Liiga-katsaus 2024

Jääkiekkoilija ja Liigan logo Jääkiekkoilija ja Liigan logo

Liiga-kausi lähenee loppuaan. Joukkueilla on jäljellä enää muutama ottelu, ennen kuin Liiga-kausi 2023 päättyy runkosarjan osalta. Liiga sarjatilanne on kutkuttava viime hetkille saakka, sillä niin runkosarjan voitosta kuin viimeisistä paikoista pudotuspeleissä taistellaan kiivaasti.

Liiga 2024 vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Missä mennään Liigassa?

Kotimaisen jääkiekon pääsarja Liiga alkaa etenemään kohti kauden huippuhetkiä. Joukkueilla on tässä vaiheessa jäljellä enää kahdesta kolmeen ottelua, ennen kuin runkosarja laitetaan pakettiin. Ratkaisun hetket ovat siis toden teolla käsillä.

Tilanne on kutkuttava ja huomattavan tasainen sarjataulukon kaikissa ratkaisevissa osissa. Tampereen joukkueet Ilves ja Tappara näyttävät ratkaisevan runkosarjan ykköspaikan. Kun molemmilla joukkueilla on jäljellä kolme ottelua, ovat molemmat onnistuneet keräämään 110 pistettä. Ilveksellä on kuitenkin sekä enemmän voittoja varsinaisella peliajalla että parempi maaliero. Paljon tulee ratkeamaan 10. päivä pelattavassa Tampereen paikalliskamppailussa.

Sijoilla 4.–7. joukkueet ovat kaikki vain kahden pisteen sisällä, joten tiukkaa kamppailua käydään myös viimeisestä suorasta puolivälieräpaikasta. Hyvää nousua tehnyt HIFK on enää pisteen päässä kuudennesta sijasta, mutta yhden ottelun Kärppiä vähemmän pelanneena.

Viimeistä paikkaa pudotuspelien 1. kierroksella taas ratkovat 79 pisteessä olevat KooKoo ja HPK sekä 77 pisteeseen yltänyt Jukurit. Etulyöntiasema on yhden ottelun muita vähemmän pelanneella KooKoolla.

Miten Liiga etenee?

Liiga lyödään runkosarjan osalta pakettiin tämän viikon aikana. Runkosarjan huipentaa lauantaina pelattava täysi kierros, joka koostuu seitsemästä ottelusta. Pitkää taukoa ei tämän jälkeen ole luvassa, sillä pudotuspelit alkavat ensimmäisen kierroksen otteluilla jo 13. päivä. Ensimmäisen kierroksen suhteen on jälleen palattu normaaliin käytäntöön, jossa sijoille 7.–10. sijoittuneet joukkueet pelaavat kolmiosaisen pudotuspelisarjan, josta jatkoon edetään kahdella voitolla.

Puolivälierät starttaavat 17. maaliskuuta. Tästä vaiheesta eteenpäin kaikki ottelusarjat pelataan tuttuun tapaan seitsenosaisina, joten jatkoon edetään neljällä voitolla. Poikkeuksen muodostaa ainoastaan yksiosaisena pelattava pronssiottelu.

Finaalisarja käynnistyy alustavasti 18. huhtikuuta, kun taas vuoden 2023 mestari on selvillä viimeistään toukokuun 2. päivä.

Mistä saada lisätietoja Liigasta?

Jos Liiga kiinnostaa, on urheiluvedonlyönti.netin Liiga-osio korvaamaton apu. Liigaa käsittelevästä osiostamme löydät esimerkiksi automaattisesti päivittyvän sarjataulukon, ajantasaisen otteluohjelman, vanhat tilastot sekä tietoa liigan historiasta. Lisäksi olemme käyneet läpi asetelmia kuluvaan kauteen sekä sarjan parhaita pelaajia. Olemme tutustuneet myös Liigan televisiointiin. Tätä nykyä otteluita seurataan C Morella, mutta otteluita näytetään myös ilmaiseksi MTV:n kanavilla.

Seuraa näitä pelaajia loppukaudesta

Liigasta löytyy lukuisia kovia nimiä, joiden otteita kannattaa ehdottomasti seurata myös pudotuspelien alkaessa. Olemme nostaneet esille Liigan parhaat pelaajat, jotka kannattaa pitää mielessä runkosarjan saapuessa päätökseensä.

Anton Levtchi

Tappara sai kovan vahvistuksen, kun viime kaudella sarjan parhaaksi pelaajaksi valittu sekä piste- ja maalipörssit voittanut Anton Levtchi palasi takaisin joukkueen vahvuuteen. Kahdessa Floridan paidassa pelatussa NHL-ottelussa ei syntynyt lainkaan pisteitä, mutta Liigassa tehoja on syntynyt välittömästi. 13 otteluun on syntynyt jo 12 pistettä, kun Levtchin laukausprosentti on ollut peräti 21,7. Viime vuonna jälki oli kovaa myös pudotuspeleissä, kun Levtchi johdatti Tapparan mestaruuteen iskemällä 14 pudotuspeliin 10 pistettä.

Joona Ikonen

Ilvestä koko uransa edustanut 24-vuotias Joona Ikonen on pelaamassa uransa parasta kautta. Oikealla laidalla pelaava Ikonen on iskenyt 23 maalia vain 51 otteluun, millä ollaan kahden maalin päässä maalipörssin kärkitilasta. Pisteitä on yhteensä kertynyt peräti 44 kappaletta, mikä riittää myös pistepörssin kuudennelle sijalle. Viime kauden pudotuspeleissä syntyi 14 otteluun 5 pistettä, kun Ilves päätti kautensa pronssiin.

Valtteri Kemiläinen

Liigan helmikuun parhaana pelaajana palkittiin Tapparan puolustaja Valtteri Kemiläinen, joka on loistanut myös hyökkäyspäässä. Helmikuussa kahdeksaan otteluun syntyi 11 pistettä, kun Kemiläinen nakutti HIFKiä vastaan peräti viisi syöttöpistettä. Pisteitä on kauden aikana kertynyt jo 40 kappaletta. Kemiläinen palasi täksi kaudeksi takaisin Tapparaan yhden KHL:ssä ja SHL:ssä vietetyn kauden jälkeen.