Jalkapallon MM-kisat – Ennakot 1. viikolle

Jalkapalloilijoita ja pokaali Jalkapalloilijoita ja pokaali

Jalkapallon MM-kisat ovat pyörähtäneet käyntiin avausottelun muodossa. Tästä lähtien pelejä on luvassa jopa neljästi päivässä, joten viihdettä riittää. Lue otteluennakot jalkapallon MM-kisoihin kisojen ensimmäiselle peliviikolle.

Jalkapallon MM-kisat vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Jalkapallon MM: otteluennakot

Vuoden 2022 jalkapallon MM-kisat käynnistyivät sunnuntai-iltana. Tästä eteenpäin viihdettä tulee riittämään, sillä pelejä on luvassa neljän viikon ajan. Finaali on luvassa 18. joulukuuta, mutta sitä ennen kisoissa pelataan vielä yli 60 ottelua. Alkulohkojen aikana pelejä pelataan peräti neljästi päivässä, joten todellinen jalkapallon ystävä voi viettää pelien parissa vaikka koko päivän.

Suomalaisittain pelit pelataan varsin pätevään aikaan, sillä jalkapallon MM-kisat tarjoavat ensimmäisillä kisaviikoilla pelejä 12.00, 15.00, 18.00 sekä 21.00. Olemme nostaneet esille ensimmäisen kisaviikon kiinnostavimmat kohtaamiset, joissa saatetaan ratkoa niin jatkopaikkojen kuin maalikuninkuudenkin kohtaloa. Tarjoamme otteluennakoiden lisäksi tietenkin myös veikkausvihjeet jalkapallon MM-kisoihin. Vedonlyönti kisoista onnistuu netin parhailla veikkaussivustoilla jopa tuhansissa eri muodoissa – suomalainen pääsee lyömään yksittäisestä ottelustakin vetoa jopa sadoissa eri muodoissa!

21.11. Senegal – Alankomaat

Heti kisojen ensimmäisenä täytenä pelipäivänä nähdään kiinnostava kamppailu, kun 21.11. vastakkain asettuvat kello kuuden iltaottelussa Senegal sekä Alankomaat.

Senegal lähtee otteluun todennäköisesti ilman suurinta tähteään Sadio Manea, joka saattaa olla sivussa koko turnauksesta. Senegal ei kuitenkaan tästä huolimatta ole kehno joukkue, vaan myös puolustus on pitänyt. Mestaruuden Africa Cup of Nationsissa voittanut Senegal päästi koko kisoissa ainoastaan kaksi maalia.

Vastaan asettuu kuitenkin jopa poikkeuksellisessa vireessä oleva Alankomaiden joukkue, joka on viimeksi kärsinyt tappion vuoden 2020 EM-kisoissa, jolloin Tshekki oli neljännesvälierissä parempi lukemin 2–0. Tästä tappiosta on kuitenkin lähes puolitoista vuotta aikaa. Virgil van Dijkin johtama puolustus on pitänyt, kun taas Barcelonan Memphis Depay oli 12 osumallaan Euroopan MM-karsintojen maalikuningas.

Senegal ei ole kehno joukkue, ja ennakolta ottelusta voidaan odottaa vähämaalista, mutta kertoimella 1,58 Hollanti on otteluun erinomainen pelivalinta. Yksikin maali saattaa riittää Alankomaille ottelun voittamiseen.

22.11 Argentiina – Saudi Arabia

Yksi kisojen ennakolta selvimmistä ottelupareista on 22.11. jo kahdeltatoista päivällä pelattava Argentiinan ja Saudi-Arabian välinen kamppailu. Argentiinaa suurempaa ennakkosuosikkia ei kisojen ensimmäisellä viikolla nähdä.

Argentiina lähtee kisoihin yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista, eikä lainkaan syyttä. MM-karsinnoissa joukkue ei hävinnyt peliäkään, minkä lisäksi Argentiina onnistui viimeinkin nappaamaan myös Copa American voiton pitkän tauon jälkeen. Sekä Lionel Messi että Lautaro Martinez lukeutuvat ennakkosuosikeihin kisojen maalikuninkaaksi, eikä tätä parempaa tilaisuutta lukemien kaunisteluun sekä maalinteon hiomiseen kisoissa tule.

Saudi-Arabia on ennakolta yksi kisojen heittopusseista. Vaikka karsinnat sujuivatkin näytöstyyliin, päättyivät edelliset Aasian-mestaruuskilpailut joukkueen osalta jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Käytännössä Saudien oman sarjan pelaajista koostuva joukkue aloitti edelliset MM-kisat häviämällä Venäjää vastaan peräti 5–0, ja tässäkin ottelussa ensisijainen tavoite saattaa olla lukemien pitäminen maltillisina. On kuitenkin hyvä muistaa, että Saudi-Arabia päätti edelliset kisat voittoon Egyptistä sekä tiukkaan yhden maalin tappioon vahvaa Uruguayta vastaan.

Ennakolta monet povaavat ottelusta jopa yllättävän tiukkaa, mikä saattaa olla virheliike. Harva kykenee puolustamaan keskittyviä joukkueita samanlaisiin taikoihin kuin Messi, ja lukemat saattavat hyvinkin revetä rumiksi. Argentiinan vähintään kolmen maalin voitto kertoimella 2,38 on erinomainen pelivaihtoehto – myös Messin sekä Martinezin maaleille panostamista kannattaa harkita.

