NHL Playoffs etenevät

Jääkiekkoilijoita Jääkiekkoilijoita

NHL pudotuspelit ovat eittämättä yksi kiekkovuoden suurimmista kohokohdista. Vuoden 2022 NHL playoffs ovat edenneet jo toiselle kierrokselle, jossa mukana on enää kahdeksan joukkuetta. Kuka pääsee nostamaan himoittua Stanley Cupia tänä vuonna?

NHL pudotuspelit vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

NHL Playoffs 2022 etenevät

Toukokuun alussa käynnistyneet NHL pudotuspelit ovat viimeinkin edenneet toiselle kierrokselle. Jo ensimmäinen kierros oli poikkeuksellisen jännittävä, sillä peräti viisi ottelusarjaa eteni ratkaisevaan seitsemänteen otteluun saakka. Kaksi otteluparia sai odottaa ratkaisuaan aina seitsemännen ottelun jatkoajalle saakka, joten viihdettä on jo tässä vaiheessa tarjottu koko rahalla.

Pitkää taukoa ei ensimmäisen kierroksen jälkeen ole luvassa, sillä ensimmäiset toisen kierroksen pelit pelataan jo tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Myös tässä vaiheessa otteluparin voittoon vaaditaan luonnollisesti neljää otteluvoittoa. Voittajat etenevät jo konferenssifinaaliin.

Miten tästä eteenpäin?

NHL:n pudotuspeleissä kaavio on selvillä heti alusta lähtien, joten myös seuraavan kierroksen otteluparit ovat saman tien tiedossa. Urheiluvedonlyönti.net on luonut lyhyen katsauksen puolivälierien ottelupareihin.

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning

Ensimmäisen kierroksen ehkäpä kiinnostavin kohtaaminen on Floridan maalirikkaiden joukkueiden keskinäinen. Alexander Barkovin Florida Panthers esiintyi ensimmäisellä kierroksella vakuuttavasti, sillä Washington kaatui lopulta lukemin 4–2. Vaikka kone meinasikin hieman yskiä, pystyi Florida nostamaan nopeasti tasoaan ja voittamaan ottelusarjan kolme viimeistä ottelua.

Vastaan saattaa astella väsynyt Tampa Bay Lightning, joka on voittanut mestaruuden kahdella edellisellä kaudella. Toronto laittoi joukkueen koville, mutta Tampa onnistui lopulta kairaamaan ratkaisevan 2–1-voiton vierasjäillä sarjan seitsemännessä pelissä. Florida lähtee ottelupariin jälleen selvänä ennakkosuosikkina, mutta Tampaa ei kannata aliarvioida.

Carolina Hurricanes – New York Rangers

Sekä Carolina Hurricanes että New York Rangers joutuivat pelaamaan ensimmäisellä kierroksella seitsemän ottelua, mutta ratkaisevan voiton nappaaminen kotijäillä onnistui. Carolinan joukkueessa riittää suomalaisväriä, sillä joukkueessa pelaavat esimerkiksi Sebastian Aho, Jesperi Kotkaniemi sekä Antti Raanta. Pudotuspelien paras suomalainen taas on tähän mennessä ollut pisteen per peli iskenyt Teuvo Teräväinen.

Rangers on esiintynyt tällä kaudella paremmin kuin pitkään aikaan, mutta tähän ottelupariin Mika Zibanejadin ja Chris Kreiderin joukkue lähtee selvänä altavastaajana. Jos maalivahdit pysyvät terveinä, on monipuolisessa Carolinassa ainesta jopa mestaruuteen saakka.

Jääkiekkoilijoita Jääkiekkoilijoita

Colorado Avalanche – St. Louis Blues

Pudotuspelien selvästi suurimpana ennakkosuosikkina pidetään läntisen konferenssin runkosarjan voittanutta Colorado Avalanchea, joka ainoana joukkueena pystyi selvittämään ensimmäisen pudotuspelikierroksen suoraan neljässä ottelussa. Mikko Rantasen ja Nathan MacKinnonin tähdittämä joukkue onnistui iskemään vain neljässä ottelussa peräti 20 maalia. Ainoana kysymysmerkkinä voidaan pitää Darcy Kuemperin maalivahtiosastoa.

Vuonna 2019 St. Louis Blues onnistui nappaamaan todellisen yllätysmestaruuden. Tuolloin suomalaiset eivät päässeet pokaalia nostamaan, mutta tänä vuonna joukkueen maalia on vartioinut myös Suomen Ville Husso. Huimassa vireessä oleva Colorado saattaa kuitenkin olla Hussolle turhan kova pala. Viime vuonna Blues tippui playoffeissa juuri Coloradoa vastaan suoraan neljässä ottelussa, eivätkä samanlaiset lukemat olisi yllätys tänäkään vuonna.

