Liiga Playoffs

Jääkiekkoilijoita ja pokaali Jääkiekkoilijoita ja pokaali

Jääkiekon Liiga on saapunut runkosarjan osalta päätökseen. Myös pudotuspelien ensimmäinen karsintakierros on takana, joten seuraavaksi on vuorossa täydellä höyryllä käynnistyvä Liiga Playoffs. Mestari on selvillä viimeistään toukokuun alussa.

Liiga Playoffs vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Playoffit ovat täällä taas!

Kotimainen kiekkokausi on saapunut huipennukseensa. Runkosarja on saatu pelattua, ja Liigan pudotuspelit ovat valmiina alkamaan. Runkosarjan voittajaa selvitettiin vielä aivan viimeisillä kierroksilla, mutta lopulta hallitsevana mestarina kauteen lähtenyt Tappara kruunattiin runkosarjan voittajaksi jo toista kautta putkeen. Taakse jäi niukasti vain kahden pisteen erolla paikalliskilpailija Ilves.

Taisto oli tiukkaa myös muiden ratkaisevien sijoitusten osalta. Onnettomasti kauden aloittanut HIFK onnistui lopulta nappaamaan viimeisen suoran puolivälieräpaikan Kärppien edestä vain pisteen erolla. Viimeisen paikan pudotuspelien 1. kierrokselle eli ns. säälipleijareihin puolestaan lunasti KooKoo, joka jätti Jukurit taakseen niin ikään yhden pisteen erolla.

Tapparaa pidetään hyvällä syyllä ennakkosuosikkina mestaruuteen. Runkosarjan voittanut tamperelaisjoukkue on esiintynyt jo kaksi kautta putkeen poikkeuksellisen vakuuttavaan tapaan, eikä joukkue hävinnyt viime vuoden pudotuspeleissä yhdessäkään otteluparissa yhtä ottelua enempää. Liigan runkosarjan voittanut joukkue on voittanut lopulta myös Suomen mestaruuden jo kolmena perättäisenä kautena.

Missä mennään?

Pudotuspelien kaava on varsin perinteinen. Runkosarjan kuusi parasta joukkuetta etenevät suoraan puolivälieriin, kun taas neljä seuraavaa joukkuetta karsivat keskenään viimeisestä kahdesta paikasta lyhyemmällä pudotuspelien 1. kierroksella. 1. kierroksella joukkueet pelaavat tällä kaudella kolmiosaisen ottelusarjan, jossa jatkoon edetään kahdella voitolla.

Puolivälieristä eteenpäin kaikki pudotuspelisarjat luonnollisesti pelataan seitsemän ottelun sarjoina, joista jatkoon eteneminen vaatii neljän ottelun voittamista. Ainoan poikkeuksen kaavaan muodostaa pronssiottelu, joka pelataan yksiosaisena. Puolivälierät alkavat ensimmäisillä otteluilla 17. maaliskuuta, kun taas finaalisarja ratkeaa viimeistään 2. toukokuuta.

Pudotuspelien 1. kierros käynnistyi jo 13. maaliskuuta. Ässät selviytyi voittajana poikkeuksellisen tiukasta sarjasta TPS:ää vastaan, vaikka joukkue oli tappiolla vielä ratkaisevan kolmannen ottelun viimeisen erän puolivälissä. Kaikki pudotuspelisarjan kolme ottelua päättyivät lopulta kotijoukkueen voittoon lukemin 2–1.

Viimeisenä joukkueena 1. kierroksella selvinnyt KooKoo puolestaan onnistui yllättämään niukasti puolivälierien ulkopuolelle jääneen Kärppien joukkueen. Kärpät voitti ottelusarjan ensimmäisen ottelun, mutta KooKoo tasoitti sarjan kotonaan ja voitti lopulta ratkaisevan vierasottelun peräti 0–5.

Puolivälierien otteluparit:

  • Tappara (1.) – KooKoo (10.)
  • Ilves (2.) – Ässät (8.)
  • Lukko (3.) – HIFK (6.)
  • Pelicans (4.) – KalPa (5.)

Jääkiekkoilijoita Jääkiekkoilijoita

Seuraa näitä joukkueita

Kun puolivälierät alkavat, ovat mukana enää kiistatta suomalaisen jääkiekon parhaat joukkueet. Tässä vaiheessa jokaisella joukkueella on mahdollisuus aina mestaruuteen saakka, mutta kolme ennakkosuosikkia nousee joukosta esille.

Tappara

Suorastaan ylivertaisena suursuosikkina pidetään hyvällä syyllä Tapparaa, joka lähti kauteen hallitsevana mestarina ja voitti runkosarjan jo toista kautta putkeen. Joukkue vahvistui reilusti ennen pudotuspelejä, kun viime kaudella piste- ja maalipörssit voittanut Anton Levtchi palasi NHL:stä joukkueen vahvuuteen. 16 runkosarjan otteluun ehti tällä kaudella syntyä 13 pistettä.

Ilves

Ehdottomasti Tapparan suurin haastaja on paikallisvastustaja Ilves, joka joutui tyytymään runkosarjan toiseen sijaan vasta aivan ratkaisun hetkillä. Erinomaisen kauden pelannut Ilves oli maalieron suhteen selvästi sarjan paras joukkue, ja myös pistepörssin kymmenen kärjestä löytyy peräti neljä Ilveksen pelaajaa. Finaali saattaa hyvinkin sisältää kaksi tamperelaista joukkuetta.

HIFK

Sarjaan suurimmalla budjetilla lähtenyt HIFK pääsee lähtemään pudotuspeleihin altavastaajan ja haastajan asemasta, sen verran penkin alle joukkueen alkukausi meni. Ratkaisun hetkillä petopaidat saivat kuitenkin koneen käyntiin, ja jopa hienoisena yllätyksenä joukkue lunasti paikan suoraan puolivälieriin. HIFK tuntuu saaneen vireen kohdalleen juuri oikeaan aikaan.

Urheiluvedonlyönti.netin Liiga-sivu

Korvaamaton apu kotimaisen jääkiekon ystävälle on Urheiluvedonlyönti.netin kattava Liiga-sivu, josta löydät aina ajantasaisen sarjataulukon, tulevat ottelut, televisiointitiedot, tilastot sekä laajan kausioppaan. Muistathan tarkastaa sivuiltamme myös tuoreimmat uutiset sekä veikkausvihjeet!