Valioliigakierros – Kierros 13

Jalkapalloilijoita ja pokaali Jalkapalloilijoita ja pokaali

Valioliigasta noin kolmasosa on jo pelattu, ja pelitahti kiristyy joulun lähestyessä. Kolmen viikon sisään pelataan peräti viisi kierrosta, joten kierrätystä on varmasti luvassa ja yllätyksiä tullaan jälleen näkemään.

Löydä parhaat kertoimet Valioliigaan:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

Kahden päivän kierros

Koska pelitahti on tällä hetkellä kova, pelataan Valioliigan 13. kierros pelkästään kahden päivän sisällä. Pelit on tällä kertaa jaettu varsin tasaisesti, sillä viisi ottelua pelataan lauantaina ja loput viisi puolestaan sunnuntaina. Kävimme läpi kierroksen kiinnostavimmat ottelut sekä urheilun ystävän että vedonlyöjän näkökulmasta.

Chelsea – Manchester United

Kierroksen helmi on sunnuntain myöhäispelinä pelattava suurjoukkueiden kamppailu. Otteluun lähdetään poikkeuksellisen mielenkiintoisista asetelmista, sillä huippuvireessä oleva Chelsea pitää sarjan piikkipaikkaa hallussaan. Joukkue on hävinnyt ainoastaan yhden ottelun, eikä maaleja ole mennyt omiin koko kauden aikana kuin neljä kappaletta.

Manchester United sen sijaan rämpii toivottomaan tapaan. Viidestä viimeisestä ottelusta tuloksena on peräti neljä häviötä, mikä johti siihen, että valmentaja Ole Gunnar Solskjaer sai lopulta kenkää. Vetovastuun ottaa loppukaudeksi apuvalmentajana toiminut Michael Carrick.

Valmentajan vaihtaminen johtaa tutkitusti pieneen boostiin lyhyellä aikavälillä, mikä näkyi heti tiistaina. Manchester United nappasi tärkeän vierasvoiton Villarrealista Mestarien liigassa Ronaldon sekä Sanchon maaleilla.

Jopa yllättävän suurena altavastaajana otteluun lähtevä Manchester United on ehdottomasti yksi kierroksen kiinnostavimmista pelikohteista, sillä vierasjoukkueen kerroin on peräti 6,00. Cristiano Ronaldon maalille taas saa kertoimeksi jopa 3,50.

Norwich City – Wolverhampton

Manchester United ei suinkaan ole ainoa joukkue, joka on viime aikoina vaihtanut valmentajaansa. Saman tempun teki hiljattain myös Norwich City, jonka luotsi Daniel Farke sai kenkää tylysti heti kauden ensimmäisen voiton jälkeen. Ohjat ottanut Dean Smith johdatti Norwichin edellisellä kierroksella välittömästi toiseen perättäiseen voittoon Southamptonia vastaan. Yli puolet Norwichin maaleista viimeistellyt Teemu Pukki iski tietenkin molemmissa otteluissa.

Jopa yllättävän terävässä vireessä on ollut myös Wolverhampton, joka on salakavalasti noussut jo sarjan kuudennelle sijalle. Vaikka peli ei ole aina ollut komeaa, on se ollut ehdottoman tehokasta. Seitsemästä edellisestä ottelusta on tuloksena viisi voittoa – kaikki yhden maalin erolla. Menestyksen takuumiehenä on toiminut vakavasta loukkaantumisesta tälle kaudelle palannut Raul Jimenez, joka on iskenyt voittomaalin Wolvesin kahdessa edellisessä voitossa.

Vaikka Norwich on ottanut kaksi voittoa putkeen, on joukkueen peli ollut edelleen varsin kamalaa katsottavaa, eikä tappio olisi ollut suuri vääryys kummassakaan ottelussa. Wolverhamptonille tarjottu 2,2 kerroin tuntuu todellisuuden nimissä reilulta ylikertoimelta.

Valioliiga kierros Valioliiga kierros

Burnley – Tottenham

Myös kauden takkuillen aloittanut Tottenham ehti jo vaihtamaan valmentajaa. Nuno Espirito Santo ei ehtinyt valmentaa joukkuetta kuin neljän kuukauden ajan, kun korvaajaksi hankittiin marraskuun alussa aloittanut Antonio Conte. Alku on ollut kohtalainen, sillä Tottenham päihitti Eurooppa-liigassa Vitessen ennen tasapeliä Evertonista ja voittoa Leedsistä. Conte on pohjannut taktiikkansa vahvasti laitapuolustajien nousuihin, joten Reguilon ja Emerson Royal tulevat olemaan avainasemassa.

Tottenhamin pelaamista tällä kaudella on leimannut tehottomuus, sillä joukkue on iskenyt vain 11 maalia – toiseksi vähiten koko sarjassa. Erityisesti huolta on herättänyt edelliskauden maalikuningas Harry Kanen tehottomuus. Yhdessätoista ottelussa on syntynyt ainoastaan yksi maali.

Aukeavatko maalihanat, kun vastassa on kauden onnettomasti aloittanut Burnley? Putoajan paikalla majaileva Burnley on onnistunut saalistamaan koko kaudella ainoastaan yhden voiton, kun erityisesti puolustus on vuotanut. Hyökkäyksessä on kuitenkin vakuuttanut Norsunluurannikkoa edustava Maxwel Cornet, joka tällä hetkellä tuntuu iskevän paikasta kuin paikasta. Saldona on tällä kaudella jo viisi maalia.

Vierasjoukkue Tottenhamin 2,1 kerroin tuntuu näistä asetelmista vähintäänkin pelikelpoiselta. Hyviä vaihtoehtoja ovat kiistatta myös yli 2,5 maalille tarjottu 1,95 sekä Harry Kanen maalille tarjottu 2,2. Tehottomuudesta huolimatta Kane oli Leedsiä vastaan jälleen yksi kentän vaarallisimmista pelaajista, ja on vain ajan kysymys, että ketsuppipullon korkki aukeaa toden teolla. Rohkeampi pelaaja saattaisi kokeilla myös Kanen kahta maalia kertoimella 6,00.