Suuret jalkapalloliigat tulilla taas

Jalkapalloilijoita Jalkapalloilijoita

Argentiinan juhliin päättyneistä jalkapallon MM-kisoista siirryttiin sujuvasti joulunviettoon sekä uuden vuoden juhlintaan, mutta maailman suurimmat jalkapalloliigat ovat ehtineet jo pyörähtää samalla käyntiin. Jalkapallo pyörii tälläkin hetkellä niin Englannissa kuin Espanjassakin. Jalkapallovedonlyönti on tietenkin parhaimmillaan huippuliigojen parissa – parhaat vinkit löydät SuomiVeikkauksen sivuilta.

Jalkapalloliigat vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Valioliiga

Englannin Valioliiga palasi MM-tauolta jo perinteikkäälle tapaninpäivän kierrokselle. Tämän jälkeen pelit ovat jatkuneet nopealla tahdilla, sillä takana on MM-kisojen jälkeen jo peräti kolme täyttä pelikierrosta. Englannissa ei turhaan lepäillä, sillä viikonloppuna ja alkuviikosta vuorossa ovat FA Cupin ottelut, minkä jälkeen Valioliigaa pelataan jälleen torstaista alkaen.

Seuraavalta kierrokselta ei huippuotteluita puutu, sillä lauantaina vuorossa on Manchester Unitedin sekä Manchester Cityn välinen tulinen paikalliskamppailu, kun taas kierroksen huipentaa sunnuntaina pelattava Tottenhamin ja Arsenalin välinen Pohjois-Lontoon derby.

Vuonna 2023 voidaan hyvällä syyllä puhua jopa poikkeuksellisen jännittävästä kaudesta, sillä sarjan kärjestä löytyy nuori Arsenalin joukkue, joka on onnistunut repimään jo maistuvan piste-eron sarjaa viime kaudet dominoineeseen Manchester Cityyn. Kärkikamppailuun voidaan lukea myös erinomaisesti läpi kauden esiintynyt Newcastle, jonka puolustus on ollut sarjan pitävin.

Kiivaana käy myös putoamiskamppailu, sillä häntäpään joukkueet ovat vain muutaman pisteen sisällä, ja putoamiskamppailuun voidaan tässä vaiheessa laskea mukaan ainakin kahdeksan joukkuetta. Esimerkiksi West Hamin pistesaldoa voi hyvällä syyllä pitää peliesityksiin nähden epäonnisena, mutta Southamptonin ja Nottingham Forestin tulee löytää oikeita lääkkeitä peliesityksen kohentamisiin, jos joukkueet mielivät pelata Valioliigassa tulevallakin kaudella.

Kun siirtoikkuna on auki tammikuun loppuun saakka, saatetaan erityisesti Valioliigassa nähdä rahakkaitakin pelaajakauppoja. Esimerkiksi kehnosti tällä kaudella pelannut Liverpool ehti jo nappaamaan MM-kisoissa loistaneen hollantilaisen laiturin Cody Gakpon kaupassa, jonka arvo voi hyvinkin kohota jopa 50 miljoonaan euroon.

La Liga

Myös Espanjan La Ligassa on palattu pelikentille. Täysi kymmenen ottelun pelikierros pelattiin 29.–31.12., eikä espanjalaiseen tapaan otteluista puuttunut jännittäviä vaihteita sekä kuumia tunteita. Punakortti nousi yhteensä peräti kahdeksaan kertaan, kun esimerkiksi Barcelonan sekä Espanyolin välisessä Derbi Barcelonissa kortti nousi yhteensä peräti 16 kertaa paikallisvastustajien tasatessa pisteet lukemin 1–1.

Viikolla Espanjassa on pelattu Copa del Reytä, minkä jälkeen La Ligan pelit jatkuvat jälleen tänään. Täysi kierros tarjoaa viihdettä koko rahalla, sillä pelit jatkuvat aina maanantain myöhäiseen iltapeliin asti. Kierroksen ehdoton helmi on sunnuntain iltapelinä pelattava Atletico Madridin ja Barcelonan välinen kärkikamppailu, joka saattaa hyvinkin esitellä askelmerkit uudelle vuodelle. Huippuotteluita on tarjolla myös lauantaina, jolloin vuorossa on esimerkiksi Villarrealin sekä Real Madridin välinen ottelu.

Sarjan kärkipää näyttää samalta kuin useimpina vuosina, sillä Barcelona sekä Real Madrid ovat ehtineet kirimään 15 ottelun jälkeen jo yhdeksän pisteen kaulan kaikkiin muihin joukkueisiin. Kumpikin joukkue on hävinnyt vain kertaalleen, eikä olisi mikään ihme, vaikka mestaruuskamppailu jatkuisi jälleen kalkkiviivoille saakka. Barcelonan katastrofaalinen putoaminen Mestarien liigasta jo lohkovaiheessa tarjoaa joukkueelle kuitenkin etulyöntiaseman La Ligaan, johon katalonialaiset pääsevät panostamaan täysillä.

