Liiga-kausi 2022-2023

Jääkiekkoilija Jääkiekkoilija

Suomalaisen urheilukentän kiistaton ykkössarja on tietenkin jääkiekon Liiga. Arvostettu jääkiekon SM-liiga pyörähtää jälleen käyntiin 13. syyskuuta viime kauden finaaliottelun toisinnolla. Miltä asetelmat tulevalla kaudella näyttävät?

Liiga-kausi 2022-2023 vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

Liiga-kausi 2022-2023

Kun suomalainen jääkiekko on kyseessä, on kiistaton ykkössarja tietenkin kotimainen Liiga. Neljän kuukauden mittainen kesätauko lähenee loppuaan, sillä Liiga pyörähtää jälleen käyntiin 13. syyskuuta. Kausi aloitetaan todellisella herkkupalalla, sillä kauden ensimmäisessä ottelussa vastakkain asetetaan edellisen kauden finaalipari. Tappara nappasi viime kaudella mestaruuden lähes ylivoimaiseen tyyliin, kun finaalissa kaatui TPS. Tulevaan kauteen lähdetään kuitenkin täysin uusista asetelmista.

Suuria muutoksia ei sarjassa esimerkiksi sääntöjen suhteen nähdä, mutta otteluohjelmaa on tulevalla kaudella viilattu entistä erikoisempaan uskoon. Yhä useampi ottelu pelataan viikonloppuna, sillä tulevalla kaudella peräti yli puolet peleistä pelataan viikonloppuisin. Tunnelmaa on siis peleissä taatusti luvassa. Samalla ohjelmaan on lisätty amerikkalaisista suursarjoista tutut back-to-back-ottelut, joissa samat joukkueet kohtaavat peräkkäisinä päivinä. Todellisena erikoisuutena tulevalla kaudella nähdään myös pelipäiviä, joiden aikana samassa hallissa pelataan useampia otteluita. Tappara ja Ilves tarjoavat kolmena pelipäivänä tamperelaisille todellisen kiekkonäytöksen.

Tulevalla kaudella sarjasta löytyy tuttuun tapaan 15 joukkuetta, joista kaikki pelaavat kauden aikana yhteensä 60 ottelua. Runkosarjan perusteella kuusi parasta joukkuetta etenee suoraan puolivälieriin, kun taas neljä seuraavaa joukkuetta pelaavat ylimääräisen pudotuspelikierroksen, jossa viimeiset paikat puolivälieriin ratkotaan. Runkosarja lyödään pakettiin 11. maaliskuuta, minkä jälkeen pudotuspelit jatkuvat perinteisesti vapun tienoille saakka. Viime kaudella Tappara kruunattiin mestariksi 28. huhtikuuta.

Urheiluvedonlyönti.net kattava Liigapaketti kertoo luonnollisesti kaiken, mitä tulevasta kaudesta tulee tietää. Kausiennakon ohella löydät paketista myös viime kauden tilastot sekä oleellista tietoa Liigan historiasta.

Viime kauden Liiga-voittaja

Viime kauden päätteeksi mestarina juhlittiin Tampereen Tapparaa, jolle mestaruus oli seuran pitkän historian aikana jo kahdeksastoista. Edellisen kerran Tappara oli kyennyt mestaruuteen vuonna 2017. SM-Liigan aikakaudella mestaruus oli Tapparalle jo yhdestoista, mikä on samalla myös SM-liigan ennätys.

Jussi Tapolan luotsaama joukkue ei tietenkään lähde tulevaan kauteen muuttumattomana, vaan liikennettä on tapahtunut niin sisään kuin uloskin. Kiistatta suurin menetys on viime kaudella sekä piste- että maalipörssin voittaneen Anton Levtchin menetys NHL-jäille. 26-vuotias Levtchi pelaa tulevalla kaudella Florida Panthersin riveissä tulokassopimuksella.

Tilalle on kuitenkin saatu taattua laatua. Ehkäpä jopa vuoden isoimpana siirtopommina Jori Lehterä siirtyy takaisin Tapparaan, jossa hän on viimeksi pelannut vuonna 2010. Taitavana pelinrakentajana tunnettu sentteri on ehtinyt edustaa vuosien varrella useampia joukkueita niin NHL:ssä kuin KHL:ssäkin. Ehkä parhaiten Lehterä muistetaan St. Louis Bluesin riveistä. NHL-kauden aikana syntyi parhaimmillaan peräti 44 pistettä. Kun Lehterä viimeksi edusti Tapparaa, palkittiin hänet sarjan parhaana pelaajana.

