Yhdysvaltojen avoin tennisturnaus

Tennispelaajia Tennispelaajia

Arvostettu US Open pyörähtää käyntiin 29. elokuuta. Yhdysvaltojen avoin tennisturnaus on yksi vuoden neljästä Grand Slam -turnauksesta. Hallitsevana mestarina turnaukseen lähtee Venäjän Daniil Medvedev, joka nappasi viime vuoden turnauksessa uransa ainoan Grand Slam -tittelin.

Yhdysvaltojen avoin tennisturnaus vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

US Grand Slam 29.8.-11.9.

Vuoden neljäs ja viimeinen tenniksen Grand Slam -turnaus on elokuun ja syyskuun taitteessa pelattava Yhdysvaltojen avoin tennisturnaus. Arvostettu US Open käynnistyy 29. elokuuta, minkä jälkeen pelit jatkuvat kahden viikon ajan 11. syyskuuta pelattavaan finaaliin saakka. Mukana on sekä miesten että naisten puolella peräti 128 osallistujaa. Jo vuodesta 1881 lähtien järjestetty turnaus pelataan tuttuun tapaan USTA Billie Jean King National Tennis Centerissä New Yorkin Queensissä. US Open on järjestetty samassa pelipaikassa poikkeuksetta vuodesta 1978 lähtien.

Vuoden 2022 turnaukseen lähdetään kiehtovista asetelmista, sillä viime vuoden turnauksessa sekä miesten että naisten puolella nähtiin uusi Grand Slam -voittaja. Miehissä Venäjän Daniil Medvedev kukisti poikkeuksellista kalenterivuoden Grand Slamia tavoitelleen Novak Djokovicin suoraan kolmessa erässä, kun taas naisten puolella shokkivoittoon ylsi Englannin 18-vuotias Emma Raducanu. Kyseessä ei ollut Raducanulle ainoastaan uran ainoa Grand Slam -voitto, vaan samalla myös uran ainoa finaali WTA-tason turnauksessa.

Jo lähes tuttuun tapaan katseet ovat ennen turnausta keskittyneet kuitenkin erityisesti Serbian Novak Djokoviciin, jota voidaan hyvällä syyllä pitää maailman kiistattomana ykköspelaajana. Koska Djokovic ei ole ottanut koronarokotetta, jäi jo vuoden ensimmäinen Grand Slam -turnaus Australiassa väliin maahan saapumista koskevien rajoitteiden vuoksi. Sama näyttää olevan kohtalona myös Yhdysvalloissa, sillä näillä näkymin Djokovic ei pääse maahan turnausta varten. Jos Djokovic kuitenkin selviää mukaan, on Wimbledonin hallitseva mestari myös Yhdysvalloissa kiistaton ennakkosuosikki.

Seuraa näitä pelaajia

Yhdysvalloissa tullaan taatusti näkemään laatutennistä laajalla saralla. Jos Novak Djokovic ei ole mukana, kannattaa katseet kiinnittää esimerkiksi näihin tenniksen supertähtiin.

Daniil Medvedev

Jos Novak Djokovic on todella sivussa turnauksesta, nousee suurimmaksi ennakkosuosikiksi ehdottomasti hallitseva US Openin mestari Daniil Medvedev, joka on tänä vuonna noussut ensimmäistä kertaa myös maailmanlistan kärkeen. 26-vuotias venäläinen on kyennyt urallaan yhteen Grand Slam -voittoon, mutta lupa on odottaa vielä huomattavasti parempaakin menestystä. Tänä vuonna Medvedevin suurin saavutus on katkera finaalitappio Australian avointen finaalissa. Medvedev voitti jo kaksi ensimmäistä erää, mutta Rafael Nadal oli lopulta parempi.

Carlos Alcaraz

Espanjan vain 19-vuotias Carlos Alcarazia pidetään hyvällä syyllä tennismaailman seuraavana todellisena supertähtenä. Jo maailmanlistan neljännelle sijalle noussut nuorukainen nappasi tänä vuonna ensimmäiset voittonsa ATP Masters 1000 -turnauksista. Alcaraz oli kaikkien aikojen nuorin voittaja niin Miamissa kuin Madridissakin – Madridissa hänestä tuli samalla historian ensimmäinen pelaaja, joka on napannut peräkkäiset voitot massalla sekä Rafael Nadalista että Novak Djokovicista. Grand Slam -turnauksissa paras suoritus on edelleen viime vuoden US Openin puolivälieräpaikka, mutta mestaruuskaan ei ole Yhdysvalloissa mahdottomuus.

