Jääkiekon MM-kisojen välierät

Kuvioita ja tekstiä Kuvioita ja tekstiä

Jääkiekon MM-kisat ovat saapuneet jo lähes finaaliin saakka. Jäljellä ovat enää lauantaina pelattavat jääkiekon MM-kisojen välierät sekä sunnuntaina pelattavat mitalipelit. Tässä vaiheessa kaikki pelit pelataan Tampereella.

Jääkiekon MM-kisojen välierät vedonlyönnissä:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

Välierät pelataan lauantaina

Jääkiekon MM-kisojen välierät ovat vuorossa lauantaina. Kello 14.20 pelataan Suomen ja Yhdysvaltojen välinen koitos, minkä jälkeen illalla kello 18.20 on vielä luvassa Kanadan ja Tshekin välinen kamppailu. Voittajat etenevät sunnuntaina illalla pelattavaan finaaliin, kun taas häviäjät kohtaavat aikaisemmin samana päivänä pelattavassa pronssiottelussa.

Matka välieriin ei ollut kaikilla joukkueilla suinkaan helppo. Lohkonsa näytöstyyliin voittaneet Leijonat ajautuivat Slovakiaa vastaan kahden maalin tappioasemaan jo ensimmäisessä erässä. Suomen pelasti kuitenkin tuttu ratkaisija. Marko Anttila toi pelin tasoihin kahdella maalillaan, minkä jälkeen pelin ratkaisi voittomaalin iskenyt Sakari Manninen. Anttilalla oli mahdollisuus hattutemppuunkin, sillä viime sekunneilla edessä oli enää tyhjä maali, mutta Mörkö päätti vielä siirtää kiekon Saku Mäenalaselle, joka viimeisteli loppulukemat 4–2.

Vaivoin jatkopeleihin selvinnyt Yhdysvallat voitti oman puolivälieränsä varsin selvästi. Sveitsi kaatui tylysti 3-0, kun maalinteossa onnistuivat Ben Meyers kahdesti sekä Adam Gaudette kertaalleen. Maalissa nollapelin pelasi Jeremy Swayman.

Vaivoitta jatkoon eteni myös Tshekki, joka onnistui kyykyttämään Saksaa peräti 4–1. Ketään tuskin yllättää, että tehot löytyivät jälleen huimassa vireessä olevalta ykköskentältä. Kisojen pistepörssiä 14 pisteellä johtava Roman Cervenka takoi jälleen peräti kolme pistettä. Vierellä pelaava kymmenen pisteen David Krejci pystyi tällä kertaa samaan. Molemmat viimeistelivät yhden maalin ja syöttivät kaksi.

Puolivälierien kiistaton helmi oli odotetusti Kanadan ja Ruotsin välinen kamppailu. Vaikka Kanada dominoi laukauksia mielin määrin, onnistui Ruotsi tekemään pelin ensimmäiset kolme maalia. Ruotsi iski ensimmäisessä erässä kaksi maalia ja voitti vielä kolmannen erän 1–0, vaikka Ruotsi sai erässä ainoastaan yhden laukauksen. Kanada taas laukoi peräti 19 kertaa. Ruotsin johto piti aivan viime hetkille saakka, mutta Ryan Gravesin varhaisen kavennuksen jälkeen Pierre Luc-Dubois ja Mathew Barzal onnistuivat tasoittamaan pelin ilman maalivahtia isketyillä maaleilla.

Jatkoaika ei ehtinyt vanheta minuuttiakaan, kun Ruotsin William Nylander töhöili itsensä jäähyaitioon ja Drake Batherson iski Kanadan välieriin ruotsalaisten shokiksi. Onnistuuko Kanada jälleen nousemaan kuilun partaalta jopa mestariksi saakka?

Klo 14.20: Suomi vs Yhdysvallat

Välierien kiinnostavin kohtaaminen nähdään jo päiväsaikaan, sillä kello 14.20 kohtaavat Suomi ja Yhdysvallat. Välieräparit on jaettu alkusarjan menestyksen mukaan, joten parhaiten alkusarjassa pärjännyt Suomi sai vastaansa kehnoimmin sijoitetun jenkkijoukkueen. Tästä huolimatta edessä on taatusti kiivas kamppailu.

Suomi lähtee peliin jopa kohtalaisen suurena ennakkosuosikkina, mutta mitään läpihuutojuttua ottelusta on turha odottaa. Yhdysvallat esiintyi todella vakuuttavasti Sveitsiä vastaan, ja jo alkusarjassa joukkue onnistui päihittämään Ruotsin. Suomen ja Yhdysvaltojen välinen kamppailu oli tästä huolimatta Suomen näytöstä – Suomi voitti alkusarjan ottelun peräti 4–1.