Yhtä kovana kaappauksena voidaan pitää myös laitahyökkääjä Niko Ojamäen paluuta takaisin kirvesnuttuihin. Tapparan riveissä 35 pistettä kaudella 2019–20 nakuttanut Ojamäki on kahden edellisen kauden aikana ehtinyt pelaamaan niin Ruotsissa kuin Venäjälläkin. Erityisesti viime kausi oli olympiakultaa sekä MM-kultaa voittaneelta Ojamäeltä huippusuoritus. Vitjaz Podolskin riveissä isketyt 29 maalia riittivät KHL:n maalikuninkuuteen ensimmäisenä suomalaispelaajana. Yhteensä kauden aikana syntyi peräti 43 pistettä 48 ottelussa.

Kun esimerkiksi Kristian Kuusela, Veli-Matti Savinainen sekä sarjan parhaaksi maalivahdiksi valittu Christian Heljanko jatkavat joukkueessa, on Tapparalla käsissään todella vahva runko, jolta voidaan odottaa mestaruutta myös tulevalla kaudella. Tappara lähteekin kauteen jälleen kerran yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista. Edellisen kauden jälkeen se ei ole mikään yllätys, sillä huippuvireessä läpi kauden ollut Tappara voitti mestaruuden lisäksi myös runkosarjan, eikä joukkue hävinnyt yhdessäkään pudotuspelisarjassa yhtä ottelua enempää.

Jääkiekkoilijoita Jääkiekkoilijoita

Ennakkoasetelmat

Ennakkoasetelmat tulevaan kauteen ovat selviä. Tappara lähtee puolustamaan mestaruutta ennakkosuosikkina, mutta lähes yhtä suureksi ennakkosuosikiksi nostetaan Oulun Kärpät, joka joutui viime kaudella taipumaan puolivälierissä.

Ehkäpä Kärppien suurin nimi löytyy penkin takaa, sillä viime vuodet KHL:ssä Jokereita valmentanut Lauri Marjamäki on jälleen palannut Kärppien päävalmentajaksi. Suomen maajoukkuettakin valmentanut Marjamäki voitti juuri Kärppien valmentajana kaksi perättäistä mestaruutta vuosina 2014 sekä 2015. Vahvistuksia on saatu myös kentän puolella, sillä Marjamäen mukana joukkueeseen saapuivat Jokereissa KHL:ää pelanneet laiturit Teemu Turunen sekä Marko Anttila. ”Mörkö” ehti pelata viime kauden viimeiset ottelut Ilveksen riveissä, mutta tulevalla kaudella maajoukkueen supertähti edustaa Kärppiä.

Mestaruustaistoon nostetaan ehdottomasti myös viime kaudella hopealle sijoittunut TPS sekä pronssia napannut Ilves. Erityisesti Ilves on hankkinut tulevalle kaudelle kovia vahvistuksia, sillä joukkueeseen saapuvat Kevin Czuczman, Eetu Tuulola sekä kasvattiseuraansa palaava Jyrki Jokipakka. NHL:ssäkin pelannut kanadalaispuolustaja Czuzman on pelannut viime kaudet AHL:ää, jossa viime kaudella pelasi myös oikeaa laitaa pelaava Tuulola. Yli sata ottelua NHL:ssä pelannut puolustaja Jokipakka taas on viime kaudet pelannut KHL:ssä – viimeksi Sibir Novosibirskin riveissä. Ilvestä Jokipakka on viimeksi edustanut kaudella 2012–13.

Kiinnostavana joukkueena tulevalla kaudella voidaan pitää myös JYPiä, joka vahvistuu Winnipeg Jetsiä ja Montreal Canadiensa edustaneen Sami Nikun muodossa. Samalla myös Nashville Predatorsin kanssa sopimuksen tehnyt superlupaus Joakim Kemell jatkaa lainalla JYPissä myös tulevan kauden ajan. Edelliskaudella Kemell palkittiin 39 otteluun syntyneiden 23 pisteen myötä vuoden tulokkaan Jarmo Wasama -palkinnolla.

Mistä seurata Liiga-otteluita?

Myös tulevalla kaudella kaikki Liigan ottelut nähdään suorina lähetyksinä C Moren palvelusta. Telia Liigapassin sisältävä C More Total+ kustantaa kuukaudessa 34,95 euroa, ja sisältää Liigan otteluiden lisäksi esimerkiksi Mestarien liigan, La Ligan sekä MM-rallin osakilpailut. Lisäksi tarjolla on reilusti alkuperäissarjoja sekä kansainvälistä viihdettä. Telian asiakkaille paketti on viisi euroa halvempi.

Kauden aikana maksuttomia otteluita tullaan näkemään useaan otteeseen myös MTV:n kanavilla, joten Liigan tarjoamasta viihteestä on mahdollista nauttia myös ilmaiseksi. Uuden sopimuksen myötä Liigan pelejä tullaan näkemään C Morella ja MTV:llä aina vuoteen 2027 asti.