Jalkapallo ja kuvio Jalkapallo ja kuvio

24.11. Portugali – Ghana

H-lohko on ennakolta yksi kisojen kimuranteimmista. Todella tasainen lohko lyödään käyntiin torstaina 24. päivä, kun päiväottelussa kohtaavat Uruguay ja Etelä-Korea, minkä jälkeen vauhtiin pääsevät kello kuudelta illalla Portugali sekä Ghana.

Selvänä ennakkosuosikkina otteluun lähtee Cristiano Ronaldon johdattama Portugali, joka jahtaa edelleen maan historian ensimmäistä maailmanmestaruutta. Paperilla joukkue saa jalkeille jopa kovemman miehistön kuin koskaan, mutta tästä huolimatta EM-kisat päättyivät tappioon heti neljännesvälierissä. MM-kisoissa paljon tulee olemaan kiinni joukkueen ykköshyökkääjä Ronaldon kunnosta – hiipuva tähti on pudonnut Manchester Unitedissa jo vaihtopenkin puolelle.

Vaikka Ghana eteni Afrikan karsinnoista näyttävästi kisoihin pudottaen matkalla sekä Etelä-Afrikan että Nigerian, herättää joukkueen nykykunto runsaasti kysymyksiä. Kuluvan vuoden tammikuussa pelattu Africa Cup of Nations oli joukkueelta poikkeuksellinen farssi. Kun tappio tuli jopa Komoreita vastaan, joutui joukkue lähtemään kotimatkalle ilman yhtään voittoa. Erityisesti Ghanan hyökkäys herättää kysymyksiä, sillä käytännössä kaikki joukkueen suurimmat tähdet pelaavat puolustavissa rooleissa. Mohammed Salisu, Daniel Amartey, Tariq Lamptey sekä Thomas Partey muodostavat vahvan Valioliigasta tutun rungon.

Portugali lähtee otteluun hyvällä syyllä suurena ennakkosuosikkina, mutta voidaanko ottelusta todella odottaa maalijuhlaa? Ghana lähtee peliin taatusti puolustuksen kautta, eikä alle 2,5 maalia kertoimella 1,75 kuulosta otteluun lainkaan hullummalta pelivaihtoehdolta. Ensimmäisen kierroksen pelit tapaavat perinteisesti olla tiukkoja sekä vähämaalisia.

25.11. Alankomaat – Ecuador

Alkulohkojen toiselle pelikierrokselle päästään jo ensimmäisen viikon perjantaina. 25.11. kello kuuden iltaottelussa vastakkain asettuvat Alankomaat sekä Ecuador. Kun lohkon toinen peli on pelattu jo aikaisemmin päivällä, saatetaan tässä vaiheessa ratkoa jo jatkopaikkoja.

On vaikea nähdä, etteikö Memphis Depayn johdattama Hollanti pääsisi otteluun voitto alla, mutta Ecuador on ennalta Senegalia tiukempi vastustaja. Vaikka Ecuador ei välttämättä ole pullollaan jalkapallomaailman suurimpia tähtiä, on syytä muistaa, että joukkue sijoittui neljänneksi Etelä-Amerikan karsinnoissa, jättäen taakseen Perun, Kolumbian sekä Chilen kaltaisia maita. Vuoden 2021 Copa America oli joukkueelta ristiriitainen, sillä Moises Caicedon ja Pervis Estupinanin johdattama joukkue kykeni tasapeliin Brasiliaa vastaan ja taipui vasta jatkopeleissä Argentiinaa vastaan – tämä siitä huolimatta, ettei joukkue voittanut turnauksessa peliäkään.

Ecuadorin pelit ovat tavanneet olla maalirikkaita, ja maaliverkot löytyivät myös Copa Americassa Brasiliaa vastaan. Viimeisessä karsintaottelussa joukkue taas pelasi Argentiinaa vastaan 1–1-tasapelin. Kun pelin voi hyvällä syyllä olettaa vapautuvan kisojen toisella kierroksella, saattaa yli 2,5 maalia kertoimella 1,8 hyvinkin olla paras otteluun tarjottava pelivaihtoehto. Ecuadorin maalille taas tarjotaan jopa kerrointa 2,4.

26.11. Argentiina – Meksiko

Lauantai-illan huipennuksena 26.11. nähdään illalla yhdeksältä pelattava Argentiinan ja Meksikon välinen kamppailu. Argentiina lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta Meksiko tulee taatusti tarjoamaan joukkueelle kovan haasteen.

Karsinnat MM-kisoihin sujuivat Meksikon osalta erinomaisesti. Joukkue sijoittui lopulta toiseksi, jääden Kanadan taakse ainoastaan maalieron turvin. Edellisessä Gold Cupissa Meksiko taas voitti Pohjois-Amerikan mestaruuden voittaen turnauksen kaikki ottelunsa. Joukkue ei kuitenkaan pääse Qatariin parhaassa iskussa, sillä ykköshyökkääjä Raul Jimenez kärsii loukkaantumisista, minkä lisäksi myös Tecatito on sivussa. Paljon tuleekin jäämään Napolin laituri Hirving Lozanon harteille.

Joukkueet ovat kohdanneet useasti myös keskinäisissä otteluissa, mutta viimeksi Meksiko on kyennyt päihittämään Argentiinan vuonna 2004. Yhdeksästä edellisestä ottelusta Argentiina on voittanut peräti kahdeksan, mihin sisältyvät myös vuosien 2010 sekä 2006 MM-kisojen voitot. On vaikea nähdä, etteikö hyvässä vireessä oleva Argentiina kykenisi päihittämään raajarikkoisen Meksikon myös tällä kertaa. Argentiinan voitolle tarjottu kerroin 1,6 on jopa yllättävän suuri.