Vedonlyöntiopas

Melojia Melojia

Vedonlyönti on mukavaa puuhaa, joka onnistuu tänä päivänä netin pelisivustoilla jo naurettavan helposti myös aloittelijoilta. Jos haluat nostaa pelisi täysin uudelle tasolle ja nauttia peleistä ammattilaisen tavoin, auttaa vedonlyöntiopas pelaamaan entistäkin paremmin.

Laita vedonlyöntiopas testiin:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

Kattava opas vedonlyöntiin

Vedonlyönti on pohjimmiltaan äärimmäisen yksinkertaista puuhaa. Pelaajat pyrkivät arvioimaan ottelun lopputulosta, mikä johtaa tietenkin hyvin runsaisiin voittoihin. Pelaaminen onnistuu helposti myös aloittelijalta, mutta pelien todellisten salojen selvittäminen ja suurvoittojen haaliminen vaatii luonnollisesti hieman työtä. Tässä apuna toimii urheiluvedonlyönti.netin kattava vedonlyöntiopas, joka kertoo kaiken tarpeellisen voittavasta vedonlyönnistä.

Opas vedonlyöntiin esittelee oleellisimmat voittajan pelaajan konseptit, erilaiset vedonlyöntistrategiat, tarjolla olevat pelimuodot sekä vinkit voittavaan pelaamiseen live vedonlyönnin parissa. Tarjolla on myös kattava vedonlyöntisanasto, jonka avulla tunnistat jatkossa esimerkiksi varianssin, päätöskertoimen, kierrätysvaatimuksen ja aasialaisen tasoituksen kaltaiset konseptit.

Haluatko suunnata pelien pariin mahdollisimman nopeasti? Sekin onnistuu – aloittelevan pelaajan aluksi olemme tässä artikkelissa esitelleet oleellisimmat konseptit ja vinkit, joiden avulla pelaaminen on entistäkin helpompaa sekä hauskempaa.

1X2 vedonlyönti

1X2 vedonlyönti on veikkaamista perinteisimmässä muodossaan. Suomessa tämä pelimuoto on perinteisesti tunnettu pitkävedon nimellä. Pitkävedossa pelaaja veikkaa yksinkertaisesti ottelun voittajaa. Ykkönen tarkoittaa kotivoittoa, kakkonen vierasvoittoa ja risti puolestaan on tasapeli.

Viime vuosina pitkäveto on saanut yhä uusia muotoja, eikä välttämättä enää veikata enää pelkästään pelin lopputulosta. Pelaaja voikin veikata pitkävedossa esimerkiksi ottelun maalimääriä, maalintekijöitä, kulmapotkujen määrää, keltaisten korttien määrää tai tehtyjen ylivoimamaalien määrää.

Samalle lapulle voi yhdistää useampia kohteita vaikka samasta ottelusta, mikä monilla netin vedonlyöntisivustoilla johtaa ylimääräisten bonusvoittojen jakamiseen. Mitä enemmän kohteita lisäät samalle lapulle, sitä enemmän lisävoittoja jaetaan.

Tulosveto

Jos pelkän voittajan lisäksi haluat lyödä vetoa ottelun tarkasta lopputuloksesta, on valintasi tietenkin tulosveto. Tulosvedossa veikataan tarkkaa lopputulosta eli molempien joukkueiden maalimääriä. Voit siis veikata ottelun päättyvän esimerkiksi 2–1. Mitä enemmän lajissa tehdään pisteitä, sitä vaikeampaa veikkaaminen luonnollisesti on, mikä taas vaikuttaa runsaasti jaettuihin voittoihin. Esimerkiksi amerikkalaisessa jalkapallossa tulosvedon voitot saattavat kasvaa hyvinkin suuriksi.

Vieläkin korkeampia kertoimia tarjoaa moniveto, jossa veikataan kerralla useiden eri otteluiden lopputulosta. Voitot saattavat nousta suorastaan valtaisiksi jo pienilläkin panoksilla.

Over/under

Jos haluat veikata maalimääriä, mutta tarkan lopputuloksen veikkaaminen tuntuu turhan spesifiltä, on tätä nykyä tarjolla myös over/under, joka tarkoittaa simppelisti tietyn määrän veikkaamista. Esimerkiksi jalkapallon puolella saatetaan veikata, syntyykö ottelussa yli vai alle 2,5 maalia. Pelimuoto soveltuu erinomaisesti esimerkiksi amerikkalaiseen jalkapalloon sekä koripalloon, sillä pisteitä syntyy niin valtaisat määrät, että tarkkojen tulosten veikkaaminen on huomattavan vaikeaa.

Useimmiten vetoa lyödään juuri maalimäärästä, mutta over/under soveltuu myös muihin vetoihin. Tarjolla saattaakin olla jalkapallon puolella vetoja esimerkiksi ottelussa jaettujen korttien tai annettujen kulmapotkujen määrästä. Jääkiekon puolella saatetaan lyödä vetoa esimerkiksi syntyneiden ylivoimamaalien määrästä, kun taas tenniksessä voidaan panostaa ottelun erien tai syötettyjen ässien määrään.

