Kuuntele kaikki UMK kappaleet 2023 tästä

Laulaja ja diskopallo Laulaja ja diskopallo

Euroviisut lähenevät, mikä tarkoittaa sitä, että vuorossa on myös Uuden Musiikin Kilpailu 2023, jossa valitaan Suomen edustaja viisuihin. Lue artistiesittelyt, katso UMK videot 2023 ja valitse joukosta oma suosikkisi Liverpoolin Euroviisuihin.

Kuuntele UMK kappaleet 2023 ja lyö vetoa viisuista:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Kuuntele kaikki UMK-kappaleet 2023

Suomelle etsitään taas esiintyjää Euroviisuihin, kun vuorossa on UMK kilpailu 2023. Mukaan on kutsuttu seitsemän huippuluokan esiintyjää, joiden joukosta kansa sekä kansainväliset asiantuntijat pääsevät valitsemaan Suomen esiintyjän Liverpoolissa järjestettäviin Euroviisuihin.

Uuden Musiikin Kilpailu järjestetään 25. helmikuuta Turun Logomossa. Koko tapahtuma on tietenkin katsottavissa suorana lähetyksenä sekä Ylen kanavilta että Areenasta. Oman suosikin äänestäminen onnistuu tänä päivänä helposti Ylen sovelluksen avulla ilmaiseksi sekä maksullisella tekstiviestiäänestyksellä. Kansalla on reilusti äänivaltaa, sillä yleisöäänet ratkaisevat peräti 75 % lopullisista pisteistä. 25 % pisteistä puolestaan tulee kansainväliseltä asiantuntijaraadilta.

Tuttuun tapaan Uuden Musiikin Kilpailun voittaja etenee toukokuussa järjestettäviin Euroviisuihin edustamaan Suomea. Liverpoolissa järjestettävät Euroviisut koostuvat 9. ja 11. toukokuuta järjestettävistä semifinaaleista sekä varsinaisesta finaalista, joka on vuorossa lauantaina 13. toukokuuta.

Kaikki Uuden Musiikin Kilpailussa tänä vuonna nähtävät kappaleet ovat kätevästi kuunneltavissa Urheiluvedonlyönti.net sivuillta!

Uuden Musiikin Kilpailu 2023

Jo vuodesta 2012 lähtien Suomen edustaja Euroviisuissa on löydetty Uuden Musiikin Kilpailun kautta. Tuolloin erityisesti uusille ja nouseville artisteille tarkoitettu UMK korvasi aikaisemmat Euroviisukarsinnat, joita oli järjestetty jo vuodesta 1961 lähtien.

Uuden Musiikin Kilpailu on Ylen järjestämä kaikille avoin laulukilpailu, johon on valittu esikarsinnan kautta vuosittain kuudesta kymmeneen esiintyjää, joista yleisö pääsee valitsemaan suosikkinsa. Vaikka tapahtuma profiloitui aluksi juuri nuorien ja nousevien kykyjen kilpailuna, on Uuden Musiikin Kilpailussa nähty vuosien varrella myös tunnettuja artisteja sekä todellisia suomalaisen musiikin legendoja.

Onneaan ovat kilpailussa vuosien varrella kokeilleet esimerkiksi Saara Aalto, Darude, Danny, Tommi Läntinen, Teflon Brothers, Günther, Pandora sekä kilpailun viime vuonna voittanut The Rasmus, joka eteni myös Euroviisuissa finaaliin saakka. Finaalista tuloksena oli 21. sija.

Tänä vuonna kilpailussa nähdään mukana seitsemän esiintyjää, jotka laittavat parastaan. Jos sinulla on vahva näkemys voittajasta, mahdollistavat parhaat vedonlyöntisivustot myös Uuden Musiikin Kilpailun veikkaamisen. Luonnollisesti myös Euroviisujen voittajasta pääsee lyömään vetoa jo tässä vaiheessa, minkä lisäksi voit lyödä vetoa esimerkiksi Suomen sijoituksesta. Parhaita kertoimia tarjoaa tällä erää tuttu betway. Euroviisut ovat hyvästä syystä yksi vuoden kiehtovimmista vedonlyöntitapahtumista!

