Australian avoimet 16.-29.1.

Tennispalloja ja pelaajia Tennispalloja ja pelaajia

Tennisvuosi käynnistyy tuttuun tapaan Australiasta. 16. päivä käynnistynyt Australian avoin tennisturnaus on vuoden ensimmäinen Grand Slam -turnaus. Australian avoimet 2023 tarjoaa pelejä aina 29. päivään saakka.

Australian avoimet 2023 vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Australian avoin tennisturnaus 2023

Huipputennistä on jälleen tarjolla koko rahan edestä, kun vuorossa on Australian avoin tennisturnaus 2023. Turnaus käynnistyy 16. tammikuuta, minkä jälkeen peleistä nautitaan kahden viikon ajan. Miesten loppuottelu pelataan sunnuntaina 29. tammikuuta.

Legendaariseen turnaukseen lähdetään kiinnostavista merkeistä, sillä Australiassa dominoineen Novak Djokovicin kolmen vuoden maahantulokielto on peruttu, ja serbialainen pääsee jälleen mukaan tavoittelemaan jo kymmenettä mestaruutta Australiassa. Djokovicin tietä entistäkin helpomman tekee se, että maailmanlistan ykkösnimi Carlos Alcaraz joutui vetäytymään turnauksesta loukkaantumisen vuoksi. Australian avointen hallitseva mestari on yhteensä jo ennätykselliset 22 Grand Slam -turnausta voittanut Rafael Nadal. Novak Djokovicilla on kuitenkin Australiassa mahdollisuus nousta samoihin lukemiin.

Naisten puolella on varmaa, että luvassa on uusi mestari, sillä viime vuonna turnauksen voittanut Ashleigh Barty päätyi lopettamaan uransa lähes välittömästi turnauksen jälkeen. Poissaoloja on runsaasti myös naisten puolella, sillä esimerkiksi Simona Halep sekä Naomi Osaka joutuivat vetäytymään turnauksesta. Suurimpana suosikkina turnaukseen pääseekin lähtemään maailmanlistan ykkösnimi Iga Swiatek, joka ei ole vielä koskaan edennyt Australiassa finaaliin saakka.

Myös suomalaisia nähdään mukana turnauksessa. Miesten kaksinpelissä menestystä tavoittelee Emil Ruusuvuori, joka nousi maailmanlistalla jo sijalle 41. Australiassa Ruusuvuoren paras sijoitus on toinen kierros vuodelta 2021. Miesten nelinpelin puolella puolestaan nähdään Harri Heliövaara, joka aloitti vuoden väkevästi voittamalla Aucklandin ATP 250 -turnauksen parinsa Lloyd Glasspoolin kanssa. Viime vuonna parin matka päättyi toiselle kierrokselle, mutta tänä vuonna tavoitteet ovat taatusti korkeammalla – mestaruuskaan ei olisi täysi mahdottomuus.

Tennisvuosi startta Australian avoimilla

Vaikka pienempiä turnauksia on jo ehditty pelaamaan, voidaan Australian avoimia hyvällä syyllä pitää tennisvuoden todellisena alkuna. Kyseessä on vuoden ensimmäinen Grand Slam -turnaus sekä yksi tenniksen maailman arvostetuimmista tapahtumista. Ensimmäistä kertaa Australian avoimet pelattiin jo vuonna 1905, minkä jälkeen turnaus on ehditty järjestää peräti 110 kertaa. Kyseessä on vuoden suurimman yleisön keräävä Grand Slam -turnaus, ja vuoden 2020 turnausta kerääntyi paikan päälle katsomaan peräti 812 000 ihmistä.

Vuosikymmenten ajan Australian avoimet pelattiin nurmikentällä, mutta vuodesta 1988 turnaus on järjestetty kovalla alustalla. Vuodesta 2020 lähtien alustana on toiminut sininen GreenSet-kenttä. Jopa selvällä erolla turnauksen historian menestynein mies on Serbian Novak Djokovic, joka on voittanut Australian avoimet peräti yhdeksän kertaa. Viimeksi serbi onnistui nappaamaan kolme perättäistä voittoa vuosina 2019–2021. Djokovic nähdään tänäkin vuonna jahtaamassa ennätyksellistä kymmenettä voittoa.

Naisten puolella kaikkien aikojen menestynein pelaaja Australiassa on Margaret Court, joka voitti turnauksen peräti 11 kertaa. Parhaimmillaan voittoja tuli seitsemän putkeen. Avoimella aikakaudella turnauksen ykkösnimi on kuitenkin ollut seitsemästi mestaruuden voittanut Serena Williams, joka eteni vielä vuonna 2021 välieriin asti. Tiettävästi ennätysnaisen ura päättyi viime vuoden lopulla kilpailtuihin turnauksiin.

