Jalkapallon MM: Puolivälierät

Jalkapalloilijoita ja pokaali Jalkapalloilijoita ja pokaali

Jalkapallon MM-kisat ovat edenneet jo ratkaisupeleihin saakka. Jäljellä on enää kahdeksan joukkuetta, kun puolivälierät pyörähtävät käyntiin. MM jalkapallo on tunnetusti parhaimmillaan, kun kaikista peleistä löytyy poikkeuksellisen runsaasti panosta.

Jalkapallon MM-kisat puolivälierät vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Puolivälierät pelataan 9.-10.12.

Qatarissa pelattavat vuoden 2022 jalkapallon MM-kisat ovat edenneet jo ratkaisupeleihin saakka. Ensimmäinen pudotuspelikierros on takana, eikä peleistä puuttunut jännitystä tai maaleja. Vaikka kisat näyttivät aluksi varsin vähämaalisilta, iskettiin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella peräti kuudessa pelissä vähintään kolme maalia. Portugalin ja Sveitsin välisessä kamppailussa maaliverkot löydettiin peräti seitsemään otteeseen.

Kisoissa pidetään ensimmäistä kertaa pieni tauko, sillä puolivälierät pelataan vasta 9. ja 10. päivä. Tämän jälkeen luvassa on taas kahden päivän tauko ennen välieriä. Finaali puolestaan on luvassa 18. päivä. Otteluohjelma sekä tv-lähetykset löytyvät tietenkin Urheiluvedonlyönti.net kattavasta kisaoppaasta.

Puolivälierävaiheessa ei mukana ole enää kuin absoluuttisia huippujoukkueita, joten peleistä voidaan hyvällä syyllä odottaa poikkeuksellisen jännittävää seurattavaa. Mukana ovat edelleen esimerkiksi kisojen suurin ennakkosuosikki Brasilia sekä kisoihin hallitsevana mestarina lähtevä Ranska. Todellisena mustana hevosena taas voidaan pitää Marokkoa, joka pelaa edelleen vailla tappioita. Joukkue on päästänyt koko turnauksessa ainoastaan yhden maalin.

Kroatia vs Brasilia

Heti ensimmäinen puolivälierä asettaa vastakkain kaksi huippujoukkuetta, kun kentälle astelevat Kroatia sekä Brasilia. Kroatia eteni vuoden 2018 MM-kisoissa aina finaaliin saakka, kun taas Brasiliaa pidetään ennakolta kisojen suurimpana ennakkosuosikkina.

Kroatia on yksi kisojen harvoista tappiottomista joukkueista. Alkulohkossa joukkue pelasi tasan Marokkoa ja Belgiaa vastaan, kun taas Kanada kaatui peräti lukemin 4–1. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaan asettui Japani, joka onnistui siirtymään ottelussa myös johtoon. Kroatia tasoitti kuitenkin pelin Ivan Perisicin kisojen ensimmäisellä maalilla. Kovasta Kroatian painostuksesta huolimatta pelissä edettiin kuitenkin rangaistuspotkukilpailuun saakka. Kun peräti neljä Japanin pelaajaa mokasi, eteni Kroatia vakuuttavasti maalilla pelanneen Dominik Livakovicin johdolla jälleen puolivälieriin.

Brasiliaa pidettiin ennakolta kisojen parhaana joukkueena, eikä arvioiden muuttamiselle ole ollut tarvetta. Joukkue varmisteli jatkoonpääsyn jo kahdessa ensimmäisessä ottelussa, kun ensin kaatui Serbia Richarlisonin maaleilla 2–0, minkä jälkeen Casemiron osuma riitti Sveitsi vastaan. Ainoa tilastotappio tuli Kamerunia vastaan kakkosmiehistöllä pelatussa ottelussa. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Brasilia osoitti, miksi joukkuetta pidetään kisojen suurimpana suosikkina. Etelä-Korea kaatui peräti 4–1, ja peli oli käytännössä ohi jo puolen tunnin jälkeen. Richarlison iski jälleen, minkä lisäksi nimensä tilastoihin pääsivät kirjauttamaan Vinicius Junior, Neymar sekä Lucas Paqueta.

