Wilder vs. Helenius

Nyrkkeilijöitä Nyrkkeilijöitä

Lauantaina 15.10. on luvassa jopa kaikkien aikojen suomalainen nyrkkeilyottelu, kun vastakkain asettuvat Suomen oma Robert Helenius sekä raskaan sarjan WBC-mestaruutta yli puoli vuosikymmentä hallinnut Deontay Wilder.

Wilder vs. Helenius vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

Wilder vs Helenius 15.10.

Nyrkkeilyn ystäville ympäri maailman on tarjolla lauantaina huippuluokan viihdettä, kun Suomen Robert Helenius nähdään kiistatta uran suurimmassa ottelussa. New Yorkin Barclays Centerissä käytävä tapahtuma on eittämättä yksi vuoden suurimmista nyrkkeilytapahtumista, sillä pääottelussa Heleniusta vastaan asettuu Deontay Wilder, joka ehti pitää WBC:n raskaan sarjan mestaruutta hallussaan yli puolen vuosikymmenen ajan.

Deontay Wilderille kyseessä on paluuottelu kehiin kahden Tyson Furya vastaan kärsityn tyrmäystappion jälkeen. Näihin kahteen otteluun Wilderin tappiot rajoittuvatkin. 45 kertaa ammattilaisena otellut olympiapronssimitalisti on voittanut 42 ottelua ja näistä peräti 41 tyrmäyksellä. Trilogian avausottelussa Wilder ja Fury päätyivät tasapeliin tuomariäänin. Wilderilla on nyt paikka osoittaa, että hän kuuluu edelleen nyrkkeilymaailman huipulle – Heleniuksella taas on poikkeuksellinen tilaisuus oman paikkansa lunastamiseen. Ottelun voittaja etenee suurella todennäköisyydellä kamppailemaan mestaruusvöistä.

Wilder vs Helenius ei ole suinkaan hulppean nyrkkeilyillan ainoa ottelu, vaan ennen pääottelua luvassa on useampia kamppailuja. Vastakkain asettuvat esimerkiksi voittamaton kuubalainen Frank Sanchez sekä Puerto Ricon Carlos Negron. Ylemmän keskisarjan ykköshaastajaottelussa taas vastakkain asettuvat entiset mestarit Caleb Plant ja Anthony Dirrell. Luvassa on myös Gary Antonio Russellin sekä Emmanuel Rodriguezin välinen kamppailu.

Heleniuksen tärkein ottelu

Robert Heleniukselle kyseessä on kiistatta uran tärkein ottelu. Vaikka mestaruus ei olekaan pelissä, on koko nyrkkeilymaailman huomio kiinnittynyt Heleniuksen sekä Wilderin väliseen kamppailuun, mikä tietää suomalaiselle taatusti myös poikkeuksellisen muhkeaa palkkapussia. Mahdollisuudet ovat kuitenkin vieläkin suurempiin parrasvaloihin, sillä Wilderin tiputtaminen tekisi kiistatta Heleniuksesta hetkessä yhden maailman puhutuimmista nyrkkeilijöistä.

Tätä ennen Porvoossa kasvaneen Heleniuksen ura on ollut aikamoista vuoristorataa. Superlupausta povattiin mestaruusotteluun jo yli kymmenen vuotta sitten, mutta kolme katkeraa tappiota ovat onnistuneet suistamaan mestaruusjunan raiteiltaan kerta toisensa jälkeen siitä huolimatta, että Nordic Nightmare oli jo vuoteen 2011 tyrmännyt kolme entistä raskaan sarjan mestaria.

Gerald Washingtonia vastaan kärsityn tappion jälkeen Heleniuksen ura näytti jo olevan ohi, mutta Johan Lindströmin valmentama Helenius on palannut huipulle kovempana kuin koskaan. Puolan voittamaton Adam Kownacki kaatui Heleniuksen käsittelyssä ensin neljännessä ja sen jälkeen kuudennessa erässä, mikä nosti Heleniuksen välittömästi mukaan spekulaatioihin mestaruushaastajista. Jos Wilder kaatuu, on kaikki mahdollista.

Tähän mennessä Helenius on urallaan otellut 34 ammattilaisottelua, joista hän on voittanut 31. Voitoista 20 on syntynyt tyrmäyksellä.

Nyrkkeilijöitä Nyrkkeilijöitä

Ystävien kohtaaminen kehässä

Helenius ja Wilder eivät ole toisilleen uusia tuttavuuksia. Ennen Tyson Furya vastaan käytyjä kamppailuja Wilder hankki itselleen sparrauskumppaniksi kooltaan ja tyyliltään Furya vastaavan Heleniuksen. Sparraus ei välttämättä sujunut Heleniuksen kannalta edullisesti, mutta ottelijat tuntevat taatusti hyvin toisensa. Helenius ja Wilder tulevat mitä ilmeisemmin myös erityisen hyvin juttuun kehän ulkopuolella, eikä kamppailu-urheilun saralla usein nähtävää roskanpuhumista olla juuri nähty. Molemmilla ottelijoilla on ollut lähinnä positiivista sanottavaa toisistaan.