Tasaista on myös sarjan häntäpäässä. Ainoastaan voitoitta koko kauden pelannut Elche vaikuttaa selvältä putoajalta, mutta tämän jälkeen kaikki on avoinna. Moni putoamisuhan alla olevista joukkueista pyrkii taatusti lähtemään uuteen vuoteen uudella asenteella, sillä Espanyol, Celta Vigo sekä Sevilla ovat kaikki onnistuneet pelaamaan vähintään kuusi peliä putkeen ilman voittoja. Kaikilla näistä joukkueista pitäisi olla eväitä paljon parempaan.

Jalkapalloliigojen logoja Jalkapalloliigojen logoja

Serie A

Italiassa Serie A käynnistyi tämän viikon keskiviikkona täydellä kierroksella, mutta lepoa ei juuri ole luvassa. Seuraava pelikierros käynnistyy jälleen vain kahden päivän tauon jälkeen lauantaina, minkä jälkeen jalkapalloa pelataan maanantain myöhäiseen iltaan saakka.

Luvassa on välittömästi huippuluokan kamppailuja, sillä sunnuntain iltaottelussa vastakkain asettuvat mestaruutta puolustava AC Milan sekä aina väkevä AS Roma. Viime vuosina joukkueiden väliset ottelut ovat olleet todella tulista viihdettä, sillä otteluissa on nähty keskimäärin 3,5 maalia sekä lähes seitsemän keltaista korttia. Edelliskaudella Milan nappasi kotonaan voiton lukemin 3-1, kun Romalta ajettiin ulos sekä Rick Karsdorp että Gianluca Mancini. Vierasottelussa Milan taas nappasi voiton lukemin 2-1, vaikka laitapakki Theo Hernandez ajettiin ulos jo reilun tunnin pelin jälkeen.

Napoli puolestaan pyrkii vahvistelemaan asemiaan sarjakärjessä putoajan paikalla jumittuneen Sampdorian vieraana. Loistavasti tällä kaudella esiintynyt Napoli on noussut jo selvästi suurimmaksi mestarisuosikiksi, vaikka Milanin ohella myös Juventus, Lazio sekä Inter ovat esiintyneet vakuuttavasti. Mestaruus olisi Napolille seuran historian ensimmäinen sitten Diego Maradonan huippuvuosien.

Vaikka kaikki on mahdollista, alkaa kolmen putoajasuosikin rykelmä erottautumaan jo tässä vaiheessa. Cremonese, Sampdoria ja Verona ovat yhteensä onnistuneet nappaamaan vain pari voittoa, eikä lupauksia paremmasta ole juuri nähtävissä. Ainoastaan Veronan pelissä on ollut nähtävissä edes häivähdyksiä jostain paremmasta.

Ligue 1

Pelikentille on palattu myös Ranskassa, missä vuodenvaihteen molemmilla puolilla ehdittiin pelaamaan nopealla tahdilla kaksi täyttä kierrosta. Viikonloppuna vuorossa ovat Coupe de Francen pelit, minkä jälkeen Ligue 1 jatkuu jälleen tammikuun 11. päivä pelattavalla täydellä kierroksella. Peleistä nautitaan ympäri Eurooppaa talvitauon vuoksi nopealla tahdilla, sillä seuraavat pelit ovat luvassa heti 14. päivä.

11. päivä vastakkain asettuvat sarjataulukon ääripäät, sillä sarjaa johtava PSG kohtaa sarjan viimeiseltä sijalta löytyvän Angersin, kun taas sarjan toisella sijalla majaileva Lens saa vastaansa toiseksi viimeiseltä sijalta löytyvän Strasbourgin, joka ei koko kauden aikana ole kyennyt kuin yhteen voittoon.

Kauden tähän mennessä kiinnostavin kohtaaminen nähtiin vuoden 2023 ensimmäisenä päivänä, kun Lens onnistui päihittämään PSG:n kotonaan peräti lukemin 3–1. Samalla joukkueiden välinen ero kutistui neljään pisteeseen. Ylivoimaiseksi ajateltu PSG johtaa edelleen sarjaa, mutta myös Lens on ollut loistavassa vireessä. Kumpikaan kilpakumppaneista ei ole tällä kaudella hävinnyt liigassa kuin kertaalleen.

Kun sarjasta putoaa peräti neljä joukkuetta, tullaan myös sarjan peräpäässä taatusti näkemään kiivaita kamppailuja kauden loppuun saakka. Tässä vaiheessa Angersia voidaan kuitenkin alkaa pitämään jo menetettynä tapauksena. Joukkue on kerännyt 17 ottelusta ainoastaan 8 pistettä – perättäisiä tappioita taas on kertynyt jo yhdeksän.

Kun muut Euroopan huippusarjat ovat jo täydessä vauhdissa, odotetaan Bundesliigan alkamista edelleen. Saksassa pallo lyödään peliin 20. tammikuuta RB Leipzigin ja Bayern Münchenin välisen kärkikamppailun muodossa.