Taskulamppu ja ratsastaja Taskulamppu ja ratsastaja

Tasoitusvedot

Paikoin otteluissa saattaa esiintyä suuriakin tasoeroja. Kun toinen joukkue lähtee peliin suorastaan valtaisana ennakkosuosikkina, saattaa vedonlyönti pelkän voiton puolesta tuntua hivenen järjettömältä puuhalta. Tällöin mukaan kuvioihin astuvat tasoitusvedot. Tällöin toiselle joukkueelle saatetaan antaa esimerkiksi kahden maalin etulyöntiasema, jolloin toiselta joukkueelta vaaditaan kolmen maalin voittoa. Tämä mahdollistaa samalla myös korkeampien kertoimien tarjoamisen.

Oma lukunsa ovat aasialaiset tasoitukset, jotka mahdollistavat vieläkin spesifimmät vedot. Jos pelaaja lyö vetoa esimerkiksi HJK:n puolesta 1,25 maalin tasoituksella, vaaditaan joukkueelta voittoa kahdella maalilla. Yhden maalin voitto taas tuo pelaajalle puolet panoksesta takaisin. Käsittelemme aasialaisia tasoituksia yksityiskohtaisemmin vedonlyöntioppaassamme.

Live-vedonlyönti

Perinteisesti vedot on asetettu ennen ottelua, mutta pelaamisesta pyritään erityisesti netin sivustoilla tekemään päivä päivältä aina vain helpompaa sekä hauskempaa. Yksi nerokkaimmista keksinnöistä on livenä pelaaminen, jolloin pelaaja voi lyödä vetoja kesken ottelun. Kertoimet elävät jatkuvasti, joten osaava pelaaja pystyy tekemään livenä pelaamalla koviakin voittoja.

Tätä nykyä livenä pääsee pelaamaan lähes kaikkia mahdollisia otteluita, joten voit veikata esimerkiksi suomalaisia alasarjoja peliä seuratessasi. Koska tänä päivänä pelaaminen onnistuu myös mobiililaitteilla, tarkoittaa tämä samalla sitä, että voit lyödä vetoa kätevästi vaikka ottelun katsomosta käsin.

Monet vedonlyöntisivustot tarjoavat samalla mahdollisuutta myös pelien seuraamiseen suoraan vedonlyöntisivustolta. Parhaassa tapauksessa esimerkiksi tenniksen tai snookerin arvoturnauksia pystyy seuraamaan suoraan vedonlyöntisivustolta, jolloin veikkaaminenkin on entistä vaivattomampaa.

Muista nämä 3 asiaa

Ennen kuin siirryt pelien pariin, olemme nostaneet esille muutaman vinkin, jotka jokaisen pelaajan kannattaa pitää pelisivustoilla mielessä. Kun muistat nämä vinkit, on voittava pelaaminen entistäkin helpompaa.

Vertaile kertoimia

Äkkiseltään saattaisi ajatella, että voittavaan pelaamiseen riittää, kunhan veikkaa tuloksen oikein. Pelaajan kannattaa kuitenkin aina kiinnittää huomiota myös tarjottuihin kertoimiin, sillä voittavan pelaamisen salaisuus on ylikerrointen pelaamisessa. Jos tarjotut kertoimet ovat suurempia kuin todennäköisyyksien valossa pitäisi, jää pelaaja pitkällä aikavälillä voitolle.

Kertoimet saattavat vaihdella yllättävänkin runsaasti eri vedonlyöntisivustojen välillä, joten pelaajan kannattaa tarkkailla eri sivustoilla tarjottuja kertoimia. Aina kannattaa tietenkin pelata korkeimmalla tarjotulla kertoimella, sillä tällöin voitotkin ovat suurempia.

Parhaassa tapauksessa kaksi sivustoa tarjoaa kertoimia, joiden yhteenlasketuksi todennäköisyydeksi muodostuu yli sata prosenttia, eli pelaaja jää varmasti voitolle molempia vaihtoehtoja pelaamalla. Tilannetta kutsutaan arbitraasiksi.

Hyödynnä bonukset

Tänä päivänä pelejä ei tarvitse aloittaa omalla rahalla, vaan lähes jokaiselta netin vedonlyöntisivustolta löytyy rahakkaita bonuksia, joiden avulla pelaajia houkutellaan sivustoille. Bonuksiin kannattaa ehdottomasti tutustua, sillä parhaassa tapauksessa kyse on yksinkertaisesti ilmaisesta rahasta. Pelaaja saattaa lunastaa esimerkiksi talletusbonuksen, joka tuplaa pelaajan tekemän talletuksen arvon jopa satoihin euroihin saakka. Monilta sivustoilta löytyy myös ilmaisvetoja, voitonkorotuksia, uskollisuusohjelmia ja muita etuuksia, jotka tekevät pelaamisesta entistäkin kannattavampaa. Parhaita bonuksia esitellään tietenkin urheiluvedonlyönti.netin sivuilla.

Pelaa vastuullisesti

Pelaaminen saattaa viedä mukanaan, mutta järki kannattaa aina pitää mukana matkassa. Pelaa vain summilla, jotka pystyt myös häviämään, älä jahtaa tappioita ja pidä huolta pelikassastasi. Tätä nykyä maltillinen ja vastuullinen pelaaminen on entistäkin helpompaa, sillä useimmat netin vedonlyöntisivustot ovat sitoutuneet tarjoamaan mahdollisuuden esimerkiksi panosrajoihin, talletusrajoihin sekä peleihin käytettyyn aikaan. Pelaamisen tulisi aina olla ensisijaisesti hauskaa.