Calgary Flames – Edmonton Oilers

Viimeisessä otteluparissa kohtaavat Calgary Flames sekä Edmonton Oilers, jotka molemmat joutuivat hakemaan jatkopaikkaa seitsemännen ottelun kautta. Calgary onnistui lopulta päihittämään suomalaisia vilisevän Dallas Starsin jatkoajalla, kun taas Oilers päihitti Los Angeles Kingsin tiukan nyhjäyksen jälkeen lukemin 2–0.

Yleisesti maailman parhaana pelaajana pidetty Connor McDavid on jälleen kannatellut Edmontonia, mutta onko joukkue jopa liikaa pudotuspelien pistepörssiä 14 pisteellä johtavan McDavidin varassa? Calgarylta löytyy tasoa selvästi laajemmin, ja joukkue lähteekin ottelupariin ennakkosuosikin viitta harteilla.

Suomalaisnäkökulmasta Edmontonin pudotuspelien seuraaminen on ollut turhauttavaa puuhaa. Jesse Puljujärvi on siirretty ykkösketjusta kolmosketjuun, eikä peliaikaa ole tullut edes kymmentä minuuttia peliä kohden. Maalivahti Mikko Koskinen taas ei ole päässyt pudotuspelien aikana vielä kertaakaan kentälle.

Apuja pudonneista MM-kisoihin?

Suomessa jopa NHL:n pudotuspelejä enemmän kiinnostavat jääkiekon MM-kisat, jotka ovat parhaimmillaan menossa Suomessa. Leijonalauma sisältää tällä hetkellä 23 pelaajaa, kun myös ykkösketjun laidalle sijoitetun Mikael Granlundin kisapassi on leimattu. Joukkueessa on siis tilaa vielä kahdelle NHL-vahvistukselle.

Valmentaja Jukka Jalonen on sanonut, että joukkueeseen on jätetty tarkoituksella tilaa pelaajille, jotka tippuivat NHL:n pudotuspeleistä ensimmäisellä kierroksella. Tässä mielessä katseet kääntyvät erityisesti seitsemässä ottelussa tippuneen Dallas Starsin joukkueeseen, joka on pullollaan suomalaisia. Suomen joukkue kaipaa edelleen kahdeksatta puolustajaa, joten tällä saralla Miro Heiskanen olisi taatusti kova vahvistus. Dallasin mukana tippuivat myös puolustajat Jani Hakanpää ja Esa Lindell, sekä hyökkääjät Roope Hintz sekä Joel Kiviranta.

Los Angeles Kingsin mukana lauluun taas lähtivät Olli Määttä sekä Rasmus Kupari. Pittsburghia taas edusti Kasperi Kapanen. Myös Bostonin Erik Haula putosi seitsemännessä ottelussa. Nähtäväksi jää, mistä suunnalta vahvistukset Leijonamiehistöön ovat tulossa, mutta alustavien puheiden perusteella joukkueeseen on lupa odottaa kovia NHL-vahvistuksia.

Mistä seurata NHL pudotuspelejä?

NHL:n seuraaminen onnistuu helposti myös Suomesta käsin. Kaikki ottelut näkee suorina lähetyksinä Viaplayn kattavasta urheilupalvelusta. Sama paketti sisältää esimerkiksi Englannin Valioliigan, Formulat, Bundesliigan, Eurooppa-liigan, MLB:n sekä UFC:n.

Viaplayn lisäksi tällä kaudella myös Yle on ottanut asiakseen näyttää NHL:n otteluita. Yleltä tullaan näkemään playoffeissa suorina lähetyksinä valikoituja otteluita, minkä lisäksi Yle näyttää kaikki finaalisarjan ottelut.

Moni katsoo pelejä myös NHL:n omasta NHL.tv-palvelusta, joka mahdollistaa otteluiden katsomisen sekä kotijoukkueen että vierasjoukkueen tarjoamina lähetyksinä. Virallisesti NHL.tv ei kuitenkaan ole Suomen markkinoilla tarjolla, joten tästä palvelusta nauttiminen vaatii VPN:llä kikkailua. Kun Viaplayn urheilupaketti maksaa kuukaudelta 39,99 euroa, pääsee NHL.tv:n sisältöön käsiksi alle seitsemällä dollarilla kuukaudessa.