Slovakiaa vastaan Suomi ajautui nelosketjun varaan. Vaikka se vielä tällä kertaa riittikin, vaaditaan Yhdysvaltoja vastaan tehoja myös Mikael Granlundin johtamalta ykkösketjulta. Nähtäväksi jää, saako huimat kisat pelannut Juho Olkinuora jatkaa edelleen maalilla kahdesta takaiskusta huolimatta, vai onko tällä kertaa Harri Säterin vuoro. Yhdysvaltojenkaan peleissä ei juuri ole maaleilla juhlittu, joten edessä saattaa olla hyvinkin vähämaalinen nyhjäys – tämä ei ole Jalosen Leijonille lainkaan huono asia.

Kuvioita ja tekstiä Kuvioita ja tekstiä

Klo 18.20: Kanada vs Tshekki

Illan jännitysnäytelmänä nähdään kello 18.20 alkava Kanadan ja Tshekin kamppailu, josta povataan ennakolta välierien tiukempaa ja tasaväkisempää koitosta. Moni laski Kanadan kisat jo päättyneeksi, kun Ruotsi siirtyi 3–0-johtoon, mutta kovaa sydäntä osoittaneet kanadalaiset ovat tästä huolimatta edelleen mukana. Myös laukaustilastot kertoivat karua kieltä Kanadan tasosta, sillä Ruotsia vastaan joukkue laukoi peräti 42 kertaa, kun Ruotsi pystyi ainoastaan 19 laukaukseen.

Kanadan maalinteosta on vastannut erityisesti myös Ruotsia vastaan pelin kääntänyt ykkösketju. Kisojen pistepörssissä toisella sijalla tulee kahdellatoista pisteellään ykkösketjun sentteri Pierre Luc-Dubois, joka iski eilen Kanadan kavennuksen ja syötti jatkoajalla Drake Bathersonin iskemän ratkaisumaalin. Myös Batherson on pystynyt kisoissa jo yhteentoista pisteeseen.

Tshekki on ollut kisoissa lähes yksinomaan ykkösketjunsa varassa, mutta tähän mennessä resepti on toiminut erinomaisesti. Kun Saksa kaatui lukemin 4–1, vastasi ykkösketju jälleen peräti kolmesta maalista. Huimimmassa vireessä on ollut vasemmalla laidalla viilettävä Roman Cervenka, jota voi hyvin pitää kisojen parhaana pelaajana tähän mennessä. Cervenka johtaa pistepörssiä 14 pisteellä, kun koko Tshekin joukkue on onnistunut maalinteossa ainoastaan 23 kertaa.

Joukkueet eivät ole kohdanneet peräti kolmeen vuoteen. Viimeksi vuoden 2019 MM-kisoissa Kanada oli parempi peräti 5–1. Tänä vuonna tuolloin loistaneita nimimiehiä ei kuitenkaan ole mukana, vaan Kanadan joukkue on kokonaisuutena selvästi kehnompi. Tshekki on päihittänyt Kanadan viimeksi vuoden 2018 olympialaisissa, jolloin Kanada kaatui alkusarjassa voittolaukauskilpailun jälkeen. Samojen kisojen pronssiottelussa Kanada oli kuitenkin jälleen terävämpi lukemin 6–4.

Kisat huipentuvat sunnuntaina

Paljoa ei pelattavaa enää ole jäljellä, vaan kisat pannaan pakettiin jo viikonlopun aikana. Välierät pelataan lauantaina, kun taas mitalipelit ovat vuorossa sunnuntaina. Tässä vaiheessa ei enää matkusteta, vaan kaikki jäljellä olevat ottelut pelataan Tampereen Kannen areenalla. Pronssiottelu on vuorossa sunnuntaina kello 15.20, kun taas kullasta pelataan kello 20.20.

Tässä vaiheessa myös kisojen kaikki ottelut ovat tuttuun tapaan katsottavina ilmaiskanavilta. Välierät, pronssiottelu sekä finaali nähdään kaikki ilmaiseksi MTV3-kanavalta. Varsinkin lauantaina voidaan maikkarilla puhua todellisesta urheilukattauksesta, sillä jääkiekon MM-kisojen välierien jälkeen samalta kanavalta nähdään lähes heti perään myös jalkapallon Mestarien liigan finaali, jossa kohtaavat Liverpool ja Real Madrid.