Suomi – Ruotsi

Jääkiekkoilijoita Jääkiekkoilijoita

Jääkiekon MM-kisat ovat jo päässeet hyvään vauhtiin. Leijonat ovat voittaneet kotikisoissa kaikki kolmesta ensimmäisestä ottelustaan vakuuttavasti, mutta kykeneekö Ruotsi laittamaan kampoihin? Myös Ruotsi lähtee otteluun voittoputkesta.

Suomi – Ruotsi vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

Suomi – Ruotsi 18.5.

Jääkiekon MM-kisojen todellinen helmi on tietenkin vuodesta toiseen klassinen Suomi – Ruotsi. Vuoden 2022 kotikisoissa ottelu käydään ihanteelliseen aikaan keskiviikon iltaotteluna 18. toukokuuta. Kuten Suomen muutkin alkulohkon ottelut, pelataan ottelu tietenkin Tampereen Kannen areenalla, josta on muodostunut Leijonille välittömästi oikea kotiluola.

Leijonat ovat nimittäin kehnosti menneistä harjoitusotteluista huolimatta kyenneet voittamaan kaikki ottelunsa – viimeksi kaatui Yhdysvallat suoranaiseen näytöstyyliin. Suomi lähtee myös Ruotsia vastaan selvänä ennakkosuosikkina, mutta vastassa saattaa hyvinkin olla tähän mennessä kisojen suurin haaste. Myös Tre Kronor on esiintynyt tuttuun tapaan vakuuttavasti, ja molemmat joukkueet ovatkin voittaneet kaikki kisojen ottelunsa varsinaisella peliajalla.

Suomi ja Ruotsi kohtasivat myös viimeisessä kisoja edeltäneessä harjoitusottelussa Ruotsin EHT-turnauksessa. Tuolloin kotijoukkueen asemassa ollut Ruotsi päihitti Leijonat niukasti lukemin 4–3. Tshekin EHT-turnauksessa viikkoa aiemmin Ruotsi taas onnistui jättämään Leijonat peräti nollille, kun taululle kirjattiin tulos 2–0. Nämä tulokset ovat kuitenkin jo muinaishistoriaa, ja kotijäillä tullaan varmasti näkemään sisuuntunut Leijonalauma. Kyseessä on eittämättä kisojen kiinnostavin ottelu tähän mennessä.

Ruotsin tie MM-kisoissa

Ruotsi on tällä hetkellä ehtinyt pelaamaan vasta kaksi ottelua, mutta syntynyt jälki on ollut vakuuttavaa. Itävalta neppailtiin kumoon 3-1 Joel Kellmanin, Max Fribergin ja Joakim Nordströmin maaleilla, kun Marcus Högberg joutui torjumaan ainoastaan 19 otteeseen.

Seuraavassa ottelussa vastaan asettui hyvässä vireessä oleva Tshekki, jota vastaan ruotsalaiset järjestivät todellisen maalijuhlan. Rasmus Asplund osui kahdesti ja Emil Bemström, Mathias Brome ja Anton Bengtsson kertaalleen, kun Ruotsi voitti lukemin 5–3. Maalilla vastuuta sai tässä ottelussa Magnus Hellberg, joka kirjautti 18 torjuntaa.

Vaikka peli on tähän mennessä luistanut ja peräti seitsemän pelaajaa on saanut iskettyä maalin kahteen ensimmäiseen otteluun, on Ruotsin joukkue ajautunut erikoiseen tilanteeseen. Ruotsi on pelannut ensimmäiset pelit vain kolmella ketjulla, sillä joukkueeseen jätettiin tilaa peräti kahdeksalle NHL-vahvistukselle. Valmentaja Johan Garpenlövin idea ei välttämättä ollut täysin loppuun ajateltu, sillä käytännössä kaikki NHL-miehet ovat kieltäytyneet kutsusta, minkä lisäksi jopa useammat SHL-pelaajat jättivät mieluummin kisat väliin. Ruotsilla on Tampereella mukana kuusi varapelaajaa, joiden kisapassit saatetaan leimata jo Suomen kohtaamista varten.

