Top5: Parhaat maalit jalkapallossa

Jalkapalloilija ja tekstiä Jalkapalloilija ja tekstiä

Lähes jokaisella lukijalla on taatusti oma mielipiteensä kaikkien aikojen komeimmista ja merkityksellisimmistä maaleista jalkapallon maailmassa. Listasimme jalkapallon parhaat maalit, kun kriteeriksi otetaan puhtaat katsojaluvut Youtubessa. Tässä ovat maailman eniten katsotut maalit!

Jalkapallo vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Mitkä ovat parhaat maalit jalkapallossa?

Niin talvella pelatuissa MM-kisoissa kuin jälleen käyntiin pyörähtäneissä eurooppalaisissa huippusarjoissa on jälleen nähty valtaisat määrät toinen toistaan näyttävämpiä maaleja.

Mutta mitkä ovat kaikkien aikojen komeimmat maalit, kun lajina toimii jalkapallo? Jokaisella on taatusti oma näkemyksensä aiheesta, joten olemme päätyneet listaamaan parhaat maalit jalkapallossa luottaen objektiiviseen mittariin. Listallemme on päätynyt viisi tunnettua maalia, jotka ovat keränneet kaikkien aikojen eniten katsomiskertoja Youtubessa. Huimimmat osumat ovat keränneet jopa kymmeniä miljoonia katsojia.

Jos nautit vedonlyönnistä jalkapallon parissa, ja mielit panostaa esimerkiksi parhaille maalintekijöille, löytyvät parhaat vedonlyöntisivustot tietenkin aina helposti Urheiluvedonlyönti.net sivuilta. Lue kattavat arvostelumme, tutustu parhaisiin sivustoihin, lunasta valtavat liittymisbonukset ja siirry veikkaamaan! Esimerkiksi Rabona Sports on aina oiva vaihtoehto.

5. Zlatan Ibrahimovic vs Englanti (2012)

Listan viidenneltä sijalta löytyy Ruotsin Zlatan Ibrahimovicin Englantia vastaan iskemä huikea saksipotku vuodelta 2012. Ruotsi oli ehtinyt siirtyä harjoitusottelussa johtoon lukemin 3–2, kun Zlatan viimeisteli hattutemppunsa kuusi minuuttia ennen loppua. Lisää oli kuitenkin vielä tulossa pelin siirryttyä lisäajalle.

Englannin maalivahti Joe Hart saapui rangaistusalueen ulkopuolelle katkaisemaan ruotsalaispuolustajan pitkän purun päällään, mutta pallo jäi vielä Zlatanin tavoitettavaksi. Ruotsalaistähti ei tyytynyt tylsään ratkaisuun, vaan kokeili saksipotkua suoraan ilmasta noin kolmestakymmenestä metristä. Pallo painuu vastustamattomasti niin Hartin kuin Englannin puolustajienkin taakse, viimeistellen samalla loppulukemiksi 4–2 Ruotsille.

Zlatan palkittiin maalistaan myös FIFA Puskas Awardilla, joka myönnetään vuoden komeimmalle maalille.

4. Zlatan Ibrahimovic vs LAFC (2018)

Sama nimi löytyy myös listan neljänneltä sijalta. Lukuisia mestaruuksia niin Italiassa, Espanjassa kuin Hollannissakin voittanut Zlatan Ibrahimovic siirtyi vuoden 2018 maaliskuussa Yhdysvaltain MLS-sarjaan Los Angeles Galaxyn riveihin. Zlatan saapui tähänkin sarjaan tyylillä. Ennen debyyttiään hän osti koko sivun mainoksen itselleen Los Angeles Timesista, eikä varsinainen debyytti jäänyt tämän tempauksen varjoon.

Zlatan tuli kentälle vaihdosta Los Angelesin paikallisottelussa, ja heti miehen ensimmäinen maali oli uskomaton volley yli neljästäkymmenestä metristä. Vastustamattomasti verkon perukoille painunut laukaus tasoitti ottelun noin vartti ennen loppua. Los Angeles Galaxy voitti ottelun lopulta 4–3, kun Zlatan viimeisteli ratkaisumaalin lisäajan puolella.

Yhteensä Ibrahimovic iski LA Galaxylle 58 sarjaottelussa peräti 53 maalia. Jo 41-vuotiaan ruotsalaisen ura jatkuu edelleen Italiassa AC Milanin riveissä.