Emil Ruusuvuori

Yhdysvaltain avoimissa nähdään tietenkin myös suomalaisväriä. Suomen ehdottomaksi ykköspelaajaksi on noussut 23-vuotias Emil Ruusuvuori, joka on noussut maailmanlistalla jo 42. sijalle. Kulunut kausi on kiistatta ollut Ruusuvuorelle uran paras, sillä hän on selvinnyt sekä ensimmäiseen ATP Masters 1000 -finaaliinsa että tehnyt uransa parhaan suorituksen niin Ranskan avoimissa kuin Wimbledonissakin. Tähän mennessä uran paras saavutus kaikissa neljässä Grand Slam -turnauksessa on ollut toinen kierros, mitä voidaan pitää minimisuorituksena tälläkin kertaa. Ruusuvuorella on kuitenkin mahdollisuudet huomattavasti pidemmällekin.

Tennispalloja Tennispalloja

Iga Swiatek

Naisten puolella ehdoton ennakkosuosikki on Iga Swiatek, joka voitti tällä kaudella uskomattomat 37 ottelua putkeen. Voittoputki oli pisin tällä vuosituhannella. Ennätyksellisen putkensa aikana Swiatek nappasi myös uransa toisen Grand Slam -mestaruuden Ranskan avoimissa. Koko turnauksen aikana 21-vuotias puolalainen hävisi ainoastaan yhden erän. Wimbledonissa matka päättyi jo kolmannella kierroksella, mutta US Openissa on vaikea nähdä Swiatekia suurempaa ennakkosuosikkia.

Simona Halep

Toiseksi suurimmaksi ennakkosuosikiksi nostetaan WTA-kiertueen parhaiden palauttajien joukkoon lukeutuva Romanian Simona Halep, joka on kyennyt mestaruuteen niin Ranskan avoimissa kuin Wimbledonissakin. Tähän mennessä US Open on ainoa Grand Slam -turnaus, jossa Halep ei ole kyennyt etenemään vähintään finaaliin saakka. Tällä hetkellä Halep on kuitenkin hyvässä vireessä, sillä Wimbledonissa hän selviytyi yli parin vuoden tauon jälkeen jälleen välieriin saakka.

Emma Raducanu

Monen katseet kohdistuvat US Openissa eittämättä Englannin vain 19-vuotiaaseen Emma Raducanuun, joka yllätti tennismaailman edellisen vuoden US Openissa nappaamalla mestaruuden vapaan aikakauden ensimmäisenä pelaajana, jonka tie turnaukseen kulki karsintojen kautta. Mikä erikoisempaa, Leylah Fernandezin finaalissa päihittänyt Raducanu ei hävinnyt turnauksessa erääkään. Tämän jälkeen esitykset ovat kuitenkin olleet kehnompia. Matka vuoden jokaisessa Grand Slam -turnauksessa on päättynyt jo toisella kierroksella, eivätkä esitykset pienemmissä turnauksissa ole olleet juuri sen vakuuttavampia. Tästä huolimatta hallitsevan mestarin niskassa ovat kovat paineet.

Mistä seurata pelejä?

Tenniksen päätapahtumien seuraaminen onnistuu Suomessa helposti. Kaikkien neljän Grand Slam -turnauksen oikeudet ovat Discoveryn hallussa, mikä tarkoittaa sitä, että turnauksen kaikki ottelut ovat nähtävissä suorina lähetyksinä Discoveryn omasta Discovery+-palvelusta. Lisäksi otteluita nähdään myös Eurosportilla, minkä lisäksi suomalaiset pääsevät nauttimaan turnauksen viimeisinä päivinä päivittäisistä otteluista myös TV5-kanavalla. Discoveryn tennisääninä toimivat tunnetusti Arne Six, Arno Seiro, Henry Järvinen sekä ex-tennistähti Jarkko Nieminen.