Ennen Suomen kohtaamista Ruotsi pelaa vielä Isoa-Britanniaa vastaan 17. päivä iltaottelussa. Tämä kamppailu tuskin tuottaa ongelmia kolmella ketjullakaan, sillä brittejä pidetään ennakolta kisojen kehnoimpana joukkueena. Norjaa vastaan saalistettu yksittäinen piste saattaa hyvinkin jäädä kisojen ainoaksi.

Leijona ja kruunuja Leijona ja kruunuja

Suomi MM-kisoissa

Vaikka Leijonien viimeiset harjoitusottelut menivät penkin alle ja kisoihin lähdettiin neljän ottelun tappioputkessa, ovat Leijonat aloittaneet kotikisat suoranaiseen näytöstyyliin. Norja nuijittiin maanrakoon peräti 5–0, Latvia kaatui maltillisesti 2–1 ja ennakolta kovana pidetty Yhdysvallat oli Leijonien käsittelyssä pelkkää paperia. Jenkit kaatuivat lopulta selvästi 4–1.

Onnistumisia on tullut laajalla skaalalla ja kaikki kentät ovat pystyneet maalintekoon. Ehdottomasti kovimmassa vireessä on ollut Mikael Granlund, joka saapui mukaan vasta Latviaa vastaan. Kahdessa ottelussa on kuitenkin välittömästi syntynyt kaksi maalia sekä kaksi syöttöpistettä. Kapellimestari on päätynyt pyörittämään peliä ykkösketjun vasemmalta laidalta.

Kovassa vireessä on ollut myös viisi pistettä nakuttanut Sakari Manninen, joka on vain pisteen päässä pistepörssiä johtavasta Tshekin Roman Cervenkasta. Myös Mikko Lehtonen on ehtinyt iskemään jo neljä tehopistettä. Ykkösvahdin paikan on itselleen napannut vakuuttavasti esiintynyt Juho Olkinuora, joka vartioinee maalia myös Ruotsia vastaan. Harri Säteri ei kuitenkaan hänkään esiintynyt hassummin Latviaa vastaan.

Leijonien paketti alkaa olla tässä vaiheessa jo vahvasti kasassa. Kun Mikael Granlundin kisapassi leimattiin, jäi jäljelle enää kaksi paikkaa. Toisen näistä lunasti itselleen Dallas Starsin Miro Heiskanen, joka nähtäneen ykköskentässä ja ykkösylivoimassa jo Ruotsia vastaan. Lähes täydelliseksi kahden suunnan puolustajaksi kehittynyttä 22-vuotiasta pidetään jo tässä vaiheessa yhtenä NHL:n kokonaisvaltaisimmista puolustajista.

Joukkueessa on täten jäljellä enää yksi paikka. Liittyisikö mukaan Heiskasen joukkuekavereista Esa Lindell tai Jani Hakanpää, vai meinaako luotsi Jukka Jalonen vahvistaa joukkuettaan vielä yhdellä hyökkääjällä? Boston Bruinsista olisi vapautunut Erik Haula, joka sopisi erinomaisesti kakkosketjun keskelle.

Mistä seurata ottelua?

Jääkiekon MM-kisojen seuraaminen onnistuu Suomessa tuttuun tapaan helposti. Kaikki Suomen ottelut sekä mitalipelit nähdään suorina lähetyksinä ilmaiskanavilta, joten minkäänlaista pakkoa ei kanavapakettien hankkimiseen ole. Suomi – Ruotsi nähdään kätevästi MTV3:lta, jossa peliä edeltää myös viidentoista minuutin ottelustudio. Ottelustudio alkaa kahdeksalta illalla, kun taas kiekko putoaa jäälle varttia yli.

Kattavimman kisapaketin tarjoaa kuitenkin maksullinen C More, joka lähettää kaikki ottelut suorina lähetyksinä. Lisäksi pääset nauttimaan kattavammista ottelustudioista sekä Suomen pelipäivien erikoislähetyksistä. Yhtenä myyntivalttina toimii myös Antero Mertarannan selostus, sillä ilmaispuolella pelejä selostaa Mika Saukkonen. C Moren tarjontaan kuuluvat myös jääkiekon kotimainen Liiga, jalkapallon Mestarien liiga, La Liga, Champions Hockey League, SHL, MM-ralli sekä muut huippusarjat. MM-kisoista pääset C Moren kautta nauttimaan halvimmillaan 29,95 euron kuukausihintaan.