Asetelma ennen ottelua on selvä, sillä paikoin jopa maailman parhaaksi raskaan sarjan nyrkkeilijäksi julistettu Deontay Wilder lähtee otteluun valtaisana ennakkosuosikkina. On jopa yllättävää, jos ottelu ei pääty Wilderin tyrmäysvoittoon, sillä Wilder on edennyt urallaan tuomariäänille ainoastaan kahteen otteeseen. Jopa Fury tipahti Wilderin käsittelyssä kanveesiin useamman kerran.

Helenius ei kuitenkaan suinkaan ole vailla mahdollisuuksia. Suomalainen on osoittanut olevansa huippuluokan nyrkkeilijä, jolta ei puutu myöskään tyrmäysvoimaa. Urallaan Helenius on napannut peräti 20 tyrmäysvoittoa, ja neljä viimeisintä voittoa ovat tulleet juuri tyrmäyksellä. Ottelut Tyson Furya vastaan taas osoittivat, että Wilderkin on kyllä tyrmättävissä.

Ennakolta Heleniukselle annetaan asiantuntijoiden kirjoissa noin 15 prosentin mahdollisuus voittoon, mikä ei ole suomalaiselle lainkaan hassumpi lähtökohta. Robert Helenius lähtee otteluun luonnollisesti selvänä altavastaajana, mutta jopa tyrmäysvoitto on täysin realistinen lopputulos.

Jos Helenius voittaa – mitä seuraavaksi?

Raskaan sarjan otteluiden järjestäminen on yhtä sekamelskaa, sillä yksittäistä kattoliittoa ei ole, vaan neljä merkittävintä raskaan sarjan mestaruutta ovat käytännössä yhtä arvokkaita. Myös medianäkyvyys vaikuttaa runsaasti siihen, mitkä ottelut halutaan käydä, mikä on osaltaan vaikuttanut siihen, että Heleniusta ei olla vieläkään mestaruusottelussa nähty.

Tässä vaiheessa voidaan kuitenkin pitää hyvin varmana, että Heleniuksen ja Wilderin välisen kamppailun voittaja on haluttua tavaraa myös mestaruusotteluihin. Jos Helenius onnistuu tyrmäämään Wilderin, saattaa edessä olla hyvinkin vieläkin merkityksellisempi ottelu joko WBC:n mestaruutta hallitsevaa Tyson Furya tai WBA:n, IBF:n ja WBO:n mestaruuksia kantavaa Oleksandr Usykia vastaan.

Käytännössä toinen mahdollinen vaihtoehto on uusintaottelu Wilderia vastaan, eikä ole lainkaan tavatonta, että ottelun ennakkosuosikki ja suurempi nimi on vaatinut jo ennalta sopimusta mahdollisesta uusintaottelusta, jos Robert Helenius onnistuu yllättämään. Näin kävi Heleniukselle jo Adam Kownackia vastaan – vaikka jo ensimmäisen voiton oli tarkoitus johtaa WBA:n mestaruusotteluun, olikin luvassa uusinta Kownackia vastaan.

Selvää joka tapauksessa on, että voitto Wilderista tekisi Robert Heleniuksesta hetkessä nyrkkeilyn raskaan sarjan puhutuimman nimen, jonka seuraava ottelu olisi vieläkin suurempi tapahtuma.

Koska ja mihin aikaan ottelu käydään?

Missä ja koska Wilder vs Helenius ottelu käydään? Tapahtumapaikkana toimii New York Cityn Barclays Center, joka on ehtinyt toimia näyttämönä jo useille Deontay Wilderin otteluille. 16 000 katsojaa vetävä areena on myös Robert Heleniukselle jo tuttu paikka, sillä Helenius otteli vuonna 2020 ensimmäisen ottelun Adam Kownackia vastaan samalla areenalla.

Varsinaisesti ottelun päivämäärä on 15. lokakuuta, mutta Suomen aikaa puhutaan jo seuraavasta vuorokaudesta. Tapahtuma nimittäin käynnistyy vasta neljän aikaan yöllä Suomen aikaa. Koska Heleniuksen ja Wilderin välinen kamppailu on illan viimeinen ottelu, tulee Helenius ottelemaan noin kaksi ja puoli tuntia myöhemmin. Alustavien arvioiden mukaan todennäköinen alkamisaika Suomen aikaa on noin 6.30 sunnuntaiaamun puolella, mutta paljon riippuu siitä, kuinka pitkään edeltävät ottelut kestävät.

Mistä seurata ottelua?

Mistä seurata Wilder vs Helenius ottelua? Yhdysvalloissa ottelun lähettää Fox Sports PPV maksutapahtumana, mutta vielä ei ole varmaa, mistä ottelun pääsee Suomessa näkemään. Aikamoisella varmuudella voidaan kuitenkin sanoa, että kyseessä tulee Suomessakin olemaan tyyris maksutapahtuma.

Kun vuosi sitten Helenius kohtasi Kownackin ja samassa tapahtumassa nähtiin Furyn sekä Wilderin trilogian viimeinen osa, näytti tapahtuman Suomessa maksulähetyksenä Viaplay. Tuolloin nyrkkeilyviihteestä joutui pulittamaan 49,95 euroa.