Keira – No Business On The Dancefloor

Katso video Youtubesta!

Ensimmäisenä julkaistun kappaleen esiintyjänä toimii samalla myös kisan nuorin osallistuja. Vasta 17-vuotias Keira lähtee kisaan kappaleella No Business On The Dancefloor. Keira on nuoresta iästä huolimattaan ehtiny tulla suomalaisille tutuksi jo The Voice of Finlandin kautta. Tässäkin laulukilpailussa Keira Lundström selvisi finaaliin saakka.

Myös tanssia esiin tuovan Keiran kappaletta ovat olleet työstämässä todelliset huippunimet Teemu Brunilasta saksalaiseen Jason Okiin. Tarjolla on groove bassolinja, härö huiludroppi, tarttuva kertsi sekä mieletön lauluääni. Varsinaisessa esiintymisessä tullaan taatusti näkemään myös tanssia.

Robin Packalen – Girls Like You

Katso video Youtubesta!

Ennakkosuosikkien joukkoon nousee Suomen suosituimpiin poppareihin lukeutuva Robin Packalen kappaleellaan Girls Like You. Jo 13-vuotiaana pinnalle noussut Robin on sittemmin kypsynyt artistina ja vaihtanut myös esiintymiskielen suomesta englanniksi. Robinin musiikki syntyy intuitiosta, eikä tarvetta pitäytyä samassa tyylissä ole. Tämä näkyy myös UMK:ssa kuultavassa kappaleessa.

Girls Like You on malliesimerkki Robinin musiikista. Tarjolla on tarttuvaa ja groovea feel good -poppia englannin kielellä. Vaikutteet Bruno Marsista Justin Timberlakeen ovat selvästi nähtävissä, mutta Robinin soundi tekee silti kappaleesta omintakeisen tunnistettavalla soundillaan.

Benjamin – Hoida mut

Katso video Youtubesta!

Jo vuonna 2012 sosiaalisen median kautta pinnalle noussut Benjamin siirtyi nopeasti myös musiikkiuralle. Espanjan listojen kärkeen jo ensisinkullaan noussut artisti lähtee Uuden Musiikin Kilpailuun kappaleella Hoida mut. Viime aikoina Benjamin on ehtinyt olla Suomessa pinnalla niin Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailun voittajana kuin Priden bailuanthemin luojanakin.

Hoida mut tarjoaa kasaripopista ammentavaa soundia, räjähtävää energiaa sekä selvää hittiainesta olevan kertsin. Kuumaa ja seksikästä fiilistä tarjoava kappale on tuotannon saralla verrattavissa jopa Ava Maxin, The Weekndin sekä Dua Lipan viimeaikaiseen tuotantoon.

Logoja Logoja

Käärijä – Cha Cha Cha

Katso video Youtubesta!

Ennakkospekulaatioissa suurimmaksi ennakkosuosikiksi on nostettu Käärijä, joka lähtee kisaan kappaleella Cha Cha Cha. Ensimmäisen albuminsa vuonna 2020 julkaissut Käärijä tunnetaan häpeilemättömänä ja arvaamattomana artistina, joka kulkee omia polkujaan, testaa uutta ja rikkoo genrerajoja.

Myös UMK-kappale Cha Cha Cha yhdistelee omalaatuisella tavalla samaan biisiin konemusaa, rockia, poppia ja räppiä. Tästä huolimatta kyseessä on helposti lähestyttävä ja riehakas bängeri, jonka koukku hurmaa heti. On helppoa kuvitella Käärijän viihdyttävän niin Euroviisuissa kuin Levin afterski-bailuissakin.

Lxandra – Something To Lose

Katso video Youtubesta!