Jalkapalloilija Jalkapalloilija

3. David Beckham vs Kreikka (2001)

Useimmat jalkapallon historian ikonisimmista maaleista ovat tulleet hetkillä, joilla vaaditaan todellisia ihmeitä. Tähän kastiin kuuluu Manchester Unitedia edustaneen David Beckhamin legendaarinen vapaapotku Englannin riveissä vuonna 2001.

Englanti oli tiukan paikan edessä Manchester Unitedin Old Traffordilla pelatussa ottelussa Kreikkaa vastaan. Kreikka johti MM-karsintojen viimeistä ottelua aina 93. minuutille saakka, mikä tarkoitti sitä, että Englannin lohkovoitto oli lipsumassa käsistä viimeisillä hetkillä. Kun Englanti sai vielä yhden vapaapotkun ottelun viimeisillä hetkillä, asettui pallon taakse tietenkin David Beckham. Uskomattoman kierteen ottava laukaus painuu tarkasti maalin ylänurkkaan, mikä tarkoitti Englannille lohkovoittoa sekä MM-kisoihin etenemistä maalieron turvin. Tehtävässä avusti myös Suomi, joka samalla pelasi maalittoman tasapelin lohkovoitosta kamppailleen Saksan kanssa.

Yhteensä peräti 115 ottelua Englannin paidassa pelannut Beckham iski näissä otteluissa 17 maalia. Beckham osui kertaalleen myös ratkaisevaa vapaapotkua seuranneissa vuoden 2002 MM-kisoissa, joissa ottelun ainoaksi jäänyt maali riitti voittoon Argentiinaa vastaan.

2. Diego Maradona vs Englanti (1986)

Kun FIFA valitsi MM-kisojen kaikkien aikojen parhaan maalin, yllätti voittaja tuskin ketään. Meksikon MM-kisojen välierissä vastakkain asettuivat Argentiina sekä Englanti. Poikkeuksellisen tulisista lähtökohdista käyty kamppailu muistetaan lukuisista hetkistä. Ehkä ikonisin näistä on Diego Maradonan kädellään tekemä maali, joka siirsi Argentiinan johtoon 51. minuutin pelin jälkeen.

Vieläkin parempaa oli kuitenkin tulossa vain neljä minuuttia myöhemmin. Maradona saa pallon haltuunsa Argentiinan kenttäpuoliskolla, ohittaa välittömästi kaksi Englannin pelaajaa komealla käännöksellä, kuljettaa pallon koko kentän läpi ja harhauttaa lopulta vielä maalivahdinkin kentän pintaan ennen pallon siirtämistä tyhjänä ammottavaan maaliin. Uskomaton ja useasti jalkapallon historian kauneimpana maalina tehty osuma jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi, kun Argentiina päihitti Englannin lukemin 2–1. Argentiina eteni kisoissa lopulta myös maailmanmestaruuteen.

Vuonna 2020 kuudenkymmenen vuoden iässä menehtynyt Diego Maradona pelasi Argentiinan paidassa 91 ottelua, iskien niissä 34 maalia. FIFAn äänestyksessä kansa valitsi vuonna 2000 Maradonan vuosisadan pelaajaksi.

1. Lionel Messi vs Real Madrid (2017)

Listan kärjestä löytyy kaikesta huolimatta tuore nimi. Barcelonan sekä Real Madridin väliset El Clasicot tunnetaan poikkeuksellisen kuumina sekä kiehtovina otteluina, mutta tuskin koskaan on peli herättänyt yhtä suuria tunteita kuin vuonna 2017. Lionel Messi oli ehtinyt iskemään ottelussa jo kertaalleen, mutta James Rodriguezin tasoitus viisi minuuttia ennen loppua näytti jo tasaavan pisteet.

Lionel Messi oli kuitenkin toista mieltä. Ottelu oli edennyt jo lisäajan puolelle, kun Messi tavoittaa aivan rangaistualueen rajalla Jordi Alban lähettämän pallon. Messi laukaisee suoraan syötöstä pallon suoraan maalin nurkkaan, minkä jälkeen hän nappaa itselleen keltaisen kortin esiteltyään pois otettua paitaansa Santiago Bernabeun kuumana käyvälle kotiyleisölle. Ikoninen maali on kiistatta yksi lähes 800 maalia iskeneen argentiinalaisen uran muistettavimmista.