Brasilia lähtee otteluun Kroatiaa vastaan hyvällä syyllä suursuosikkina, mutta läpihuutojuttua ottelusta on turha odottaa. Kroatia on esiintynyt vakuuttavasti, ja otteluun tullaan taatusti lähtemään tarkan puolustuksen kautta. Ottelusta voidaan hyvällä syyllä odottaa vähämaalista ja tiukkaa kamppailua.

Hollanti vs Argentiina

Perjantai-iltana päästään nauttimaan todellisesta helmestä, kun toisessa puolivälierässä vastakkain asettuvat vuoden 1978 MM-finaalin toisinnossa Hollanti ja Argentiina. Tuolloin ottelu eteni jatkoajalle saakka, ennen kuin Mario Kempes onnistui ratkaisemaan mestaruuden Argentiinalle.

Hollanti eteni jatkopeleihin vakuuttavasti lohkovoittajana vailla tappioita, kun sekä Senegal että Qatar kaatuivat lukemin 2–0. Ainoastaan Ecuadoria vastaan joukkue joutui tyytymään tasapeliin. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui Yhdysvaltojen joukkue, josta ei kuitenkaan ollut vastusta. Pelikentille juuri oikeaan aikaan palannut Memphis Depay siirsi Hollannin jatkoon jo kymmenen minuutin jälkeen, minkä jälkeen laitapakit Daley Blind ja Denzel Dumfries kaunistelivat lukemiksi 3–1. Hyvässä vireessä on ollut myös Cody Gakpo, joka onnistui maalinteossa alkulohkojen jokaisessa ottelussa.

Vähintään yhtä vakuuttavasti on esiintynyt Argentiina, jonka kisat näyttivät uhkaavasti kääntyvän katastrofiksi joukkueen hävittyä heti ensimmäisen ottelunsa Saudi-Arabiaa vastaan. Tämän jälkeen pistemenetyksiä ei kuitenkaan ole tullut. Sekä Meksiko että Puola kaatuivat alkulohkossa lukemin 2–0, kun taas pudotuspeleissä Argentiina nappasi Australiasta jopa helpohkon voiton loppulukemin 2–1. Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että vahvimmassa vireessä on ollut Argentiinan pelin sieluna toimiva Lionel Messi, joka on löytänyt maaliverkot jo kolmeen otteeseen.

Argentiina lähtee tasaiseksi povattuun otteluun hyvällä syyllä ennakkosuosikkina, mutta ennakolta kyseessä saattaa olla jopa puolivälierien tasaväkisin ottelu. Paljon tulee taatusti olemaan kiinni ensimmäistä maailmanmestaruuttaan jahtaavan Lionel Messin vireestä.

Jalkapallo ja kuvio Jalkapallo ja kuvio

Marokko vs Portugali

Lauantai käynnistyy kiehtovalla kamppailulla, jossa vastakkain asettuvat hieman yllättäenkin näin pitkälle edennyt Marokko sekä hyvässä vireessä oleva Portugali.

Marokkoa voidaan pitää hyvällä syyllä kisojen suurimpana yllättäjänä, sillä monet povasivat joukkueen jäämistä jo alkulohkoon. Joukkue ei kuitenkaan ole hävinnyt otteluakaan, eikä omiin ole mennyt koko kisojen aikana kuin yksi maali. Alkulohko alkoi tasapelillä Kroatiaa vastaan, minkä jälkeen sekä Belgia että Kanada kaatuivat vakuuttavasti. Pudotuspeleissä joukkue lähti selvänä altavastaajana Espanjaa vastaan, mutta tiiviisti puolustanut Marokko onnistui viemään pelin aina rangaistuspotkuille saakka. Rankkarit olivat maalivahti Yassine Bounoun näytöstä – Espanja epäonnistui kaikissa kolmessa rankkarissaan.

