov lennätetään Yhdysvaltoihin, missä hän päätyy puhumaan niin New York Timesille kuin oikeusministeriöllekin Venäjän doping-ohjelmasta.

Käryä voi pitää niin kiehtovana, surullisena kuin silmiä avaavana kuvauksena urheilun nurjasta puolesta. Dokumenttia tapaavat pitää erinomaisena ja koukuttavana myös katsojat, joita aihe ei lähtökohtaisesti juuri kiinnosta. Käry palkittiin vuonna 2018 myös parhaan dokumenttielokuvan Oscar-palkinnolla, minkä lisäksi elokuva kahmi myös useita muita parhaan dokumentin palkintoja.

IMDb: 7.9

Rotten Tomatoes: 92 %