Kansainvälisesti ehkäpä kiinnostavin UMK:ssa nähtävä nimi on Lxandra eli Alexandra Lehti, joka lähtee kilpaan kappaleella Something To Lose. Jo vuonna 2019 Music Moves Europe Talent Awardin voittanut Lxandra on työskennellyt Berliinissä asuessaan musiikkialan ykkösnimien kanssa, mikä näkyy myös vuonna 2021 ilmestyneen debyyttialbumin laadussa. Useat Lxandran kappaleet ovat päätyneet esimerkiksi amerikkalaiseen elokuviin sekä televisiosarjoihin.

Todlelisena vientitoivona pidetyn Lxandran Something To Lose on dramaattinen sekä eeppinen balladi, joka tulee taatusti olemaan parhaimmillaan huimasta äänestään tunnetun artistin esiintyessä livenä Turussa.

Portion Boys – Samaa taivasta katsotaan

Katso video Youtubesta!

Jo ennakolta huomiota herätti Portion Boys, joka nähdään Uuden Musiikin Kilpailussa biisillä Samaa taivasta katsotaan. Huippusuosittua bilemusiikkia tekevä bändi ei ole vielä julkaissut ainuttakaan levyä, mutta tästä huolimatta bailuanthemit, kuten Vauhti kiihtyy, Karjala takas ja Kyläbaari ovat soineet jo vuosikausia ympäri Suomen. Kotikutoisella meiningillä sekä ruohonjuuritason työllä hurmaavaan yhtyeeseen kuuluvat El Meissel, Taiteilija Nieminen, Kenraali Vahva, A.P. Vuori sekä JaloTiina.

Euroviisujen arvoja omintakeisella tavalla edustava Samaa taivasta katsotaan sisältää niin vauhtia ja laser-rumpuja kuin aitoja musiikillisia koukkujakin. Välittömästi menestyskappaleeksi povattu biisi tulee varmasti olemaan parhaimmillaan energisen Portion Boysin vetäessä livenä.

KUUMAA – Ylivoimainen

Katso video Youtubesta!

Vuonna 2023 UMK:ssa nähdään mukana myös KUUMAA. Kovassa nosteessa oleva yhtye lähtee mukaan kappaleella Ylivoimainen. Johannes Brotheruksen, Aarni Soivion sekä Jonttu Luhtavaaran muodostama yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa vuonna 2019, mutta todelliseen nosteeseen KUUMAA nousi viime vuonna, jolloin bändin kappaleet valloittivat niin radion kuin striimauspalvelutkin.

Kunnianhimoisen ystäväporukan KUUMAA on menevä ja moderni biisi, jonka odotetaan ennakkospekulaatioissa rokkaavan isosti. Karismaattinen ja ihastuttava Johannes Brotherus tulee taatusti saamaan UMK:n myötä runsaasti huomiota.

Miten äänestää UMK:ssa?

Uuden Musiikin Kilpailussa yleisöllä on todellakin sananvaltaa, sillä katsojat pääsevät äänestämään Liverpoolin Euroviisuihin lähetettävästä artistista. Äänestäminen onnistuu televisiolähetyksen aikana ennalta ilmoitettuna ajanjaksona useallakin eri tavalla. Ilmaiseksi pääsee äänestämään Ylen sovelluksen kautta, minkä lisäksi tarjolla ovat edelleen myös maksulliset äänestysmetodit tekstiviesti sekä puhelinsoitto.

Katsojien äänet muodostavat peräti 75 prosenttia esiintyjien lopullisista pisteistä, minkä lisäksi kansainvälinen asiantuntijaraati vastaa lopuista 25 prosentista. Eniten pisteitä kerännyt kappale lähtee edustamaan Suomea Liverpooliin toukokuussa.

Mistä UMK:ta voi seurata?

Uuden Musiikin Kilpailu on tänäkin vuonna helposti katsottavissa. Yle lähettää tapahtuman suorana lähetyksenä sekä omilta televisiokanaviltaan että Areenasta. Samoja väyliä pitkin pääset seuraamaan myös varsinaisia Euroviisuja.

Uuden Musiikin Kilpailu järjestetään 25. helmikuuta, kun taas Euroviisujen finaali käydään 13. toukokuuta. Euroviisujen semifinaalit nähdään niin ikään Yleltä 9. ja 11. toukokuuta.