Rugby Six Nations 4.2.-18.3.

Pelaaja ja pallo Pelaaja ja pallo

Rugby unionin vanhin maajoukkueiden välinen turnaus on jo vuodesta 1883 pelattu vuosittainen Rugby Six Nations, joka käynnistyy jälleen 4. helmikuuta. Noin puolitoista kuukautta kestävään turnaukseen lähtee hallitsevana mestarina Ranska.

Rugby Six Nations vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Rugby Six Nations

Rugby unionin arvostetuimpien turnauksien joukkoon lukeutuu legendaarinen Rugby Six Nations, joka on alkuperäisessä muodossaan myös lajin vanhin maajoukkueiden välinen turnaus. Ensimmäistä kertaa tapahtuma järjestettiin jo vuonna 1883 Home Nations Championshipin nimellä. Tuolloin mestaruudesta kamppailivat Englanti, Irlanti, Skotlanti sekä Wales. Tapahtuma laajeni vuonna 1910 Five Nations Championshipiksi, kun mukaan lisättiin myös Ranska. Vuodesta 2000 lähtien taas on pelattu Six Nations Championshipia, kun myös Italia liittyi mukaan turnaukseen.

Konsepti on pohjimmiltaan hyvin yksinkertainen, sillä jokainen maista pelaa kertaalleen toisiaan vastaan, minkä jälkeen paras joukkue kruunataan voittajaksi. Turnausta ei järjestetä yksittäisessä maassa, vaan jokainen maa pääsee pelaamaan niin kotiotteluita kuin vierasotteluitakin. Vaikka ottelumäärä jää varsin maltilliseksi, tulee turnaukselle kuitenkin kestoa. Tänä vuonna rugbyn ykkösturnaus käynnistyy 4. helmikuuta, kun taas viimeiset pelit pelataan 18. maaliskuuta.

Rugby Six Nations on tasainen turnaus, jonka ovat Italiaa lukuun ottamatta kyenneet voittamaan kaikki osallistujamaat useaan otteeseen. Kolme edellistä mestaruutta on mennyt eri maihin, kun vuonna 2020 mestaruuden nappasi Englanti, vuonna 2021 Wales ja vuonna 2022 puolestaan Ranska. Hallitsevana mestarina vuoden 2023 turnaukseen lähtevä Ranska onnistui viime vuonna myös Grand Slamissa eli turnauksen kaikkien otteluiden voittamisessa. Triple Crown puolestaan myönnetään joukkueelle, joka onnistuu voittamaan kaikki Englannin, Irlannin, Walesin ja Skotlannin väliset kohtaamiset.

Rugby Six Nationsissa kilpaillaan myös lukuisista pokaaleista, jotka jaetaan tiettyjen maiden välisten otteluiden voittajille. Esimerkiksi Englanti ja Skotlanti pelaavat Calcutta Cupista, kun taas Italian ja Ranskan välisen ottelun voittajalle myönnetään Giuseppe Graibaldi Trophy. Turnauksessa viimeiselle sijalle jäävä joukkue taas nappaa itselleen häpeällisen puisen lusikan, joka on lähes poikkeuksetta lähtenyt Italian matkaan. Royalistplay Sports mahdollistaa tietenkin vedonlyönnin tästäkin turnauksesta!

Rugby Six Nations osallistujamaat

Rugby Six Nationsissa on vuodesta 2000 lähtien nähty nimensä mukaisesti kuusi maata. Turnaukseen osallistuvat aina samat kuusi maata, jotka lukeutuvat rugby unionin absoluuttiseen eliittiin. Kuuden joukkueen välinen turnaus on suoraa jatkoa jo vuodesta 1883 järjestetylle kutsuturnaukselle, joka on vuosien varrella laajentunut neljän joukkueen turnauksesta kuuden joukkueen turnaukseksi.

Englanti

Turnauksen menestynein maa on tietenkin Englanti, joka on napannut mestaruuden yksin peräti 29 kertaa, minkä lisäksi joukkue on päätynyt jakamaan ykköstilan 10 kertaa. Englanti on kyennyt myös Grand Slamiin ennätykselliset 13 kertaa. Edellisen kerran maa voitti turnauksen vuonna 2020.

Wales

Lähes vastaaviin lukemiin on pystynyt Wales, joka on sijoittunut kiistattomalle ykköspaikalle 28 kertaa sekä jaetulle ykkössijalle 11 otteeseen. Kaikki turnauksen ottelunsa Wales on puolestaan onnistunut voittamaan 12 kertaa. Edellisen mestaruuden Wales nappasi vuonna 2021, kun taas kaikkien otteluiden voittaminen onnistui viimeksi vuonna 2019.

Ranska

Ranska lisättiin turnaukseen mukaan vuonna 1910. Todelliseen menestykseen joukkue on kyennyt 50-luvusta lähtien, minkä jälkeen mestaruuksia on tullut Rugby Six Nationsissa yhteensä 18 kappaletta – lisäksi joukkue on jakanut ykköstilan 8 kertaa. Ranska pääsee lähtemään turnaukseen hallitsevana mestarina, sillä viime vuoden turnauksessa joukkue voitti kaikki ottelunsa. Grand Slam oli Ranskalle jo kymmenes.