Ennakkosuosikkina otteluun lähtee kuitenkin Portugali, joka varmisti jatkopaikkansa jo kahden ensimmäisen alkulohkon ottelun jälkeen. Sekä Ghana että Uruguay kaatuivat, minkä jälkeen hieman puolivaloilla pelannut joukkue hävisi niukasti Etelä-Korealle. Portugali vastasi kuitenkin pudotuspelien tähän mennessä vakuuttavimmasta esityksestä, kun Sveitsi kaatui peräti 6–1. Kehnosti esiintynyt Cristiano Ronaldo putosi hieman yllättäen penkin puolelle, mutta kaivattu päätös osoittautui oikeaksi. Benficaa edustava Goncalo Ramos kiitti paikasta avauksessa iskemällä välittömästi hattutempun.

Kisojen eniten maaleja iskenyt Portugali on ottelussa hyvällä syyllä ennakkosuosikki. Vaikka Marokko lähtee otteluun taatusti puolustuksen kautta, on Portugalin hyökkäys ollut hyvässä vireessä. Linjaa johtanee jälleen kerran Goncalo Ramos, jonka nostaminen avaukseen näyttäisi nostaneen koko Portugalin joukkueen täysin uudelle tasolle. Ottelusta saattaa hyvinkin tulla jälleen maalirikas.

Englanti vs Ranska

Ennalta puolivälierien kiinnostavin ottelu on luvassa viimeisenä, kun vastakkain asettuvat EM-kisojen finaalissa katkeran tappion kokenut Englanti sekä kisoihin hallitsevana maailmanmestarina lähtevä Ranska.

Englanti on esiintynyt kisoissa jopa yllättävän vakuuttavasti, sillä ainoa tasapeli tuli Yhdysvaltoja vastaan, kun taas kaikki muut ottelunsa Englanti on voittanut useamman maalin erolla. Iran kaatui peräti 6–2, Walesia vastaan Englanti oli parempi lukemin 3–0 ja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Senegal kaatui niin ikään 3–0. Maalinteko on onnistunut laajalla skaalalla, sillä peräti kahdeksan englantilaista on onnistunut maalinteossa. Parhaiten ovat onnistuneet laiturit Marcus Rashford ja Bukayo Saka, jotka molemmat ovat osuneet kolmesti.

Vakuuttavasti on esiintynyt myös hallitsevana mestarina kisoihin lähtenyt Ranska, joka varmisti paikkansa jatkopeleissä jo kahden alkulohkon ottelun jälkeen. Australia ja Tanska kaatuivat näyttävästi, minkä jälkeen puhdas kakkosjoukkue kärsi tappion Tunisiaa vastaan. Pudotuspeleihin lähti kuitenkin vahvassa vireessä ollut Ranska, joka eteni Puolaa vastaan jo kolmen maalin johtoon, ennen kuin Lewandowski kaunisteli lukemia rankkarista 99. minuutilla. Ranskan ykköstykkinä on toiminut odotetusti Kylian Mbappe, joka johtaa kisojen maalipörssiä peräti viidellä maalillaan. Mbappe on yksin iskenyt kisoissa enemmän maaleja kuin koko Marokon joukkue.

Ranska lähtee otteluun vain hienoisena ennakkosuosikkina, mutta tasaväkisessä kamppailussa kaikki on mahdollista. Maaleja tullaan taatusti näkemään, ja paljon tulee olemaan kiinni huippuvireessä olevan Kylian Mbappen vireen jatkumisesta. Englantilaiset taas tulevat taatusti toivomaan, että Harry Kane sai Senegalia vastaan isketyn osuman myötä maalihanansa auki. Jatkoajalle asti eteneminen ei olisi ottelussa mikään yllätys.