Australian avoimet

Tennispelaajia Tennispelaajia

Tenniksen Australian avoimet on kiistatta yksi tennisvuoden kohokohdista. Vuoden ensimmäinen Grand Slam -turnaus asettaa heti selvät askeleet vuodelle. Novak Djokovicin karkoitus Australiasta toi tapahtumaan aivan uuden jännitteen.

Myös Australian avoimista lyödään vetoa:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

Koska Australian avoimet järjestetään

Australian avoimilla on huomattavan pitkä historia, sillä 2022 on jo peräti 110. kerta, kun Grand Slam -tittelistä kamppaillaan Australiassa. Vuoden ensimmäinen Grand Slam -turnaus saa alkunsa tuttuun tapaan jo tammikuun puolella. Tänä vuonna pelit alkavat Australian Melbourne Parkilla maanantaina 17. tammikuuta. Tenniksestä saadaan nauttia kahden viikon ajan, sillä finaaliottelut pelataan vasta 30. tammikuuta sunnuntaina.

Kisat pelataan tutussa formaatissa. Sekä miesten että naisten puolella mukana on 128 osallistujaa, kun taas nelinpelissä sekä miesten että naisten sarjoissa on 64 paria. Lisäksi otellaan sekanelinpelissä, junioreiden turnauksissa, pyörätuolitenniksessä sekä legendojen nelinpelissä.

Miesten puolella hallitsevana mestarina turnaukseen matkasi Novak Djokovic, joka on dominoinut lajia viime vuodet mielin määrin. Djokovic on voittanut juuri Australiassa historialliset yhdeksän kertaa ja tavoitteena oli tottakai kymmenes titteli. Mestaruus oli mennyt serbille myös kolmena edellisenä vuotena. Viime kaudella oli lähellä jopa ensimmäinen Grand Slam vuosikymmeniin, mutta Djokovic kaatui lopulta vuoden viimeisen Grand Slam -turnauksen finaalissa. Jos serbi olisi halunnut tavoitella kaikkien neljän Grand Slam -turnauksen mestaruutta myös tänä vuonna, Australiassa voittaminen olisi ollut välttämättömyys. Djokovic oli luonnollisesti tänäkin vuonna suurin suosikki voittamaan, mutta miehen oma toiminta vaikutti nyt siihen, että luvassa saattaa olla jopa vuosien matkustuskielto Australiaan.

Naisten puolella mestaruuttaan lähtee puolustamaan Naomi Osaka, joka voitti myös vuonna 2019. Australian avointen jälkeen japanilaisen viime kausi oli murheiden sävyttämä. Osaka keskeytti Ranskan avoimet mielenterveyteen vedoten ja jätti Wimbledonin kokonaan välistä. US Open taas päättyi mailojen ja pallojen viskomiseen sekä hetkelliseen vetäytymiseen koko lajista. Osaka palasi pelikentille hermostuneena vasta tämän vuoden alussa, joten mestaruuden puolustaminen ei taatusti tule olemaan japanilaiselle helppo tehtävä. Tästä huolimatta Osaka on yksi suurimmista ennakkosuosikeista tänäkin vuonna.

Pelaako Australian avoimissa suomalaisia

Myös suomalaisia on mukana tänäkin vuonna. Suomalaisväriä nähdään lähes kaikissa oleellisimmissa sarjoissa, sillä pelaajia on näillä näkymin mukana sekä miesten sarjassa, miesten nelinpelissä että sekanelinpelissä.

Emil Ruusuvuori

Kiistatta kiinnostavin nimi suomalaisnäkökulmasta on jo kolmansiin Australian avoimiinsa osallistuva 22-vuotias Emil Ruusuvuori. Parhaimmillaan maailmanlistalla viime vuonna jo sijalle 66. noussut Ruusuvuori on jo tähän mennessä yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä suomalaispelaajista, eikä parasta olla mieheltä taatusti vielä nähty.

Grand Slam -turnauksissa Ruusuvuori on tähän mennessä esittänyt parastaan juuri Australian avoimissa, sillä viime vuonna nuorukainen eteni toiselle kierrokselle päihittämällä Ranskan Gael Monfilsin viisieräisessä trillerissä. Espanjan Pedro Martinez osoittautui kuitenkin liian kovaksi palaksi, vaikka Ruusuvuori voittikin ensimmäisen erän murskalukemin. Tänä vuonna Ruusuvuoren tavoitteet ovat taatusti toista kierrosta korkeammalla.