Irlanti

Alkuperäisten osanottajien joukkoon lukeutuu Irlanti, joka on sijoittunut kiistattomalle ykköstilalle 14 kertaa sekä jaetulle ykköstilalle 8 kertaa. Edellisen mestaruuden Irlanti nappasi vuonna 2018, jolloin se voitti turnauksen kaikki ottelunsa. Grand Slam oli joukkueelle sen historian kolmas.

Skotlanti

Lajin perinteikkäisiin suurmaihin lukeutuu Skotlanti, joka tulee tasoissa Irlannin kanssa. Mestaruuksia on tullut 14, ykköstilan joukkue on jakanut 8 kertaa ja Grand Slamiin Skotlanti on pystynyt Irlannin tavoin kolmesti. Viime vuosina menestys on kuitenkin ollut heikompaa, eikä Skotlanti ole kertaakaan kyennyt mestaruuteen Six Nations -aikakaudella. Edellinen turnausvoitto on vuodelta 1999.

Italia

Viimeisin lisäys rugbyn maailman ykkösturnaukseen on Italia, joka on ottanut osaa turnaukseen vuodesta 2000 lähtien. Italia on samalla ainoa joukkue, joka ei ole kyennyt mestaruuteen vielä kertaakaan. 22 vuonna mukana ollut maa on sijoittunut viimeiselle sijalle peräti 17 kertaa. Näin on käynyt myös seitsemässä edellisessä turnauksessa.

Harppu ja urheilijoita Harppu ja urheilijoita

Miten turnaus etenee?

Rugby Six Nations on jopa poikkeuksellisen yksinkertainen turnaus, sillä minkäänlaisia erillisiä pudotuspelejä ei järjestetä. Turnauksessa järjestetään viisi kierrosta, joiden aikana jokainen maista kohtaa turnauksen muut maat kertaalleen. Turnausta ei järjestetä yksittäisessä maassa, vaan jokainen maa pääsee pelaamaan sekä kotona että vieraissa. Kotietu vuorottelee, ja vuoden 2023 turnauksessa kolmesti kotikentällä pääsevät pelaamaan Englanti, Italia sekä Skotlanti.

Voitosta joukkueet nappaavat neljä pistettä, kun taas tasapelistä kumpikin joukkue saa kaksi pistettä. Lisäpiste jaetaan, jos joukkue onnistuu kuljettamaan pallon vastustajan maalialueelle vähintään neljästi sekä joukkueelle, joka häviää korkeintaan seitsemällä pisteellä. Jos joukkue onnistuu voittamaan kaikki ottelunsa, palkitaan tästä vielä kolmella lisäpisteellä, mikä varmistaa mestaruuden Grand Slamin suorittaneelle joukkueelle.

Ensimmäiset pelit pelataan 4. ja 5. helmikuuta, kun taas ratkaiseva viimeinen kierros on vuorossa 18. maaliskuuta.

Rugby vedonlyönnissä

Rugby vedonlyönti kiinnostaa runsaasti myös suomalaisia, sillä nopeatempoinen laji soveltuu mainiosti vedonlyöjälle. Pelissä tapahtuu jatkuvasti ja pisteitä tehdään runsaasti, mikä tarjoaa samalla maistuvia mahdollisuuksia erityisesti livenä vetoa lyöville pelaajille.

Selvää lienee, että parhaat vedonlyöntisivustot mahdollistavat vedonlyönnin myös Rugby Six Nationsista. Voit lyödä vetoa esimerkiksi mestarista, Grand Slamista sekä yksittäisistä otteluista. Yksittäisiä pelejä pääsee tietenkin veikkaamaan useassa eri muodossa, joten voit veikata esimerkiksi puoliajan tulosta, ensimmäisenä maalintekoon pystyvää joukkuetta tai sitä, tehdäänkö ensimmäisen maalin jälkeen myös lisäpiste. Tasoerot ovat suuria, joten vetoa pääsee tietenkin lyömään myös tasoituksella. Esimerkiksi Ranska lähtee turnauksen ensimmäiseen otteluun Italiaa vastaan peräti 21 pisteen suosikkina.

Seuraa näitä joukkueita

Rugby Six Nationsissa lähes millä tahansa joukkueella on perinteisesti mahdollisuudet mestaruuteen, sillä paljon on kiinni yksittäisten otteluiden tuloksista. Tämän vuoden turnauksessa vedonvälittäjät näkevät kuitenkin hyvästä syystä kaksi selvää ennakkosuosikkia.

Irlanti

Suurimpana suosikkina turnaukseen lähtee Irlanti, joka on viimeksi voittanut mestaruuden sekä Grand Slamin vuonna 2018. Viime vuoden turnauksessa joukkue sijoittui niukasti toiselle sijalle, sillä tappio tasaisessa vieraspelissä Ranskaa vastaan oli joukkueen ainoa. Tämän vuoden turnauksessa Irlanti pääsee kuitenkin kohtaamaan Ranskan omalla kotistadionillaan.

Ranska

Irlannin suurin haastaja on hallitseva mestari Ranska, joka voitti edellisen vuoden turnauksessa kaikki ottelunsa. Tämän vuoden turnauksessa Ranska joutuu kuitenkin pelaamaan kolmesti vieraissa kovimpia kilpakumppaneita vastaan, mikä ei tee mestaruuden puolustamisesta helppoa. Tästä huolimatta Ranskan nuorehkolla joukkueella on kaikki mahdollisuudet vaikka Grand Slamiin.