Lähiviikkojen talvikisoja

Hiihtäjä Hiihtäjä

Talviurheilun suosikkilajien maailmancupit ovat jälleen saapumassa päätökseensä. Maastohiihdon ja ampumahiihdon maailmancupit saapuvat finaaliin maaliskuussa, kun taas mäkihypyn maailmancup jatkuu maaliskuun ja huhtikuun vaihteessa käytävään Planican kisaan.

Jokainen hiihtokilpailu vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

10. – 12.3. Mäkihypyn Maailmancup, Oslo

Eniten kilpailuja on jäljellä mäkihypyn maailmancupissa, jossa ehditään kilpailemaan vielä maaliskuun aikana Oslossa, Lillehammerissa, Vikersundissa, Lahdessa sekä Planicassa. Kauden aikana pelin nimi on ollut selvä. Myös Oslon suurmäen kilpailuihin ylivoimaisena ennakkosuosikkina lähtee Norjan oma Halvor Egner Granerud, joka on ollut tämän vuoden puolella suorastaan ylivertainen. Granerud voitti myös vuoden 2021 maailmancupin.

Naisten puolella maailmancupin voittoon on matkaamassa Itävallan Eva Pinkelnig, joka on viime aikoina kasvattanut johtoaan maailmancupissa lukuisien kakkossijojen myötä. Maailmancupin voitto olisi 34-vuotiaalle uran ensimmäinen.

13. – 16.3. Mäkihypyn Maailmancup, Lillehammer

Mäkihypyssä kilpaillaan kovalla tahdilla, sillä välittömästi Oslon jälkeen siirrytään Lillehammeriin, jossa ovat niin ikään vuorossa suurmäen kilpailut. Viime vuonna miesten kilpailun voitti Lillehammerissa Itävallan Stefan Kraft, kun taas naisten puolella voittoa juhlivat Japanin Sara Takanashi sekä Itävallan Marita Kramer. Lillehammer on perinteisesti yksi vuoden jännittävimmistä kilpailuista.

16. – 19.3. Ampumahiihdon Maailmancup, Holmenkollen

Ampumahiihdon maailmancupissa kilpaillaan maaliskuun aikana ensin Ruotsin Östersundissa, kunnes maailmancupin kausi päättyy Norjan Holmenkolleniin. Vuorossa ovat 16. päivä kilpailtava sprintti, 18. päivä kilpailtava takaa-ajo sekä kauden 19. päivä huipentava massastartti.

Ampumahiihdon maailmancup on miesten puolella ollut täysin ylivertaisen Johannes Thingnes Bön juhlaa. Maailmancupin jo kolmesti voittanut Bö on voittanut lähes kaikki kauden kilpailut, mikä on ampumahiihdossa täysin poikkeuksellista. Bö nappasi myös MM-kisoista jälleen peräti viisi kultamitalia, yhden hopean sekä yhden pronssin. Viime vuonna Holmenkollen sai kuitenkin kolme eri voittajaa, eikä Bö pystynyt voittamaan kilpailuista ainoatakaan.

Naisten puolella tilanne on vielä huomattavasti tiukempi. Mestaruuteen on vahvasti matkalla Ranskan Julia Simon, joka on parhaimmillaan sijoittunut maailmancupissa kahdeksanneksi. Häntä haastaa kuitenkin vahvasti Ruotsin Elvira Öberg, joka on nappaamassa ylivertaisella erolla jo toista perättäistä alle 25-vuotiaiden mestaruutta.

Talviurheilijoita Talviurheilijoita

17. – 19.3. Hiihdon Maailmancup, Falun

Maastohiihdon maailmancupissa ovat vielä jäljellä Oslo, Drammen, Tallinna, Lahti sekä Falun. Ruotsin Falunissa kilpaillaan 10 kilometrin matkalla perinteisellä hiihtotavalla sekä sprintissä vapaalla hiihtotavalla. Jos hiihto kulkee, saattaa Suomen Iivo Niskanen hyvinkin napata kauden toisen mitalisijoituksensa kymmenellä kilometrillä. Voittoon ei suomalainen vielä ole tällä kaudella yltänyt.

Kohti maailmancupin voittoa on vahvasti matkalla Norjan Johannes Hösflot Kläbo, joka voitti kauden aikana parhaimmillaan peräti kuusi kilpailua putkeen. Lähin haastaja on maanmies Pål Golberg, joka on ollut kauden paras hiihtäjä pitkillä matkoilla.

Naisten puolella suomalaisten menestys on ollut parempaa, sillä sekä Kerttu Niskanen että Krista Pärmäkoski löytyvät maailmancupin kymmenen parhaan joukosta. Niskanen nappasi kauden ainoan voittonsa juuri perinteisen 10 kilometriltä, joten mitalisijoja voidaan odottaa myös Falunista.

17. – 19.3. Mäkihypyn Maailmancup, Vikersund

Mäkihyppy tarjoaa todellisia elämyksiä 17. päivä alkaen, kun vuorossa on Vikersundin lentomäki. Kuusi edellistä maailmanennätystä on kaikki tehty juuri Vikersundin mäessä. Hallitseva maailmanennätyshyppy on Stefan Kraftin vuonna 2017 hyppäämä 253,5 metrin hyppy. Venäjän Dmitri Vassiliev hyppäsi vuonna 2015 vielä tätäkin pidemmälle, mutta 254 metriin kantaneen hypyn laskeutuminen epäonnistui.

21.3. Hiihdon Maailmancup, Tallinna

Hiihdon maailmancupissa piipahdetaan 21. päivä vielä Tallinnassa, ennen kuin kausi päättyy Salpausselän kisoihin. Tallinnassa kilpaillaan vapaalla hiihtotyylillä sprintissä, joten Johannes Kläbolta ja Ruotsin Maja Dahlqvistilta voidaan odottaa hyviä esityksiä. Maastohiihdon maailmancupissa kilpaillaan ensimmäistä kertaa Tallinnassa.