Tennispallo ja pelaaja Tennispallo ja pelaaja

Keitä seurata?

Keiden suorittamiseen kannattaa kiinnittää huomiota, kun tenniskausi pyörähtää toden teolla käyntiin? Sekä miesten että naisten puolelta löytyy selvät suosikit, mutta mestaruudesta tullaan taatusti käymään kiivasta kamppailua kummassakin sarjassa.

Novak Djokovic

Ehdottomasti turnauksen suurin ennakkosuosikki on Serbian Novak Djokovic, joka on ehtinyt voittaa mestaruuden Australiassa jo ennätykselliset yhdeksän kertaa. Kolmen perättäisen mestaruuden putki katkesi viime vuonna, kun rokottamatonta Djokovicia ei päästetty edes maahan. Tänä vuonna banni on kuitenkin peruttu, joten Djokovic nähdään jälleen paikalla. Viime vuonna serbialainen nappasi jo seitsemännen mestaruutensa Wimbledonissa, kun taas tämä kausi alkoi voitolla Adelaiden turnauksessa.

Daniil Medvedev

Djokovicin suurimmaksi haastajaksi nousee Daniil Medvedev, jolle mestaruus olisi uran toinen Grand Slam -turnauksissa. Venäläisen ainoa suurvoitto on vuoden 2021 US Openista, jolloin finaalissa kaatui selvästi kolmessa erässä juuri Djokovic. Medvedev on edennyt Australian avointen finaaliin jo kaksi kertaa putkeen, mutta vuonna 2021 Djokovic oli parempi kolmessa erässä, kun taas viime vuonna venäläinen joutui taipumaan Rafael Nadalia vastaan, vaikka Medvedev johti jo kahdella erällä.

Iga Swiatek

Naisten puolella valtaisana ennakkosuosikkina turnaukseen lähtee Puolan 21-vuotias Iga Swiatek, joka on ollut myös maailmanlistan ykkössijoitettu viime vuoden huhtikuusta lähtien. Vaikka Swiatek on ehtinyt jo voittamaan kahdesti Wimbledonin ja kertaalleen US Openin, olisi Australian avointen voitto puolalaiselle uran ensimmäinen. Viime vuonna Swiatek eteni turnauksessa välieriin, mutta joutui taipumaan kahdessa erässä Danielle Collinsia vastaan.

Aryna Sabalenka

Kenttä on Swiatekin jälkeen tasainen, ja puolalaisen tippuminen tarjoaisi hyvän mahdolliseen mestaruuteen useammallekin pelaajalle. Suurimmaksi haastajaksi nostetaan kuitenkin Valko-Venäjän Aryna Sabalenka, joka on parin viime vuoden aikana tehnyt todellista nousua tennismaailman huipulle. Suurimmat kruunut uralta kuitenkin puuttuvat vielä, eikä Sabalenka vielä koskaan ole edennyt Grand Slam -turnauksessa semifinaalia pidemmälle. Viime vuonna matka Australian avoimissa päättyi kolmannen erän tie-breakerin jälkeen Viron Kaia Kanepia vastaan.

Parhaat kertoimet Australian avoimiin

Entä millaisia kertoimia voittajasuosikeille on tarjolla? Kävimme läpi kaikki parhaat vedonlyöntisivustot voidaksemme esitellä parhaat kertoimet Australian avoimiin.

Novak Djokovicille ei jättikertoimia ole tarjolla, mutta parhaimmillaan tarjolla on kerroin 1,96, joka saattaa jo hyvinkin riittää ylikertoimeksi. Daniil Medvedevin kerroin on parhaimmillaan 7,2, kun muut pelaajat eivät pääse lähellekään näin matalia kertoimia. Esimerkiksi Stefanos Tsitsipasin kerroin on parhaimmillaan jopa 17,5, kun taas hallitsevalle Australian avointen mestarille Rafael Nadalille on tarjolla jopa kerroin 19,5.

Naisten puolella erot eivät ole aivan yhtä selviä, sillä suursuosikkina turnaukseen lähtevälle Iga Swiatekillekin tarjotaan jopa kerrointa 3,45. Aryna Sabalenkan kerroin taas on parhaimmillaan tasan 10,00. Suurimpien ennakkosuosikkien joukkoon lukeutuvat myös Jessica Pegula sekä Caroline Garcia, joille kummallekin tarjotaan korkeimmillaan kerrointa 13,00.

Jos vedonlyönti Australian avointen mestarista kiinnostaa, löydät luonnollisesti parhaat vedonlyöntisivustot sekä rahakkaimmat bonukset kätevästi Urheiluvedonlyönti.net sivuilta!