Henri Kontinen

Nelinpelin puolella Suomen suurin nimi on eittämättä Henri Kontinen, joka voitti juuri Australian avointen miesten nelinpelin vuonna 2017. Samana vuonna Kontinen nousi historiallisesti myös nelinpelin maailmanlistan ykköstilalle. Menestystä on tullut myös sekanelinpelissä, sillä Kontinen on sekanelinpelin Wimbledonin mestari vuodelta 2016.

Viime vuosina menestys on valitettavasti ollut kehnompaa ja parit ovat vaihdelleet runsaasti. Viime vuonna Kontisen ja parina toimineen Ranskan Edouard Roger-Vasselinin turnaus päättyi jo ensimmäiselle kierrokselle. Sama oli Kontisen kohtalo myös sekanelinpelin puolella. Tällä saralla parina toimi Kazakstanin Yaroslava Shvedova. Viimeisillä yrittämillä Kontisen parina on toiminut miehissä Ben McLahlan sekä naisissa Heather Watson.

Tennispalloja Tennispalloja

Australian avoimet – voittajasuosikit

Ketkä ovat ykkössuosikit ja kuka tulee nostamaan pokaalia? Tämän vuoden Australian avoimia pidetään ennakkospekulaatioissa poikkeuksellisen tasaisina, eikä varsinaisia suursuosikkeja löydy sen enempää miehistä kuin naisistakaan. Urheiluvedonlyönti.net esittelee lyhyesti turnauksen suurimmat suosikit sekä potentiaalisimmat altavastaajat.

Novak Djokovic

Miesten puolella ykkössuosikki oli ehdottomasti Novak Djokovic. Viimeisten kolmen vuoden ajan turnauksen nimiinsä vienyt Djokovic oli sanojensa mukaan valmis kisaamaan, ja serbi lähti tänä vuonna turnaukseen ehdottomana ennakkosuosikkina.

Daniil Medvedev

Viime vuoden US Openissa ensimmäisen Grand Slam -tittelinsä napannut Venäjän Daniil Medvedev lähtee tänä vuonna myös Australiaan yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista. 25-vuotias venäläinen on yksi tenniksen suurimmista lupauksista – huimat otteet vaativat enää hieman tasaisuutta. Medvedev eteni Australian avointen finaaliin jo viime vuonna, mutta tuolloin Djokovic oli parempi.

Alexander Zverev

Maailmanlistan kolmossijaa hallussaan pitävä 24-vuotias Alexander Zverev on Medvedevin ohella lajin suurimpia lupauksia. Vaikka Grand Slam -titteleitä ei vielä olekaan tullut, yllätti Zverev viime vuonna nappaamalla itselleen olympiakultaa. Onko 2022 vuosi, jolloin Zverev nousee toden teolla maailman huipulle? Australian avoimista olisi ihanteellista aloittaa.

Ashleigh Barty

Naisten puolella turnaukseen lähtee jonkinasteisena suosikkina Australian Ashleigh Barty, joka on myös maailmanlistan ykköspelaaja. Viime vuonna Wimbledonin voittanut Barty ei ole vielä kyennyt Australiassa vastaavaan menestykseen. Parhaaksi saavutukseksi on jäänyt vuoden 2020 semifinaalipaikka, mutta tänä vuonna Bartylla on ihanteellinen sauma jälleen uuden Grand Slam -turnauksen valloittamiseen.

Naomi Osaka

Normaalitilanteessa hallitseva mestari Naomi Osaka olisi kiistaton ykkössuosikki turnaukseen. Tällä hetkellä japanilaisen ympärillä leijailee kuitenkin poikkeuksellisen paljon kysymysmerkkejä. Viime kausi jäi tyngäksi mielenterveysongelmien, kiukuttelun ja tennikseen tympääntymisen myötä, mutta Osaka on kuitenkin palannut neljän kuukauden tauon jälkeen kentille puolustaakseen mestaruuttaan. Jos Osaka ehtii päästä vireeseen ja kone lämpenee kunnolla, saattaa luvassa hyvinkin olla jo kolmas Australian avointen mestaruus neljän vuoden sisällä.

Garbine Muguruza

Suomalaisen Arthur Borgesin kanssa seurusteleva Garbine Muguruza kuuluu ennakkosuosikkien joukkoon turnauksessa kuin turnauksessa. Maailmanlistan kolmospaikalla majaileva Muguruza ei viime kaudella päässyt nauttimaan suurempaa menestystä, mutta uralta löytyvät niin Ranskan avointen kuin Wimbledoninkin voitot. Australian avoimissa espanjalainen on edennyt parhaimmillaan finaaliin saakka vuonna 2020 – tänä vuonna olisi ihanteellinen tilanne hopean kirkastamiseen kullaksi.

Tutustu myös muihin uutisiimme: